Archieven

 30-06-2017 

FT: Oudenaarde - Anderlecht: 1-3

FT: Oudenaarde - Anderlecht: 1-3

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht speelde vandaag zijn eerste oefenmatch op het veld van Oudenaarde. De wedstrijd werd afgetrapt om 19u en paars-wit won met 1-3. De eerste helft was niet al te schitterend, maar de landskampioen kampeerde in de tweede helft permanent op de zijde van de thuisploeg. Lees verder »

Fanshop met 'Activity Zone'

Fanshop met 'Activity Zone'

INTERVIEWS Deze namiddag werd de vernieuwde fanshop voorgesteld aan de pers. Vanaf morgen kan het grote publiek kennis maken met de nieuwe winkel. Persverantwoordelijke David Steegen is enorm fier op de vernieuwde fanshop, vooral de 'Activity Zone' kan zijn goedkeuring wegdragen: "De fans gaan zich hier kunnen uitleven." Lees verder »

Vanden Stock: "We willen zeker overwinteren"

Vanden Stock:

INTERVIEWS Deze namiddag werden in de vernieuwde fanshop de nieuwe away-truitjes voorgesteld van RSC Anderlecht. Voorzitter Roger Vanden Stock hoopt in ieder geval de de grijze truitjes heel lang zullen te zien in de Champions League. Onder het grijze truitje komt een witte short en dito kousen.  Lees verder »

Voorstelling home-shirt op 13 juli

Voorstelling home-shirt op 13 juli

ANDERE Zopas stelde RSC Anderlecht het nieuwe away-shirt voor. Vanaf morgen kan je het away-shirt al aankopen in de vernieuwde fanshop. Op 13 juli is het aan het nieuwe home-shirt, die voorstelling gaat gepaard met de lancering van een nieuwe webshop.  Lees verder »

Anderlecht stelt nieuw uit-shirt voor

Anderlecht stelt nieuw uit-shirt voor

ANDERE RSC Anderlecht heeft zonet via sociale media het nieuwe uit-shirt voorgesteld. Het shirt is grijs met drie paarse strepen aan de zijkant. Vooral het retro-logo van de club vinden wij zeer geslaagd. Wellicht is het shirt vanaf morgen te koop in de vernieuwde fanshop die dan heropent.  Lees verder »

Anderlecht ving twee keer bot voor Marusic

Anderlecht ving twee keer bot voor Marusic

TRANSFERS Anderlecht bracht tot twee keer toe een bod uit op Adam Marusic, maar dat werd telkens geweigerd, zo schrijft Het Nieuwsblad. Paars-wit grijpt naast de Montenegrijn. Die legt vandaag medische testen af bij Lazio Roma en tekent er vervolgens een vierjarig contract. Lees verder »

Merckx bezoekt training

Merckx bezoekt training

ANDERE Mooi volk op training gisteren. Niemand minder dan Eddy Merckx kwam een kijkje nemen. Coach René Weiler kon het bezoekje wel smaken, zo blijkt uit de foto in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 29-06-2017 

Marusic weer in beeld na afhaken Mata?

Marusic weer in beeld na afhaken Mata?

TRANSFERS Nu Clinton Mata niet naar Anderlecht komt, denkt Het Nieuwsblad dat Anderlecht zijn pijlen opnieuw zal richten op Adem Marusic van KV Oostende. De krant gaat ervan uti dat als paars-wit hetzelfde bedrag biedt als voor Mata (3,5 miljoen euro), KVO wel wil onderhandelen. Lees verder »

Amiens is optie voor N'Sakala

Amiens is optie voor N'Sakala

TRANSFERS Anderlecht hoopt om Fabrice N'Sakala zo snel mogelijk van de hand te doen. De Franse promovendus Amiens toont nu interesse in de linksachter. Paars-wit betaalde destijds 400.000 euro voor N'Sakala en hoopt dat bedrag te recupereren. Lees verder »

Webpoll: jullie hebben vertrouwen in Kums

Webpoll: jullie hebben vertrouwen in Kums

WEBSITE Sven Kums is ongetwijfeld de grootste naam die Anderlecht tot nu toe presenteerde. De voormalige draaischijf van AA Gent genoot zijn opleiding in Anderlecht en moet daar nu ook Youri Tielemans doen vergeten. Maar zal hij daar ook in slagen? Jullie zijn alvast zeer positief. Lees verder »

 28-06-2017 

Antwerp wil Kabasele

Antwerp wil Kabasele

TRANSFERS FC Antwerp promoveerde eind vorig seizoen naar eerste klasse. Het wil van in het begin goed meedraaien en is dus volop op zoek naar aanvallende versterking. Daarvoor komt Antwerp uit bij Nathan Kabasele, volgens voetbalkrant.com. Vorig seizoen werd Kabasele nog uitgeleend aan Moeskroen door paars-wit, waar hij nog tot midden 2018 onder contract ligt.  Lees verder »

Hanni: "Nog niets getekend"

Hanni:

ANDERE Vorige week raakte bekend dat Sofiane Hanni opslag en een contractverlenging kreeg bij RSC Anderlecht. Er is evenwel nog niets getekend en dat wil Hanni ook nog eens benadrukken via zijn officiële sociale media. "Er is nog niets getekend", laat Hanni weten, "Ik geniet nog van enkele dagen vakantie en welverdiende rust." Lees verder »

"Deschacht is en blijft speler van Anderlecht"

ANDERE RSC Anderlecht heeft officieel gereageerd op de boete die Olivier Deschacht eerder kreeg voor zijn rol in het gokschandaal. En paars-wit was duidelijk in zijn mededeling met als voornaamste uitspraak: "Olivier Deschacht is en blijft speler van RSC Anderlecht. Daarmee maakt de club duidelijk dat ze als één man achter hun verdediger staan.  Lees verder »

24.000 euro boete voor Deschacht

24.000 euro boete voor Deschacht

ANDERE Olivier Deschacht krijgt van de Kansspelcommissie,een boete van 24.000 euro voor zijn rol in het gokschandaal. De kans is groot dat de speler in beroep.gaat, dat weet het VTM-Nieuws. Mogelijks wordt het dossier ook doorgestuurd naar de voetbalbond.  Lees verder »

Mata komt niet naar Anderlecht

Mata komt niet naar Anderlecht

TRANSFERS De directie is het getreuzel van Clinton Mata beu en laat in een statement weten dat het afziet van de komst van de speler. Paars-wit was de enige ploeg met een concreet aanbod voor Mata, maar die stelde zijn beslissing over een transfer steeds uit. Anderlecht wenst hem verder "nog veel succes in zijn verdere loopbaan". Lees verder »

Enkel handtekening Eupen ontbreekt nog

Enkel handtekening Eupen ontbreekt nog

Het is nog wachten op één handtekening alvorens de transfer van Henry Onyekuru via Everton naar Anderlecht rond is. Zijn huidige club Eupen moet de papieren nog ondertekenen, maar dat is slechts een kwestie van detail, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Lees verder »


 27-06-2017 

Officieel: Kawaya is van KV Mechelen

Officieel: Kawaya is van KV Mechelen

TRANSFERS De transfer van Andy Kawaya naar KV Mechelen is helemaal afgerond. De 20-jarige flankaanvaller tekent Achter de Kazerne een contract voor twee seizoenen. "Anderlecht, bedankt voor alles", zo schrijft Kawaya als afscheid op zijn Facebook-pagina. "Ook bedankt aan de fans om me altijd te steunen." Lees verder »

Zaterdag opening nieuwe fanshop

Zaterdag opening nieuwe fanshop

ANDERE Komende zaterdag is het de opening van de nieuwe RSC Anderlecht-fanshop. Voorafgaand is er morgen, 24 juni, nog een outletverkoop ten voordele van de Foundation. Of de opening gepaard gaat met de voorstelling van het nieuwe thuisshirt is nog niet geweten. Of treden de spelers vrijdag op Oudenaarde al aan met het nieuwe shirt ? Lees verder »

Stormloop op abonnementen

Stormloop op abonnementen

ANDERE De vrije verkoop van de abonnementen is vorige week woensdag gestart en het mag een succes genoemd worden. Bijna een week later zijn er al enkele vakken volledig uitverkocht. Het is dus de boodschap om snel te zijn wil je er volgend seizoen bij zijn in het Constant Vanden Stock Stadioin. Als abonnee heb je ook direct de eerste keuze bij Europese thuiswedstrijden.  Lees verder »

Update: Transfer Trezeguet zo goed als rond

Update: Transfer Trezeguet zo goed als rond

TRANSFERS Mahmoud Hassan Trezeguet bevindt zich momenteel , volgens het Egyptische KingFut, in Turkije samen met zijn makelaar. Ze zijn er om de laatste details van de transfer van Trezeguet naar het Turkse Kasimpasa, af te ronden. Op clubniveau zou er al een akkoord zijn. Het gaat om een uitleenbeurt voor één seizoen mét aankoopoptie. Lees verder »

Mata niet naar Nice

Mata niet naar Nice

TRANSFERS De Franse club Nice ziet af van de komst van Clinton Mata. Daarmee wordt de overgang van de Charleroi-speler naar Anderlecht weer realistischer. De speler zal echter wel snel moeten beslissen aangezien het geduld van de paars-witte directie zijn einde nadert. Lees verder »

Kiwior na één training alweer weg

Kiwior na één training alweer weg

JEUGD Jakub Kiwior trainde gisteren een eerste keer mee met de A-kern, maar daar zal het voorlopig bij blijven. René Weiler wilde de jonge linksachter eens aan het werk zien, maar kwam al snel tot de conclusie dat de A-kern nog te vroeg is voor de 17-jarige Pool. Lees verder »

Faes traint mee met A-kern

Faes traint mee met A-kern

ANDERE Wout Faes, nochtans door René Weiler voorlopig in de B-kern ondergebracht in afwachting van een nieuwe uitleenbeurt, trainde gisteren mee met de A-kern. Door de afwezigheid van Spajic, Kara (nog vakantie na interlands), Delcroix en Nuytinck (herstellend van blessures) haalt Weiler de centrale verdediger even terug. Lees verder »

 26-06-2017 

Eerste training voor Kums en Gerkens

Eerste training voor Kums en Gerkens

ANDERE Vandaag tekenden weer wat meer spelers present op Neerpede, waaronder nieuwkomers Sven Kums en Pieter Gerkens. In de loop van de week sluiten ook de andere spelers aan, die langer vakantie kregen wegens interlandverplichtingen. Normaal kan René Weiler, komende zondag, met een voltallige groep op zomerstage vertrekken richting Oostenrijk.  Lees verder »

AS Roma toont interesse in Teodorczyk

AS Roma toont interesse in Teodorczyk

TRANSFERS - ANDERE Herman Van Holsbeeck gaf eerder al aan dat de interesse van Sevilaa voor Lukasz Teodorczyk veel geblaat maar weinig wol omvatte. Maar nu komt de interesse uit een andere kant, namelijk uit Italië. AS Roma zou wel iets zien in de Poolse schutter volgens verschillende Italiaanse media. Vooral om Edin Dzeko wat te verlichten tijdens de drukke momenten.  Lees verder »

Dury: "Leya Iseka is mogelijk goudklompje"

Dury:

ANDERE Zulte Waregem organiseerde dit weekend een open training en de 1.500 aanwezigen zagen onder meer Aaron Leya Iseka aan het werk. Franky Dury heeft hoge verwachtingen voor de Anderlecht-huurling. "In België lopen er maar drie spelers van dat kaliber rond." Lees verder »

Mazzu: "Ik zou niet twijfelen"

Mazzu:

INTERVIEWS Mehdi Bayat, voorzitter van Charleroi, verwachtte ten laatste vorige vrijdag een antwoord van Clinton Mata, maar dat bleef dus uit. Charleroi trainer Felice Mazzu weet wat hij zou kiezen moest hij Mata zijn: "Ik zou allang bij Anderlecht zitten." Mata hoopt nog altijd op een buitenlandse transfer.  Lees verder »

Trezeguet naar Turkse Kasimpasa?

Trezeguet naar Turkse Kasimpasa?

TRANSFERS - ANDERE De kans is groot dat Mahmoud Hassan Trezeguet voor één seizoen naar Turkije trekt. De Egyptische aanvaller werd vorig seizoen nog verhuurd aan Moeskroen en nu dus wellicht aan Kasimpasa. De nummer 10 uit de Turkse Süper Lig heeft ook een aankoopoptie afgedwongen.  Lees verder »

 25-06-2017 

Arsenal trekt aan het langste eind voor Onyekuru

Arsenal trekt aan het langste eind voor Onyekuru

ANDERE Volgens het Engelse The Sun is het Arsenal die uiteindelijk Henry Onyekuru binnenhaalt. De Nigeriaan zou de voorbije dagen zijn werkvergunning gekregen hebben om in Engeland aan de slag te gaan. Daarmee lijkt de laatste hindernis overwonnen om in de Premier League aan de slag te gaan. Arsenal legt rond de 8 miljoen euro op tafel voor het jonge talent.  Lees verder »

De vakantie is voorbij

De vakantie is voorbij

ANDERE Woensdag hernamen de aanwezige spelers en staff de trainingen op Neerpede. Ook de medsiche testen stonden op het programma. In het verleden wijkte paars-wit uit naar het Energy Lab te Gent voor die testen, tegenwoordig kunnen de meeste al gebeuren op Neerpede. Jochen De Coene, hoofd van de medische testen, is Anderlecht dankbaar voor de investeringen. Lees verder »

Mbokani: "Anderlecht krijgt de eerste keuze"

Mbokani:

ANDERE Dieumerci Mbokani geraakte niet door de medische tests voor zijn transfer naar Olympiakos. Een oud kraakbeenletsel aan de knie gooide roet in het eten. Een terugkeer naar de Jupiler Pro League zit er niet meteen aan te komen, maar als het zover moest zijn, krijgt RSC Anderlecht altijd de eerste keuze.  Lees verder »

Kawaya tekent ten laatste maandag

Kawaya tekent ten laatste maandag

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck zei bij de voorstelling van Matz Sels al dat Andy Kawaya deze week nog zou tekenen bij KV Mechelen. Volgens Het Nieuwsblad zal dat ten laatste komende maandag gebeuren. De twee partijen flirten al een tijdje met mekaar. Eerder deze week lag Kawaya zijn medische testen al af bij de Maneblussers.  Lees verder »


 24-06-2017 

Interesse in Ingvartsen?

Interesse in Ingvartsen?

TRANSFERS Anderlecht houdt nog steeds rekening met een vertrek van Lukasz Teodorczyk, hoewel dit momenteel onwaarschijnlijk is. De Deense aanvaller Marcus Ingvartsen van FC Nordsjaelland wordt in die optiek gevolg door paars-wit. De speler zit eveneens bij de nationale U21 van Denemarken. Lees verder »

 23-06-2017 

Belgische interesse, maar Roef wacht op Spanje

Belgische interesse, maar Roef wacht op Spanje

ANDERE Davy Roef hervatte vorige woensdag de trainingen met RSC Anderlecht, al is dat maar tijdelijk. Voetbalkrant.com weet dat zowel Waasland-Beveren als Beerschot-Wilrijk, meer dan interesse tonen in de jonge doelman, maar Roef wil eigenlijk graag terug naar Spanje bij Deportivo. Daar moet eerst wel Rubén een ander onderkomen vinden en dan ligt de weg voor Roef open. Lees verder »

Mata traint mee met Charleroi

Mata traint mee met Charleroi

TRANSFERS - ANDERE Vandaag begon Sporting Charleroi aan zjin voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Deze voormiddag stond er al een eerste training op het programma. Clinton Mata, al een tijdje een target van RSC Anderlecht, trainde gewoon mee met de groep. Paars-wit heeft al langer een akkoord op clubniveau, alleen Mata zelf twijfelt nog, hij kreeg een ultimatum dat normaal vandaag afloopt. Lees verder »

Sels: "Uitdaging op het juiste moment"

Sels:

INTERVIEWS Matz Sels is gisteren officieel voorgesteld bij RSC Anderlecht. De doelman komt voor één seizoen over van het Engelse Newcastle op huurbasis. Sels ziet Anderlecht als een uitdaging op het juiste moment en de manier om zich in de kijker te spelen met oog op het WK. Hij leverde zelfs loon in om de tijdelijke overstap mogelijk te maken. Lees verder »

"Respecteren wat we afgesproken hebben"

INTERVIEWS De voorbije winter was er interesse voor zowel Kara Mbodj als Frank Acheampong. Alleen mochten ze toen niet vertrekken van RSC Anderlecht. Er werden afspraken dat dat deze zomermercato wel mag. "Maar ze mogen ook gewoon blijven hoor als ze dat willen", laat Herman Van Holsbeeck weten.  Lees verder »

Sevilla weinig concreet voor Teodorczyk

Sevilla weinig concreet voor Teodorczyk

ANDERE De voorbije weken werd Lukasz Teodorczyk meermaals gelinkt aan het Spaanse Sevilla. Herman Van Holsbeeck nuanceert die berichten: "Sevilla stuurt veel de wereld in maar naar Anderlecht toe is er weinig concreet." De general manager voegde er nog eens aan toe dat de Poolse spits enkel mag vertrekken aan de juiste prijs.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "Alles kan nog"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck heeft de hoop op. Henry Onyekuru nog niet opgegeven. Ook Clinton Mata heeft hij nog niet op. Mata moet in principe vandaag beslissen. "Een goeie afloop is nog mogelijk in beide dossiers", lacht de general manager. Al is hij vooral tevreden over het tot nu toe geleverde werk.  Lees verder »

Contractverlenging en opslag voor Hanni

Contractverlenging en opslag voor Hanni

ANDERE Sofiane Hanni was vorig seizoen kapitein van dienst en was één van de belangrijke kampioenenmakers van RSC Anderlecht. En daar wordt hij nu voor beloond met opslag en een contractverlenging tot 2021. Hanni geniet nu nog van een paar dagen vakantie. Eens hij terug is zal hij de overeenkomst officieel beklinken.  Lees verder »

 22-06-2017 

"Afspraken met entourage Svilar naleven"

INTERVIEWS Met Matz Sels legde Anderlecht vandaag een nieuwe doelman vast voor komend seizoen. De komst van Sels verkleint de speelkansen van Mile Svilar, maar Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is duidelijk: de club gelooft in Svilar. "Daarom dat we Sels huren zonder aankoopoptie." Lees verder »

Jeugdtarief uitgebreid tot 18 jaar

Jeugdtarief uitgebreid tot 18 jaar

ANDERE Kinderen en jongeren kunnen wedstrijden van Anderlecht bijwonen aan een voordelig tarief. Tot het afgelopen seizoen gold dit tarief voor jongeren tot 16 jaar. De club trekt deze leeftijdsgrens nu op. Voortaan genieten jongeren tot 18 jaar hiervan. Lees verder »

Officieel: Welkom Matz Sels

Officieel: Welkom Matz Sels

TRANSFERS Wat al een tijdje de ronde deed is nu ook officieel bevestigd door RSC Anderlecht. Matz Sels komt één seizoen paars-wit verdedigen. De doelman is heel blij dat hij met Anderlecht kan aantreden in de Champions League. Dat hij er zijn oude ploegmaat Sven Kums opnieuw tegenkomt is positief voor zijn integratie.  Lees verder »

Weiler: "Niet veel versterking meer nodig"

Weiler:

INTERVIEWS Met een brede glimlach leidde René Weiler gisteren de eerste training. In tegenstelling tot vorig jaar lijkt de Anderlecht-kern al samengesteld. "Als er niemand vertrekt, hebben we niet veel versterking meer nodig. Enkel een doelman moet er nog bij." En dat laatste is intussen ook in orde. Lees verder »

Spelersgroep volgende week voltallig

Spelersgroep volgende week voltallig

ANDERE Amper tien spelers tekenden gisteren present op de eerste training, maar dat zal snel veranderen. Volgende week keren de internationals terug en dan zullen ook Bram Nuytinck (fitness), de jongeren Hannes Delcroix en Jakub Kiwior (examens) en de nieuwkomers aansluiten. Lees verder »

Anderlecht stelt Sels voor om 12 uur

Anderlecht stelt Sels voor om 12 uur

TRANSFERS - ANDERE Volgens Het Laatste Nieuws is de deal is rond: Matz Sels komtt één seizoen, op huurbasis, over van Newcastle naar RSC Anderlecht. De doelman wordt vanmiddag om 12 uur officieel voorgesteld bij paars-wit. De doelman legde eerder deze week al zijn medische testen af. Er is geen optie tot aankoop.  Lees verder »

Sels maandag op training

Sels maandag op training

TRANSFERS Daar waar een eventuele transfer van Clinton Mata blijft aanslepen, evolueert die van Matz Sels in een gunstige richting. De huurovereenkomst tussen Newcastle en Anderlecht zou zo goed als rond zijn, buiten enkele details. De kans is groot dat Sels maandag aanwezig is op de training bij paars-wit.  Lees verder »

Laatste 48u gaan in voor Mata

Laatste 48u gaan in voor Mata

TRANSFERS Clinton Mata kreeg begin deze week tot vrijdag de tijd om te beslissen of hij op het voorstel van RSC Anderlecht zou ingaan. Alleen blijkt zijn komst steeds minder waarschijnlijk. Mata blijft hopen op het buitenland. Iets wat ze bij paars-wit maar matig kunnen appreciëren.  Lees verder »

Kums en Gerkens sluiten maandag aan

Kums en Gerkens sluiten maandag aan

ANDERE Van de nieuwe aanwinsten was enkel Ganvoula aanwezig op de teaining gisteren. Pieter Gerkens en Sven Kums sluiten in principe maandag aan op Neerpede. Ook de rest van de spelers sluiten in de loop van volgende week allemaal aan.  Lees verder »


 21-06-2017 

Acht spelers en twee keepers op eerste training

Acht spelers en twee keepers op eerste training

ANDERE Om 15 uur trainde Anderlecht voor een eerste keer als voorbereiding op het nieuwe seizoen, op het programma bij RSC Anderlecht. Alleen geraakte coach René Weiler niet eens aan een volledig elftal. Er tekenden acht spelers en twee keepers present voor de eerste training. Van de nieuwkomers was enkel Sylvère Ganvoula al aanwezig.  Lees verder »

Officieel: Heylen tekent bij Zulte Waregem

Officieel: Heylen tekent bij Zulte Waregem

TRANSFERS De transfer van Michaël Heylen naar Zulte Waregem is nu ook officieel bekend gemaakt door de twee betrokken clubs. Heylen tekent  een contract voor drie seizoenen plus optie voor nog een extra jaar aan de Gaverbeek. Zijn eerste officiële wedstrijd voor zijn nieuwe club zal Heylen spelen in ... Anderlecht. Lees verder »

Kara is een optie bij Lyon

Kara is een optie bij Lyon

TRANSFERS De Franse topclub Lyon wil zich versterken met een centrale verdediger en volgens het Turks Besiktas Haberleri is Kara Mbodj één van de kandidaten. Er zou zelfs al gesproken zijn. Ook Marcelo Guedes van Besiktas en Medhi Benatia van Juventus zijn in beeld. Lees verder »

Vrije verkoop een succes

Vrije verkoop een succes

ANDERE Vandaag ging de vrije verkoop van start voor de abonnementen 2017/18, en die verkoop was een succes. Deze morgen vroeg stonden er al lange rijen aan de dienst ticketing. Gezien het warme weer deelde RSC Anderlecht water uit aan de rij wachtenden.  Lees verder »

Eerste training om 15u

Eerste training om 15u

ANDERE Vandaag hernemen de spelers de trainingen op Neerpede, uitgenomen enkele internationals die verplichtingen hadden met hun nationale ploeg en wat langer vakantie mogen nemen. Om 15u staat de eerste training op het programma, weliswaar achter gesloten deuren. Volgende week zondag vertrekt de hele ploeg op zomerstage naar Oostenrijk.  Lees verder »

Officieel: Bologna voor De Maio, Turkije voor Badji

Officieel: Bologna voor De Maio, Turkije voor Badji

TRANSFERS Gisteren kon je bij ons al lezen dat Sebastian De Maio definitief naar Bologna verhuist en Stéphane Badji, voor één seizoen, uitgeleend wordt aan het Turkse Kayserispor Kulübü dat ook een aankoopoptie bezit. Dat nieuws is nu ook officieel bevestigd door RSC Anderlecht. We wensen beide spelers veel succes bij het (tijdelijke) club;  Lees verder »

Lambrecth sluit aan bij U21

Lambrecth sluit aan bij U21

TRANSFERS Dylan Lambrecth, de spits die Anderlecht in januari aantrok en toen meteen verhuurde, zal vandaag niet aansluiten bij de A-kern. De aanvaller moet zich morgen melden bij de U21. Daar traint hij tot hij opnieuw kan worden uitgeleend. Lees verder »

 20-06-2017 

Sels wordt eerstdaags voorgesteld

Sels wordt eerstdaags voorgesteld

TRANSFERS Anderlecht en Newcastle hebben een akkoord bereikt over de ttransfer van Matz Sels, zo beweert VTM Nieuws. De doelman wil bij paars-wit zijn carrière nieuw leven inblazen. In de loop van komende dagen wordt hij officieel voorgesteld. Lees verder »

Heylen definitief naar Zulte-Waregem

Heylen definitief naar Zulte-Waregem

TRANSFERS Michaël Heylen trekt de deur op Neerpede voorgoed achter zich dicht en verhuist naar Zulte-Waregem. Heylen genoot zijn opleiding bij paars-wit en was geruime tijd kapitien van de nationale beloften. Bij Anderlecht kreeg hij echter nooit een echte kans en werd hij vooral uitgeleend. Nu vertrekt hij dus definitief om te gaan voetballen aan de Gaverbeek. Lees verder »

Badji tekent huurcontract bij Kayserispor

Badji tekent huurcontract bij Kayserispor

TRANSFERS Het hing al een tijdje in de lucht en is nu ook officieel, Stéphane Badji heeft een nieuwe club gevonden. Hij gaat komend seizoen voor het Turkse Kayserispor spelen op huurbasis. De club is actief in de Süper Lig, de hoogste Turkse voetbalklasse. Vorig seizoen eindigde het in de tweede kolom van het klassement. Het redde zich met twee punten verschil van de degradatie. Lees verder »

Woensdag start vrije verkoop abonnementen

Woensdag start vrije verkoop abonnementen

ANDERE Woensdag, 21 juni, start de vrije verkoop van de abonnementen bij RSC Anderlecht. Vanaf 9u kan u bij de dienst ticketing terecht om een abonnement voor volgend seizoen aan te kopen. Vergeet uw identiteitskaart (of een kopie) niet mee te brengen naar de loketten als je een abonnement wil aankopen. Alle info in verband met prijzen kan je hier vinden.  Lees verder »

De Maio rond met Bologna

De Maio rond met Bologna

TRANSFERS Sebastian De Maio heeft dan toch ene definitief onderkomen gevonden. Het Laatste Nieuws weet dat de transfer van de Franse verdediger helemaal rond is. RSC Anderlecht recupereert nog ongeveer 2,2 miljoen euro. De Maio kwam in de zomer van 2016, speelde enkele weken, kreeg zelfs de kapiteinsband, maar kon uiteindelijk niet aarden in België en keerde terug naar Italië. Lees verder »

Mbokani niet naar Griekenland, België dan misschien

Mbokani niet naar Griekenland, België dan misschien

ANDERE Dieumerci Mbokani stond heel dicht bij een overgang naar het Griekse Olympiakos van Besnik Hasi. Alleen geraakte hij niet door zijn medische testen. Zo ligt de weg weer open voor Belgische ploegen. In het verleden werd de Congolees al bij Anderlecht genoemd maar ook Standard zou kandidaat zijn. Lees verder »

'Uitleenbeurt Fatecha afgerond'

'Uitleenbeurt Fatecha afgerond'

TRANSFERS Volgens berichten uit Paraguay is de uitleenbeurt van Gianlucca Fatecha aan Anderlecht afgerond. Paars-wit zou de 19-jarige middenvelder van Club Olimpia voor één jaar huren met optie tot aankoop. Over twee weken zou Fatecha naar België afzakken. Lees verder »

"We geloven heel sterk in Svilar"

INTERVIEWS Matz Sels staat op de drempel bij RSC Anderlecht. Maar dat wil niet zeggen dat paars-wit alle geloof verloren is in Mile Svilar. Integendeel, een ervaren keeper voor één seizoen huren is ideaal voor de ontwikkeling van Svilar. "We geloven heel sterk in hem, maar het is een leerproces", aldus Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

"Jongeren verhuren om te slagen bij Anderlecht"

JEUGD - TRANSFERS Vorige week kwam het nieuws dat René Weiler heel wat jongeren naar een zogenaamde C-kern stuurt om hen te laten vertrekken. Herman Van Holsbeeck verduidelijkt dit nu. Hij benadrukt dat deze jongeren zeker nog een toekomst hebben, maar het voor hen beter is om tijdelijk elders aan spelen toe te komen. Lees verder »

Ferrera moet jeugdcoaches modern voetbal bijbrengen

Ferrera moet jeugdcoaches modern voetbal bijbrengen

JEUGD De laatste tijd werd pijnlijk duidelijk dat er iets schort aan de jeugdopleiding van Anderlecht. Paars-wit brengt technisch geweldige voetballers voort, maar de stap naar het moderne voetbal is vaak te groot. Om daar iets aan te doen, haalt paars-wit nu Emilio Ferrera in huis. Lees verder »

Ook Italiaanse interesse voor Kawaya

Ook Italiaanse interesse voor Kawaya

TRANSFERS Andy Kawaya legde gisteren het eerste deel van zijn medische testen af bij KV Mechelen. Vandaag volgt deel twee en een conditionele proef. Intussen tonen ook Bari en Avellino uit de Serie B interesse, maar die lijkt te laat te komen. Lees verder »

"Verwacht komende dagen beslissing"

TRANSFERS - INTERVIEWS Tijdens de voorstelling van Pieter Gerkens, sprak Herman Van Holsbeeck zich uit over een eventuele transfer van Clinton Mata. De general manager verwacht eerstdaags een beslissing van de speler. Hij twijfelt niet aan de wil van Mata om naar Anderlecht te komen maar het buitenland speelt ook een rol in zijn uiteindelijke beslissing  Lees verder »

Sels legt medische testen af

Sels legt medische testen af

TRANSFERS Matz Sels legde gisteren in het grootste geheim,  zijn medische testen af bij RSC Anderlecht. De deal is evenwel nog niet beklonken. Sels wordt één seizoen gehuurd van Newcastle en Anderlecht moet zijn volledige loon betalen, om en bij anderhalf miljoen euro. Normaal gezien wordt hij later op de week nog voorgesteld  Lees verder »

 19-06-2017 

Kanttekeningen bij titel nummer 34

Kanttekeningen bij titel nummer 34

WEBSITE - OPINIES Bloed, zweet en tranen, het is een cliché, maar wie zal ontkennen dat onze 34ste landstitel een hard bevochten succes was?  Pas rond de klok van tienen, die donderdagavond 18 mei, op zo’n honderd minuten voor het einde van het kampioenschap, was de buit binnen.
  Lees verder »

Update: om 16u officiële voorstelling Gerkens

Update: om 16u officiële voorstelling Gerkens

TRANSFERS De deal is rond, om 16u is er een persconferentie voorzien in de gebouwen van RSC Anderlecht. Pieter Gerkens wordt dan officieel voorgesteld als nieuwe speler van paars-wit. Tot grote vreugde van coach René Weiler. Hij liet eerder al weten met een zo compleet mogelijke kern, de voorbereidingen te starten. Lees verder »

Sels op weg naar Anderlecht

Sels op weg naar Anderlecht

TRANSFERS Volgens de Engelse krant The Daily Mirror,  is Matz Sels op weg naar Anderlecht. Coach René Weiler is al langer fan van de doelman en probeerde hem tijdens de vorige wintermercato al binnen te halen. Sels zelf zou het vooral zien zitten om de Champions League te spelen met RSC Anderlecht.  Lees verder »

Turkse club heeft akkoord voor Badji

Turkse club heeft akkoord voor Badji

TRANSFERS Stéphane Badji heeft een nieuwe club gevonden. Het Turkse Kayserispor heeft zondagavond laten weten dat het een akkoord heeft bereikt om de Senegalees één seizoen te huren van RSC Anderlecht. Coach René Weiler rekent al een tijdje niet meer op de middenvelder, maar nu komt er dus een oplossing uit Turkije.  Lees verder »

Gerkens: "Absolute droomtransfer"

Gerkens:

TRANSFERS - INTERVIEWS Officieel is het nog altijd niet, maar lang kan dat niet meer duren. Pieter Gerkens tekent wellicht komende uren een vierjarig contract bij RSC Anderlecht. "Voor mij is dit een absolute droomtransfer", laat Gerkens weten in Het Belang Van Limburg, "Wie had dit durven denken eind vorig jaar? Het is een grote stap, maar ik zal er alles aan doen om te slagen bij Anderlecht." Lees verder »

Emilio Ferrera supervisor van jeugdtrainers

Emilio Ferrera supervisor van jeugdtrainers

JEUGD Emilio Ferrara zegt het leven als trainer vaarwel. Wellicht kiest hij voor een job als supervisor van de jeugdtrainers bij RSC Anderlecht. Een job die hem meer zekerheid biedt en minder stress. Bedoeling is dat hij de rechterhand wordt van Jean Kindermans als de man op het veld.  Lees verder »

Leya Iseka bezoekt trainingsfaciliteiten aan de Gaverbeek

Leya Iseka bezoekt trainingsfaciliteiten aan de Gaverbeek

ANDERE Aaron Leya Iseka zal waarschijnlijk komend seizoen uitgeleend worden door Anderlecht. Zulte-Waregem is één van de kanshebbers. Het voorbije weekend was Iseka te gast aan de Gaverbeek. Hij bezocht er de speel- en trainingsfaciliteiten  Zijn vorige uitleenbeurt aan het Franse Marseille draaide uit op een flop  Lees verder »

Contract van vier jaar voor Gerkens

Contract van vier jaar voor Gerkens

TRANSFERS Er ligt een contract van vier jaar klaar voor Pieter Gerkens. Anderlecht betaalt tussen 1 en anderhalf miljoen euro voor de middenvelder. Daar komen nog bonussen bij. Normaal tekent Gerkens vandaag definitief bij paars-wit.  Lees verder »

Mata krijgt tot vrijdag

Mata krijgt tot vrijdag

TRANSFERS - ANDERE Mehdi Bayat, voorzitter van Charleroi, heeft Clinton Mata tot vrijdag de tijd gegeven om te beslissen. RSC Anderlecht wil 3,5 miljoen euro neertellen voor Mata die vorige week bedenktijd vroeg via zijn sociale media. Die krijgt hij nu tot vrijdag, zoniet is de deal van tafel.  Lees verder »


 18-06-2017 
 17-06-2017 

Geen bod uit Sevilla

Geen bod uit Sevilla

TRANSFERS - ANDERE De voorbije dagen gonsde het van de geruchten rond een overgang van Lukasz Teodorczyk naar Sevilla. De Spanjaarden zouden zo een 15 miljoen euro veil hebben voor de Poolse spits. De Spaanse krant Estadio Deportivo, laat zelfs weten dat Teodorczyk de nummer '9' is die Sevilla nodig heeft. Herman Van Holsbeeck liet weten dat er nog geen bod binnengekomen is voor de Pool.  Lees verder »

Transfer Gerkens bijna rond

Transfer Gerkens bijna rond

TRANSFERS Vrijdag kwamen beide besturen van STVV en RSC Anderlecht nog eens samen omtrent de overgang van Pieter Gerkens. Het Nieuwsblad weet dat de gesprekken de goede kant opgaan. Buiten een paar punten en komma's die nog moeten juist gezet worden zou de transfer van de middenvelder, zo goed als rond zijn.  Lees verder »

Lukebakio aangeboden bij Charleroi

Lukebakio aangeboden bij Charleroi

ANDERE De uitleenbeurt van Dodi Ngandoli Lukebakio aan Toulouse was geen succes. Door problemen met officiële papieren kon hij er voor de winter zelfs niet spelen. Nu keert hij ook terug naar de C-kern. Anderlecht zou de jongeling aangeboden hebben bij Charleroi, maar daar moet eerst Clement Tainmont vertrekken, voor ze aan Lukebakio denken.  Lees verder »

Kawaya naar KV Mechelen?

Kawaya naar KV Mechelen?

TRANSFERS Er staat Herman Van Holsbeeck nog veel werk te wachten. Zo moet hij onder andere een nieuw onderkomen zoeken voor de 15 spelers in de C-kern. Eén van hen, Andy Kawaya wordt genoemd bij KV Mechelen. Kawaya moet er de opvolger worden van Nils Schouterden. Er wordt heel binnenkort een doorbraak verwacht in het dossier.  Lees verder »

 16-06-2017 

Keert Heylen terug naar Kortrijk?

Keert Heylen terug naar Kortrijk?

TRANSFERS Michaël Heylen speelde het voorbije seizoen op huurbasis voor Westerlo. Volgende week starten de voorbereidingen bij RSC Anderlecht en mag hij zich bij de C-kern voegen want hij past niet echt in de toekomstplannen van René Weiler. Een vertrek is dus onafwendbaar voor de verdediger, biedt Kortrijk een uitweg ? Lees verder »

Weiler wil persé Sels

Weiler wil persé Sels

TRANSFERS Het lijkt erop dat het dossier rond de transfer van Matz Sels, opnieuw opgestart is. Vooral coach René Weiler drukt door om de doelman naar Anderlecht te halen. De Zwitser was in de winter al gecharmeerd van Sels, maar stuitte toen op een njet van Newcastle. Nu ligt het anders, een huur is mogelijk, maar de Engelsen willen geen cent toesteken.  Lees verder »

Dichtbevolkte C-kern

Dichtbevolkte C-kern

TRANSFERS - ANDERE Begin vorig seizoen riep Anderlecht de B-kern in het leven, daarin de beloften en afgevallen A-kern spelers. Dit seizoen komt daar een C-kern bij, voor de spelers die dit seizoen zeker nog weg mogen/moeten en daar zitten toch wel enkele bekende namen in. De B-kern blijft voorbehouden voor de beloften.  Lees verder »

Raakt Anderlecht Svilar kwijt?

Raakt Anderlecht Svilar kwijt?

ANDERE Frank Boeckx is herstellende van een rugoperatie en Davy Roef wil weg bij RSC Anderlecht. Blijft over, de 17-jarige Mile Svilar, alleen is René Weiler van oordeel dat Svilar nog te jong is om alleen met Boeckx over te blijven., dus wil hij een meer ervaren doelman. Dat zint de entourage en de jonge doelman niet, hij wil minstens tweede keeper worden.  Lees verder »

 15-06-2017 

Opinie: Solden zijn voorbij in België

Opinie: Solden zijn voorbij in België

OPINIES Het Nieuwsblad reageert vandaag met onbegrip op de hoge prijzen die Anderlecht en andere Belgische clubs deze zomer op hun spelers plakken. Ze spreken onder meer over “een risicovolle strategie.” Toch hebben de Belgische clubs overschot van gelijk. Lees verder »

Ticketinfo oefenwedstrijd Lierse - Anderlecht

Ticketinfo oefenwedstrijd Lierse - Anderlecht

ANDERE Zaterdag 15 juli speelt RSC Anderlecht een oefenwedstrjid tegen Lierse op de terreinen van VC Herentals. Tickets voor deze wedstrijd kosten 10 €, 8 € in voorverkoop. Kinderen tussen 10 en 15 jaar betalen 6 €. Onder de 10 jaar is de inkom gratis. Aftrap is voorzien om 18u30.  Lees verder »

Anderlecht heeft vertrouwen in dossier Mata

Anderlecht heeft vertrouwen in dossier Mata

TRANSFERS Achter de schermen is RSC Anderlecht druk bezig met zijn ploeg voor komend seizoen te vormen. Paars-wit heeft er goed vertouwen in dat het de transfer rond Clinton Mata deze week nog kan afronden. Dinsdag liet Mata via sociale media nog weten dat hij nog geen beslissing had genomen en bedenktijd wou, al mag hij niet eindeloos blijven twijfelen.  Lees verder »

"Moeilijke keuze die we niet willen maken"

INTERVIEWS Voor de verschillende sporttakken heb je zowel Franse als Nederlandstalige bonden. Elke club moet een keuze maken tot welke bond hij behoort, zo ook RSC Anderlecht. Een keuze die de club eigenlijk niet wil maken. "Wij zijn een Brusselse en een Belgische club en moeilijk in een keurslijf te dwingen", aldus David Steegen.  Lees verder »

Najar ergert zich aan kritiek

Najar ergert zich aan kritiek

ANDERE Honduras heeft er twee kwalificatiewedstrijden opzitten voor het WK 2018. Evenwel zonder Andy Najar die nog steeds herstellende is van een blessure. Maar dat wil niet zeggen dat hij de nationale ploeg van Honduras niet steunt, integendeel. Na de wedstrijd stuurde hij een kwade tweet de wereld in over de kritiek die de Hondurezen te horen kregen.  Lees verder »

Anderlecht verhoogde bod op Gerkens

Anderlecht verhoogde bod op Gerkens

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht dringt aan bij STVV voor Pieter Gerkens. Het verhoogde zijn bod op de 22-jarige middenvelder, maar nog niet tot de 2,1 miljoen euro dat de Kanaries vragen. Gerkens gaat bovendien zijn laatste contractjaar in bij STVV. Benieuwd of de Truienaars ingaan op het nieuwe, verhoogde bod van paars-wit. Lees verder »

 14-06-2017 

Fan Day op 30 juli !

Fan Day op 30 juli !

ANDERE De Fan Day 2017 zal doorgaan op zondag 30 juli in en rond het Constant Vanden Stock Stadion. Dat laat de club weten via zijn officiele website. Meer info rond de festiviteiten wordt later gecommuniceerd. Noteer alvast de datum in jullie agenda !!! Fans For 35 !! Lees verder »

West Ham drukt door voor Onyekuru

West Ham drukt door voor Onyekuru

ANDERE Eupen legde een bod van van West Ham van 8 miljoen euro naast zich neer. Maar dat wil niet zeggen dat de Engelse club de strijd zomaar opgeeft. Het heeft een nieuw bod neergelegd bij de Panda's, eentje van 9 miljoen euro. Daarmee slinkt ook stilaan de hoop dat RSC Anderlecht de Nigeriaan nog kan binnenhalen. Ook Arsenal aast nog steeds op Onyekuru.  Lees verder »

Boeckx gestart met revalidatie

Boeckx gestart met revalidatie

BLESSURES Frank Boeckx werd vlak na het einde van vorig seizoen geopereerd aan een hernia. Na zijn operatie genoot hij van enkele dagen welverdiende vakantie op Ibiza. Maar aan alle mooie liedjes komt een eind, Boeckx is ondertussen al druk bezig met zijn revalidatie samen met kinesist Frederik Bracke. Spoedig herstel Frank the Tank !! Lees verder »

"Terugkeer naar België niet voor meteen"

INTERVIEWS Een naam die de laatste dagen regelmatig met Anderlecht genoemd wordt, is Vadis Odjidja, Speler van het Jaar in Polen. De 28-jarige middenvelder speelt momenteel bij Legia Warschau. In Sport/Voetbalmagazine  is hij duidelijk over een terugkeer naar Belgë: "Dat is niet voor meteen." Lees verder »

1.000 euro boete na incidentrijke topper

1.000 euro boete na incidentrijke topper

ANDERE In mei ging RSC Anderlecht op bezoek bij Club Brugge, in het kader van de achtste speeldag van play-off 1. In de tweede helft waren er heel wat incidenten van de supporters waarbij zelfs vierde scheidsrechter Wim Smet betrokken raakte. De Geschillencommissie heeft vandaag uitspraak gedaan over de straf. Lees verder »

Sevilla bereidt bod voor op Teodorczyk

Sevilla bereidt bod voor op Teodorczyk

TRANSFERS Martin Kubacki, manager van Lukasz Teodorczyk gaf eerder al aan dat een vertrek bij Anderlecht niet persé hoeft. Tenzij er een interessant bod komt natuurlijk, en dat zou nu wel eens het geval kunnen zijn. Het Poolse Przeglad Sportowy weet dat Sevilla tussen de 15 à 20 miljoen reserveert voor de Pool.  Lees verder »

Verjaardag Purpleketje !

Verjaardag Purpleketje !

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van Purpleketje. Hij zet zich al jaren in voor de site en is verantwoordelijk voor onze Franstalige sectie. Daarnaast is hij ook een notoir kenner van onze jeugdploegen en is hij verantwoordelijk voor de meeste foto's die op deze site terug te vinden zijn. Bij deze heel erg bedankt voor je inzet en we hopen nog lang op je te kunnen rekenen! En natuurlijk ... een gelukkige verjaardag gewenst! Lees verder »

Pak aanbiedingen voor Spajic

Pak aanbiedingen voor Spajic

ANDERE Uros Spajic kwam op huurbasis van Toulouse naar RSC Anderlecht in de laatste uren van de vorige zomermercato. Maar de Serviër maakte meer dan indruk in de verdediging en werd ondertussen definitief overgenomen. Blijkt nu dat er al een pak lucratieve aanbiedingen uit Engeland zijn binnengekomen voor de verdediger.  Lees verder »

 13-06-2017 

Ticketverkoop Supercup begin juli

Ticketverkoop Supercup begin juli

ANDERE De ticketverkoop voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem in het kader van de Supercup, zal begin juli van start gaan. Alle nodige info zal door RSC Anderlecht gecommuniceerd worden eind juni. Dat laat de club weten via hun officiële sociale media.  Lees verder »

N'Sakala naar Olympiakos ?

N'Sakala naar Olympiakos ?

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht stalde Fabrice N'Sakala het voorbije seizoen bij de Turkse eersteklasser Alanyaspor. In principe wordt hij volgende week terug verwacht op Neerpede, maar of de Fransman nog een toekomst heeft bij paars-wit valt te betwijfelen. Ondertussen toont het Griekse Olympiakos met nieuwe coach Besnik Hasi interesse, de twee kennen mekaar nog van bij paars-wit.  Lees verder »

Voorbereiding seizoen 2017/18

Voorbereiding seizoen 2017/18

ANDERE Binnen een week zit de vakantie er voor de Anderlecht-spelers op. Op 21 juni worden ze terug op Neerpede verwacht voor de eerste trainingen en medische testen. Ondertussen staan er ook al wat oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen op 30 juni tegen Oudenaarde.  Lees verder »

Clinton Mata vraagt bedenktijd

Clinton Mata vraagt bedenktijd

ANDERE Alle dagen komt er wel iets van info omtrent de transfer van Clinton Mata naar Anderlecht. Gisteren op de kalendervoorstelling ging de voorzitter van Charleroi vragen over de transfer uit de weg. Mata zelf reageerde via sociale media, hij bevestigd de interesse van paars-wit maar zegt nog geen beslissing genomen te hebben en vraagt nog even tijd om na te denken over zijn toekomst.  Lees verder »

Update: Supercup op 22 juli om 20.30 uur

Update: Supercup op 22 juli om 20.30 uur

ANDERE De datum en het uur voor de Supercup zijn bekend. Traditiegetrouw vindt deze plaats het weekend voor de nieuwe competitie start. Landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Zulte Waregem zullen het tegen elkaar opnemen op zaterdag 22 juli. De partij wordt afgetrapt om 20.30 uur in het Constant Vanden Stock-Stadion. Lees verder »

Roef naar Waasland-Beveren of Utrecht

Roef naar Waasland-Beveren of Utrecht

ANDERE Waasland-Beveren is op zoek naar een nieuwe doelman en het denkt daarvoor aan Davy Roef. Filip De Wilde is sportief raadgever bij Waasland-Beveren, ziet de komst van Roef alvast zitten.  Maar ook het Nederlandse Utrecht toont belangstelling volgens Het NieuwsbladLees verder »

 12-06-2017 

Vanden Borre amuseert zich tijdens galawedstrijd

Vanden Borre amuseert zich tijdens galawedstrijd

ANDERE Zondagnamiddag werd een galamatch gespeeld tussen een Brusselse selectie en een selectie uit Verviers, waar ook de wedstrijd doorging. De Brusselse selectie was gespekt met enkele bekende namen zoals Michy Batshuayi, Dieumerci Ndongala, Ilombe Mboyo en Anthony Vanden Borre.  Lees verder »

Primeur voor Supercup

Primeur voor Supercup

ANDERE De Pro League stelde niet alleen hun nieuw logo voor en de nieuwe voetbalkalender. Daarnaast hadden ze nog een primeur voor het Belgisch voetbal. Tijdens de Supercup, die dit jaar gespeeld wordt tussen RSC Anderlecht en Zulte-Waregem zal geëxperimenteerd worden met een 'online' videoref. Normaal gezien gaat die wedstrijd door in het weekend van 21 juli. Voor het eerst zal de videoref mogen ingrijpen tijdens een wedstrijd Lees verder »

Eerste wedstrijd uit tegen Antwerp

Eerste wedstrijd uit tegen Antwerp

WEDSTRIJDEN De trouwe supporter kon het al een beetje voorzien, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor RSC Anderlecht is uit tegen de nieuwkomer in de Jupiler Pro League, tegen Antwerp dus. Paars-wit opent de competitie op 28 juli om 20u30 op de Bosuil.  Lees verder »

Pro League stelt nieuw logo voor

Pro League stelt nieuw logo voor

ANDERE We zijn nog enkele weken verwijderd van het begin van het nieuwe seizoen. Maar dat wil niet zeggen dat ze stil zitten bij de Pro League. Zo stellen ze vandaag de nieuwe voetbalkalender voor. Maar voor het zover was, werd eerst het nieuwe logo van de Jupiler Pro League onthuld.  Lees verder »

Vandaag bekendmaking nieuwe kalender

Vandaag bekendmaking nieuwe kalender

ANDERE Binnen anderhalve week beginnen de Anderlecht-spelers aan hun voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Maar veel supporters kijken al vol verwachting uit naar deze namiddag. Dan wordt immers de nieuwe kalender voor seizoen 2017/18 bekend gemaakt. We volgen het voor jullie op de voet.  Lees verder »

Opgelet abonnees: laatste dag voorrang

Opgelet abonnees: laatste dag voorrang

ANDERE Vandaag is de laatste dag van de voorrangsperiode voor de abonnees. Je kan je vandaag van 9u tot 17u nog aanmelden op de dienst ticketing om je abonnement te verlengen. Dat kan je eveneens online doen. Van vrijdag 16 juni tot en met dinsdag 20 juni loopt de periode voor de abonnees die willen van plaats veranderen.  Lees verder »

Eupen zegt nee tegen West Ham

Eupen zegt nee tegen West Ham

TRANSFERS Volgens The Mail on Sundaywas de overgang van Henry Onyekuru naar West Ham in kannen en kruiken. Morgen zou de Nigeriaan er zijn medische testen afleggen. Het Laatste Nieuws spreekt dit tegen, Eupen zou het bod van 8 miljoen euro geweigerd hebben. Het ziet Onyekuru liever vertrekken naar een club met naam, en dus komt Anderlecht weer op de proppen.  Lees verder »

Mbemba draagt doelpunt op aan Tioté

Mbemba draagt doelpunt op aan Tioté

ANDERE Democratische Republiek Congo won afgelopen zaterdagavond met 3-1 van Congo Brazzaville. Chancel Mbemba zorgde voor het derde en laatste doelpunt in de slotminuten van de wedstrijd. Hij droeg zijn doelpunt op aan de overleden Cheik Tioté, die op 30-jarige leeftijd ineenstuikte op training en overleed. Fabrice N'Sakala maakte deel uit van de basiself bij DR Congo.  Lees verder »

Harbaoui speelt kwartier met Tunesië

Harbaoui speelt kwartier met Tunesië

ANDERE Tunesië won gisteren zijn kwalficatiewedstrijd voor de Africa Cup 2019 tegen Egypte, waardoor het nu aan de leiding staat in Groep J. Hamdi Harbaoui mocht in minuut '77 invallen. Normaal gezien wordt de Tunesische spits binnen twee weken terug verwacht bij RSC Anderlecht.  Lees verder »

Hanni scoort voor Algerije

Hanni scoort voor Algerije

ANDERE Sofiane Hanni speelde zondagavond een volledige wedstrijd met Algerije tegen Togo. Bovendien bezorgde hij de winst aan Algerije. Hanni scoorde in minuut '24 het enige doelpunt van de wedstrijd met een mooi stiftballetje. Algerije staat nu samen met Benin aan de leiding in groep D in de kwalificatieronde voor de Africa Cup 2019. Lees verder »

Anderlecht volgt Zwitsere rechtsachter

Anderlecht volgt Zwitsere rechtsachter

ANDERE RSC Anderlecht toont verregaande interesse in de 24-jarige Zwitserse rechtsachter Silvan Widmer, die trouwens ook op het middenveld uit de voeten kan. Het is vooral coach René Weiler die zou aandringen voor Widmer, waarmee hij al samenwerkte bij FC Aarau. De financiële eisen van zijn huidige club Udinese, en de speler zelf, liggen wel hoog. Lees verder »

Atlético Madrid wil optie op Dendoncker

Atlético Madrid wil optie op Dendoncker

TRANSFERS Altético Madrid heeft momenteel een transferverbod tot eind 2017. Maar dat belet de Spaanse club niet om transfers te regelen voor komend jaar, het wil namelijk Leander Dendoncker reserveren voor volgend jaar. Een regeling die ook Anderlecht uitkomt, die er alles aan doet om de middenvelder nog één seizoen te houden. Lees verder »

 11-06-2017 

'De Maio heeft akkoord met Bologna'

'De Maio heeft akkoord met Bologna'

TRANSFERS Volgens de lokale krant Le Corriere di Bologna heeft Sebastien De Maio een persoonlijk akkoord bereikt met Bologna. De vraagprijs van Anderlecht zou voor de nummer vijftien van vorig seizoen een probleem vormen, maar Anderlecht zou zich inschikkelijk opstellen. Lees verder »

Teodorczyk verslaat Chipciu en Stanciu

Teodorczyk verslaat Chipciu en Stanciu

ANDERE In een kwalificatiewedstrijd voor het WK in Rusland heeft Polen met 3-1 gewonnen tegen Roemenië. Bij de Polen viel Lukasz Teodorczyk in na 81 minuten. Bij de tegenpartij moest Alexandru Chipciu na een uur spelen zijn plaats afstaan aan Nicolae Stanciu. Lees verder »

Onyekuru op weg naar West Ham?

Onyekuru op weg naar West Ham?

ANDERE Het begint erop te lijken dat RSC Anderlecht Henry Onyekuru volledig van zijn wenslijst mag schrappen. The Daily Mail weet dat de onderhandelingen tussen de Nigeriaan en West Ham op goede weg zijn en Onyekuru er dinsdag verwacht wordt om zijn medische testen af te leggen. Ook op clubniveau zou er al een akkoord zijn.  Lees verder »

Niet Sels maar Krul?

Niet Sels maar Krul?

TRANSFERS RSC Anderlecht zoekt nog steeds een doelman. Mile Svilar blijft jong met zijn 17 jaar en Frank Boeckx revalideert van een rugoperatie en mist mogelijk de start van de competitie. Volgens het Engelse The Mirror zou paars-wit nu denken aan Tim Krul, 8-voudige international voor Oranje, momenteel aan de slag bij Newcastle.  Lees verder »

Kara wint met Senegal

Kara wint met Senegal

ANDERE Kara Mbodji heeft gisteren de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup 2019, gewonnen. Senegal sloot de wedstrijd af met 3-0 winst tegen Equatoriaal-Guinea. Cheikhou Kouyaté moet nog altijd geblesseerd afhaken waardoor Mbodj de kapiteinsband omkreeg. Samen met Kalidou Koulibaly heerste hij opnieuw in de verdediging.  Lees verder »

 10-06-2017 

Oefenwedstrijd tegen FC Luik?

Oefenwedstrijd tegen FC Luik?

WEDSTRIJDEN - ANDERE FC Luik hoopt op een oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht. Initeel hadden de Luikenaars een galawedstrijd gepland tegen hun buren, Standard Luik. Maar de burgemeester heeft zijn veto gesteld, hij kan de veiligheid niet garanderen door de harde supporterskern van beide ploegen. Met de transfer van Dylan Lambrecth in januari van dit jaar, werd er een oefenwedstrijd beloofd aan FC Luik.  Lees verder »

STVV: "Dossier Gerkens even 'on hold' "

STVV:

TRANSFERS - INTERVIEWS Club Brugge plukte coach Ivan Leko weg bij STVV en dat heeft zo zijn gevolgen voor de transfer van Pieter Gerkens. RSC Anderlecht is voorlopig nog de enigde kandidaat die Gerkens wil binnenhalen. Maar het plotse vertrek van Leko hebben de Truienaars nu even andere dingen aan het hoofd.  Lees verder »

 09-06-2017 

Trezeguet op weg naar Hamburg?

Trezeguet op weg naar Hamburg?

TRANSFERS Volgens bronnen uit de omgeving van Trezeguet zou de Egyptenaar in vergevorderde onderhandelingen zijn met Hamburg. Dat schrijft de Egyptische website Mobtada. Hamburg kon zich het voorbije seizoen pas op de slotspeeldag verzekeren van een verlengd verblijf in de Bundesliga. Lees verder »

Is het nu Stuttgart of Dortmund?

Is het nu Stuttgart of Dortmund?

TRANSFERS Opvallend bericht vanmiddag: Anderlecht kondigde via zijn officiële media aan dat Orel Mangala een contract getekend had bij Borussia Dortmund. Nochtans was enkele uren eerder al bekend geraakt dat Mangala naar Stuttgart trekt (lees hier) en circuleerden op allerlei nieuwswebsites als foto's van Mangala die poseert met het shirt van Stuttgart. Lees verder »

 08-06-2017 

Officieel: Hasi nieuwe hoofdcoach Olympiakos

Officieel: Hasi nieuwe hoofdcoach Olympiakos

ANDERE Wat al een tijdje een de ronde deed, is nu ook officieel bevestigd: Besnik Hasi is de nieuwe hoofdtrainer van het Griekse Olympiakos. Hij zou er een contract van twee jaar getekend hebben. Hasi zelf is heel blij dat hij opnieuw aan het werk kan, na zijn ontslag bij Legia Warschau in september van vorig jaar, was hij werkloos.  Lees verder »

Transfer Capel zo goed als rond ?

Transfer Capel zo goed als rond ?

TRANSFERS Diego Capel gaf aan het einde van het seizoen al aan dat hij terugkeerde naar Spanje. En die transfer begint nu meer en meer concreet te worden. Capel zou heel dicht bij een overstap naar Deportivo La Coruna staan. Volgens het Spaanse El Ideal Callego, kan de transfer zelfs in de komende dagen afgerond worden.  Lees verder »

Parking en gratis shuttle: een goed idee, maar ...

Parking en gratis shuttle: een goed idee, maar ...

WEBSITE Tijdens de play-offs werd de parking van Decathlon opengesteld en werd er een gratis shuttle naar het stadion aangeboden om de parkeerproblematiek aan te pakken. In een vorige webpoll lieten jullie al blijken dat die problematiek de hoofdreden was om niet naar het stadion af te zakken. Dus wat vonden jullie van het parkeer+shuttle principe? Lees verder »

Soap rond Eurostadion blijft duren

Soap rond Eurostadion blijft duren

ANDERE De tegenslagen voor de bouw van het Eurostadion stapelen zich op. De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft beslist om de milieuvergunningsaanvraag van Ghelamco Invest, te weigeren. Volgens hen zou het fileleed te groot zijn als het Eurostadion er effectief komt.  Lees verder »

Doumbia en Sowah als ruildeal

Doumbia en Sowah als ruildeal

ANDERE RSC Anderlecht heeft blijkbaar echt zijn zinnen gezet op Pieter Gerkens. Alleen lijkt dat geen gemakkelijke opgave. Paars-wit wil nu Idrissa Doumbia én Emmanuel Sowah betrekken in de deal en ze aanbieden aan STVV voor de overstap van Gerkens. Benieuwd of dat voldoende is voor Dûchatelet, bovendien heeft Gerkens zelf ook nog niet aangegeven dat hij wil vertrekken.  Lees verder »

Geen percentage op doorverkoop Biglia

Geen percentage op doorverkoop Biglia

ANDERE Lucas Biglia staat op het punt om Lazio Roma te verlaten. AC Milan zou zo'n 25 miljoen euro betalen voor de Argentijn. Toen Anderlecht Biglia in 2013 verkocht aan Lazio voor 6 miljoen, verkreeg het geen percentage op de doorverkoop, waardoor het nu dus geen recht heeft op een deel van die 25 miljoen. Lees verder »

Teodorczyk: "Een transfer hoeft niet persé"

Teodorczyk:

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk praat vrijuit in het Poolse SportoweFakty,een zeldzaam gegeven voor de Pool. Hij komt er nog even terug op het incident met de middelvinger en over een eventuele transfer. Dat laatste is geen doel voor de Pool: "Ik vraag niet zelf achter een transfer". Lees verder »

Akkoord met Mata komt dichterbij

Akkoord met Mata komt dichterbij

TRANSFERS RSC Anderlecht raakte eerder al akkoord met Charleroi over een overgang van Clinton Mata. Er zou een transfersom van om en bij de 3,5 miljoen mee gemoeid gaan. Mata zelf hield de boot nog af en wachtte op eventuele interesse uit het buitenland, maar die blijft uit, waardoor de deal nu misschien wel eens heel snel zou kunnen beklonken zijn.  Lees verder »

Dossier Sels afgesloten

Dossier Sels afgesloten

ANDERE Herman Van Holsbeeck gaf vorige week nog toe dat het dossier rond een transfer rond Matz Sels "een moeilijk dossier" is. Volgens Het Nieuwsblad heeft RSC Anderlecht de piste van Sels dan ook volledig verlaten. Paars-wit wil zelf eerst intern bekijken wat het gaat doen met zijn huidige doelmannen. Mile Svilar staat te springen om de plaats onder de lat in te nemen.  Lees verder »

 07-06-2017 

Sampdoria volgt Teodorczyk

Sampdoria volgt Teodorczyk

ANDERE Na Liverpool, Everton en Sevilla, is er een Italiaanse club die interesse toont in Lukasz Teodorczyk. De vraagprijs van RSC Anderlecht voor de Poolse spits zou aan de hoge kant liggen voor de Italianen waardoor hun interesse wat bekoeld is. Toch hebben ze de nodige informatie opgevraagd omtrent een eventuele transfer.  Lees verder »

"Collegialiteit onder doelmannen"

INTERVIEWS Frank Boeckx is net terug van vakantie op Ibiza en herstelt nog van zijn rugoperatie. Daardoor is het niet helemaal zeker of hij volgend seizoen opnieuw onder de lat zal staan. Daar maakt Boeckx geen probleem van, als eventueel Mile Svilar zijn plaats in doel inneemt, zal Boeckx klaar staan om de jonge Svilar bij te staan met raad en daad.  Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen RB Salzburg?

Oefenwedstrijd tegen RB Salzburg?

ANDERE Binnen een tweetal weken worden de spelers van RSC Anderlecht terug op Neerpede verwacht. Op 2 juli vertrekken ze op zomerstage naar Oostenrijk. Daar zou het op 7 juli een oefenwedstrijd spelen tegen Red Bull Salzburg, in de Red Bull Arena.  Lees verder »

Makelaar Ifeanyi Matthew ontkent interesse Anderlecht

Makelaar Ifeanyi Matthew ontkent interesse Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht zou interesse tonen in Nigeriaans jeugdinternational Ifeanyi Matthew. De makelaar van Matthew, Atte Aneke, zegt dat er van interesse geen sprake is. "Hij is goed genoeg om voor Anderlecht te spelen", zegt Aneke, "Maar momenteel praat hij met geen enkele club. Ik heb het nieuws van de interesse ook gelezen, daar is niets van waar." Lees verder »

Delferière wint voor derde keer 'Gouden Fluitje'

Delferière wint voor derde keer 'Gouden Fluitje'

ANDERE Een verrassing is het niet echt, Sébastien Delferière toonde meermaals het afgelopen seizoen dat hij een wedstrijd kan leiden als geen ander. Voor het derde jaar op rij mocht hij dan ook het Gouden Fluitje in ontvangst nemen. Een trofee voor de beste scheidsrechter van het seizoen, toegekend door de clubs van de Pro League. Lees verder »

"Lof van Kompany maakt mij trots"

INTERVIEWS Vrijdag spelen de Rode Duivels hun kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Net als tegen Tjechië hoopt Youri Tielemans te starten, al beseft hij dat de concurrentie op het middenveld groot is. Vincent Kompany had niets dan lof voor de jonge middenvelder, iets wat Tielemans meer dan plezier doet.  Lees verder »

Duchâtelet wil 2 miljoen euro voor Gerkens

Duchâtelet wil 2 miljoen euro voor Gerkens

TRANSFERS RSC Anderlecht is nog steeds geïntresseerd in Pieter Gerkens. Alleen zit het dossier momenteel muurvast. Eigenaar van STVV, Roland Duchâtelet wil niet afwijken van zijn vraagprijs voor de 22-jarige middenvelder, 2 miljoen euro. Een toch wel hoog bedrag voor een speler die maar 1 jaar onder contract meer ligt.  Lees verder »

Boeckx: "Niet te snel herbeginnen"

Boeckx:

INTERVIEWS Frank Boeckx was gisteren te gast bij Van Gils & Gasten op Eén. Daar liet hij weten dat het nog helemaal niet zeker is dat hij de start van de competitie zal missen. "Het is moeilijk om daar nu een datum op te plakken. Ik mag gewoon niet te snel hervatten", aldus Boeckx.  Lees verder »

Capel: “Tielemans heeft iets magisch”

Capel: “Tielemans heeft iets magisch”

INTERVIEWS Het is geen geheim dat Diego Capel graag zou terugkeren naar Spanje. Er is interesse van Deportivo, Eibar en Leganés. In een interview met Marca heeft hij wel veel lovende woorden voor Anderlecht. “Anderlecht is een grote club, ik ben dankbaar en trots hiervan deel te hebben uitgemaakt.” Lees verder »

Trezeguet geblesseerd op training

Trezeguet geblesseerd op training

BLESSURES Mahmoud Hassan Trezeguet moet forfait geven voor de wedstrijd van Egypte tegen Tunesië. Hij heeft zich op training geblesseerd aan de voet en zal niet speelklaar geraken voor de wedstrijd van zondag. Het is nog onduidelijk wat de aard van de blessure is en hoe lang hij buiten strijd zal zijn. Lees verder »

 06-06-2017 

Danilou verlengt zijn titel als prono-kampioen

Danilou verlengt zijn titel als prono-kampioen

WEBSITE De Europa League en Champions League finales zijn gespeeld en daarmee is ook de Prono winnaar bekend. Danilou, die vorig jaar nog in een spannende strijd met Duket verwikkeld was, kaapt ook dit jaar de oppergaai weg. Hij zette zelfs zijn status als prono-master kracht bij door de tweede (Linkens007) op elf punten achterstand te zetten. Proficiat Danilou; wat een prestatie! Lees verder »

Tielemans: "Alles is goed verlopen"

Tielemans:

INTERVIEWS In tegenstelling tot Leander Dendoncker mocht Youri Tielemans één helft meespelen met de Rode Duivels tegen Tjechië (2-1). De nieuwe Monegask was tevreden over zijn prestatie en kreeg tijdens de rust felicitaties van de bondscoach Roberto Martinez. "Alles is goed verlopen. Ik heb steeds mijn man gevonden tussen de lijnen en heb geprobeerd om mij te amuseren." Lees verder »

Breekt nog een (ex)-Anderlechtspeler een record?

Breekt nog een (ex)-Anderlechtspeler een record?

ANDERE Youri Tielemans vestigde drie weken geleden al een record met zijn transfer naar AS Monaco. Hij werd de duurste uitgaande Belgische transfer ooit. Nu staat nog een, weliswaar ex, Anderlechtspeler tegen een record. Romelu Lukaku verlaat zo goed als zeker Everton, er hangt een prijskaartje van 115 miljoen euro aan zijn transfer. Daarmee zou hij meteen de duurste transfer ooit worden.  Lees verder »

Romelu: "Youri moet vooral blijven genieten"

Romelu:

INTERVIEWS De eerste helft van de wedstrijd van de Rode Duivels gisteren, was toch wat paars-wit getint. Met Romelu Lukaku, Vincent Kompany en Youri Tielemans stonden drie ex-Anderlechtspelers op het veld. En het mag gezegd worden, Tielemans maakt al een diepe indruk op zijn ploegmaats.  Lees verder »

Kara: "We moeten zaterdag winnen"

Kara:

INTERVIEWS Senegal geraakte gisteren niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Oeganda. Het ging om een vriendschappelijk duel, maar zaterdag is de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup 2019 tegen  Equatoriaal-Guinea. "Die wedstrijd moeten we winnen", is Kara Mbodji duidelijk.  Lees verder »

Capel aangeboden bij Leganés

Capel aangeboden bij Leganés

TRANSFERS Een tijdje geleden meldden we al dat Diego Capel graag zou willen terugkeren naar Spanje. Het Spaanse Periodista de Leganes meldt nu dat Capel werd aangeboden bij Leganes, een club uit de Primera Division. Lees verder »

Ook Huddersfield tuk op Kara

Ook Huddersfield tuk op Kara

TRANSFERS De Engelse promovendus Huddersfield toont nu ook interesse voor Kara Mbodj. Eerder kon de Senegalees al rekenen op interesse van Leicester, Watford en Crystal Palace. Kara kreeg van Anderlecht de garantie dat hij deze zomer naar de Premier League mag vertrekken. Lees verder »

 05-06-2017 

Tioté overleden op training

Tioté overleden op training

ANDERE Ex-Anderlecht speler, Cheik Tioté is op 30-jarige leeftijd plots overleden. Tioté stuikte op training in elkaar. Hij werd in allerijl nog naar het ziekenhuis gevoerd maar er kon geen hulp meer baten. Langs deze weg willen wij ons diepste medeleven betuigen aan familie en vrienden.  Lees verder »

Nog een oude bekende richting Olympiakos

Nog een oude bekende richting Olympiakos

ANDERE Besnik Hasi wordt de komende dagen zo goed als zeker aangesteld als nieuwe hoofdcoach bij Olympiakos. En hij neemt nog een oude bekende van RSC Anderlecht met zich mee. Bart Meert wordt één van de assistenten van Hasi. Hij volgde de Kosovaar eerder ook al naar Legia Warschau.  Lees verder »

Toont Anderlecht interesse in Gignac?

Toont Anderlecht interesse in Gignac?

TRANSFERS Een vertrek van Lukasz Teodorczyk lijkt er meer en meer aan te komen. Dus gaat RSC Anderlecht op zoek naar aanvallende versterking. Volgens voetbalkrant.comzou het zijn oog laten vallen hebben op de 31-jarige André-Pierre Gignac. De Fransman maakte deel uit van de selectie voor Frankrijk op EURO 2016. Lees verder »

Liverpool en Everton kijken naar Teodorczyk

Liverpool en Everton kijken naar Teodorczyk

TRANSFERS De interesse uit de Premier League voor Lukasz Teodorcyk neemt toe. Zowel Liverpool als Everton hebben hun pijlen gericht op de Poolse spits. Ook Sevilla is nog in de running, als is die interesse afgenomen. De Engelse pers spreekt van een transferprijs rond de elf à twaalf miljoen euro.  Lees verder »

 04-06-2017 

Hasi nieuwe coach bij Olympiakos ?

Hasi nieuwe coach bij Olympiakos ?

ANDERE Besnik Hasi Ging na RSC Anderlecht aan de slag bij Legia Warschau. Aan dat avontuur kwam na een paar weken al een einde. Sindsdien is Hasi werkloos en werd hij genoemd bij enkele Belgische clubs. Maar Hasi zou dus nu naar Griekenland trekken, hij wordt er de nieuwe hoofdcoach van Olympiakos.  Lees verder »

"Aangenaam werken deze zomer"

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck mag op twee vruchtvolle weken terugblikken. Youri Tielemans verhuisde naar AS Monaco en Sven Kums tekende een vijfjarig contract bij RSC Anderlecht. Een groot verschil met het einde van vorig seizoen. Dat geeft ook de general manager toe: "ik had toen 'a hell of a job'. Lees verder »

12 juni bekendmaking kalender 2017/18

12 juni bekendmaking kalender 2017/18

ANDERE Mis je het Belgisch voetbal al? Geen erg, het begin van seizoen 2017/18 komt met rasse schreden dichterbij. Op 12 juni wordt de nieuwe voetbalkalender voor komend seizoen bekend gemaakt, dat van start zou gaan in het weekend van 28 juli.  Lees verder »

Interesse uit Serie A voor De Maio

Interesse uit Serie A voor De Maio

TRANSFERS - INTERVIEWS Vorige vrijdag verliep de aankoopoptie in het huurcontract van Sebastian De Maio. Genoeg voor het Italiaanse Firenzeviola.it, om contact op te nemen met de makelaar van de Fransman, Diego Tavano. Volgens Tavano is er interesse genoeg voor De Maio. Een terugkeer naar RSC Anderlecht is uitgesloten.  Lees verder »

Engelse interesse in Kara neemt toe

Engelse interesse in Kara neemt toe

TRANSFERS Het Engelse Huddersfield promoveerde zopas naar de Premier League en is van plan daar nog even te blijven. Coach van Huddersfield David Wagner, heeft zijn vizier gericht op Kara Mbodj, dat weet het Engelse The Sun. Hij gaat er de concurrentie aan met Crystal Palace, Watford en Leicester City. Deze laatste wou de Senegalees al tijdens de wintermercato binnenhalen.  Lees verder »

 03-06-2017 

Dendoncker: "Ik moet ook aan mijn eigen carrière denken"

Dendoncker:

INTERVIEWS Leander Dendoncker stond deze namiddag de pers te woord na de open training van de Rode Duivels. Dendoncker wou nog niet teveel kwijt over zijn toekomst, na de wedstrijd tegen Estland zou hij een beslissing nemen. Hij is gecharmeerd dat RSC Anderlecht hem koste wat kost nog een seizoen wil houden: "Maar het gaat om mijn carrière", was hij duidelijk.  Lees verder »

Onyekuru dicht bij Arsenal

Onyekuru dicht bij Arsenal

ANDERE Het lijkt erop dat Herman Van Holsbeeck Henry Onyekuru van zijn wenslijst mag schrappen. De aanvaller staat héél dicht bij een transfer naar Arsenal. Van Holsbeeck gaf eerder al aan dat als een ploeg uit de Premier League zich moeit, paars-wit geen schijn van kans meer heeft. Onyekuru zelf spreekt van een "droom die steeds dichterbij komt".  Lees verder »

Toekomst Mangala onduidelijk

Toekomst Mangala onduidelijk

JEUGD - TRANSFERS Orel Mangala zit momenteel nog bij Borussia Dortmund op huurbasis, er is een aankoopoptie voorzien van twee miljoen euro. Toch is het nog niet duidelijk of die effectief gelicht gaat worden, dat laat Dortmund zelf weten via zijn officiël website. "De toekomst van Mangala is nog onduidelijk", klinkt het daar.  Lees verder »

Liam Bossin heel dicht bij Nottingham Forest

Liam Bossin heel dicht bij Nottingham Forest

JEUGD - TRANSFERS In april vertrok Liam Bossin richting Nottingham Forest om de Engelsen van zijn kunnen te overtuigen. De doelman was er een week op stage en heeft die met een goed gevoel afgesloten. Zo goed zelfs, dat hij dicht bij een akkoord staat met Nottingham, actief in de Engelse tweede klasse, The Championship. Eind deze week zou hij een tweejarig contract ondertekenen. Lees verder »

Teodorczyk op shortlist van Sevilla

Teodorczyk op shortlist van Sevilla

TRANSFERS Lukasz Teodorczyk zou op de shortlist staan van Sevilla. Maar Anderlecht is niet van plan om de Poolse spits te laten vertrekken, tenzij daar een enorme som geld tegenover staat. De directie van Anderlecht voelt zich niet verplicht om de topschutter te verkopen, tenzij er een niet te weigeren bod komt. Lees verder »

Depoitre niet aan de orde

Depoitre niet aan de orde

TRANSFERS - ANDERE Na Matz Sels en Sven Kums, zou RSC Anderlecht belangstelling tonen in een derde ex-AA Gent speler, Laurent Depoitre. Herman Van Holsbeeck wuifde dat gerucht weg: "De komst van Depoitre is niet aan de orde." Depoitre, momenteel aan de slag bij Porto, ziet een terugkeer naar België ook niet direct zitten.  Lees verder »

Sels, moeilijk dossier

Sels, moeilijk dossier

TRANSFERS - ANDERE Herman Van Holsbeeck geeft toe dat RSC Anderlecht Matz Sels volgt. De doelman is momenteel aan de slag bij Newcastle United. De general manager gaf meteen ook toe dat het een moeilijk dossier is: "Hij is een goeie doelman, maar het wordt een moeilijk dossier", aldus Van Holsbeeck.  Lees verder »

Mata twijfelt nog

Mata twijfelt nog

TRANSFERS RSC Anderlecht legde een bod neer bij Charleroi voor Clinton Mata van ongeveer 3,5 miljoen eur, zonder bonussen. Voor de speler zelf ligt een contract van vijf jaar klaar bij paars-wit. Maar Mata zelf twijfelt en wacht af of er nog buitenlandse clubs zich gaan melden. Er zou interesse zijn van Newcastle, Crystal Palace en Marseille voor de 24-jarige rechtsachter.  Lees verder »

Anderlecht betaalt tussen 6 à 7 miljoen voor Kums

Anderlecht betaalt tussen 6 à 7 miljoen voor Kums

TRANSFERS Stilaan raken meer details bekend over de transfer van Sven Kums naar Anderlecht. De club zou tussen de 6 à 7 miljoen euro betaalt hebben voor de 29-jarige middenvelder. Kums moet wel inleveren op zijn salaris. Geen probleem voor de speler die eerder al zei dat hij voor het sportieve koos anders was hij wel bij Watford gebleven.  Lees verder »

Contractverbetering voor Dendoncker ?

Contractverbetering voor Dendoncker ?

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck gaf op de persconferentie, naar aanleiding van de transfer van Sven Kums, ook wat meer informatie prijs over Leander Dendoncker. Dat ze de middenvelder graag in het Astridpark willen houden, staat vast, alleen niet koste wat kost. De komende dagen staat er een gesprek op de agenda met de Rode Duivel. Lees verder »

 02-06-2017 

Kums: "De cirkel is rond"

Kums:

TRANSFERS - INTERVIEWS Sven Kums is gelukkig met zijn transfer naar RSC Anderlecht. "De cirkel is rond", laat de middenvelder optekenen. Kums wou na zijn uitleenbeurt aan Udinese nog even kijken wat Watford hem te bieden had, maar had al snel door dat hij ook daar op niet veel speelkansen moest rekenen.  Lees verder »

Update: Kums heeft getekend en krijgt nummer 20

Update: Kums heeft getekend en krijgt nummer 20

TRANSFERS Voor wie er nog mocht aan twijfelen, Sven Kums heeft wel degelijk getekend bij RSC Anderlecht. De club postte zonet een foto via twitter waarop Sven Kums te zien die zijn contract tekent in bijzijn van Herman Van Holsbeeck. Ze schreven er de opvallende woorden: "He's back" bij.Proficiat Sven en welcome home !! Lees verder »

BNP sponsor komende vier seizoenen

BNP sponsor komende vier seizoenen

ANDERE Het hing al een tijdje in de lucht, BNP Paribas Fortis blijft ook de komende vier seizoenen op de truitjes prijken van RSC Anderlecht. Dat weet De Tijd. Daarmee zetten de Brusselse club en BNP een traditie, die in 1981 van start ging, verder. Een uniek gegeven op gebied van sportieve sponsoring in heel Europa. Lees verder »

Allianz shirtsponsor Champions League

Allianz shirtsponsor Champions League

ANDERE Allianz wordt de shirtsponsor van RSC Anderlecht in de komende Champions League wedstrijden. De Duitste verzekeraar vervangt Proximus dat alleen in België actief is met hun merk. Er zullen eveneens reclameborden van Allianz komen lang de rand van het veld tijdens de thuiswedstrijden van de Champions League.  Lees verder »

Anderlecht scout Roemeense middenvelder

Anderlecht scout Roemeense middenvelder

TRANSFERS Op 27 mei ging een Anderlecht-delegatie een wedstrijd van Ljubljana bijwonen. Reden: de 25-jarige middenvelder Alexandru Cretu. De Roemeen kan zowel als centrale verdediger en als defensieve middenvelder uit de voeten. Cretu zou rond de drie miljoen euro moeten kosten, maar er zijn nog geïntereseerde clubs.  Lees verder »

Anderlecht denkt aan Iraakse international

Anderlecht denkt aan Iraakse international

TRANSFERS Frank Acheampong kreeg de voorbije wintermercato de belofte dat hij deze zomer mocht vertrekken bij een goed bod. Als vervanger van de Ghanees denkt RSC Anderlecht aan Ali Adnan, een 23-jarige Iraakse international, momenteel aan de slag bij Udinese. Adnan wordt ook "de Aziatische Gareth Bale genoemd", al moet je bijnamen altijd met een korreltje zout nemen.  Lees verder »

Anderlecht sprak al met Gerkens

Anderlecht sprak al met Gerkens

TRANSFERS De interesse van Anderlecht voor Pieter Gerkens is concreet. Het Nieuwsblad vernam in de omgeving van de speler dat Anderlecht twee weken geleden al een verkennend gesprek met hem had. Gerkens zegt niet 'neen', maar zal de komende weken de voorstellen van Oostende en Anderlecht in beraad nemen. Lees verder »

Beloften binnenkort in 1B?

Beloften binnenkort in 1B?

JEUGD De Pro League wil meer inzetten op de jeugd en één van de voorstellen die op tafel liggen is om de beloftenteams in 1B te laten aantreden. De huidige reservencompetitie stelt immers niets voor en stoomt de jeugd niet klaar voor eerste klasse. Lees verder »

Ook Sels alsmaar dichter bij paars-wit

Ook Sels alsmaar dichter bij paars-wit

TRANSFERS Komt er naast Sven Kums nog een ex-Buffalo naar het Astridpark, de kans blijkt alsmaar groter. Matz Sels zou mogen beschikken bij Newcastle United en dus komt Anderlecht terug in beeld. Een huur van één jaar met aankoopoptie geniet de voorkeur. Alleen blijft het afwachten hoe Mile Svilar en Frank Boeckx op die transfer gaan reageren.  Lees verder »

Tekent Kums vandaag?

Tekent Kums vandaag?

TRANSFERS De afronding van de transfer van Sven Kums naar RSC Anderlecht is weer een stapje dichterbij. Paars-wit is zo goed als rond met zijn moederclub Watford, met Kums bereikte het eerder al een akkoord. Volgens Het Laatste Nieuws moeten er enkel nog enkele punten en komma's juist gezet worden en dan staat niets de transfer nog in de weg. Lees verder »

 01-06-2017 

Amrani tekent profcontract

Amrani tekent profcontract

JEUGD Tony Amrani (1997) heeft zopas zijn eerste profcontract getekend. Amrani speelt al heel zijn jeugd bij Anderlecht en mocht nu dus zijn eerste profcontract tekenen voor 1 seizoen. Amrani speelde afgelopen seizoen kampioen met de U21.  Lees verder »

Hanni opgeroepen voor Algerije

Hanni opgeroepen voor Algerije

ANDERE In aanloop naar de Africa Cup van 2019, speelt Algerije tegen Togo op 11 juni. Lucas Alcaraz, coach van Algerije, maakte vandaag zijn selectie van 23 spelers bekend, waaronder Sofiane Hanni. Als voorbereiding spelen "Les Verts" een oefenwedstrijd tegen Guinea op 6 juni. Lees verder »

Voorrangsperiode voor abonnees bijna voorbij

Voorrangsperiode voor abonnees bijna voorbij

ANDERE De voorrangsperdiode voor de abonnees om hun abonnement voor seizoen 2017-2018 te verlengen, loopt bijna ten einde. Nog tot 12 juni 2017 kan u aan te loketten van de dienst ticketing terecht om uw huidig abonnement te verlengen. Via overschrijving nog tot en met maandag 5 juni 2017. Lees verder »

Geen Duivel speelde meer dan Dendoncker en Tielemans

Geen Duivel speelde meer dan Dendoncker en Tielemans

ANDERE Van alle Rode Duivels die morgen verzamelen in Neerpede voor de interlands tegen Tsjechië en Estland verzamelde er niemand dit seizoen meer speelminuten dan het Anderlecht-duo Leander Dendoncker en Youri Tielemans. Dendoncker moet in heel Europa trouwens maar drie spelers laten voorgaan. Lees verder »