Euro 2016: Rode Duivels swingen naar kwartfinale

MAANDAG, 27 JUNI 2016, 01:09 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN - ANDERE De Rode Duivels hebben zondagavond makkelijk Hongarije opzij gezet. De Belgische nationale ploeg zorgde voor de hoogste score op het EK tot nu toe: 0-4. In de volgende ronde ontmoetten de Duivels Wales. Vermaelen zal er niet bij zijn; hij kreeg zijn tweede gele kaart.

België speelde zijn beste match tot nu toe, met verzorg aanvallend voetbal. Het greep de Hongaren onmiddellijk bij de keel en scoorde ook al binnen de eerste tien minuten: Alderweireld kopte raak. De Duivels verdienden een tweede, misschien wel derde goal in de eerste helft, maar kwamen niet meer tot scoren. Kiraly bleek een betrouwbaar sluitstuk en schudde een aantal wereldreddingen uit zijn grijze trainingsbroek. Zo tikte bij een vrije trap van de Bruyne over en hield hij de doorgebroken Mertens van een goal.

Aan het begin van de tweede helft probeerden de Hongaren het tij te keren. Courtois werd een aantal keren bestookt, maar bleef al bij al relatief makkelijk overeind. Gaandeweg namen de Rode Duivels het commando weer over onder impuls van een ongrijpbare Hazard. De kapitein zette de net ingevallen Batshuayi op weg naar de 2-0. Een handvol minuten later zette hij zelf de kroon op het werk met de 3-0. Carrasco maakte er uiteindelijk nog 4-0 van. Hongarije, met ex-Anderlechtspeler Juhasz druipt zo af. België tankt vertrouwen, al moet het wel Vermaelen missen tegen Wales, die een tweede geel slikte.