Herspelen of niet: aflevering elfendertig

DINSDAG, 23 JANUARI 2024, 06:55 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vandaag verschijnt Racing Genk voor de Disciplinaire Raad van de voetbalbond. Het blijft namelijk bij zijn eis om de wedstrijd tegen RSC Anderlecht te herspelen. Het leidde ook al een dossier in bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport).

Peter Vandenbempt liet zich ook al uit over de vraag om de wedstrijd te herspelen. Hij is van mening dat indien gevolg gegeven wordt aan de vraag, de doos van Pandora is geopend. Want dan is er een gevaarlijk precedent geschept die de toekomst van het voetbal onder druk zet.

Het is nu afwachten wat de Disciplinaire Raad beslist, is dat ook negatief, dan is er nog de zaak bij het BAS. Maar een uitspraak daar kan lang op zich laten wachten, waarschijnlijk zal die er pas komen als de reguliere competitie al achter de rug is. Vraag is dan ook of de uitspraak al dan niet nog een effect zal hebben op de eindranschikking. 

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.