Achtervolgen voor Anderlecht na draw

ZONDAG, 5 MEI 2024, 20:37 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de leiding moeten afstaan aan Club Brugge na een 0-0 in Union. Nochtans speelde het zijn beste uitwedstrijd van de play-offs en kreeg het voldoende kansen om te scoren. Het eerste half uur en het eerste kwartier na rust van Paars-wit waren goed. Union kon vooral dreigen vanop afstand via Amoura. Pech achtervolgt Anderlecht deze play-offs want Vertonghen moest al na een half uur de wedstrijd verlaten met een blessure. Anderlecht moet nu achtervolgen, maar blijft alles in handen houden. Voor de optimisten, Anderlecht is zeker van minstens plaats drie. 

Binnen de vier minuten had Anderlecht al tweemaal kunnen scoren. Het eerste gevaar kwam via Delaney die vanuit een erg goede positie te centraal kopte. Daarna werd Ashimeru vrijgespeeld, maar hij kon niet uithalen en de voorzet werd weggewerkt. Maar ook Union liet zich gelden in de beginfase. Debast kopte een verre bal onbewust in de voeten van Amoura, maar Schmeichel redde de poging van de Algerijn.

Na het kwartier lieten beide clubs het tempo wat zakken. Union had er geen probleem mee dat Paars-wit meer de bal had en Paars-wit was terecht op zijn hoede voor de counters van Union. Na twintig minuten hield Moris Union overeind. Hij redde eerst een poging van Dolberg en daarna was hij snel recht om de rebound van Dreyer knap uit doel te houden

Pech blijft Anderlecht echter achtervolgen tijdens de play-offs. Vertonghen moest na een half uur met problemen aan de lies naar de kant. Anderlecht kwam even later wel goed weg toen de 1-0 van Union werd afgekeurd vanwege buitenspel. Paars-wit moest terug op zoek naar het betere spel van het eerste half uur. Union was beter in de slotfase en Schmeichel moest uitkijken voor een omhaal van Mac Allister.

Net na rust opnieuw een goede aanval van Anderlecht. Ashimeru legde terug op Dolberg, maar het schot werd geblokt. In minuut 48 volgde een nieuwe grote kans. Delaney bereikte de vrije Stroeykens aan de tweede paal, maar hij kraakte zijn poging. Volgende kans in minuut 53 voor Delaney, maar de Deen zette voor in plaats van op doel te besluiten, al was het zeker niet evident om te scoren. Op het uur was Union nog eens gevaarlijk, maar Gattoni kon Nilsson voldoende afhouden. Vervolgens probeerde Amoura het voor de derde maal vanop afstand.

Verse krachten voor Anderlecht in minuut 67 met de terugkerende Verschaeren en Amuzu voor een goede Ashimeru (was hier ook sprake van een blessure?) en Stroeykens. Ondertussen werd de fysieke strijd alsmaar belangrijker in de wedstrijd. Union leek net zoals voor rust weer sterker te worden naar het einde toe. Machida kon koppen op corner, maar hij kon weinig kracht zetten. Nilsson kreeg nog de beste kans toen hij goed werd vrijgespeeld, maar Schmeichel maakte zich goed breed. In de slotfase was bij Anderlecht, ondanks de aanwezigheid van de invallers, het vet van de soep.

Anderlecht mag nu geen steek meer laten vallen en staat voor twee thuiswedstrijden.

Score: 0-0
Goal(s):/

Union:Moris, Mac Allister, Burgess (Sykes 68'), Machida, Castro-Montes, Vanhoutte (Sadiki 87'), Amani (Rasmussen 75'), Teklab (Lapoussin 68'), Puertas, Nilsson (Rodriguez 87'), Amoura
Anderlecht:Schmeichel, Sardella, Debast, Vertonghen (Gattoni 31'), Augustinsson, Rits, Delaney, Ashimeru (Verschaeren 67'), Stroeykens (Amuzu 67'), Dreyer, Dolberg (Vazquez 84')

Geel: Vanhoutte 10', Blessin 30', Sardella 32', Mac Allister 56', Riemer 60', Amani 75'
Rood:

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: Dudenpark

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.