Archieven

 31-10-2020 

Kompany: "Tonen wie we echt zijn"

Kompany:

INTERVIEWS Met Antwerp krijgt Anderlecht morgen dé ploeg in vorm op bezoek. De Great Old haalde zes op zes in Europa en stond bij aanvang van deze speeldag op de eerste plaats. Maar Vincent Kompany zou Vincent Kompany niet zijn mocht hij niet uitgaan van de eigen sterkte. Lees verder »

Geen Verschaeren, wel Murillo en Mukairu

Geen Verschaeren, wel Murillo en Mukairu

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Via haar officiële kanalen heeft Anderlecht de wedstrijdselectie voor de partij van morgen tegen Antwerp nog niet bekend gemaakt, maar La Dernière Heure kent ze al wel. De Waalse krant weet dat Yari Verschaeren onvoldoende fit is en ontbreekt. Nieuwkomer Paul Mukairu is er voor het eerst bij. Lees verder »

Tau kon ook naar Antwerp

Tau kon ook naar Antwerp

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Vincent Kompany gaf gisteren toe dat Antwerp favoriet is morgen in het Lotto Park. Ivan Leko geeft in ieder geval toe in volle kracht naar Brussel te trekken. Ook voor Pieter Gerkens is het een weerzien met zijn ex-werkgever. Bijna was ook Percy Tau bij de tegenstanders morgen. Lees verder »

In het zwart tegen Antwerp

In het zwart tegen Antwerp

WEDSTRIJDEN - ANDERE Morgen ontvangt RSC Anderlecht Antwerp in het Lotto Park. De thuisploeg zal er aantreden in het nieuwe third shirt dat gisteren is voorgesteld. Het shirt wordt gesmaakt door de supporters al benadrukken ze dat paars-wit dé kleuren zijn.  Lees verder »

 30-10-2020 

"Afwachten voor Murillo en Verschaeren"

BLESSURES Yari Verschaeren (enkel) en Amir Murillo (hamstrings en adductoren) blijven onzeker voor de partij van zondag tegen Antwerp. "De situatie van Amir bekijken we dag per dag", vertelt coach Vincent Kompany. "Verschaeren verzwikte zijn enkel op training. We willen met hem geen risico nemen." Lees verder »

Boterberg leidt Anderlecht - Antwerp

Boterberg leidt Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN De scheidsrechterscommissie heeft Jan Boterberg aangeduid om de partij van zondag tussen Anderlecht en Antwerp in goede banen te leiden. Boterberg krjigt de hulp van lijnrechters Christophe Baillieul en Mathias Hillaert en vierde official Wesley Alen. Lees verder »

Nog geen Sardella tegen Antwerp

Nog geen Sardella tegen Antwerp

BLESSURES Vincent Kompany kan zondag niet rekenen op Killian Sardella. De verdediger sukkelt al een drietal weken met een pubalgie. "Killian is bijna terug, maar we gaan de zaken niet forceren", vertelde coach Kompany vanmiddag op zijn digitale persconferentie. Lees verder »

Stroeykens is volgend coronaslachtoffer

Stroeykens is volgend coronaslachtoffer

BLESSURES Uit de laatste coronatesten is bij Anderlecht één positief resultaat gekomen: Mario Stroeykens is besmet met het virus. De 16-jarige aanvaller, die de laatste weken meetraint met de A-kern en vorige weekend meespeelde in de oefenpot tegen Charleroi, ging meteen in quarantaine. Lees verder »

Ontdek het nieuwe shirt!

Ontdek het nieuwe shirt!

ANDERE Het nieuwe Anderlechtshirt is voorgesteld. De derde tenue van dit seizoen heeft een futuristisch design, kleurt zwart en zal vooral gedragen worden in thuiswedstrijden. In de kraag kan de Brusselse iris worden terug gevonden, als symbool voor de lokale verankering. Het shirt is online beschikbaar via de fanshop voor een prijs van 80 € Lees verder »

 29-10-2020 

Murillo en Verschaeren onzeker voor Antwerp

Murillo en Verschaeren onzeker voor Antwerp

BLESSURES Geen Amir Murillo (foto) en Yari Verschaeren vandaag op training. Sudpresse weet dat het duo binnen bleef en verzorging kreeg. Verschaeren heeft last van de enkel. Bij Murillo zijn de hamstrings en adductoren de boosdoener. Beiden zouden onzeker zijn voor de partij van zondag tegen Antwerp. Lees verder »

Mukairu is aangekomen en traint mee

Mukairu is aangekomen en traint mee

ANDERE Ruim drie weken heeft het geduurd, maar Paul Mukairu is in Anderlecht. De Nigeriaanse spits deelde vanmiddag op Instagram een foto waarop hij te zien is tijdens de training bij Anderlecht. "Glorie aan God. Ik ben zo opgewonden om deel uit te maken van deze familie", schrijft hij. Lees verder »

Vrijdag onthulling derde shirt

Vrijdag onthulling derde shirt

ANDERE Ook dit seizoen zorgde kledingsponser Joma voor een derde shirt, de onthulling daarvan staat gepland voor vrijdag 30 oktober. Tenminste als je ingeschreven bent om het Matchday Programma te ontvangen in je mailbox. Dat kan je nog altijd hier doen.  Lees verder »

Zwaar programma voor RSC Anderlecht

Zwaar programma voor RSC Anderlecht

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht staat op de zevende plaats in het klassement en kan dus niet op de lauweren blijven rusten. De komende speeldagen staan er ook enkele te duchten tegenstanders op het programma te beginnen komende zondag met de thuiswedstrijd tegen Antwerp. Lees verder »


 28-10-2020 

Vanden Borre in quarantaine

Vanden Borre in quarantaine

ANDERE Anthony Vanden Borre was niet aanwezig bij het duel van de U21 tegen Oud-Heverlee Leuven, de speler zit in quarantaine. Hij liet zich testen op eigen iniatief en wacht nu de resultaten af van die test.  Lees verder »

 27-10-2020 
 26-10-2020 

Tau opgeroepen voor Zuid-Afrika

Tau opgeroepen voor Zuid-Afrika

ANDERE De Zuid-Afrikaanse bondscoach Molefi Ntseki heeft Percy Tau opgenomen in zijn selectie van 25 spelers voor twee Africa Cup-kwalificatiewedstrijden in november. Op 13 en 16 november speelt Zuid-Afrika twee keer tegen São Tomé and Príncipe. Lees verder »


 25-10-2020 

Babygeluk ten huize Frutos

Babygeluk ten huize Frutos

ANDERE Nicolas Frutos is voor de vierde keer vader geworden. De 39-jarige assistent-coach van Anderlecht en zijn partner Marie verwelkomden dit weekend een zoontje Oscar. Het koppel heeft al een zoontje van bijna twee jaar. Lees verder »

 24-10-2020 

Nmecha: "Ik kan nog beter"

Nmecha:

INTERVIEWS Het was al anderhalf jaar geleden, maar gisteren scoorde Lukas Nmecha twee veldgoals. Als kers op de taart nam RSC Anderlecht ook de drie punten mee naar huis. Dat smaakt naar meer natuurlijk. Al geeft de Duitser toe dat er nog veel werk is.  Lees verder »

 23-10-2020 

"Begrip, maar hopelijk snel weer fans in stadion"

INTERVIEWS In een reactie laat Anderlecht weten de beslissing om een maand lang te voetballen zonder publiek te begrijpen, maar te betreuren. De club wijst op alle maatregelen die de voetbalclubs, volgens hen met succes, genomen heeft om iedereen veilig te ontvangen. De club wil snel overleg met de bevoegde overheden. Lees verder »

Mukairu geen prioriteit voor ambassade

Mukairu geen prioriteit voor ambassade

TRANSFERS Achttien dagen na zijn transfer naar Anderlecht vertoeft Paul Mukairu nog steeds in Turkije. Bijna alle documenten zijn in orde, maar het dossier zit nu vast bij de Belgische ambassade in Istanbul. Door corona heeft deze nu andere prioriteiten. Lees verder »

Geen nieuwe besmettingen

Geen nieuwe besmettingen

ANDERE Positief nieuws vanuit Neerpede, of is in dit geval negatief nieuws beter gezegd. Er zijn namelijk geen nieuwe besmettingen meer met Covid-19. Beter nog, er is geen enkele speler of staflid nog besmet met het virus.  Lees verder »

Kortrijk mag Makarenko niet opstellen

Kortrijk mag Makarenko niet opstellen

WEDSTRIJDEN KV Kortrijk zal het straks zonder Evgen Makarenko doen tegen Anderlecht. De Oekraïner staat nog steeds op de loonlijst van paars-wit. Het reglement bepaalt dat huurspelers niet tegen hun moederclub mogen spelen als deze nog een deel van hun loon betaalt. Lees verder »

Geen publiek meer bij wedstrijden

Geen publiek meer bij wedstrijden

ANDERE Het overlegcomité heeft beslist om niet langer publiek toe te laten bij sportwedstrijden. De ministeries van Sport vonden een halvering van het aantal toegelaten bezoekers voldoende, maar het overlegcomité was het daar niet mee eens. Lees verder »


 22-10-2020 

"Communicatie in verdediging moet beter"

INTERVIEWS RSC Anderlecht vergooit de punten altijd in het slot van de wedstrijd. Hannes Delcroix werd vorig seizoen nog uitgeleend aan RKC Waalwijk en kon er ook blijven, maar hij wou bij paars-wit blijven en doorbreken bij de A-kern. Dat gebeurde, nu het puntenverlies in het slot nog oplossen.  Lees verder »

 21-10-2020 

Mario Stroeykens mee op ploegfoto

Mario Stroeykens mee op ploegfoto

JEUGD - ANDERE RSC Anderlecht nam gisteren de tijd om een nieuwe ploegfoto te nemen. Dat was nodig want sinds de vorige zijn er al enkele spelers vertrokken en nieuwe bijgekomen. Voor Anthony Vanden Borre was er geen plaats meer maar wel voor de 16-jarige Mario Stroeykens.  Lees verder »

Anderlecht vraagt Vande Broek als begeleider

Anderlecht vraagt Vande Broek als begeleider

ANDERE Volgens Het Nieuwsblad wil Vincent Kompany de hulp inroepen van Gert Vande Broek. Vande Broek (53) is 14-voudig Coach van het jaar in het volleybal en moet Kompany als jonge coach de nodige vaardigheden bijbrengen. Niet op voetbalkundig vlak, maar op vlak van leiding en coaching van een groep.  Lees verder »

Tau traint weer mee

Tau traint weer mee

ANDERE Percy Tau moest tegen Oud-Heverlee Leuven nog hinkend naar de kant maar was gisteren present op training. Hij geraakt dus wellicht speelklaar voor de wedstrijd van vrijdag tegen KV Kortrijk. Ook niet aanwezig in het Guldensporenstadion is Paul Mukairu. Lees verder »

Nieuwe ploegfoto zonder Vanden Borre

Nieuwe ploegfoto zonder Vanden Borre

ANDERE RSC Anderlecht liet gisteren een nieuwe ploegfoto nemen. Anthony Vanden Borre is er deze keer niet meer bij. Een klein teken aan de wand dat de voetbaldagen bij de A-kern voorbij zijn voor de rechtsback. Ook nieuwkomer Paul Mukairu was er nog niet bij. Lees verder »

 20-10-2020 

"We mikken nog steeds op top vier"

INTERVIEWS Met 14 op 27 oogt de puntenbalans van de voorbije twee maanden mager. Zeker nu het programma zwaarder wordt. Voorzitter Wouter Vandenhaute heeft er wel vertrouwen in. "Ik ben ervan overtuigd dat we met deze trainer en deze kern Europees voetbal kunnen en zullen afdwingen." Lees verder »


 19-10-2020 

Terecht geen strafschop

Terecht geen strafschop

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Department oordeelt dat scheidsrechter Bram Van Driessche gisteren terecht terugkwam op zijn beslissing om een strafschop te geven aan Anderlecht. "Het is geen overtreding wanneer een speler valt en de hand of arm tussen lichaam en grond is om de speler te ondersteunen", zo staat in het voetbalreglement. Lees verder »

Denk aan prono ronde 1 !

Denk aan prono ronde 1 !

WEBSITE Morgen starten de Europese competities. Dit betekent ook dat onze prono ingevuld moet worden voor morgenavond. Zoals steeds, is er een prijs voorzien voor de winnaar, maar ook deelnemers die elke ronde meespeelden, maken kans op een prijs. Deelnemen is gratis en kan via deze link. Lees verder »

 18-10-2020 

Anderlecht verliest aansluiting met top 4 na gelijkspel

Anderlecht verliest aansluiting met top 4 na gelijkspel

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft nog maar eens een voorsprong te grabbel gegooid in een thuiswedstrijd. Tegen een vinnig en goed OHL stond het aan de rust wel 2-0 voor, maar de Leuvenaars slaagden er nog in om een gelijkspel uit de brand te slepen. Dat gelijkspel is niet onverdiend te noemen, maar als je tegen een promovendus een dubbele voorsprong niet met succes kan verdedigen, is het duidelijk dat aansluiting vinden met de top 4 zeer moeilijk zal worden.  Lees verder »

Kompany sleutelt aan elftal

Kompany sleutelt aan elftal

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany heeft behoorlijk zitten sleutelen aan zijn startelftal tegen OHL. Dat de nieuwkomers Miazga en Cullen zouden debuteren, was ergens wel verwacht, maar zowel Nmecha als Dimata beginnen aan de partij. Ook Delcroix start aan de wedstrijd ten nadele van Luckassen. Kana vervangt de geschorste Sambi Lokonga. Lees verder »

Hé Clement, vraag het eens aan Kana

Hé Clement, vraag het eens aan Kana

ANDERE Consternatie alom bij Club Brugge na strafschop die het op Standard tegen kreeg en leidde tot de 1-1. "Ik kan aan mijn spelers niet uitleggen waarom er voor strafschop werd gefloten", vloekte Club-coach Philippe Clement na afloop. Vreemd, want anderhalve maand geleden vond de Brugse familie een identieke fase wel strafschop. Maar toen was Anderlecht-speler Marco Kana de pineut. Lees verder »

 17-10-2020 

Mukairu: "Nog veel ruimte voor verbetering"

Mukairu:

INTERVIEWS Tegenover rsca.be heeft Paul Mukairu zijn eerste interview gegeven als Anderlecht-speler. De 20-jarige Nigeriaanse spits kijkt uit naar zijn Belgisch avontuur. "Anderlecht is een geweldige club, zeer professioneel, met veel vertrouwen in jonge spelers en veel ambities voor de toekomst." Lees verder »

Salarisverhoging voor Van Crombrugge

Salarisverhoging voor Van Crombrugge

TRANSFERS Hendrik Van Crombrugge mag zich nu toch opmaken voor een salarisverhoging. Na de verkoop van Jérémy Doku zijn er middelen vrijgekomen en voorzitter Wouter Vandenhaute geeft aan dat Anderlecht en Van Crombrugge weldra rond de tafel gaan. Lees verder »

Dan toch geen aandelen voor Kompany

Dan toch geen aandelen voor Kompany

ANDERE Vincent Kompany zal dan toch niet zelf investeren in Anderlecht. Voorzitter Wouter Vandenhaute mogelijk ook niet. Dat zegt deze laatste vandaag in de kranten. "Kompany is tot de conclusie gekomen dat hij als coach beter geen aandelen koopt. Ook ik vind dat geen goed idee", zegt Vandenhaute. Lees verder »

 16-10-2020 

Geen Arnstad tegen OHL, nieuwkomers mogelijk wel

Geen Arnstad tegen OHL, nieuwkomers mogelijk wel

BLESSURES Vincent Kompany kan zondag niet rekenen op Kristian Arnstad (foto). De 17-jarige Noor, die twee weken geleden debuteerde, is out als gevolg van een botsing op training. Goed nieuws is er wel van Ognjen Vranjes. Zijn laatste coronatest was negatief. In principe is hij inzetbaar, maar hij traint nog maar pas opnieuw mee. Lees verder »

Malmö wil Thelin houden

Malmö wil Thelin houden

TRANSFERS Goed nieuws voor Anderlecht: na zijn vele doelpunten wil het Zweedse Malmö langer doorgaan met Isaac Kiese Thelin. Dat weet Het Nieuwsblad. De Anderlecht-huurling scoorde sinds zijn uitleenbeurt in januari al elf keer in de competitie en drie keer in Europa. Lees verder »

"Zit al een jaar alleen in België"

INTERVIEWS De coronacrisis heeft al een serieuze impact nagelaten op Amir Murillo. De Panamees moet al bijna een jaar zijn familie missen. Bovendien kon hij de voorbije interland ook niet naar zijn nationale ploeg: "De luchthavens zijn dicht door corona". Lees verder »

Fanboard ontmoet clubleiding vanavond

Fanboard ontmoet clubleiding vanavond

ANDERE De supporters vragen al een tijdje om meer duidelijkheid omtrent de financiële situatie van de club. Begin deze week vroegen ze nadrukkelijk om een ontmoeting met de clubleiding. RSC Anderlecht ging daar op in en vanavond is de ontmoeting gepland.  Lees verder »

Kompany moet puzzelen in verdediging

Kompany moet puzzelen in verdediging

BLESSURES - ANDERE Vincent Kompany heeft niet veel fitte verdedigers te beschikking. Derrick Luckassen is terug van bij zijn Ghaneese nationale ploeg. Tot spelen kwam hij niet. Verder zijn Elias Cobbaut en Killian Sardella nog out door blessure en Ognjen Vranjes zit nog steeds in quarantaine. Lees verder »

Anderlecht wil AA Gent-clubdokter

Anderlecht wil AA Gent-clubdokter

ANDERE Kristof Sas mocht enkele weken geleden beschikken, sindsdien is RSC Anderlecht op zoek naar een clubdokter. Het kijkt daarvoor naar Luc Vanden Bossche, sinds 2006 clubarts bij AA Gent. Hij zou zelfs op 1 november al aan de slag kunnen in Brussel.  Lees verder »

 15-10-2020 

Shirts brengen 6.381 euro op voor leukemie

Shirts brengen 6.381 euro op voor leukemie

ANDERE De shirts die Anderlecht na de wedstrijd tegen Club Brugge liet veilen ten voordele van de strijd tegen leukemie hebben 6.381 euro opgeleverd. Paars-wit steunt hiermeer Cercle-doelman Miguel Van Damme in zijn strijd tegen deze ziekte. Vooral het truitje van Derrick Luckassen bracht veel geld op. Lees verder »

 14-10-2020 

Gelukkige verjaardag, Emjomi!

Gelukkige verjaardag, Emjomi!

WEBSITE Slingers, taart en Champagne vandaag ten huize Emjomi: onze ijverige medewerkster viert vandaag haar verjaardag! Hoeveel kaarsjes erop de taart staan, blijft zoals het hoort bij een dame een goed bewaard geheim, maar ze voelt zich vast nog een frisse twintiger! Lees verder »

 13-10-2020 

Cullen en Miazga hebben hun rugnummer

Cullen en Miazga hebben hun rugnummer

ANDERE Nieuwkomers Josh Cullen en Matt Miazga hebben een rugnummer gekregen. Cullen zal spelen met nummer 8 op het shirt, Miazga met 20. Paul Mukairu, de speler die er aan het einde van de transferperiode bijkwam, heeft nog geen rugnummer.  Lees verder »

Najar blijft ook in de VS op de sukkel

Najar blijft ook in de VS op de sukkel

ANDERE Ooit leek Andy Najar klaar voor de Europese subtop totdat een reeks blessures hem van de radar van grote clubs deed verdwijnen. Deze zomer verliet Najar Anderlecht voor Los Angeles FC, maar ook in de MLS blijft Najar hinder ondervinden van de hamstrings. Lees verder »

"Ik had er meer van verwacht"

INTERVIEWS Anderlecht-supporter Etienne Wils opende in april een rekening voor RSC Anderlecht, hij hoopte om toch 100.000 euro op te halen. Helaas, voorlopig staat er nog maar 9.200 euro op de rekening. Maar Wils blijft niet bij de pakken neerzitten en oppert meteen een nieuw idee. Lees verder »

 12-10-2020 
 11-10-2020 

Doku: "Geen spijt, maar doet wel pijn"

Doku:

INTERVIEWS In de marge van de interland tegen Engeland sprak Tom Waes met Jérémy Doku. Uiteraard kwam ook Doku's transfer naar Rennes aan bod. De flankspeler geeft toe dat het pijn deed om Anderlecht te verlaten, maar staat vol achter zijn keuze. "Nu wil ik maar één ding: spelen op het allerhoogste niveau." Lees verder »

Thelin wil voetballen voor publiek

Thelin wil voetballen voor publiek

ANDERE In Zweden is er nog steeds geen publiek toegelaten tijdens voetbalwedstrijden als gevolg van het coronavirus. Isaac Kiese Thelin hoopt dat dit snel verandert. Dat laat hij verstaan via Twitter. "De clubs zijn gekomen met voorstellen om alles veilig te organiseren. Zonder publiek is het voetbal dood", zegt hij. Lees verder »

 10-10-2020 

Fanboard: "Hoog tijd om aan supporters te denken"

Fanboard:

ANDERE Niet alleen Mauves Army roept Anderlecht op om haar fans duidelijkheid te verschaffen over de financiële situatie van de club, ook de Fanboard doet dat. Het supportersorgaan publiceerde vanavond een open brief. "We willen dat er open kaart wordt gespeeld met de supporters over de crisis die Anderlecht treft." Lees verder »

Mauves Army: "Recht op meer duidelijkheid"

Mauves Army:

ANDERE Mauves Army 03, de meest fanatieke supportersclub van Anderlecht, heeft vanmiddag actie gevoerd aan de poorten van het Lotto Park. De groep protesteert tegen het financieel wanbeheer van de club en vraagt openheid. "De echte waarheid is waarschijnlijk nog goed verborgen." Lees verder »

 09-10-2020 

36 miljoen euro verlies, 100 miljoen euro schulden

36 miljoen euro verlies, 100 miljoen euro schulden

ANDERE De Tijd pakt vanavond uit met een onthutsend artikel over de financiële toestand van Anderlecht. De zakenkrant weet dat paars-wit vorig seizoen maar liefst 36 miljoen euro verlies leed. De schulden zijn intussen opgelopen tot bijna 100 miljoen euro. De aandeelhouders stemmen volgende week over het voortbestaan van Anderlecht. Lees verder »

Beerlandt stapt uit Raad van Bestuur

Beerlandt stapt uit Raad van Bestuur

ANDERE Johan Beerlandt, baas van bouwbedrijf Besix, heeft ontslag genomen uit de raad van bestuur van Anderlecht. “Ik pas ervoor om mee te moeiten opdraaien voor de gevolgen van een one man show-beleid", vertelt hij. Beerlandt behoudt wel zijn aandelen. "Ik denk niet dat veel mensen ze zouden willen kopen." Lees verder »

 08-10-2020 

Vranjes positief, oefenduel afgelast

Vranjes positief, oefenduel afgelast

BLESSURES De oefenwedstrijd van zaterdag tegen Borussia Dortmund gaat niet door als gevolg van een coronabesmetting bij beide teams. Dat laat Anderlecht weten. Het Laatste Nieuws weet dat de positieve test bij Anderlecht komt van Ognjen Vranjes. Lees verder »

 07-10-2020 

Van Crombrugge verwelkomt tweede zoontje

Van Crombrugge verwelkomt tweede zoontje

ANDERE Hendrik Van Crombrugge en zijn partner Tania hebben vandaag hun tweede zoontje, Gabriël verwelkomt. Het is de doelman zelf die het nieuws bekend maakte via zijn sociale media. Van Crombrugge verliet eerder al de selectie van de Rode Duivels om zijn partner bij te staan.  Lees verder »

Minderheidsaandeelhouders blokkeren en brengen club in gevaar

Minderheidsaandeelhouders blokkeren en brengen club in gevaar

ANDERE Ze zitten mooi in de schaduw, dragen mee de schuld voor waar de club nu staat en verhinderen een wederopstanding: de minderheidsaandeelhouders van Anderlecht. "Ze doen niets anders dan dwarsliggen en de structurele opbouw en oplossingen blokkeren." En dus zijn transfers als die van Jérémy Doku nodig om Anderlecht in leven te houden. Lees verder »

"Dewaest was te duur voor ons"

TRANSFERS Sportmanager Peter Verbeke bevestigt vandaag in Het Nieuwsblad dat Anderlecht aan Sébastien Dewaest dacht als mogelijke versterking. "We zochten ervaring, leiderschap en een goeie communicatie. Dat heeft Dewaest. We informeerden bij Genk, maar hij was te duur." Lees verder »

"Kompany erg enthousiast over Mukairu"

INTERVIEWS Wellenreuther, Bundu, Cullen, Mukairu, ...: Anderlecht haalde deze zomer relatief onbekende jongens voor weinig geld. Maar sportief manager Peter Verbeke gelooft in zijn transfers. "Geen enkele aanwinst is naar voren is geschoven door makelaars. Ze kwamen allemaal op voorspraak van onze scouting." Een stijlbreuk. Lees verder »

Blijven onderhandelen met Verschaeren

Blijven onderhandelen met Verschaeren

INTERVIEWS Enkele jeugdspelers kregen al een nieuw contract of tekenden bij. Bij Yari Verschaeren is dat nog niet het geval. Peter Verbeke maakt zich echter nog geen zorgen. Eens Verschaeren weer sportief op het goede spoor zit komt die contractverlenging ook wel in orde.  Lees verder »

Blessure Trebel komt ongelegen

Blessure Trebel komt ongelegen

TRANSFERS - INTERVIEWS RSC Anderlecht had gehoopt om Adrien Trebel nog te recupereren tegen Club Brugge. In plaats daarvan is het een operatie aan de knie geworden. Peter Verbeke haalde Josh Cullen binnen om hem te vervangen. Trebel zelf zal pas weer aansluiten op winterstage.  Lees verder »

"Sanneh en Milic willen niet weg"

INTERVIEWS Peter Verbeke had de voorbije transferperiode vooral de taak om de grote kern af te slanken. Hij slaagde daar ook aardig in, enkele Bubacarr Sanneh en Antonio Milic lopen nog op Neerpede rond. Maar die wilden zelf niet vertrekken omdat ze te goed verdienen bij RSC Anderlecht.  Lees verder »

 06-10-2020 

Cullen meteen weg voor nationale ploeg

Cullen meteen weg voor nationale ploeg

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany zal Josh Cullen komende week nog niet kunnen integreren in zijn groep. De Ierse aanwinst ontving vandaag een oproepbrief voor de nationale ploeg om een geblesseerde ploegmaat te vervangen. Vanmiddag voegde hij al bij de Ierse ploeg in Bratislava. Lees verder »

Trebel onderging operatie aan de knie

Trebel onderging operatie aan de knie

BLESSURES Anderlecht moet het de komende maanden zonder Adrien Trebel stellen. De Franse middenvelder ging onder het mes voor zijn aanslepende blessure aan de knie. Volgens Het Laatste Nieuws houdt zijn omgeving rekening met een onbeschikbaarheid van twee tot drie maanden. Lees verder »

Teodorczyk en Lukaku terug naar België

Teodorczyk en Lukaku terug naar België

TRANSFERS In de marge van de transfer van Jeremy Doku noteren we vanavond nog twee opvallende terugkeren van oud-Anderlecht-spelers naar België. Zo speelt Lukasz Teodorczyk dit seizoen voor Charleroi. Antwerp overtuigde Jordan Lukaku om weer in België aan de slag te gaan.  Lees verder »

 05-10-2020 

Officieel: Doku is van Rennes

Officieel: Doku is van Rennes

TRANSFERS De transfer van Jeremy Doku naar Stade Rennes is een feit. Anderlecht en Rennes kondigen aan dat hij er voor vijf jaar tekent. "Dit is een belangrijke transfer voor ons", zegt Rennes-voorzitter Nicolas Holveck. "Doku stond op de radar bij alle grote clubs." Lees verder »

Speciale ‘Miguel’ Anderlecht truitjes onder de hamer!

Speciale ‘Miguel’ Anderlecht truitjes onder de hamer!

ANDERE Een mooi gebaar van Anderlecht, afgelopen zondag tijdens de topper tegen Club Brugge. Alle spelers speelde met ‘Miguel’ op de rug, als eerbetoon aan Miguel van Damme. De doelman van Cercle Brugge bleek opnieuw getroffen te zijn door leukemie, en zijn behandeling sloeg niet aan. Uit solidariteit en als teken van steun besloot Anderlecht de sluitpost op deze unieke manier een hart onder de riem te steken. In samenwerking met online platform MatchWornShirt worden deze truitjes nu geveild om geld op te halen voor stichting ME TO YOU. Meebieden kan via matchwornshirt.com/club/anderlecht vanaf €89. Lees verder »

Prono opnieuw gestart

Prono opnieuw gestart

ANDERE De lotingen van de Europese wedstrijden hebben inmiddels plaatsgevonden, jammer genoeg andermaal zonder Anderlecht. Dit betekent eveneens dat onze jaarlijkse prono opnieuw gestart is. Zoals steeds, vallen er ook dit jaar leuke prijzen te winnen. Deelnemen is gratis en kan na inloggen. De eerste ronde moet voor 20 oktober worden ingediend. Succes! Lees verder »

Officieel: Cullen is Anderlecht-speler

Officieel: Cullen is Anderlecht-speler

TRANSFERS Anderlecht heeft de komst van Josh Cullen officieel aangekondigd. De Ier komt van West Ham en tekent een contract voor drie jaar. Hij moet bij Anderlecht zorgen voor meer concurrentie op het middenveld. "Cullen is een speler met een goede mentaliteit en veel voetballend vermogen", klinkt het bij paars-wit. Lees verder »

Officieel: Nkaka naar Paderborn

Officieel: Nkaka naar Paderborn

TRANSFERS Het Duitse Paderborn heeft de komst van Aristote Nkaka aangekondigd. De club uit de tweede Bundesliga huurt de middenvelder voor de rest van het seizoen van Anderlecht. "Nkaka maakt onder meer indruk met zijn kracht in duels en robuustheid", zo meldt Paderborn. Lees verder »

Doku heeft contract getekend

Doku heeft contract getekend

TRANSFERS De transfer van Jeremy Doku naar Rennes is rond. De winger slaagde voor zijn medische testen en tekende daarna een contract voor vijf jaar. Om 19.05 uur vertrok hij terug naar België om zich te melden bij de Rode Duivels. Lees verder »

Vlap maakt wederoptreden bij U21

Vlap maakt wederoptreden bij U21

BLESSURES Na zijn coronabesmetting komt Michel Vlap vanavond voor het eerst weer in actie. Hij start met de U21 tegen Waasland-Beveren. Voor Vlap worden het zijn eerste speelminuten sinds 16 augustus. Voor hij positief testte op Covid-19, sukkelde hij met een blessure. Lees verder »

Nkaka naar Paderborn

Nkaka naar Paderborn

TRANSFERS Aristote Nkaka speelt de rest van het seizoen op uitleenbasis voor Paderborn. La Dernière Heure weet dat de deal rond is. Het is nu wachten op de officiële aankondiging. De Duitse tweedeklasser heeft geen optie tot koop. Lees verder »

Extra versterking: Mukairu of niemand

Extra versterking: Mukairu of niemand

TRANSFERS Op de laatste dag van de transferperiode evolueert het nieuws snel. Zo ook vandaag. Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht probeert om spits Paul Mukairu te halen. Als dat niet lukt, komt er wellicht geen versterking meer. "Het is Mukairu of niks, laat ik me vertellen", aldus HLN-journalist Pieter-Jan Calcoen. Lees verder »

Cullen kost 500.000 euro

Cullen kost 500.000 euro

TRANSFERS Anderlecht zal vandaag de inkomende transfer van Josh Cullen afronden. De 24-jarige Ier moet de concurrentie op het middenveld verhogen. Volgens Het Laatste Nieuws betaalt Anderlecht 500.000 euro voor Cullen, die nog een contract voor één jaar heeft bij West Ham. Het Nieuwsblad weet dat West Ham recht heeft op een percentage bij doorverkoop in de toekomst. Lees verder »

Anderlecht zal vervanger halen voor Doku

Anderlecht zal vervanger halen voor Doku

TRANSFERS Haalt Anderlecht vandaag nog een vervanger voor Jeremy Doku? Het Nieuwsblad schrijft van niet, maar Het Laatste Nieuws is stelling en beweert van wel. Hoe dan ook zal Anderlecht het transfergeld van Jeremy Doku voornamelijk gebruiken om de financiële putten (deels) te dichten.  Lees verder »

Doku wilde niet meer bijtekenen

Doku wilde niet meer bijtekenen

TRANSFERS Niet alleen de financiële toestand dwingt Anderlecht om Doku nu te verkopen, ook de houding van de speler zelf maakt een transfer onafwendbaar. Paars-wit wilde de voorbije weken het contract van Doku graag verlengen, maar de flankaanvaller wilde niet meer bijtekenen. Lees verder »

Bundu out met hamstringblessure

Bundu out met hamstringblessure

BLESSURES Mustapha Bundu ontbrak gisteren tegen Club Brugge wegens een blessure aan de hamstrings. Hoe lang de flankaanvaller uit Sierra Leone out is, moet nog blijken. Zijn blessure is een tegenvaller. Met een transferprijs van 3 miljoen euro was Bundu Anderlechts topaankoop van deze zomer. Lees verder »

"Anderlecht leeft financieel in comateuze toestand"

ANDERE De nakende verkoop van Jeremy Doku levert het Anderlecht-bestuur massa's kritiek op van de eigen aanhang. Helaas hebben Wouter Vandenhaute en co geen andere keuze als ze de club willen laten overleven. "Diverse bronnen in het voetbal bevestigen dat Anderlecht financieel in comateuze toestand leeft", weet Het Laatste Nieuws. Lees verder »

 04-10-2020 

Anderlecht steunt Cercle-doelman en verkoopt shirts

Anderlecht steunt Cercle-doelman en verkoopt shirts

ANDERE Alle spelers van Anderlecht speelden vandaag met de naam Miguel op hun truitje. Een eerbetoon aan Cercle-doelman Miguel Van Damme bij wie onlangs voor de derde keer leukemie werd vastgesteld. Paars-wit zal de shirts nu verkopen ten voordele van de Me To You foundation, die strijdt tegen deze ziekte. Lees verder »

"Blessure Van Crombrugge lijkt ernstig"

BLESSURES Geen Hendrik Van Crombrugge meer in de tweede helft vanmiddag tegen Club Brugge. Na een trap tegen de knie door Diatta moest hij de strijd staken met een vleeswonde. Met krukken en een dik verband rond de knie nam hij plaats op de bank. "Hij had moeite om te stappen, de blessure lijkt dus ernstig", vertelde coach Vincent Kompany na de wedstrijd. Lees verder »

Doku aangekomen in Rennes (video)

Doku aangekomen in Rennes (video)

TRANSFERS Jeremy Doku is vanavond met een privévliegtuig naar Rennes gereist om zijn transfer af te ronden. Morgen legt hij medische testen af. Bij aankomst in Rennes vertelde hij een aanwezige journalist zegt hij blij te zijn er te zijn. Lees verder »

Slap Anderlecht kansloos in Brugge

Slap Anderlecht kansloos in Brugge

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft in de eerste 'topper' van het seizoen bewezen dat er sinds vorig seizoen bitter weinig is veranderd. Het maakte vandaag een erg makke beurt in Brugge waardoor het kansloos met 3-0 huiswaarts werd gestuurd. Het seizoen is nog lang, maar dit Anderlecht lijkt mentaal en voetballend opnieuw niet in staat om zich dit seizoen met Brugge (en de andere topclubs?) te meten. Lees verder »

Cullen volgende aanwinst

Cullen volgende aanwinst

TRANSFERS Niet alleen uitgaand is er transferbedrijvigheid bij Anderlecht, ook inkomend. Het Laatste Nieuws weet dat paars-wit op weg is naar een akkoord met West Ham en Josh Cullen. De 24-jarige centrale middenvelder komt definitief naar Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht zonder Doku tegen Brugge?

Anderlecht zonder Doku tegen Brugge?

WEDSTRIJDEN Volgens Het Laatste Nieuws houdt de spelersgroep er rekening mee dat Anderlecht straks zonder Jeremy Doku aantreedt tegen Club Brugge. Berichten uit het spelershotel sijpelden door richting de krant. Het is een denkpiste om met Yari Verschaeren en Zakaria Bakkali te starten als flankaanvallers. Lees verder »

 03-10-2020 

Selectie: met Lawrence, Verschaeren én Doku

Selectie: met Lawrence, Verschaeren én Doku

WEDSTRIJDEN Een nakende transfer of niet, Jeremy Doku zit gewoon in de selectie voor de partij van morgen tegen Club Brugge. Yari Verschaeren (foto) is verlost van corona en maakt ook deel uit van de kern. De Jamaicaan Kemar Lawrence zit ook bij de twintig spelers voor morgen. Adrien Trebel en Mustapha Bundu ontbreken. Lees verder »

Nog drie (plus tien) dagen transferkoorts

Nog drie (plus tien) dagen transferkoorts

TRANSFERS Dit weekend zal er even veel over transfers gesproken worden dan over het voetbal zelf. Maandagavond om 23.59 uur sluit de transfermarkt in België en bijna alle Europese landen. Maar helemaal voorbij is het dan nog niet: in Engeland blijven transfers nog tien dagen langer mogelijk. Lees verder »

Anderlecht: "Dimata blijft bij ons"

Anderlecht:

TRANSFERS Het gebeurd zelden tot nooit, maar Anderlecht komt met een bericht om aan te kondigen dat Landry Dimata niet naar Dijon trekt. "Dijon bood me een prachtig contract aan, maar jammer genoeg zijn de clubs er niet uitgeraakt", laat paars-wit de spits vertellen op de clubwebsite. Lees verder »

Amuzu in gesprek met Keulen

Amuzu in gesprek met Keulen

TRANSFERS Nu een transfer van Landry Dimata van de baan lijkt, kijkt Anderlecht naar Francis Amuzu om de clubkas de nodige miljoenen bij te brengen. Het Nieuwsblad weet dat de flankaanvaller gisteren in Keulen was voor onderhandelingen. Een akkoord is er nog niet. Lees verder »

700.000 euro voor Dauda

700.000 euro voor Dauda

TRANSFERS Het afketsen van de transfer van Landry Dimata is wellicht goed nieuws voor Mohammed Dauda. De Ghanese spits heeft een aanbod op zak van Mallorca. De Spaanse club wil Anderlecht 700.000 euro, inclusief bonussen, betalen, weet Het Nieuwsblad. Lees verder »

 02-10-2020 

Lambrechts leidt topper

Lambrechts leidt topper

WEDSTRIJDEN Erik Lambrechtsmoet zondag de topwedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht in goede banen leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Rien Vanyzere etnJo De Weirdt. Wesli De Cremer is vierde official. Lees verder »

Kompany hoopt op Trebel, Vlap, Zulj en Verschaeren

Kompany hoopt op Trebel, Vlap, Zulj en Verschaeren

BLESSURES De kans bestaat dat Anderlecht zondag tegen Club Brugge opnieuw kan rekenen op enkele vaste waarden. Adrien Trebel is één van hen. "Hij trainde deze week individueel en met de groep. Morgen moet blijken of hij fit genoeg is", vertelde Kompany vanmiddag. De coach hoopt ook drie corona-slachtoffers te recupereren. Lees verder »

Officieel: Sa naar Bulgarije

Officieel: Sa naar Bulgarije

TRANSFERS Josué Sa is de volgende overbodige speler die Anderlecht van de hand doet. De Portugees heeft een contract voor drie jaar getekend bij Ludogorets. De Bulgaarijse kampioen plaatste zich gisteren voor de poules van de Europa League. Lees verder »

 01-10-2020 

Kana opgeroepen voor nationale beloften

Kana opgeroepen voor nationale beloften

ANDERE Jacky Matthijsen heeft Marco Kana opgeroepen voor de nationale beloften. Kana neemt de plaats in van Zulte Waregem-verdediger Ewoud Pletinckx die geblesseerd moet afhaken. Kana kan zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten.  Lees verder »

Kompany sprak al met Miazga

Kompany sprak al met Miazga

TRANSFERS - ANDERE De komst van Matt Miazga naar RSC Anderlecht lijkt alsmaar reëler. Er was zelfs al een gesprek tussen de speler en Vincent Kompany en die zou Miazga over de streep getrokken hebben. Enkel de clubs moeten nu nog tot een overeenkomst komen.  Lees verder »

Bod Trabzonspor te weinig

Bod Trabzonspor te weinig

TRANSFERS - ANDERE Gisteren raakte bekend dat Trabzonspor verregaand interesse heeft in Landry Dimata, het legde zelfs al een bod neer bij RSC Anderlecht. Maar dat bod zo te laag liggen. Maar er zou nog interesse zijn van een andere club, om welke het gaat is vooralsnog niet duidelijk.  Lees verder »

Mallorca meldt zich voor Dauda

Mallorca meldt zich voor Dauda

TRANSFERS - ANDERE Mallorca heeft zich bij RSC Anderlecht gemeld voor Mohammed Dauda, die ook gisteren nog positief testte. Of Dauda mag vertrekken hangt volledig af van de ontwikkelingen rond een transfer van Landry Dimata. Als deze laatste alsnog vertrekt moet Dauda blijven.  Lees verder »