Archieven

 30-04-2023 
 29-04-2023 

RSCA Women zijn kampioen !

RSCA Women zijn kampioen !

DAMES - DAMES De RSCA Women hebben hun tiende titel in de wacht gesleept. De damesploeg won met 1-2 op het veld van rivaal OHL en daarmee is de kloof nu onoverbrugbaar in de resterende twee competitiewedstrijden. Lees verder »

 27-04-2023 

Wie mag bijtekenen? Wie moet vertrekken?

Wie mag bijtekenen? Wie moet vertrekken?

TRANSFERS Met Lior Refaelov weten we al voor één speler wat de toekomst brengt. Maar hoe zit het met de anderen? In Het Laatste Nieuws vertelde CEO Sports Jeper Fredberg (foto) dat hij Islam Slimani en Yari Verschaeren wil laten bijtekenen. De krant meent echter ook te weten welke vier spelers al zeker andere oorden mag opzoeken. Lees verder »

"Lior heeft veel te vertellen, maar zal antwoorden op het veld"

TRANSFERS In een bericht op Instagram laat de makelaar van Lior Refaelov, die ook een goede vriend is, uitschijnen dat het afscheid van Anderlecht toch niet zo goed valt. "Lior heeft veel te vertellen over wat er gebeurd is", schrijft Dudu Dahan. "Zoals gewoonlijk en met de klasse die hij heeft, zal hij volgend seizoen antwoorden op het veld. Dat is het beste en duidelijkste antwoord." Lees verder »

RSCA Women kunnen zaterdag vieren

RSCA Women kunnen zaterdag vieren

DAMES - DAMES De RSCA Women hebben met 2-0 tegen Standard gewonnen en hebben opnieuw een voorsprong van vier punten op eerste achtervolger OHL. Nu zaterdag speelt Anderlecht op Leuven en als het daar zou winnen, speelt het opnieuw kampioen. Lees verder »


 26-04-2023 
 25-04-2023 

Anderlecht informeert naar Alexis Flips

Anderlecht informeert naar Alexis Flips

TRANSFERS Nu Anderlecht een zee van tijd heeft om een vernieuwde kern samen te stellen voor het komende seizoen, zal dit uiteraard gepaard gaan met de nodige geruchten. Volgens La Dernière Heure polste Fredberg alvast naar de diensten van Alexis Flips van Stade Reims. Lees verder »

 24-04-2023 

Riemer: "Opkuis start maandag"

Riemer:

INTERVIEWS De spelers zagen afscheid van de supporters niet zitten na de nederlaag tegen KV Mechelen, maar dat was buiten Jesper Fredberg gerekend die de spelers richting supporters jaagde. Brian Riemer was wel nog strijdvaardig: "De opkuis start maandag". Lees verder »


 23-04-2023 

Game Over voor Anderlecht

Game Over voor Anderlecht

WEDSTRIJDEN De heren voetballers van Royal Sporting Club Anderlecht kunnen weldra met vakantie. Anderlecht verloor met 2-3 tegen Mechelen, maar omdat Cercle Brugge won, en 8ste eindigt, deed het resultaat er zelfs niet meer toe. Paars-wit sluit de competitie af op een ronduit beschamende elfde plaats na een zege van OHL. De nederlaag tegen Mechelen was vermijdbaar, want bij elk doelpunt vielen er een of meerdere grote dekkingsfouten bij een uitgeblust Paars-wit. Lees verder »

Opstelling: Delcroix, Kana en Stroeykens aan de aftrap

Opstelling: Delcroix, Kana en Stroeykens aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Nog maar eens hoogspanning in het Lotto Park. Ofwel zit het seizoen er voor Paars-wit na vandaag al op, ofwel worden er toch nog (minstens) zes wedstrijden aan toegevoegd. Anderlecht moet ten eerste zelf winnen tegen KV Mechelen én hopen dat Charleroi en Cercle Brugge dat niet doen. Riemer kiest voor Delcroix, Kana en Stroeykens als vervangers van N'Diaye, Diawara (geschorst) en Refaelov. Sardella vervangt de geblesseerde Murillo. Lees verder »

 22-04-2023 

Anderlecht rekent niet meer op Raman

Anderlecht rekent niet meer op Raman

TRANSFERS Benito Raman ontbrak donderdag in de selectie voor de wedstrijd tegen AZ en zit ook nu weer niet in de selectie. Het ging volgens Riemer om een blessure. Maar er zou meer aan de hand zijn. Journalist Sacha Tavolieri meent dat het bestuur aan Raman heeft laten weten dat men niet meer op hem rekent voor volgend seizoen.  Lees verder »

Selectie voor KV Mechelen

Selectie voor KV Mechelen

WEDSTRIJDEN Mogelijk speelt Anderlecht morgen al zijn laatste wedstrijd dit seizoen. Het zal moeten rekenen op de steun van Genk en Zulte Waregem, maar uiteraard moet het zelf ook eerst winnen. Murillo is out, Diawara zit een gele schorsingsdag uit en een nochtans fitte Raman past niet langer in het plaatje van het bestuur. Lees verder »

 21-04-2023 

Heel wat fysiek oplapwerk nodig voor zondag

Heel wat fysiek oplapwerk nodig voor zondag

BLESSURES De Europese kwartfinale tegen AZ van gisteren heeft er fysiek stevig ingehakt bij Anderlecht. De medische staff zal stevig aan de bak moeten om alle spelers fysiek klaar te krijgen voor de cruciale wedstrijd van zondag tegen KV Mechelen. Het goede nieuws is wel dat Benito Raman opnieuw inzetbaar zal zijn. Lees verder »

Verbruggen in beeld bij Bayern München

Verbruggen in beeld bij Bayern München

TRANSFERS Bart Verbruggen heeft zich nu ook in de belangstelling gespeeld van Bayern München. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Clublegende Manuel Neuer is intussen 37 jaar en verspeelde dit seizoen heel wat krediet. En dus is Bayern op zoek naar een jonge opvolger. Lees verder »

Conference League was financieel succes

Conference League was financieel succes

ANDERE De Belgische clubs hebben dit seizoen historisch goed gepresteerd in Europa met maar liefst 14.200 punten voor de Belgische coëfficiënt. Ondanks de bittere nasmaak na de uitschakeling tegen AZ oogt het financieel eindresultaat van de Conference League positief voor Anderlecht Lees verder »

Riemer: "We gaven AZ vleugels"

Riemer:

INTERVIEWS Anderlecht-coach Brian Riemer zag hoe zijn ploeg dramatisch aan de wedstrijd tegen AZ begon. Hij zag echter ook hoe zijn jongens daarna terugvochten. "We moeten uit deze wedstrijd leren", vertelde hij na afloop. "De fouten die we vandaag maakten, moeten we in de toekomst vermijden." Lees verder »

Vertonghen: "Niet geleerd uit onze fouten"

Vertonghen:

INTERVIEWS 120 minuten lang was hij de rots in de branding, de kapitein die voorkwam dat het schip kapseisde. Maar bij de strafschoppen zag Jan Vertonghen zijn elfmeter pijnlijk gestopt door AZ-doelman Ryan. "Deze campagne had ons seizoen kleur kunnen geven. Daarom doet deze uitschakeling extra pijn." Lees verder »


 20-04-2023 

Murillo valt uit met hamstringblessure

Murillo valt uit met hamstringblessure

BLESSURES Het lijkt erop dat Amir Murillo een ernstige blessure heeft opgelopen in de wedstrijd tegen AZ. Op het uur greep hij tijdens een offensieve sprint plots naar de achterkant van de dij. Hinkend en in tranen verliet hij het terrein. Gezien de reactie lijkt het op een ernstige blessure aan de hamstrings. Lees verder »

Opstelling: Riemer behoudt vertrouwen in N'Diaye

Opstelling: Riemer behoudt vertrouwen in N'Diaye

WEDSTRIJDEN Anderlecht start binnen een uur met hetzelfde elftal dat vorige week met 2-0 won van AZ. Brian Riemer behoudt dus ook het vertrouwen in N'Diaye die vorige zondag op Genk geen al te goede beurt maakte, al was hij lang niet de enige. Vanavond staat de halve finale van de Conference League op het spel. De laatste maal dat dat gebeurde was in 1990 toen Anderlecht uiteindelijk de finale verloor tegen Sampdoria Genua. Lees verder »

Slimani wil zijn contract bij RSCA verlengen

Slimani wil zijn contract bij RSCA verlengen

TRANSFERS Islam Slimani zou graag zijn contract bij RSC Anderlecht verlengen. Hij heeft het naar zijn zin in Neerpede en wil RSCA door de grote deur verlaten nadat hij er een bladzijde van zijn geschiedenis heeft geschreven, aldus een persoon die dicht bij de Algerijnse speler staat. Lees verder »

Sportief en financieel belangrijk voor RSCA

Sportief en financieel belangrijk voor RSCA

ANDERE Een Europese halve finale zou Anderlecht in staat stellen om na meer dan 30 jaar opnieuw aansluiting te vinden bij zijn roemrijke verleden. De twee miljoen euro die op het spel staat, zou ook een financiële compensatie zijn voor het niet deelnemen aan de Europese play-offs in de Belgische competitie. Lees verder »

Riemer: "Ons lot in eigen handen, geweldig"

Riemer:

INTERVIEWS Brian Riemer gaf toe geschrokken te zijn toen hij de negatieve reacties las over RSC Anderlecht van de Hollandse pers. Langs de andere kant is het een eer dat ze zoveel aandacht aan ons schenken, liet Riemer weten. Nu komt het erop aan om vanavond de kansen te grijpen.  Lees verder »

AZ: "Geloof is er dat we dit kunnen rechtzetten"

AZ:

INTERVIEWS Daags na de 2-0 pandoering van AZ in het Lotto Park hadden de journalisten over de grens vooral aandacht voor het "armtierige Anderlecht". Die trend zet zich ook door bij AZ, want ze blijven er vol in geloven dat ze dit kunnen rechtzetten en genoeg goals kunnen maken om door te stoten.  Lees verder »

"Agressief starten"

INTERVIEWS De pandoering op Genk is blijkbaar toch niet in de hoofden gekropen van de spelers, dat zegt ook Anders Dreyer. Iedereen is klaar voor de wedstrijd van vanavond, volgens de Deen zal het erop aankomen om de kansen te pakken die ze krijgen.  Lees verder »

Verschaeren mee naar AZ

Verschaeren mee naar AZ

ANDERE RSC Anderlecht wil een ploeg die vecht voor mekaar en wil die ook hecht houden. Zou reisde Yari Verschaeren mee af richting Nederland voor de wedstrijd van vanavond tegen AZ.  Lees verder »

 19-04-2023 

Murillo weer fit, geen Raman tegen AZ

Murillo weer fit, geen Raman tegen AZ

BLESSURES Anderlecht is vandaag zonder Benito Raman naar Nederland afgereisd voor de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Conference League tegen AZ. De spits liep op training een kleine blessure op. Amir Murillo is wel mee. De rechtsback is opnieuw fit en wordt in de basis verwacht. Lees verder »

Officieel: groen licht licentie

Officieel: groen licht licentie

ANDERE Een paar weken geleden was er al een positief advies voor de licentie van RSC Anderlecht, dat advies is nu officieel. De Licentiecommissie gaf groen licht aan alle 1A-clubs voor hun licentie en diegene die kans maken op Europees voetbal mogen dat ook doen, behalve Union, zij mogen niet in hun stadion Europees spelen.  Lees verder »

RSC Anderlecht - KV Mechelen uitverkocht

RSC Anderlecht - KV Mechelen uitverkocht

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht zal zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie afwerken in een vol Lotto Park. Alle tickets gingen de deur uit, de supporters willen hun ploeg tot op het einde full support geven zodat het niet de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen is.  Lees verder »

RSCA geeft steeds minder uit aan makelaars

RSCA geeft steeds minder uit aan makelaars

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht staat nog steeds in de top 5 van Belgische profclubs die het meest uitgeven aan spelersmakelaars, maar dat komt ook omdat ze nog steeds de erfenis hebben van het vorige management. Ondertussen is er veel veranderd bij RSCA en is de club een goede leerling van de klas geworden wat die uitgaven betreft. Lees verder »

 18-04-2023 

Anderlecht verliest Maël Debondt aan Gent

Anderlecht verliest Maël Debondt aan Gent

JEUGD Met Maël Debondt heeft een eerste veelbelovend jeugdproduct Anderlecht de rug toegekeerd. De 15-jarige linkerflankspeler maakte indruk op de Future Cup en is Belgisch jeugdinternational. Debondt zal bij Gent volgend seizoen aantreden bij de U23 in eerste amateurklasse. Lees verder »

Kompany: "No hard feelings"

Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany is al verzekerd van de Premier League met Burnley, vanavond kan daar ook nog eens de Championship-titel bijkomen. In een interview met RTBF overloopt Kompany de voorbije maanden, de Rode Duivels en RSC Anderlecht.  Lees verder »

Amuzu wil nog steeds vertrekken

Amuzu wil nog steeds vertrekken

TRANSFERS Francis Amuzu stond vorige zomer al dicht bij een vertrek naar het Franse Nice. RSC Anderlecht weigerde toen maar beloofde de linksbuiten dat hij komende zomer bij een goed bod mocht vertrekken. Amuzu is die belofte niet vergeten, ook al stond Peter Verbeke toen aan het hoofd van de sportieve cel, en wil nog steeds vertrekken.  Lees verder »

Strikte combiregeling richting Alkmaar

Strikte combiregeling richting Alkmaar

ANDERE Iets minder dan duizend supporters zullen de verplaatsing naar Alkmaar maken, de tickets die de Nederlandse club beschikbaar maakte waren beperkt. Er geldt in ieder geval ook een strikte combiregeling en de Anderlecht-supporters zijn niet welkom in het centrum van Alkmaar.  Lees verder »


 17-04-2023 

"Nu recupereren voor AZ"

INTERVIEWS Lior Refaelov wijt het verlies tegen Genk aan een gebrek aan communicatie en concentratie. Het is nu vooruit kijken naar de wedstrijd tegen AZ komende donderdag en dan nadien alles nog eens geven tegen KV Mechelen.  Lees verder »

 16-04-2023 

Enkel zege geeft Anderlecht nog een kans

Enkel zege geeft Anderlecht nog een kans

WEDSTRIJDEN Na de nederlaag in Genk is de opdracht voor volgende week tegen KV Mechelen duidelijk: winnen. Enkel als Anderlecht wint, maakt het nog kans op de Europe Play-Offs. En als Anderlecht wint, moet het hopen op puntenverlies van Charleroi en Cercle Brugge. Wat niet uitgesloten is. Lees verder »

'Interesse van Celta en uit Italië voor Murillo'

'Interesse van Celta en uit Italië voor Murillo'

TRANSFERS Volgens een Panamese journalist geniet Amir Murillo interesse van Celta de Vigo en een niet nader genoemden club uit de Italiaanse Serie A. Het makelaarskantoor waar Murillo mee werkt, Sports Entertainment Group (SEG), zou nadrukkelijk op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging voor Murillo, zo klinkt het. Lees verder »

Lot in handen van Genk en Zulte na zware nederlaag

Lot in handen van Genk en Zulte na zware nederlaag

WEDSTRIJDEN Anderlecht is met 5-2 zwaar de boot in gegaan bij leider Racing Genk. De 2-1 voorsprong aan de rust was gevleid, want Paars-wit voetbalde goed mee. Maar kort na rust walste Genk met zijn snelle en dynamische aanvallers over Anderlecht waardoor het al snel 4-1 leidde. Dreyer milderde nog, maar ook Paintsil scoorde nog voor Genk. Charleroi en Cercle Brugge mogen op de slotspeeldag niet winnen van Genk en Zulte Waregem die ook gelukkig voluit voor de punten moeten gaan. Anderlecht moet dan zelf uiteraard ook winnen van Mechelen. Lees verder »

Opstelling: Geen spoor van Murillo

Opstelling: Geen spoor van Murillo

WEDSTRIJDEN Geen Murillo op het wedstrijdblad voor de belangrijke wedstrijd in Genk. Vermoedelijk gaat het om ziekte of een blessure. Sardella zal normaal gezien op rechts moeten bijspringen. Verder rekent Riemer op hetzelfde elftal dat donderdag zegevierde in de Conference League. Anderlecht moet eigenlijk minstens een punt pakken om een realistische kans te blijven maken op de Europe Play-offs. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

ANDERE Het is vandaag exact 102 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2023 

Cercle wipt en wint over Anderlecht

Cercle wipt en wint over Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal morgen als nummer tien in de stand aan de aftrap komen van de wedstrijd tegen Racing Genk. Cercle Brugge won vanavond met 3-1 van STVV en wipt zo voorlopig over Anderlecht. Het telt, net als Charleroi, één punt meer dan paars-wit. Lees verder »

Debast of Amuzu: wie is er geen Belg?

Debast of Amuzu: wie is er geen Belg?

ANDERE Opmerkelijke passage in het wedstrijdverslag van Anderlecht - AZ in De Telegraaf. Volgens de Nederlandse krant, een van de grootste van het land, was Jan Vertonghen "één van de twee Belgen in het basiselftal" van Anderlecht. Tiens, wij telden er nochtans drie. Lees verder »

Standard helpt een handje

Standard helpt een handje

ANDERE In de strijd om de Europe Play-offs heeft Standard gisteren met 3-1 gewonnen van Charleroi. Door die nederlaag van Charleroi heeft Anderlecht in principe alles weer in eigen handen. Maar Paars-wit speelt nog steeds met het mes op de keel. Lees verder »

 13-04-2023 

Opstelling: Met Slimani en Refaelov

Opstelling: Met Slimani en Refaelov

WEDSTRIJDEN Voor de eerste confrontatie in de Conference League tegen AZ heeft Riemer plaatsgemaakt in zijn elftal voor Slimani en Refaelov. Arnstad en Raman verhuizen naar de bank. Voorts zijn er geen verrassingen aan te merken in het elftal. Bij AZ zit Vanheusden op de bank. Lees verder »

 12-04-2023 
 11-04-2023 

U16 winnen jeugdtoernooi van Montaigu

U16 winnen jeugdtoernooi van Montaigu

JEUGD De U16 van Anderlecht hebben tijdens het paasweekend het prestigieuze jeugdtoernooi van Montaigu in Frankrijk gewonnen. In de finale versloeg paars-wit Lyon na strafschoppen. Het was vijftigste editie van het toernooi. Ook de eerste vier (1973-1976) had Anderlecht gewonnen. Lees verder »

BAS schenkt drie punten aan KV Mechelen

BAS schenkt drie punten aan KV Mechelen

ANDERE De beroepsprocedure tegen de beslissing om de stopgezette wedstrijd Charleroi - KV Mechelen te laten herspelen, heeft zijn vruchten afgeworpen. Het BAS heeft beslist dat de wedstrijd niet hoeft herspeeld te worden en dat KV Mechelen de punten krijgt. Hierdoor kan Anderlecht blijven hopen op deelname aan de Europe Play-offs. Lees verder »

 10-04-2023 
 09-04-2023 

Programma's Westerlo, Charleroi en Anderlecht

Programma's Westerlo, Charleroi en Anderlecht

WEDSTRIJDEN Drie ploegen strijden nog voor twee plaatsen in de Europe Play-Offs: Westerlo, Charleroi en Anderlecht. Die eerste twee beschikken over de beste papieren. Anderlecht moet hopen op een misstap van één van beide en haalt zelf best nog zes op zes. Tegen wie moeten de drie clubs het nog opnemen? Lees verder »

Flauwe 0-0 hypothekeert Europe Play-offs

Flauwe 0-0 hypothekeert Europe Play-offs

WEDSTRIJDEN Anderlecht is niet verder geraakt dan een zoutloze 0-0 tegen Westerlo. Anderlecht speelde met goede wil, maar van creativiteit was er geen sprake. Het kreeg amper een kans bij elkaar gevoetbald en het mocht uiteindelijk nog Verbruggen bedanken die zijn ploeg redde in de slotfase toen Westerlo plots kwam opzetten en enkele grote kansen kreeg. Door het puntenverlies komt de Europe Play-offs ernstig in gevaar. Lees verder »

Opstelling: Raman en Arnstad in de basis

Opstelling: Raman en Arnstad in de basis

WEDSTRIJDEN Anderlecht start om 13u30 aan een cruciaal drieluik, te beginnen met de wedstrijd tegen concurrent Westerlo. Puntenverlies zou fataal kunnen zijn in de strijd om de Europa Play-offs. Riemer zet alvast Raman en Arnstad in de basis. N'Diaye behoudt zijn plaats op links. Bij Paars-wit staan vier spelers wel met vier gele kaarten genoteerd. Slimani en Refealov zitten wel op de bank. Lees verder »

 08-04-2023 

U17 starten Future Cup met 4 op 6 (video)

U17 starten Future Cup met 4 op 6 (video)

JEUGD Op de eerste dag van de Future Cup heeft Anderlecht een gelijkspel en een overwinning behaald. De paars-witte U17 speelde in hun eerste wedstrijd gelijk tegen het Deense Nordsjaelland. Na de middag won Anderlecht van PSG. Zelfs een doelpunt van de broer van Kylian Mbappé kon dat niet beletten. Lees verder »

 07-04-2023 

Selectie U17 voor Future Cup

Selectie U17 voor Future Cup

JEUGD De U17 van Anderlecht nemen dit weekend deel aan de Future Cup, een prestigieus jeugdtoernooi van Ajax. In de eerste ronde speelt Anderlecht onder meer tegen Chelsea en PSG. Alle wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op Mauve TV. Lees verder »

Ait El Hadj: "Ik dacht dat alles vanzelf zou gaan"

Ait El Hadj:

INTERVIEWS In een gesprek met Het Belang van Limburg blikt Anouar Ait El Hadj vandaag terug op zijn vertrek bij Anderlecht. "Dat het bergaf is gegaan, is mijn eigen schuld", beseft hij nu. De dribbelkont hoopte onder Vincent Kompany weer boven water gebracht te worden. Tot die vertrok. "Ik paste niet in de filosofie van Mazzu." Lees verder »

Sloveens goalgetter gelinkt aan Anderlecht

Sloveens goalgetter gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Sloveense media berichten over interesse van Anderlecht voor Zan Vipotnik. Dat is een 21-jarige aanvaller die eind maart debuteerde voor de nationale ploeg van Slovenië. Met 17 goals in 24 duels is hij momenteel topschutter in de Sloveense hoogste afdeling. Lees verder »

 06-04-2023 

Tienjarige Manzila op weg naar Club Brugge

Tienjarige Manzila op weg naar Club Brugge

JEUGD Het lijkt erop dat Anderlecht de 10-jarige Joris Manzila lijkt te verliezen aan Club Brugge. Dat meldt La Dernière Heure. Manzila staat te boek als een erg groot talent. Dinsdag zat Jean Kindermans samen met de entourage van Manzila, maar zonder succes. Lees verder »

 05-04-2023 

Van Eylen geen bestuurder meer bij nv Huppeldepup

Van Eylen geen bestuurder meer bij nv Huppeldepup

ANDERE Een week nadat via Humo uitlekte dat sportpresentatrice Catherine Van Eylen mede-eigenaar is van de nv langswaar Wouter Vandenhaute factureert aan Anderlecht, nam zij ontslag als bestuurder van deze nv Huppeldepup. Dat blijkt uit documenten die verschenen zijn in het Staatsblad. Lees verder »

Verbeke doorbreekt de stilte in podcast

Verbeke doorbreekt de stilte in podcast

ANDERE In de podcast Eleven Insiders spreekt Peter Verbeke vandaag voor het eerst sinds zijn afscheid aan Anderlecht. Hij heeft het onder meer over zijn afwezigheid door een virale infectie, zijn band met Vincent Kompany, de keuze voor Felice Mazzu en het beruchte Humo-interview. Lees verder »

Coach damesploeg Club Brugge trekt naar Anderlecht

Coach damesploeg Club Brugge trekt naar Anderlecht

DAMES Dennis Moerman zal volgend seizoen de staff van de damesploeg van Anderlecht versterken. De 34-jarige Moerman wordt assistent van hoofdtrainer Dave Mattheus en de leiding van de jeugdopleiding van de dames op zich nemen. Opvallend: Moerman is momenteel aan de slag als T1 bij Club YLA, de damesploeg van Club Brugge. Lees verder »

 04-04-2023 

Frutos gaat aan de slag bij La Louvière

Frutos gaat aan de slag bij La Louvière

ANDERE Afgelopen weekend werd hij nog gelinkt aan een terugkeer naar Anderlecht, vandaag heeft Nicolas Frutos een nieuwe job gevonden bij RAAL La Louvière. De oud-spits wordt technisch directeur bij de nummer vier uit de hoogste amateurklasse. Lees verder »

Anderlecht stoomt Slimani klaar

Anderlecht stoomt Slimani klaar

BLESSURES - ANDERE Zondag wacht Westerlo in het Lotto Park, een duel met een rechtstreekse concurrent voor play-off 2. Indien RSC Anderlecht de drie punten pakt springt het over Westerlo naar de zevende plek en zit het iets comfortabeler in play-off 2. Paars-wit doet er dan ook alles aan om spits Islam Slimani speelklaar te krijgen.  Lees verder »

Refaelov twijfelachtig voor Westerlo

Refaelov twijfelachtig voor Westerlo

BLESSURES Lior Refaelov moest iets na een half uur spelen naar de kant tegen Eupen, de Israëliër had toen al enkele tikken te verwerken gekregen. Iets wat Brian Riemer na de wedstrijd ook hekelde dat de scheidsrechter wat teveel liet begaan.  Lees verder »

Visser fluit RSC Anderlecht - Westerlo

Visser fluit RSC Anderlecht - Westerlo

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht ontvangt zondagmiddag Westerlo in het Lotto Park. Een duel tussen de nummer acht en zeven in de Jupiler Pro League. Om play-off 2 nog wat meer veilig te stellen is winst een must. Lawrence Visser fluit de wedstrijd op gang om 13.30 uur.  Lees verder »

 03-04-2023 

Keepers bedanken Boeckx met bak Duvel

Keepers bedanken Boeckx met bak Duvel

OPINIES Frank Boeckx nam gisteren in Eupen afscheid als keeperstrainer van Anderlecht. In zijn nabespreking vertelde coach Brian Riemer dat hij de voorbije maand geprobeerd heeft om Boeckx en zijn vrouw alsnog te overtuigen, maat tevergeefs. De keepers bedankten Boeckx met een lekker cadeau. Lees verder »

 02-04-2023 

Raman kopt Anderlecht naar winst in Eupen

Raman kopt Anderlecht naar winst in Eupen

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 0-1 gewonnen in Eupen dankzij een kopbaldoelpunt van Raman, niet lang na rust. Anderlecht toonde veel initiatief, maar kende geen inspiratie op aanvallend vlak. Eupen loerde op de counter en kreeg voor rust al enkele goede mogelijkheden. Na het doelpunt van Raman doofde de kaars van Paars-wit stilaan uit. Eupen kwam nog opzetten in de slotfase met onder andere een kopbal tegen de paal. Zo mag Anderlecht zeer tevreden zijn met deze op wilskracht behaalde zege. Lees verder »

Opstelling: Slimani niet fit, Refaelov vervangt Verschaeren

Opstelling: Slimani niet fit, Refaelov vervangt Verschaeren

WEDSTRIJDEN Riemer moet puzzelen aan zijn opstelling voor de altijd vervelende verplaatsing naar Eupen. Verschaeren is lang buiten strijd, Slimani blijkt uiteindelijk niet fit en ook Sardella blijkt ziek of geblesseerd. N'Diaye speelt op de linksback terwijl Refaelov de plaats van Verschaeren inneemt. Door de blessures oogt de bank van Paars-wit, wel met Kana en Delcroix, behoorlijk pover.  Lees verder »

 01-04-2023 

Keert Frutos opnieuw terug naar Anderlecht?

Keert Frutos opnieuw terug naar Anderlecht?

TRANSFERS - 1B Het zo zomaar kunnen dat Nicolas Frutos deze zomer opnieuw bij Anderlecht aan de slag gaat. La Dernière Heure zegt dat paars-wit aan hem denkt als coach van de RSCA Futures volgend seizoen als Guillaume Gillet niet zou aanblijven. Over dat laatste is evenwel nog geen beslissing genomen. Lees verder »