Archieven

 31-03-2023 

"Yari was mijn talisman"

BLESSURES - INTERVIEWS Coach Brian Riemer kwam ook even terug op de blessure van Yari Verschaeren, de middenvelder werd vorige maandag geopereerd door kniespecialist, dr Geert Declercq. "Zijn blessure is een groot verlies voor de ploeg", aldus Riemer. Lees verder »

Slimani traint al weer

Slimani traint al weer

BLESSURES - INTERVIEWS Brain Riemer kwam met goed nieuws op de persconferentie deze namiddag naar aanleiding van de wedstrijd op Eupen komende zondag, Islam Slimani is zondag mogelijk al terug inzetbaar. De Algerijn is in ieder geval al terug aan het trainen. Lees verder »

Sadiki: "Me eerst bewijzen bij de Futures"

Sadiki:

INTERVIEWS - 1B Noah Sadiki is één van de jongens op wie coach Guillaume Gillet vanavond rekent om een goede prestatie neer te zetten tegen titelkandidaat Beveren. Het 18-jarige jeugdproduct is bij de A-kern wat uit beeld verdwenen, maar blijft gemotiveerd. "Of ik nu bij de A- of bij de B-ploeg speel, ik stroop altijd mijn mouwen op." Lees verder »

Nergens krijg eigen jeugd meer minuten dan bij Anderlecht

Nergens krijg eigen jeugd meer minuten dan bij Anderlecht

JEUGD Bij geen enkele Belgische club komen zo veel eigen jeugdspelers als bij Anderlecht in actie en nergens maken zij samen zo veel speelminuten. Dat becijferde Het Nieuwsblad. Maar liefst vijftien spelers uit de eigen jeugd kwamen dit seizoen al in actie voor Anderlecht. Samen zijn ze goed voor 45 procent van het aantal speelminuten. Lees verder »

 30-03-2023 

Tenerife legt Dauda definitief vast

Tenerife legt Dauda definitief vast

TRANSFERS Anderlecht lijkt verlost van een overbodige speler. Mohammed Dauda (25) speelt op huurbasis in de Spaanse tweede klasse bij Tenerife. Ondanks zijn blessureleed lijken de Spanjaarden in Dauda te geloven. Ze zouden al tot een akkoord zijn gekomen met Anderlecht om de aankoopoptie te lichten. Lees verder »

Slimani nog niet inzetbaar

Slimani nog niet inzetbaar

BLESSURES Coach Brian Riemer kan komende zondag niet rekenen op Islam Slimani. De Algerijn liep een spierblessure op in de laatste competitiewedstrijd voor de interlandbreak. Hij keerde ook terug van zijn nationale ploeg door die blessure.  Lees verder »

 29-03-2023 

Drie RSC Anderlecht-dames bij Red Flames

Drie RSC Anderlecht-dames bij Red Flames

DAMES Begin April komen  onze nationale dames in actie, bondscoach Ives Serneels selecteerde drie Anderlecht-dames voor de wedstrijden tegen Slovenië op 7 en 11 april. Marie Minnaert, Laura De Loose en Sarah Wijnants vervoegen de Red Flames. Lees verder »


 28-03-2023 

Verbruggen 90 minuten op de bank bij Oranje

Verbruggen 90 minuten op de bank bij Oranje

ANDERE Bart Verbruggen zat gisteren in de selectie voor de wedstrijd van Nederland tegen Gilbraltar. De doelman kwam echter niet van de bank. Nederland won met 3-0 al was bondscoach Ronald Koeman daar niet echt blij mee, hij had meer inzet en goals verwacht.  Lees verder »

Kompany heeft Pro License-diploma beet

Kompany heeft Pro License-diploma beet

ANDERE Vincent Kompany pendelde de afgelopen maanden tussen Engeland en België om er de lessen bij te wonen voor het behalen van zijn Pro License diploma. Het pendelen zit er nu op, gisteren ontving Kompany eindelijk het gegeerde diploma.  Lees verder »

 27-03-2023 
 25-03-2023 

RSCA Women grijpen de leiding

RSCA Women grijpen de leiding

DAMES - DAMES Na twee nederlagen in de eerste wedstrijden van de Play-offs in de Lotto Super League, hebben de RSCA Women rivaal OHL met 1-0 geklopt. Door de zege springt Anderlecht aan de leiding met een punt voorsprong op OHL en twee punten voorsprong op Genk dat negen op negen haalde in de Play-offs. Lees verder »


 24-03-2023 
 23-03-2023 

Verbruggen nu ook in beeld bij Real Madrid

Verbruggen nu ook in beeld bij Real Madrid

TRANSFERS Nadat de voorbije dagen al interesse van Manchester United en Liverpool bekendraakte, wordt Bart Verbruggen nu ook gelinkt aan Real Madrid. Volgens Defensa Central zoekt de Koninklijke een nieuwe tweede doelman. Verbruggen zou sportief voldoen en niet te duur zijn. Lees verder »

Kana speelde hele wedstrijd tegen PSV

Kana speelde hele wedstrijd tegen PSV

BLESSURES Goed nieuws van Marco Kana en Hannes Delcroix: beide spelers hebben tegen PSV een nieuwe stap gezet richting comeback. Anderlecht meldt vandaag dat Kana in het oefenduel de volle 90 minuten meespeelde. Delcroix stond een uur tussen de lijnen. Lees verder »

Koeman houdt deur open voor Verbruggen

Koeman houdt deur open voor Verbruggen

BLESSURES Nederlandse media opperden vandaag dat slechte kipcurry de oorzaak zou zijn van ziekte bij Bart Verbruggen en vier andere internationals. Bondscoach Ronald Koeman vertelde intussen dat het niet uitgesloten is dat Verbruggen en co terug bij de selectie komen voor de tweede interland volgende week. Lees verder »

Franse winger van Villareal in beeld

Franse winger van Villareal in beeld

TRANSFERS De Franse sportkrant L'Équipe noemt Anderlecht als één van de clubs die interesse tonen in Haissem Hassan. Dat is een 21-jarige Fransman die momenteel uitkomt voor Villareal B in de Spaanse tweede klasse. Hij speelt vooral als rechtsbuiten. Lees verder »

 22-03-2023 

Amuzu kiest dan toch wellicht voor Ghana

Amuzu kiest dan toch wellicht voor Ghana

ANDERE In januari werd er al eens gewag van gemaakt dat Francis Amuzu koos voor Ghana en hij deze maand zou debuteren. Maar Amuzu hield de deur nog op een kier voor de Rode Duivels. Nu de nieuwe bondscoach zijn selectie bekend gemaakt heeft, zonder Amuzu, zal die wellicht zijn keuze definitief voor Ghana maken. Lees verder »


 21-03-2023 

Dan toch blessure voor Slimani

Dan toch blessure voor Slimani

BLESSURES Opnieuw slecht nieuws voor Anderlecht: na Yari Verschaeren is nu ook Islam Slimani out met een blessure. De medische staf van de Algerijnse nationale ploeg stelde een spierblessure vast bij de spits. Hij zal drie weken out zijn, zo klinkt het vanuit Algerije. Lees verder »

Slimani blijft bij nationale ploeg

Slimani blijft bij nationale ploeg

BLESSURES De blessure die Islam Slimani zondag tegen OH Leuven opliep, lijkt mee te vallen. De aanvaller blijft deze week gewoon bij de nationale ploeg van Algerije en keert niet terug naar Anderlecht om te herstellen. Dat meldt de Algerijnse voetbalbond. Lees verder »

Out tot 2024, wat met aflopend contract?

Out tot 2024, wat met aflopend contract?

BLESSURES - TRANSFERS Yari Verschaeren verliet zondag het veld in Oud Heverlee Leuven, ondersteund en in tranen. Het verdict is zwaar, out tot 2024. Een half jaar later verloopt zijn contract. Er staat RSC Anderlecht dus nog een moeilijke oefening te wachten, verlengen of gratis laten vertrekken in de zomer van 2024. Lees verder »

"Eerder dan verwacht, enorme eer"

INTERVIEWS Bart Verbruggen zit in de definitieve selectie van Nederland, 'Ons Oranje', er gaan zelfs meer en meer stemmen op dat hij grote kans maakt om de nummer 1 onder de lat te worden. Bondscoach Ronald Koeman belooft in ieder geval om komende dagen duidelijkheid te scheppen over de hierarchie bij de doelmannen.  Lees verder »

 20-03-2023 

Verschaeren out tot begin 2024

Verschaeren out tot begin 2024

BLESSURES Drama voor Yari Verschaeren: onderzoek heeft uitgewezen dat de middenvelder gisteren tegen OH Leuven een letsel aan de voorste kruisband van zijn knie heeft opgelopen. Pas begin 2024 zal hij opnieuw kunnen voetballen. Lees verder »

"Meest memorabele keepersprestatie"

ANDERE Speler van de week is hij niet geworden, maar de UEFA blijft wel onder de indruk van de prestaties van Bart Verbruggen. Ze laten dan ook niet na om hem in de spotlights te zetten of hun officieel twitterkanaal. Zo beloonden ze hem met "Meest memorabele keepersprestatie in de Conference League". Lees verder »

Liverpool scout Verbruggen

Liverpool scout Verbruggen

TRANSFERS Volgens Turkse media was er een scout van Liverpool aanwezig tijdens de wedstrijd Oud Heverlee Leuven RSC Anderlecht. Hij zou er geweest zijn om Bart Verbruggen te scouten. Ook Manchester United zou de prestaties van de Nederlander van kortbij opvolgen.  Lees verder »

"Geweldig om te scoren"

INTERVIEWS In de negenstige minuut stelde Kristian Arnstad de zege van RSC Anderlecht helemaal veilig door de 0-2 op het bord te zetten. Zijn eerste goal voor RSC Anderlecht en die voelde geweldig volgens de Noorse middenvelder. Alleen komt die interlandbreak misschien wat ongelegen.  Lees verder »

"Die jongen heeft een grote toekomst voor zich"

INTERVIEWS Vandaag voegt Bart Verbruggen zich normaal bij de Nederlandse selectie. Vergeleken met de andere twee doelmannen die geselecteerd zijn voor 'Ons Oranje", heeft Verbruggen verruit het meeste talent. Afwachten of Ronald Koeman hem ook effectief tussen de palen zet. Voorh Brian Riemer is het duidelijk. Lees verder »

 19-03-2023 

AZ verliest bij Twente

AZ verliest bij Twente

WEDSTRIJDEN AZ Alkmaar, tegenstander van Anderlecht in de kwartfinale van de Conference League, heeft vandaag met 2-1 verloren bij Twente. AZ blijft zo op de derde plaats, op acht punten van leider Feyenoord. Het heeft wel een duel minder gespeeld. Lees verder »

Verschaeren (en Slimani) morgen onder de scanner

Verschaeren (en Slimani) morgen onder de scanner

BLESSURES Na amper zeven minuten voetballen verliet Yari Verschaeren in tranen en ondersteund door twee verzorgers het terrein in Leuven. "Morgen gaat hij onder de scanner", vertelde coach Brian Riemer na de wedstrijd. "Laat ons niet op de feiten vooruit lopen. Nu kunnen we enkel onze vingers kruisen." Lees verder »

Anderlecht wint eindelijk weer tegen OHL

Anderlecht wint eindelijk weer tegen OHL

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft weer eens kunnen winnen van OHL. Paars-wit domineerde voor rust en kon het overwicht omzetten via een penalty van Slimani. Na rust trok OHL ten aanval en Verbruggen moest verschillende malen redding brengen op kansen voor Tamari die een gesel was na rust. Anderlecht voetbalde moeizaam na rust, maar uiteindelijk maakte Arnstad de 0-2 na een mooie solo. Anderlecht springt naar plaats acht, maar er wacht Paars-wit nog een pittig programma na de interlandbreak. Bovendien liep Verschaeren mogelijk een zware blessure op. Lees verder »

Opstelling: Gekende switch voor competitie

Opstelling: Gekende switch voor competitie

WEDSTRIJDEN Anderlecht bekampt OHL met het elftal dat de laatste tijd in de competitie mag opdraven. Sardella, Ashimeru en Slimani starten waardoor N'Diaye, Refaelov en Raman plaatsnemen op de bank. OHL is traditioneel een lastige tegenstander voor Paars-wit, maar eigenlijk moet er gewonnen worden om mee te doen voor de top-8. Lees verder »


 18-03-2023 

Kana maakt rentree bij RSCA Futures

Kana maakt rentree bij RSCA Futures

BLESSURES Heuglijk nieuws over Marco Kana: de 20-jarige middenvelder viert vanavond zijn wederoptreden na maandenlang blessureleed. In de wedstrijd van de RSCA Futures tegen RWDM staat hij aan de aftrap. Sinds eind september speelde hij amper 45 minuten. Lees verder »

 17-03-2023 

Riemer: "Heb gevoel dat we het goed kunnen doen"

Riemer:

INTERVIEWS Anderlecht-coach Brian Riemer reageert niet ontevreden op AZ als tegenstander in de kwartfinale van de Conference League. Dat het maar een korte reis is, noemt hij om twee redenen erg positief. Maar hij waarschuwt wel: "AZ doet het goed dit seizoen. We weten dat het een zware wedstrijd wordt." Lees verder »

Verbruggen genomineerd voor speler van de week

Verbruggen genomineerd voor speler van de week

ANDERE Bart Verbruggen is één van de genomineerden voor de "Speler van de week" in de Europa Conference League. Van de vier genomineerde spelers zijn er twee actief in de Jupiler Pro League, Bart Verbruggen en Gift Orban. Stemmen kan hier. In onderstaande video belicht UEFA ook de saves van Verbruggen vanaf 1.10. Lees verder »

Amuzu had last van krampen

Amuzu had last van krampen

ANDERE "We hebben geen blessures", kon Brian Riemer meteen iedereen geruststellen na de wedstrijd. Francis Amuzu en Yari Verschaeren hadden vooral last van krampen. Zonder ongelukken kan Riemer dus komende zondag rekenen op een volledige kern.  Lees verder »

Riemer: "We hebben onze overwinning niet gestolen"

Riemer:

INTERVIEWS Brian Riemer is van mening dat weinig ploegen erin slagen te winnen bij Villarreal, maar hij weigert te zeggen dat RSCA deze kwalificatie gestolen heeft. RSC Anderlecht raakte 13 keer het net terwijl de Spanjaarden 26 keer raakten maar de verwachte doelpunten liggen niet ver uit elkaar met 2,1 voor Anderlecht tegen 2,9 voor Villarreal, benadrukte hij. Lees verder »

Slimani: "Om te groeien moet je lijden"

Slimani:

INTERVIEWS Islam Slimani heeft Anderlecht naar de kwartfinales van de Conference League geloodst. De Algerijnse spits scoorde het winnende doelpunt uit een voorzet van Amir Murillo om de gele duikboot van Villarreal tot zinken te brengen. De opdracht was niet gemakkelijk voor paars-wit: "Om te groeien, moet je lijden", verklaarde de spits van de avond. Lees verder »

"Bedankt buren"

ANDERE Union Saint-Gilles werkte zijn Europese wedstrijd af in het Lotto Park, het versloeg het zijn Duitse naamgenoot Union Berlin en plaatste zich voor de kwartfinales van de Europa League. De Brusselse buren liet niet na om paars-wit te bedanken voor het gebruik van hun infrastructuur.  Lees verder »

"Iedereen deed zijn verdedigend werk"

INTERVIEWS Bart Verbruggen, toch wel fantastich wat hij weer liet zien in het Estadio de la Ceramica. Hij loodste met een hele reeks reddingen RSC Anderlecht naar de kwartfinale van de Conference League. Zijn redding in de eerste minuten van de tweede helft was fabuleus.  Lees verder »

Loting kwartfinales om 14u

Loting kwartfinales om 14u

ANDERE Vrijdag wordt om 14u geloot voor de kwartfinales van de Conference League. Mogelijke tegenstanders zijn: AZ Alkmaar (NED), West Ham (ENG), Gent (BEL), Nice (FRA), Fiorentina (ITA), Lech Poznań (POL) of Basel (ZWI). Lees verder »

België boven in Europa

België boven in Europa

ANDERE RSC Anderlecht en Union Saint-Gilles voegden zich gisterenavond bij AA Gent als geplaatst voor de volgende ronde. Het is een topjaar voor de Belgische ploegen in Europa, drie Belgische clubs in de kwartfinales, dat is 31 jaar geleden en een enorme boost voor de Belgische coëfficïent. Lees verder »

 16-03-2023 

Anderlecht stunt in Villarreal

Anderlecht stunt in Villarreal

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich ten koste van Villarreal gekwalificeerd voor de kwartfinale van de Conference League. Een torpedo van invaller Slimani na rust bracht de 'gele duikboot' uit Spanje tot zinken. Paars-wit had wel een uitstekende Verbruggen nodig om de Spanjaarden enkele malen van een doelpunt te houden, maar Paars-wit kreeg ook wel de nodige kansen. Zo verrast Anderlecht tegen een Spaanse subtopper en over de twee matchen is dat zeker niet onverdiend. Lees verder »

"Villareal favoriet, maar we hopen op mirakeltje"

INTERVIEWS Na de 1-1 in de heenwedstrijd heeft Villareal volgens de gokkantoren de meeste kans om door te stoten. Zestig versus veertig procent. Volgens CEO Sports Jesper Fredberg is dat een positieve inschatting voor Anderlecht. "Villareal is nummer zes in Spanje, speelt thuis en heeft een veel groter budget. Zijn duidelijk favoriet." Lees verder »

Voorbeschouwing: Villareal - Anderlecht

Voorbeschouwing: Villareal - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Plaatst Anderlecht zich vanavond net als in 2017 voor de kwartfinale van een Europese beker? Na het gelijkspel en de sterke prestatie van vorige week tegen Villareal is het vertrouwen groot. De opdracht is duidelijk: winnen. Na 90 minuten, 120 minuten of strafschoppen? Dat maakt niet uit! Lees verder »

Fredberg: "Geen deadline voor nieuw contract Slimani"

Fredberg:

TRANSFERS De wintertransfer van Islam Slimani is een schot in de roos. Hij tekende voor een half jaar en de vraag stelt zich steeds luider of Anderlecht zijn contract moet verlengen. CEO Sports Jesper Fredberg laat zich echter niet opjagen. "Laat ons, los van alle emoties, kijken wat beide partijen op lange termijn willen." Lees verder »

"Lior wil nog twee tot drie jaar voetballen"

TRANSFERS Sinds de komst van Brian Riemer is Lior Refaelov geen onbetwiste titularis meer. Eind dit seizoen loopt zijn contract bij Anderlecht af en de vraag 'wat dan?' stelt zich steeds luider. Hier en daar wordt geopperd dat Refaelov een trainersfunctie binnen Anderlecht kan opnemen, maar volgens zijn manager wil hij liefst nog enkele jaren voetballen. Lees verder »

 15-03-2023 

Gelukkige verjaardag Garrincha !

Gelukkige verjaardag Garrincha !

WEBSITE Iemand die we zeker niet mogen vergeten vandaag is Garrincha, deel van het team sinds het prille begin en de steunpilaar en corrector van velen onder ons. Geniet van deze dag Pieter met je prachtige zoontjes en Ellen, we wensen je een schitterende dag toe.  Lees verder »

 14-03-2023 

Spaanse veiligheidsdiensten extra attent

Spaanse veiligheidsdiensten extra attent

ANDERE De Spaanse veiligheidsdiensten beschouwen de wedstrijd tussen Villareal en Anderlecht van donderdag als een risicowedstrijd. Ongeveer duizend Anderlecht-supporters reizen af naar Villareal. Daarbij ook 200 die de Spanjaarden bestempelen als 'radicaal'.  Lees verder »

Interlands voor Dreyer en Arnstad

Interlands voor Dreyer en Arnstad

ANDERE Anders Dreyer (foto) en Kristian Arnstad kregen vandaag allebei goed nieuws van hun bondscoach. Beiden werden opgeroepen voor de komende interlands. Voor Dreyer is het zijn eerste selectie sinds november 2021. Lees verder »

Opbrengst Union-deal naar jeugdacademie

Opbrengst Union-deal naar jeugdacademie

ANDERE Terwijl Anderlecht donderdag in Villareal speelt, is het Lotto Park het decor voor de Europese wedstrijd van Union. Het Nieuwsblad weet dat paars-wit hiervoor 125.000 à 150.000 euro ontvangt. Dat Union deze Europese match in Anderlecht speelt, is een gevolg van de overgang die coach Felice Mazzu afgelopen zomer maakte. Lees verder »

Villareal - Anderlecht op Play 6

Villareal - Anderlecht op Play 6

ANDERE De terugwedstrijd tussen Anderlecht en Villareal van overmorgen is rechtstreeks te bekijken op Play 6. Canvas kiest, net als Tipik (RTBF 2), voor de wedstrijd tussen Union en Union Berlin. De uitzending start om 20.40 uur. Lees verder »

 13-03-2023 

"Natuurlijk wil ik dat hij blijft"

INTERVIEWS Islam Slimani, voorbije wintermercato aangekomen op Neerpede op de laatste transferdag als tweede keus. De spits heeft ondertussen wel al aangetoond dat hij "eerste keuze" verdiende, in zes wedstrijden scoorde hij vijf keer. Zijn contract loopt wel maar tot de zomer mét optie op nog een seizoen.  Lees verder »

 12-03-2023 

Verdiende 2-0 zege na resem kansen

Verdiende 2-0 zege na resem kansen

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft meer dan verdiend met 2-0 gewonnen tegen Cercle en doet weer helemaal mee om de strijd voor de top-8. Het kreeg een hele hoop kansen om met een monsterscore uit te pakken, maar uiteindelijk kon Slimani een keer in het begin en op het einde van de wedstrijd scoren. Anderlecht speelde goed en kende enkel een moeilijkere periode vanaf het uur tot de 2-0 van Slimani. Na de Europese verplaatsing wacht Paars-wit volgend weekend met de uitwedstrijd naar OHL opnieuw een moeilijke wedstrijd. Lees verder »

Opstelling: Riemer kiest voor 'competitie spelers'

Opstelling: Riemer kiest voor 'competitie spelers'

WEDSTRIJDEN Met na deze speeldag nog vijf matchen te gaan, wordt het vanavond een eerste cruciale wedstrijd in de strijd om de top-8. Concurrent Cercle Brugge heeft vier punten meer dan Paars-wit en wist de twee laatste confronties tegen Anderlecht te winnen. Coach Riemer grijpt terug naar spelers die meestal in de competitie spelen. Diawara is geschorst waardoor Arnstad in de ploeg komt. Op links staat Sardella opnieuw in de basis in vergelijking met donderdag. Refealov en Raman verhuizen naar de bank. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Cercle Brugge

Selectie Anderlecht - Cercle Brugge

WEDSTRIJDEN Anderlecht maakte de selectie bekend voor de wedstrijd van vanavond tegen Cercle Brugge. Op Delcroix na, is iedereen fit. Ook Van Crombrugge is terug, na zijn afwezigheid tegen Villarreal. Trebel hoeven we, zoals eerder deze week gemeld, niet meer te verwachten in de wedstrijdkern. Lees verder »

 11-03-2023 

Ashimeru opgeroepen voor Ghana

Ashimeru opgeroepen voor Ghana

ANDERE Bondscoach van Ghana, Chris Hughton, maakte zijn selectie bekend voor de Africa Cup kwalificatiewedstrijden, Majeed Ashimeru behoort tot de 25-koppige selectie. Ghana neemt het op 23 en 27 maart op tegen Angola.  Lees verder »

 10-03-2023 

Debast: "Gevoel dat we konden winnen"

Debast:

INTERVIEWS Het wordt intussen een gewoonte: Zeno Debast die na een Europees duel de pers te woord staat. Gisteren was het niet anders. "Deze prestatie zal ons vertrouwen een boost geven voor de competitie en voor de terugmatch volgende week", vertelde hij aan Sporza. Lees verder »

 09-03-2023 

Verdiend gelijkspel voor Anderlecht

Verdiend gelijkspel voor Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 1-1 gespeeld tegen de Spaanse subtopper Villarreal. De Spanjaarden kwamen voor rust op voorsprong, maar in een goede tweede helft van Paars-wit maakte Dreyer met een knap schot gelijk. Anderlecht speelde een zeer degelijke wedstrijd, ook al resulteerde dat niet in een hoop kansen. De terugwedstrijd wordt uiteraard bijzonder zwaar, maar de hoop op kwalificatie blijft na vandaag nog in leven. Lees verder »

Opstelling: Riemer verandert niet veel

Opstelling: Riemer verandert niet veel

WEDSTRIJDEN Brian Riemer voert niet veel veranderingen door aan het elftal dat het weldra opneemt tegen Villarreal. N'Diaye, Refealov en Raman komen in het elftal voor Sardella, Ashimeru en Slimani. In tegenstelling tot wat hier en daar werd beweerd, wordt het elftal dus niet echt gespaard in functie van de wedstrijd van zondag tegen Cercle. Lees verder »

Dreyer: "Het wordt een harde wedstrijd"

Dreyer:

INTERVIEWS Anders Dreyer mocht naast coach Brian Riemer plaatsnemen tijdens de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen Villareal. De Deen weet dat de tegenstander favoriet is maar kijkt uit naar de wedstrijd vooral voor de sfeer die Europese avonden met zich meebrengen.  Lees verder »

Trebel niet meer in actie voor RSC Anderlecht

Trebel niet meer in actie voor RSC Anderlecht

ANDERE Hoofdstuk nummer zoveel van de saga, Adrien Trebel, al lijkt het ook het allerlaatste te zijn. Het verhaal lijkt nu definitief ten einde te zijn voor de Fransman bij RSC Anderlecht. Brian Riemer liet eerst nog uitschijnen dat Trebel er tegen Villareal niet bij was door een blessure.  Lees verder »

 08-03-2023 

Forum en nieuwsreacties offline

Forum en nieuwsreacties offline

WEBSITE Zoals jullie al hebben kunnen merken zijn het forum en de nieuwsreacties offline. Deze functionaliteit wordt aangeboden door een derde partij en het probleem situeert zich ook bij deze derde partij. We bekijken momenteel de mogelijkheden om deze functionaliteiten zo snel mogelijk terug te brengen... Lees verder »

 07-03-2023 

Krijgt Vertonghen rust tegen Villareal?

Krijgt Vertonghen rust tegen Villareal?

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Het Laatste Nieuws acht de kans vrij groot dat Jan Vertonghen donderdag rust krijgt tegen Villareal. De verdediger blesseerde zich eind vorige week aan de enkel. Hij speelde tegen Gent, maar liep af en toe te trekkebenen. Met het oog op de erg belangrijke match van zondag tegen Cercle, wordt hij donderdag wellicht gespaard. En hij niet alleen. Lees verder »

Nkaka: "Ik voel me de geest van Neerpede"

Nkaka:

INTERVIEWS Hoe zou het gaan met Aristote Nkaka? Een journalist van Het Nieuwsblad kwam hem onlangs toevallig tegen aan de poorten van Neerpede en ging met hem in gesprek. "Ik vroeg Gillet of ik bij hem en de Futures mocht meetrainen en ben heel dankbaar dat hij ja zei." Lees verder »

Anderlecht - Villareal live op Sporza

Anderlecht - Villareal live op Sporza

ANDERE Wie zich niet naar het stadion verplaatst komende donderdag, kan de wedstrijd Anderlecht - Villareal live volgen op Canvas. De Franstaligen moeten zich ook tot deze zender wenden, want RTBF kiest ervoor om de wedstrijd Union - Union Berlin uit te zenden.  Lees verder »

 06-03-2023 

Verbruggen: "Na de goal zakte alles in"

Verbruggen:

INTERVIEWS Bart Verbruggen zag zijn ploeg in elkaar storten na het doelpunt: "We waren vandaag geen echte ploeg", is de doelman eerlijk. Er was zelfs een akkefietje tussen Verbruggen en Benito Raman na de wedstrijd maar Verbruggen wil daar geen heisa rond maken.  Lees verder »

 05-03-2023 

Orban nekt flauw Anderlecht

Orban nekt flauw Anderlecht

WEDSTRIJDEN Een matig Anderlecht heeft met 1-0.verloren in Gent. In een evenwichtige eerste helft trapte Gent tweemaal tegen de paal, maar speelde Paars-wit goed mee. Na rust was Gent beter en scoorde het een mooi doelpunt via Orban. Anderlecht kreeg nog twee kansen via Dreyer, maar na een tweede gele kaart voor Diawara viel het doek definitief voor de bezoekers. Anderlecht lost door de nederlaag de top-8 en staat alweer voor een cruciale week. De wedstrijd van volgende week tegen Cercle Brugge zal bepalen of Paars-wit nog een kans maakt op de Europe Play-Offs. Lees verder »

Selectie met Vertonghen en Dreyer

Selectie met Vertonghen en Dreyer

WEDSTRIJDEN Brian Riemer heeft de selectie gemaakt voor de belangrijke wedstrijd in Gent. Door puntenwinst van de tegenstanders voor de top-8 kan Anderlecht morgen best niet verliezen. Jan Vertonghen en Anders Dreyer, die beide onzeker waren, zitten in de selectie. Trebel zit niet in de selectie en voor Kana komt een selectie nog te vroeg.  Lees verder »

 03-03-2023 

RSCA Futures de boot in tegen Club NXT

RSCA Futures de boot in tegen Club NXT

1B De RSCA Futures zijn de play-offs in de Challenger Pro League gestart met een op zes. In het duel tegen Club NXT haalden de bezoekers het met 1-2. Het duel was vooral een wedstrijd voor het prestige, want geen van beide teams kunnen uiteraard promoveren naar de Jupiler Pro League. De Futures blijven vijfde met 35 punten. Lees verder »

Vertonghen onzeker voor zondag

Vertonghen onzeker voor zondag

BLESSURES Geen Jan Vertonghen vandaag op de training. Anderlecht-coach Brian Riemer liet tijdens zijn persbabbel vanmiddag weten dat de verdediger sukkelt met de enkel. "We zullen zien hoe het morgen is, maar het is onzeker of hij zondag kan spelen." Lees verder »

Verbruggen in voorselectie Oranje

Verbruggen in voorselectie Oranje

ANDERE Nederlands Bondscoach Ronald Koeman heeft een voorselectie van 37 spelers bekendgemaakt voor de EK-kwalificatieduels tegen Frankrijk en Gibraltar. Daarbij ook Bart Verbruggen. Voor de Anderlecht-goalie is het de eerste keer dat hij de voorselectie haalt. Lees verder »

 02-03-2023 

Perschef Anderlecht liet foto's Van Eylen verwijderen

Perschef Anderlecht liet foto's Van Eylen verwijderen

ANDERE Persagentschap Belga heeft in de marge van de Europese uitwedstrijd van Anderlecht in Ludogorets twee foto's van Catherine Van Eylen, de vrouw van niet-uitvoerend Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute, uit de databank laten verwijderen. Dat gebeurde op vraag van de perschef van Anderlecht. Lees verder »

De A-kern is goed omringd

De A-kern is goed omringd

WEBSITE - ANDERE De open training van gisteren in Anderlecht liet ons toe om een aantal leden van de sportieve en medische staf te observeren die vooral de kern van de A ploeg onder hun hoede hebben. Of u ze nu kent of niet, het lijkt ons interessant u een overzicht te geven van deze stafleden van RSCA.  Lees verder »

Anderlecht verwent zijn supporters in het Lotto Park

Anderlecht verwent zijn supporters in het Lotto Park

WEBSITE Brian Riemer riep gisterenmiddag 25 spelers naar het Lotto Park voor een open training. Goed nieuws op het veld, Marco Kana heeft alles gegeven tijdens de training. Hannes Delcroix zit nog in de revalidatie terwijl Anders Dreyer zich wegens ziekte afwezig was. Benito Raman, die ziek moest afhaken tegen Standard, stond weer in de basis. Lees verder »

 01-03-2023 

Oranje volgt Verbruggen van dichtbij

Oranje volgt Verbruggen van dichtbij

ANDERE Eind deze maand staat er een interlandbreak op de agenda. Ook in Nederland verwelkomende ze een nieuwe bondscoach na het WK 2022 in Qatar, daar nam Ronald Koeman de scepter over van Louis Van Gaal. Koeman maakt komende vrijdag zijn selectie bekend en daarvoor komt ook Bart Verbruggen in beeld.  Lees verder »

D'Hondt fluit Gent - RSC Anderlecht

D'Hondt fluit Gent - RSC Anderlecht

ANDERE Komende zondag gaat RSC Anderlecht op bezoek bij de nummer vijf uit de stand, KAA Gent. Lothar D'Hondt fluit de wedstrijd om 18.30 uur op gang, Jan Boterberg (foto) is vierde official. Langs de lijnen worden ze bijgestaan door Yves De Neve en Philippe Vandecauter.  Lees verder »

Anderlecht heeft geen zin in procedureslag rond Toffolo

Anderlecht heeft geen zin in procedureslag rond Toffolo

ANDERE RSC Anderlecht diende bij de FIFA een claim in tegen Nottingham Forest, voor de afgesprongen transfer van linksachter Harry Toffolo. De FIFA verklaarde zich onbevoegd, RSCA trok naar het TAS, die wel bevoegd was, maar daar hangt een lange procedureslag aan vast en daar heeft paars-wit geen zin in.  Lees verder »