Anderlecht in beroep tegen beslissing tot herspelen

VRIJDAG, 2 FEBRUARI 2024, 19:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Zoals verwacht gaat Anderlecht in beroep tegen de beslissing van de Disciplinaire Raad om de wedstrijd tegen Racing Genk te herspelen. Paars-wit laat vandaag weten dat het twee procedures start: één bij de Evocatiecommissie en één bij het BAS.

"In het belang van het Belgische voetbal willen we zo snel mogelijk duidelijkheid en een definitieve beslissing", zo schrijft Anderlecht op zijn website. "Alleen zo kan het goede verdere verloop van de competitie en een overzichtelijke start van de play-offs gegarandeerd worden."

"Als we al onze juridische middelen zouden uitputten, kunnen we de zaak zeker tot in mei rekken. Maar dan storten we het verloop van de Jupiler Pro League verder in de chaos. De Belgische competitie heeft al genoeg aanzien verloren door deze zaak."

"Het blijft onze rotsvaste overtuiging dat een fout van de arbitrage nooit zou mogen leiden tot het herspelen van een wedstrijd. Mocht deze beslissing van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal overeind blijven, zet dat de deur open naar een reeks klachten die de integriteit van onze competities ernstig op de helling zouden zetten."

"Dus is RSCA het aan zichzelf en aan het Belgisch voetbal verplicht om deze beslissing aan te vechten."

Bron: RSCA.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.