Archieven

 30-11-2022 

Diawara trekt naar Stade Reims

Diawara trekt naar Stade Reims

TRANSFERS - ANDERE Samba Diawara was na het ontslag van Felice Mazzu teruggezet naar de RSCA Futures om er assistent te worden van Guillaume Gillet. Diawara had de aanstelling bij de Futures echter nog niet officieel aanvaard. Hij laat nu weten dat hij RSC Anderlecht verlaat en trekt naar Stade Reims.  Lees verder »

Weldra aanstelling nieuwe trainer

Weldra aanstelling nieuwe trainer

TRANSFERS RSC Anderlecht vertrekt vandaag richting Griekenland voor hun winterstage. Tot nader order is dat nog steeds met Robin Veldman als interim-hoofdcoach. Jesper Fredberg zou echter dicht staan bij het aanstellen van de nieuwe trainer.  Lees verder »

 29-11-2022 

WK-avontuur N'Diaye blijft duren

WK-avontuur N'Diaye blijft duren

WEDSTRIJDEN Senegal heeft zich vanmiddag geplaatst voor de achtste finales op het WK in Qatar. Dat betekent dat Anderlecht het nog even moet stellen zonder Moussa N'Diaye. Senegal won vanmiddag met 1-2 van Ecuador, al kwam N'Diaye niet in actie. Lees verder »

Salernitana mogelijke piste voor Esposito

Salernitana mogelijke piste voor Esposito

TRANSFERS De kans dat we Sebastiano Esposito nog terugzien in Anderlecht is zo goed als nihil. Anderlecht werkt met Inter een oplossing uit over het stopzetten van de huur. Volgens de Italiaanse journalist Nicolò Schira zou Serie A club Salernitana een optie zijn voor de aanvaller. Salernitana staat op dit ogenblik op de twaalfde plaats. Lees verder »

 27-11-2022 

RSCA Futures de boot in tegen Beerschot

RSCA Futures de boot in tegen Beerschot

1B Beerschot is met 1-2 komen winnen bij de RSCA Futures dat wel op voorsprong klom via topschutter Stassin. Voor de rust kwam Beerschot nog op gelijke hoogte en iets voor het uur maakte Thorisson de 1-2 waardoor de Antwerpenaars voorlopig aan de leiding staan in de Challenger Pro League. Lees verder »


 26-11-2022 

RSCA Futsal in Final Four

RSCA Futsal in Final Four

ANDERE RSCA Futsal heeft een ware stunt verwezenlijkt in de Champions League. Het zit in de Final Four ten nadele van titelverdediger Barcelona. Anderlecht behaalde de eerste plaats in zijn groep dankzij een doelpunt verschil in het doelpuntensaldo. Lees verder »

 25-11-2022 

N'Diaye ziet Senegal winnen

N'Diaye ziet Senegal winnen

ANDERE Moussa N'Diaye bleef ook tijdens de tweede wedstrijd van Senegal op het WK de hele partij op de bank. Hij zag zijn ploegmaats met 3-1 winnen tegen Qatar. Senegal moet op de slotspeeldag winnen tegen Ecuador als het wil doorstoten naar de achtste finales. Lees verder »

 24-11-2022 

RSCA Futsal zorgt voor spektakel

RSCA Futsal zorgt voor spektakel

ANDERE RSCA Futsal speelt momenteel in de Champions League en het laat daar van zich horen. Na een 3-2 zege tegen MNK Futsal Pula uit Kroatië hield het vanavond de Europese kampioen FC Barcelona op een 5-5 draw. Door een zeer ruime zege tegen het Roemeense Galati op zaterdag, kan RSCA mogelijk nog de Final Four halen. Lees verder »


 23-11-2022 

Stroeykens scoort voor Belgische U20

Stroeykens scoort voor Belgische U20

JEUGD Met Mario Stroeykens, Noah Sadiki en Alonzo Engwanda kwamen gisteren drie spelers van Anderlecht in actie bij de Belgische U20. In de oefenpot tegen Noorwegen, die de Belgen met 2-1 wonnen, scoorde Stroeykens zelfs het eerste doelpunt. Lees verder »

Hoedt genoemd bij Vitesse

Hoedt genoemd bij Vitesse

TRANSFERS Vitesse Arnhem is aan een pover seizoen bezig en versterking tijdens de winterstop dringt zich op. Volgens Voetbal International wordt in dat opzicht onder meer de naam van Wesley Hoedt genoemd in het Arnhemse. Lees verder »

Blessure voor Silva bij U21 Portugal

Blessure voor Silva bij U21 Portugal

BLESSURES In een oefeninterland tegen de beloften van Japan is Fabio Silva al in de eerste minuut geblesseerd uitgevallen. Silva ging diep en kwam in botsing met de Japanse doelman. De ernst van de blessure is nog niet gekend, maar Silva kon wel nog op eigen kracht het veld verlaten. Lees verder »

 22-11-2022 

Vertonghen: "Ik voel me klaar"

Vertonghen:

INTERVIEWS Jan Vertonghen kreeg vanmiddag de eer om met de pers te spreken in de aanloop naar de wedstrijd van morgen tegen Canada. De Anderlecht-verdediger gaf aan dat zijn blessure verleden tijd is en dat hij er klaar voor is." Lees verder »

Anderlecht maakt nog drie extra oefenduels bekend

Anderlecht maakt nog drie extra oefenduels bekend

ANDERE Anderlecht heeft het programma voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft bekendgemaakt. Nadat vanmorgen Sociedad al de datum voor hun oefenduel met Anderlecht aankondigde, kennen we nu ook de drie andere oefenpartners van paars-wit. Anderlecht trekt ook op oefenstage. Lees verder »

Drie keer naar RSCA Futures aan voordeelprijs

Drie keer naar RSCA Futures aan voordeelprijs

1B Wil je tijdens het WK voetbal toch je tweewekelijkse wedstrijd van Anderlecht meepikken? Kom naar naar de RSCA Futures. Tijdens het WK spelen zij drie keer in het Lotto Park. Anderlecht verkoopt een mini-abonnement voor deze drie partijen aan de voordeelprijs van 30 euro. Lees verder »

N'Diaye ziet Senegal verliezen

N'Diaye ziet Senegal verliezen

ANDERE Moussa N'Diaye bleef in de eerste wedstrijd van Senegal op het WK in Qatar de hele wedstrijd op de bank. Hij zag hoe zijn maats in de slotfase nog twee doelpunten pakten tegen Nederland en zo met 2-0 verloren. Lees verder »

 21-11-2022 

"Anderlecht-DNA koppelen aan resultaten"

INTERVIEWS - 1B Doelman Rik Vercauteren stond tegen Dender voor de tweede keer op rij tussen de palen. "Het is jammer dat we opnieuw niet winnen", vertelde hij na de wedstrijd. "We spelen mooi voetbal volgens het DNA van de club, maar moeten dat ook koppelen aan resultaten." Lees verder »

Teodorczyk gaat met voetbalpensioen

Teodorczyk gaat met voetbalpensioen

ANDERE Voormalige Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk stopt op 31-jarige leeftijd met voetballen. Dat maakte de Pool dit weekend bekend via zijn Instagram-pagina. De vele blessures van de voorbije jaren brachten hem tot deze beslissing. Lees verder »

Opmerkelijke invalbeurt van Bundu bij FC Andorra

Opmerkelijke invalbeurt van Bundu bij FC Andorra

ANDERE Mustapha Bundu is een van de spelers die door Anderlecht momenteel worden uitgeleend. De flankspeler komt uit voor FC Andorra in de Spaanse tweede klasse. Gisteren viel Bundu in de 68' minuut in tegen Lugo. De invalbeurt van de Sierra Leoner ging niet onopgemerkt voorbij. Lees verder »

N'Diaye mag alsnog naar het WK

N'Diaye mag alsnog naar het WK

ANDERE Anderlecht heeft er een derde WK-ganger bij. Linksachter Moussa N'Diaye werd door Senegal opgeroepen omdat de naturalisatiepapieren van Aliou Cissé Ismail Jakobs niet op tijd in orde zijn gekomen. Paars-wit kondigde het nieuws aan op social media. Lees verder »


 18-11-2022 

Debast aan de aftrap bij Rode Duivels

Debast aan de aftrap bij Rode Duivels

ANDERE Om 16u nemen de Rode Duivels het op tegen Egypte in het Jaber Al Ahmad International Stadium te Koeweit, voor hun laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK. Zeno Debast maakt deel uit van de basiself voor deze wedstrijd.  Lees verder »

 17-11-2022 

Thuisblijvers in verlof tot en met 24 november

Thuisblijvers in verlof tot en met 24 november

ANDERE De spelers die geen internationale verplichtingen hebben nemen nu hun winterstopvakantie. Vrijdag 25 november worden zij terug verwacht op Neerpede. Eerder was er ook sprake van een soort van winterstage in te plannen maar daar zijn nog geen verdere details over bekend.  Lees verder »

 16-11-2022 

 15-11-2022 

Fredberg: "Ik kom voor lange termijn"

Fredberg:

INTERVIEWS Jesper Fredberg sprak vanmiddag uitgebreid met de pers. Hij had het onder meer over zijn voetbalvisie en waar hij met Anderlecht naartoe wil. "Voor mij is het een succes wanneer iedereen aan de manier van spelen kan zien 'dat is Anderlecht'. Zelfs al hebben we ons truitje niet aan", zo vertelde Fredberg. Lees verder »

Esposito in beeld bij Empoli

Esposito in beeld bij Empoli

TRANSFERS Het lijkt een uitgemaakte zaak dat Sebastiano Esposito na de WK-pauze niet meer terugkeert naar Anderlecht. De Italiaanse journalist Alfredo Pedulla meldt dat Empoli alvast stevige interesse heeft om de jonge spits over te nemen. Lees verder »

Fredberg: "Club bepaalt de speelstijl, niet de coach"

Fredberg:

INTERVIEWS Een van de eerste taken die Jesper Fredberg op zijn bord krijgt, is de zoektocht naar een nieuwe coach. En hij weet goed wat hij wil: "De nieuwe coach moet passen in de filosofie en speelstijl waar de club voorstaat", aldus Fredberg. "Hoe we voetballen met een beslissing zijn van de club, niet van de coach." Lees verder »

Gillet blijft coach RSCA Futures

Gillet blijft coach RSCA Futures

1B Robin Veldman keert dus niet terug naar de RSCA Futures, maar zal betrokken blijven bij de A-ploeg. Dat betekent dat Guillaume Gillet nu definitief de hoofdcoach van de RSCA Futures wordt.  Lees verder »

Veldman niet langer T1

Veldman niet langer T1

ANDERE Robin Veldman zal niet langer aanblijven als hoofdcoach van Anderlecht. Dat werd gisteren beslist tijdens een gesprek tussen voorzitter Wouter Vandenhaute en de nieuwe sportieve baas Jesper Fredberg. Veldman wil op dit moment assistent blijven. Lees verder »

Kalender december - januari

Kalender december - januari

ANDERE De Pro League heeft de speeldata en -uren aangekondigd voor de 1/8ste finale van de Croky Cup en van speeldagen 18 tot en met 23. Het zal een zeer pittig programma worden voor Paars-wit. Lees verder »

Officieel: Fredberg nieuwe CEO Sports

Officieel: Fredberg nieuwe CEO Sports

TRANSFERS Anderlecht heeft zopas de komst van Jesper Fredberg officieel bekendgemaakt. De 41-jarige Deen wordt de nieuwe CEO Sports. "Fredberg staat bekend om zijn innovatieve kijk op voetbal, gerichte keuzes voor moderne coaches en het aantrekken en begeleiden van jonge toptalenten", zo meldt Anderlecht. Lees verder »

 14-11-2022 

Refereeing Department: "Geen rode kaart Arteaga"

Refereeing Department:

WEDSTRIJDEN Volgens het Professional Refereeing Department kreeg Gerardo Arteaga van Racing Genk gisteren onterecht een rode kaart in de partij tegen Anderlecht. "De afstand naar doel is nog ver weg en Genk-speler Mark McKenzie kan nog ingrijpen bij deze actie", zo klinkt het. Geel was correct geweest. Lees verder »

Geen WK-selectie voor Ashimeru

Geen WK-selectie voor Ashimeru

ANDERE Majeed Ashimeru behoort niet tot de finale selectie van 26 spelers die Ghana meeneemt naar het WK. Bondscoach Otto Addo had Ashimeru opgenomen in zijn voorselectie van 55 spelers, maar de finale WK-selectie haalt hij dus niet. Lees verder »

Fredberg vliegt vanochtend naar Brussel

Fredberg vliegt vanochtend naar Brussel

TRANSFERS Jesper Fredberg neemt deze ochtend het vliegtuig van Denemarken richting Brussel. Daar zal hij persoonlijk komen spreken met Anderlecht over een mogelijk komst. Volgens Deense media gaf Fredberg al aan om zeggenschap te willen hebben over de toekomstige coach. Lees verder »

 13-11-2022 

Veldman: "Nog geen veldtraining voor Vertonghen"

Veldman:

BLESSURES Jan Vertonghen moet zich morgen in Tubeke melden voor de start van de WK-voorbereiding. Trainen zal hij echter nog niet doen. Hij is nog niet hersteld van zijn blessure. "Jan doet op dit moment nog al zijn oefeningen binnen. Op het veld trainen, zit er nog niet in", vertelde Anderlecht-coach Robin Veldman na de partij tegen Genk. Lees verder »

Spielerei voor Genk in Lotto Park

Spielerei voor Genk in Lotto Park

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft terecht met 0-2 verloren tegen een sterk Genk. Anderlecht kon eigenlijk nooit een vuist maken tegen de leider die niet alleen het tempo bepaalde, maar ook zijn momenten goed koos. Anderlecht kon opnieuw amper tot een echte kans komen en het liep de hele match achter de feiten aan. Het WK verlost Paars-wit even uit zijn lijden, maar zonder een fameuze sportieve versterking moeten we ook na het WK niet te veel van deze kern verwachten, ongeacht wie er dan ook trainer zou zijn. Lees verder »

Wedstrijd even stilgelegd door vuurpijlen

Wedstrijd even stilgelegd door vuurpijlen

WEDSTRIJDEN Het wordt stilaan een schandelijke gewoonte: wedstrijden die onderbroken worden door vuurpijlen die op het terrein vliegen. Tijdens Anderlecht - Genk vanavond was het opnieuw van dat. Kort voor de rust gooiden sujetten uit het Anderlecht-vak vuurpijlen op het veld. De Anderlecht-aanhang reageerde met een fluitconcert. Lees verder »

Anderlecht rekent niet meer op Esposito

Anderlecht rekent niet meer op Esposito

TRANSFERS Opnieuw geen Sebastiano Esposito in de wedstrijdkern van vandaag. Volgens journalist en Anderlecht-watcher Kjell Doms van Het Laatste Nieuws is de jonge Italiaan zelfs al vertrokken naar Italië. Anderlecht rekent volgens Doms niet meer op Esposito en gaat nu op zoek naar een oplossing met Inter. Anderlecht huurde Esposito voor één seizoen. Lees verder »

Opstelling: Arnstad en Trebel centraal op het middenveld

Opstelling: Arnstad en Trebel centraal op het middenveld

WEDSTRIJDEN Voor de laatste wedstrijd voor het WK en van de heenronde van de competitie kan Anderlecht nog niet rekenen op Jan Vertonghen. Verschaeren ontbrak in Lierse, maar is er opnieuw bij. Arnstad is verlost van zijn schorsing en Sadiki neemt de plaats in van Murillo. Anderlecht kan best proberen om iets te rapen, want de puntenoogst is historisch pover. Dat in tegenstelling tot leider Genk dat door de competitie raast met 14 (op 16) gewonnen wedstrijden. Lees verder »

 12-11-2022 

Officieel: Mazzu naar Charleroi

Officieel: Mazzu naar Charleroi

ANDERE Lang heeft Felice Mazzu niet zonder club hoeven te zitten. Zijn oude club Charleroi heeft hem opnieuw binnengehaald met een contract van onbeperkte duur dat zal starten vanaf 28 november. Leuk detail, op de eerste speeldag van de competitie na het WK mag Anderlecht al meteen op bezoek bij Charleroi.  Lees verder »

Komst van Fredberg bijna afgerond

Komst van Fredberg bijna afgerond

TRANSFERS Het Laatste Nieuws meldt Anderlecht wellicht snel de komst van Jesper Fredberg zal aankondigen. De onderhandelingen met de Deen en met zijn club Viborg zijn zo goed als rond. Het Nieuwsblad schrijft zelfs dat Fredberg maandag wellicht het evalutiegesprek over Robin Veldman al zal mee doen. Lees verder »

Andere coach blijft een optie

Andere coach blijft een optie

TRANSFERS Anderlecht is nog niet zeker of het met Robin Veldman als hoofdcoach zal verdergaan. Maandag zitten de verschillende partijen hierover voor het eerst samen. Anderlecht wil met Veldman op langere termijn werken en twijfelt daarom of het wel de beste optie is om hem T1 te houden. Lees verder »

 11-11-2022 
 10-11-2022 

Anderlecht schakelt Lierse uit na lange strafschoppenreeks

Anderlecht schakelt Lierse uit na lange strafschoppenreeks

WEDSTRIJDEN De bekerwedstrijd tussen Lierse en Anderlecht heeft na negentig minuten nog geen winnaar opgeleverd. Ook de verlengingen waren eigenlijk een maat voor niks, al had de thuisploeg in feite nog de beste kansen. Vooral De Schrijver toonde zich in het extra half uur met een gevaarlijke kopbal en een schot. Strafschoppen moesten dit treurig schouwspel dus beslissen en dame fortune was daarin Anderlecht gunstig gezind (na een ellelange reeks). Lees verder »

"Belangrijk dat Stassin elke week speelt"

INTERVIEWS - 1B Geen Lucas Stassin meer in de selectie van de A-kern de laatste wedstrijden. Een bewuste keuze, aldus coach Robin Veldman. De Nederlander laat Stassin trainen met de A-ploeg, maar wedstrijden spelen met de RSCA Futures. "Een spits op zijn leeftijd moet groeien door wedstrijden te spelen." Lees verder »

Veldman: "Tijdens WK evaluatie over mijn toekomst"

Veldman:

INTERVIEWS Gaat Anderlecht door met Robin Veldman als hoofdcoach? De Nederlander is er momenteel niet mee bezig, zei hij op zijn persconferentie gisteren. "De voorzitter en ik staan dagelijks met elkaar in contact, maar dan vooral over wedstrijdgerelateerde zaken. De evaluatie over mij persoonlijk zal tijdens de WK-break gebeuren." Lees verder »

Ivoriaanse spits Krasso gelinkt aan Anderlecht

Ivoriaanse spits Krasso gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS De volgende spitsennaam die gelinkt wordt aan Anderlecht is die van Jean-Philippe Krasso. De kersverse Ivoriaanse international is in juni einde contract bij Saint-Etienne en wil niet verlengen. Volgens France Blue is Anderlecht een van de clubs die hem nu op het oog hebben. Lees verder »

Martinez: "Debast getest tegen sterke spelers"

Martinez:

INTERVIEWS Vanmiddag om 12 uur maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie voor het WK bekend. Jan Vertonghen is een zekerheid, maar ook Zeno Debast lijkt zich te mogen opmaken voor een tripje naar Qatar. In de WK-special van Sport/Voetbalmagazine is bondscoach Roberto Martinez erg lovend over de 18-jarige verdediger. Lees verder »

 09-11-2022 

"Hoedt blijft alleen trainen"

INTERVIEWS Wesley Hoedt zal voor het WK niet meer voor Anderlecht spelen. Dat bevestigde coach Robin Veldman vanmiddag op zijn persbabbel. "Wesley traint nog apart en dat blijft voorlopig zo. Ook de komende twee wedstrijden zal hij niet in de selectie zitten", aldus Veldman. Lees verder »

Veldman: "Silva was gefrustreerd op zichzelf"

Veldman:

INTERVIEWS Anderlecht-coach Robin Veldman had maandag een gesprek met Fabio Silva over de nukkigheid die hij zondag op Antwerp toonde na zijn wissel. "Dat hij teleurgesteld was, is ok, maar dit was niet de jusite reactie", aldus Veldman. De coach vertelde verder dat Silva nog moet wennen aan zijn nieuwe opdrachten. Lees verder »

Veldman: "Trebel is heel erg bezig met het team"

Veldman:

INTERVIEWS Sneller dan verwacht maakte Adrien Trebel zondag zijn rentree na een schouderblessure. Coach Robin Veldman sprak vanmiddag op zijn persconferentie voor de bekerwedstrijd tegen Lierse erg lovende woorden over de Fransman. "Hij heeft de leiderscapaciteiten om het team te sturen en mijn verlengstuk te zijn op het veld." Lees verder »

"Situatie Vertonghen bekijken we dag per dag"

BLESSURES Het blijft afwachten of Jan Vertonghen morgen tegen Lierse of zondag tegen Genk in actie komt. "We bekijken zijn dag per dag. Of zijn blessure verbetert, of het een risico is. Dag per dag belijken we waar hij staat. Of hij morgen of zondag kan spelen, dat weten we pas later vandaag", vertelde Veldman vanmiddag op zijn persconferentie. Lees verder »

RSCA Futures winnen oefenduel tegen MVV

RSCA Futures winnen oefenduel tegen MVV

1B De RSCA Futurs speelden vanmiddag een oefenduel tegen MVV, de nummer twee in de Nederlandse tweede klasse. Paars-wit won met 0-1. Ilias Takidine (foto) scoorde na een sterke actie van Enock Agyei op de rechterflank. Ook Sebastiano Esposito speelde mee. Lees verder »

 08-11-2022 

Opinie: waarom Amuzu in de WK-voorselectie niet zo vreemd is

Opinie: waarom Amuzu in de WK-voorselectie niet zo vreemd is

WEBSITE - OPINIES Verbijstering! Verontwaardiging! Bepaalde kranten- en voetbalsites gingen net als een deel van de twitterende kijkbuiscoaches vandaag op hun achterste poten staan: geen Mike Ndayishimiye in de WK-voorselectie van 55, maar wel, en dat was blijkbaar pas echt schandalig, Francis Amuzu. Wie even rustig nadenkt, hoeft dat echter niet zo vreemd te vinden. Lees verder »

 07-11-2022 

Hoedt verkoos smartphone boven tactische bespreking

Hoedt verkoos smartphone boven tactische bespreking

ANDERE Volgens Het Laatste Nieuws is het over en uit voor Wesley Hoedt bij Anderlecht. Toen hij donderdag vernam dat hij tegen Silkeborg niet zou starten, gaf de verdediger volgens de krant een erg ongeïnteresseerde indruk en verkoos hij zijn smartphone en airpod boven de tactische bespreking. Lees verder »

 06-11-2022 

Van Crombrugge: "Nu focus op recuperatie"

Van Crombrugge:

INTERVIEWS Voor de tweede keer in vier dagen kon Anderlecht de nul houden. Dat stemde doelman Hendrik Van Crombrugge uiteraard erg tevreden. "Vooral de manier waarop doet deugd", aldus de aanvoerder. "Iedereen bikkelde voor de bal. De jongens toonden teamspirit en ik heb er ook enkele uitgehaald." Lees verder »

Refaelov: "Jongens deden geweldige job"

Refaelov:

INTERVIEWS Voor Lior Refaelov was de trip naar de Bosuil een terugkeer naar een plaats waar hij drie mooie seizoenen beleefde. Dat hij met Anderlecht een punt pakte, stemde hem tevreden. "Als jij kijkt naar de gemiddelde leeftijd van onze ploeg, dan is het ongelooflijk met welk zelfvertrouwen we beginnen en hoeveel karakter we tonen", aldus de ervaren middenvelder. Lees verder »

Anderlecht knokt zich naar punt

Anderlecht knokt zich naar punt

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 0-0 gelijkgespeeld op Antwerp. Anderlecht ontsnapte enkele malen aan de achterstand, al speelde het voor de rust wel goed mee. Aanvallend kon Paars-wit vanavond echter niets tonen, maar het had na rust wel een strafschop kunnen krijgen na een duwfout op Amuzu. Met het punt schiet Anderlecht weinig op in de stand, maar het kan een opsteker zijn voor de belangrijke bekermatch op Lierse. Lees verder »

Veldman: "Geen Hoedt om rust te bewaren"

Veldman:

INTERVIEWS In het korte interview vlak voor de wedstrijd tegen Antwerp kreeg Robin Veldman de vraag waarom hij Wesley Hoedt niet geselecteerd had. "Wesley gaf aan dat hij ontevreden was dat hij tegen Silkeborg niet mocht starten. Hij vroeg een gesprek met ons", aldus Veldman.  Lees verder »

Lukaku verrast U8 tijdens training (foto)

Lukaku verrast U8 tijdens training (foto)

JEUGD Romelu Lukaku bracht enkele dagen geleden een bezoekje aan de jeugdopleiding van Anderlecht. De spelertjes van de U8 gingen maar al te graag met de topschutter van de Rode Duivels op de foto. Lukaku revalideert momenteel in België van een hamstringblessure. Lees verder »

Vertonghen speelt niet na pijn in kuit

Vertonghen speelt niet na pijn in kuit

BLESSURES Geen hereniging met Toby Alderweireld vandaag voor Jan Vertonghen. Tijdens de opwarming greep hij naar de kuit en even later ging hij terug naar de kleedkamer. Delcroix komt centraal te staan en N'Diaye wordt linksback. Hopelijk is de blessure voor Vertonghen niet te erg aangezien het WK binnenkort start. Lees verder »

Opstelling: Leoni aan de aftrap

Opstelling: Leoni aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Théo Leoni ziet zijn goede invalbeurt vorig weekend nu bekroond worden met een basisplaats in Antwerp. Verder zijn er geen verrassingen in het elftal waarin Delcroix links in de verdediging speelt. Hoedt ontbreekt nadat de verdediger eerder liet blijken dat hij ontevreden was met zijn statuut als invaller. Lees verder »

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Met een bezoek aan Antwerp krijgt Anderlecht vanavond een stevige brok voor de kiezen. Tijdens de voorbije matchen speelde paars-wit bij momenten erg fraai voetbal, maar toch maakte de ploeg het zichzelf nog onnodig moeilijk. Tegen de Great Old mag Anderlecht op dat vlak een stap vooruit zetten. Lees verder »

 05-11-2022 

Selectie: Zonder ontevreden Hoedt naar Antwerp

Selectie: Zonder ontevreden Hoedt naar Antwerp

WEDSTRIJDEN Twee verrassingen in de selectie voor de wedstrijd op Antwerp. Ten eerste zit Trebel na zijn blessure voor het eerst terug in de selectie. Ten tweede is er geen spoor te bekennen van Wesley Hoedt. De Nederlander zou ontevreden zijn over zijn huidig statuut van bankzitter en werd daarom niet opgenomen in de kern. Mogelijk betekent dit dat Anderlecht de deur opent voor een vertrek van de verdediger in de eerstvolgende mercato. Lees verder »

 04-11-2022 

Angulo opnieuw fit en straks met RSCA Futures

Angulo opnieuw fit en straks met RSCA Futures

1B Na ruim een maand blessureleed maakt Nilson Angulo vanavond zijn wederoptreden bij de RSCA Futures. Sinds 27 september, tijdens een interland met Ecuador tegen Japan, speelde Angulo niet meer. Voor de partij van straks tegen Standard II zit hij opnieuw in de kern. Lees verder »

Lior Refaelov: "Beter tegen elf dan tegen tien"

Lior Refaelov:

INTERVIEWS Met een belangrijk doelpunt zette Lior Refaelov Anderlecht op weg naar de zege. Al had hij er een veel eenvoudigere avond van kunnen maken als hij ook een tweede keer gescoord had. Dat besefte hij zelf ook. "Ik ben ontgoocheld dat ik naast dat lege doel kopte", vertelde hij achteraf. Lees verder »

 03-11-2022 

Clément vervoegt staff A-kern

Clément vervoegt staff A-kern

ANDERE Roel Clément maakt per direct de overstap van de staff van de U14 naar die van de A-kern. Dat weet Het Laatste Nieuws. Clément lost zo het probleem op dat hoofdcoach Robin Veldman niet over het vereiste Pro Licence-diploma beschikt. Clément, al jarenlang aan de slag bij paars-wit, heeft dat wel. Lees verder »

 02-11-2022 

"Enkel mening van mensen binnen club telt"

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge kreeg na de partij tegen Eupen de nodige kritiek te slikken, maar dat weerhield hem er niet van om vanavond de pers toe te spreken. "Ja, dat doelpunt tegen Eupen was mijn fout, maar het is niet omdat je een fout maakt dat je ineens een slechtere doelman bent." Lees verder »

Toch Anderlecht-fans in Silkeborg-stadion morgen?

Toch Anderlecht-fans in Silkeborg-stadion morgen?

ANDERE Volgens Het Nieuwsblad lijken 'vele Anderlecht-fans' via Deense kanalen toch aan tickets te geraken voor de Europese wedstrijd van morgen in en tegen Silkeborg. Nochtans zijn er geen Anderlecht-fans toegelaten, een straf van de UEFA voor wangedrag tijdens de wedstrijd op West Ham. Lees verder »

 01-11-2022 

Vier Anderlecht-jonkies bij nationale U16

Vier Anderlecht-jonkies bij nationale U16

JEUGD De Belgische U16 zijn vandaag begonnen aan een vierlandentoernooi in het Franse Val-de-Marne. Bondscoach David Penneman heeft in zijn selectie plaats voor vier spelers van Anderlecht: Maël Debondt (foto), Nunzio Engwanda-Ongena, Konstantinos Karetsas et Alexander Reumers. Lees verder »