Fanboard: "Hoog tijd om aan supporters te denken"

ZATERDAG, 10 OKTOBER 2020, 23:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Niet alleen Mauves Army roept Anderlecht op om haar fans duidelijkheid te verschaffen over de financiële situatie van de club, ook de Fanboard doet dat. Het supportersorgaan publiceerde vanavond een open brief. "We willen dat er open kaart wordt gespeeld met de supporters over de crisis die Anderlecht treft."

De Fanboard werd door Anderlecht in het leven geroepen in 2016 en bestaat uit zeven personen. Zij worden geacht de supporters te vertegenwoordigen naar de club. De zeven hebben vanavond een open brief uitgestuurd waarin ze een onderhoud met de club vragen over de financiële doemberichten. 

Hieronder leest u de volledige open brief:

Geachte heren,

De leden van de Fanboard voelen zich genoodzaakt om een mail te sturen naar jullie om de eenvoudige reden dat we zodanig veel berichten ontvangen van bezorgde paars witte fans.

We zouden graag hebben dat er open kaart wordt gespeeld met de supporters ivm de crisis van Anderlecht.

Fans van de eerste minuut tot jongeren die nu fan zijn worden nu op hun ziel getrapt en zien onze mooie paars witte club Rsca volledig ten onder gaan. Onze trots wordt in onze strot geramd door een gekibbel binnen het bestuur en aandeelhouders.

Het wordt hoog tijd dat jullie ook eens aan de supporters gaan denken en niet alleen aan jullie eigen ego. Er zijn de laatste jaren grote fouten gemaakt wat betreft transfers en geld uitgeven aan makelaars en verschillende onder de vorige bestuursleden en in grote lijnen Herman van holsbeeck zijn in de fout gegaan. De beginjaren onder Coucke/Devroe waren ook niet rooskleurig wat betreft transfers en mede hierdoor werd de put nog dieper gemaakt. Als we dan nu kunnen vernemen en lezen dat onze put met de minuut dieper wordt en jullie huidige bestuur en aandeelhouders niet overeen komen raken jullie elke Rsca supporter diep in het hart.

We zouden graag zo snel mogelijk een fanboard willen vragen waar jullie op aanwezig zijn en duidelijkheid brengen ivm de situatie en hoe het verder moet met onze club. Ons leven als supporter staat voor een groot teken in voor het plezier voor onze club en gaan hier mee slapen en stonden telkens fier op met de gedachte van onze grote paars witte club.

Het wordt tijd dat jullie de plooien glad strijken en samen strijden om onze club opnieuw te maken tot wat het was voor enkele jaren.

Wij waren de top in België en zijn uitgezakt tot een middenmotor die zelfs geen Europees voetbal meer weet af te dwingen.

Aan de aandeelhouders vragen we om ook jullie trots opzij te zetten en samen een oplossing te zoeken om onze club Rsca weer op te bouwen tot een grootheid van weleer.

Niemand zal heilig zijn maar we denken dat iedereen in de eerste plaats rsca supporter is en dan pas zakenman.

We hopen hier op een positieve manier respons op te krijgen.

Misnoegde supporters

Leden fanboard





anderlecht-online forum