Anderlecht verliest proces tegen Humo-journalist

WOENSDAG, 17 APRIL 2024, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De rechtbank heeft de eis tot schadevergoeding van Anderlecht tegen journalist Jan Hauspie afgewezen. Hauspie publiceerde vorig jaar in Humo twee artikels waar Anderlecht en voorzitter Wouter Vandenhaute (foto) erg slecht uitkwamen. De rechtbank vond dat paars-wit zijn eis bijzonder slecht onderbouwd had.

Anderlecht eiste 25.001 euro van Hauspie omdat het volgens hen ‘opvallend en abnormaal veel sponsors' en ‘opvallend veel jonge spelers' zouden mislopen zijn door de artikels. Deze eis werd afgewezen. De rechtbank stelde dat Anderlecht niet de minste moeite gedaan had "om de beweerde schade op zelfs maar de meest rudimentaire wijze te onderbouwen".

"Voor deze nochtans eenvoudig te verifiëren bewering werd ook maar het minste bewijsstuk voor gelegd", zo staat te lezen in het vonnis. De rechter stelt ook dat Anderlecht " even summier als laconiek" de schade begrootte "op een bedrag van ‘ex aequo et bono' 25.000 euro".

De rechtbank verklaarde de eis dan ook ongegrond en stelt dat het zich niet van de indruk kan ontdoen dat Anderlecht de klacht indiende onder meer om te intimideren.
 

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.