Archieven

 31-12-2019 

Anderlecht wacht op handtekening Lavia

Anderlecht wacht op handtekening Lavia

JEUGD Over een week viert Romeo Lavia zijn 16e verjaardag. Dat zou wel eens een probleem kunnen vormen voor Anderlecht: vanaf dan kan het jeugdproduct een contract tekenen in het buitenland. Anderlecht probeert al geruime tijd tevergeefs om Lavia aan zich te binden. Lees verder »

Uitverkoop in kern

Uitverkoop in kern

TRANSFERS Na de bekendmaking van het grote verlies bij de jaarbalans zal Anderlecht proberen om de grote kern af te slanken. Dat was ook een van de punten in de recent verschenen open brief. De opvallendste naam die mag vertrekken is volgens Het Laatste Nieuws die van Alexis Saelemaekers. Lees verder »

 29-12-2019 

De financiële crisis uitgelegd in elf vragen

De financiële crisis uitgelegd in elf vragen

ANDERE Nu de jaarrekening van Anderlecht bekend is, is ook officieel dat de club het voorbije seizoen fiks verlies leed en zijn schulden stevig zag oplopen. 'Oh, maar Marc Coucke trekt zijn portefeuille open en het is opgelost', klinkt het bij sommigen. Maar is het zo simpel? We leggen de financiële crisis voor u uit aan de hand van elf vragen en evenveel antwoorden. Lees verder »

 28-12-2019 

Chadli nu met last aan de heup

Chadli nu met last aan de heup

BLESSURES Na een uur voetballen verliet Nacer Chadli op Antwerp het veld met een blessure aan de heup. Dat weet Het Nieuwsblad. De winterstop komt goed van pas voor de Rode Duivel om alle fysieke kwaaltjes te laten herstellen. In november en begin december speelde de kuit hem parten. Lees verder »

Geen verkoop, wel verhuur voor Trebel

Geen verkoop, wel verhuur voor Trebel

TRANSFERS Anderlecht slaagt er niet in om Al Shabab te overtuigen Adrien Trebel aan te kopen voor een aanvaardbare transfersom. Dus wordt het de oplossing die paars-wit in de zomer ook toepaste met veel spelers op overschot: verhuur met overname van het volledige salaris. Lees verder »

Vercauteren: "We moeten tevreden zijn"

Vercauteren:

INTERVIEWS Trainer Frank Vercauteren was na de wedstrijd tevreden over het gelijkspel in Antwerp, al was hij ook wel ontgoocheld omdat de drie punten niet werden behaald. Vercauteren was echter realistisch genoeg om te beseffen dat een gelijkspel het hoogst haalbare was. Lees verder »


 27-12-2019 

Vercauteren kiest voor dezelfde elf

Vercauteren kiest voor dezelfde elf

WEDSTRIJDEN Frank Vercauteren (foto) voert geen wijzigingen door in zijn basiself. Over een uur start hij tegen Antwerp met dezelfde elf jongens die afgelopen zondag Genk versloegen. Dat betekent dat middenvelders Albert Sambi Lokonga en Michel Vlap hersteld zijn van hun ziekte. Lees verder »

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Antwerp hebben de eer om de laatste competitiewedstrijd van 2019 af te werken. Anderlecht trekt naar de Bosuil met een goed gevoel en mooie driepunter tegen Genk op zak. Maar omdat KV Mechelen gisteren won, moet paars-wit dit vanavond ook doen. Lees verder »

Avondtraining op kerstdag

Avondtraining op kerstdag

BLESSURES Kerstmis is een periode van familie, maar ook van voetbal. Anderlecht combineerde beide. Overdag kregen de spelers ruimte om bij hun familie te zijn, maar om 19 uur 's avonds werkten ze nog een training af.  Lees verder »

 26-12-2019 

Geen Trebel in selectie voor Antwerp

Geen Trebel in selectie voor Antwerp

WEDSTRIJDEN Coach Frank Vercauteren neemt morgen 21 spelers mee naar Antwerpen voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Francis Amuzu is opnieuw van de partij na een korte blessure. Michel Vlap en Albert Sambi Lokonga (beiden ziek) maken voorlopig deel uit van de wedstrijdkern. Lees verder »

Vercauteren: "Ons aanpassen doen we nooit"

Vercauteren:

INTERVIEWS Frank Vercauteren is niet van plan om veel verandering in de ploeg te brengen, ook niet voor de wedstrijd tegen het fysieke Antwerp. Er zullen wel wat verschuivingen zijn en wellicht wat meer aandacht voor bepaalde spelers, maar de coach wil vooral dezelfde lijn blijven doortrekken.  Lees verder »

"Zulj heeft de knop omgedraaid"

INTERVIEWS Peter Zulj heeft zondag tegen Genk getoond dat hij wel degelijk iets in zijn mars heeft. Waarom dat zolang heeft geduurd eer dat er uitkwam ? Er waren twee punten waar de Oostenrijker moest aan werken. Na een gesprek met de sportieve staf heeft hij die punten ook meegenomen op zijn werklijst.  Lees verder »

 25-12-2019 

Anderlecht-Online wenst u een Zalig Kerstfeest

Anderlecht-Online wenst u een Zalig Kerstfeest

WEBSITE We hebben het als Anderlecht-supporter niet onder de markt tegenwoordig. Maar laat ons nu even genieten van familie en vrienden, want daar is Kerstmis voor. Een tijd van vergeven en vergeten en genieten en stilstaan bij de kleine dingen (3 punten waren al mooi). Lees verder »


 24-12-2019 

Coucke: "Geen sprake van verkopen"

Coucke:

INTERVIEWS Marc Coucke reageert al een tijdje niet meer op de zaken bij RSC Anderlecht. In Humo maakt hij daar nu een uitzondering op. Het gerucht gaat dat Coucke van plan is om RSC Anderlecht vlug te verkopen, maar daar denkt de zakenman niet aan: "Geen sprake van". Lees verder »

Anderlecht-shop in Westland Shopping Centrum

Anderlecht-shop in Westland Shopping Centrum

ANDERE De fanshop aan het Lotto Park is niet langer de enige tastbare winkel die de uitrusting van RSC Anderlecht verkoopt. Joma opent vandaag zijn eerste Anderlecht-shop in het Westland Shopping Centrum. Alle uitrustingen zullen er te koop aangeboden worden, ook de bordeaux shirts.  Lees verder »

Trebel deze winter waarschijnlijk naar Al Shabab

Trebel deze winter waarschijnlijk naar Al Shabab

TRANSFERS Adrien Trebel mocht tegen Standard nog invallen na de blessure van Yari Verschaeren. De daaropvolgende wedstrijden tegen Club Brugge en Genk kwam hij niet van de bank. De kans is dan ook groot dat hij deze winter andere oorden opzoekt. Al Shabab is nog steeds de grootste kanshebber.  Lees verder »

20.000 euro voor 'De Warmste Week'

20.000 euro voor 'De Warmste Week'

ANDERE Ook dit jaar deed RSC Anderlecht zijn duit in het zakje voor De Warmste Week. Het ging de samenwerking aan met sponsor Joris en verkocht snoepzakjes in en rond het Lotto Park, die actie bracht 20.000 euro op. Gisteren ging persverantwoordelijke David Steegen de cheque gaan overhandigen.  Lees verder »

Ajax volgt Van Crombrugge intensief

Ajax volgt Van Crombrugge intensief

TRANSFERS - ANDERE Ajax deed Hendrik Van Crombrugge al eens een aanbod, maar de doelman bedankte toen voor een plaats als tweede doelman. Nu lijkt Ajax zijn doelman te verliezen en lonkt het weer naar Van Crombrugge, maar die is niet van plan om Anderlecht nu al te verlaten.  Lees verder »

 23-12-2019 

Coucke eist en krijgt reactie

Coucke eist en krijgt reactie

ANDERE Marc Coucke was vrijdag niet te genieten. Hij ging op Neerpede dan ook flink tekeer naar aanleiding van de bekeruitschakeling. De voorzitter was allerminst tevreden over het gebrek aan inzet. Hij viseerde ook de technische staf omdat te weinig spelers progressie maken. Lees verder »

Kompany: "Lat ligt intern heel hoog"

Kompany:

INTERVIEWS Drie punten zijn binnen tegen Genk, met mooi voetbal. Het proces waar Vincent Kompany volledig achterstaat was gisteren te zien in het Lotto Park. Maar we zijn er nog niet, benadrukt Kompany, we moeten deze lijn blijven doortrekken en met zo een jonge ploeg is dat niet altijd evident. "Maar vandaag ben ik fier op hen". Lees verder »

Verboomen fluit op de Bosuil

Verboomen fluit op de Bosuil

ANDERE Vrijdag mag RSC Anderlecht de competitie voor dit jaar afsluiten tegen Antwerp. Nathan Verboomen mag de wedstrijd op de Bosuil om 20.30 uur op gang fluiten. Mathias Hillaert en Ruben Wyns staan langs de lijn, Bert Put is vierde official.  Lees verder »

Zulj: "De ploeg geeft mij vertrouwen"

Zulj:

INTERVIEWS Peter Zulj kreeg de voorkeur op Edo Kayembé en bedankte met een puike wedstrijd. Hij toonde eindelijk eens waarvoor RSC Anderlecht hem indertijd haalde.  De Oostenrijker was ook meer dan tevreden achteraf en beseft dat hij die lijn moet aanhouden.  Lees verder »

 22-12-2019 

Vlap schiet Anderlecht voorbij Genk

Vlap schiet Anderlecht voorbij Genk

WEDSTRIJDEN Beleefden we vanavond de wedergeboorte van Michel Vlap? De Nederlander dartelde tegen Racing Genk als in zijn eerste minuten in het Anderlecht-shirt. Bovendien zette hij met twee doelpunten Anderlecht op weg naar een belangrijke zege. De eerste driepunter overigens met Vincent Kompany tussen de lijnen. Lees verder »

Chadli start tegen Genk

Chadli start tegen Genk

WEDSTRIJDEN Om 20u speelt Anderlecht de laatste wedstrijd van de 20ste speeldag tegen Genk. Vercauteren voert 2 wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Club Brugge. Lees verder »

Anderlecht - Genk uitverkocht

Anderlecht - Genk uitverkocht

ANDERE RSC Anderlecht start straks om 20 uur aan zijn laatste thuiswedstrijd van 2019. Het ontvangt in het Lotto Park landskampioen Racing Genk.  Alle beschikbare tickets zijn de deur uit en de wedstrijd is dus volledig uitverkocht.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - Genk

WEDSTRIJDEN Na de nederlaag van Zulte Waregem gisteren mag Anderlecht weer een beetje dromen van Play-Off 1. Dan moet het vanavond wel winnen tegen rechtstreekse concurrent Racing Genk. Let op: deze thuiswedstrijd begint om 20 uur en niet om 18 uur zoals gewoonlijk. Lees verder »


 21-12-2019 

Doelman Vercauteren voor eerst in selectie

Doelman Vercauteren voor eerst in selectie

WEDSTRIJDEN Frank Vercauteren neemt 21 spelers op in zijn selectie voor de partij van morgen tegen Racing Genk. Killian Sardella is hersteld van zijn blessure en zit opnieuw in de kern. Ook erbij is Rik Vercauteren (foto). Voor de 18-jarige doelman van de beloften is het zijn eerste selectie bij de A-ploeg. Lees verder »

Verschaeren verkozen tot Belofte van het Jaar

Verschaeren verkozen tot Belofte van het Jaar

ANDERE Op het gala van de Sportman en Sportvrouw van het Jaar won Anderlecht-speler Yari Verschaeren de trofee voor Belofte van het Jaar. Verschaeren haalde het voor veldrijder Thibau Nys en gewichthefster Nina Sterckx. "Ik ben hier heel blij mee", vertelde Verschaeren in een videoboodschap. Lees verder »

 20-12-2019 

Geen hinder voor Kompany en Chadli

Geen hinder voor Kompany en Chadli

BLESSURES Hoewel het bekeravontuur voor Anderlecht eindigde met een teleurstellende prestatie tegen Club Brugge, viel er vandaag toch een beetje positief nieuws te rapen. Volgens Het Laatste Nieuws ondervonden Kompany en Chadli vandaag geen hinder na de match van gisteren. Ze lijken dus speelklaar voor de confrontatie op zondag met Racing Genk. Lees verder »

Kana: "Ontgoocheling is groot"

Kana:

INTERVIEWS - ANDERE Het was de jongste van het hele elftal die gisteren de pers te woord stond na de bekeruitschakeling. "De ontgoocheling is groot", was Marco Kana eerlijk. Maar hij wou niet te lang blijven hangen bij de nederlaag en blikt al vooruit naar de twee laatste wedstrijden voor de winterstop.  Lees verder »

 19-12-2019 

Club Brugge kegelt Anderlecht uit Beker

Club Brugge kegelt Anderlecht uit Beker

WEDSTRIJDEN De Beker van België zal het seizoen van Anderlecht niet redden. Tegen een superieur Club Brugge verloor paars-wit met 0-2. Een stevig, volwassen en goed voetballend Club toonde zich in alle aspecten van het spel de betere van het jonge, zoekende Anderlecht. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge (beker)

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge (beker)

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Club Brugge strijden vanavond een plaats in de halve finale van de Beker van België. 'De wedstrijd om hun seizoen te redden', zo klinkt het over Anderlecht. Dat ook paars-wit de partij als erg belangrijk beschouwt, blijkt uit het feit dat Vincent Kompany en Nacer Chadli zondag op Standard gespaard werden. Lees verder »

Makarenko terug in wedstrijdkern

Makarenko terug in wedstrijdkern

BLESSURES Voor het eerst in ruim een jaar zit Evgen Makarenko in de wedstrijdkern bij Anderlecht. De Oekraïner stond lange tijd aan de kant met een blessure, maar is nu terug. Bij Kortrijk speelde de centrale middenvelder ook als linksback, een positie waar Anderlecht krap zit. Lees verder »

Michel Verschueren gelooft in kwalificatie

Michel Verschueren gelooft in kwalificatie

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS"Brugge favoriet vanavond? De titel verdienen ze, maar ze zijn te pakken". Met deze woorden begint het interview dat voormalig Anderlecht-manager Michel Verschueren gaf aan La Dernièrre Heure. Verschueren (88 jaar) verdedigt ook met hand en tand het beleid van zoon Michael, en verder deelt hij ook nog een sneer uit aan ex-trainer Hein Vanhaezebroeck. Lees verder »

Mogelijke uitleenbeurt voor El Kababri en Lutonda

Mogelijke uitleenbeurt voor El Kababri en Lutonda

JEUGD - TRANSFERS Hotman El Kababri en Thierry Lutonda (foto) staan voor een tijdelijk vertrek in januari. Beide jonkies waren heel aanwezig in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. El Kababri begon zelfs als titularis aan het seizoen in de wedstrijd tegen KV Oostende. Lutonda viel in diezelfde wedstrijd enkele minuten in. Sindsdien zijn beide spelers, mede door blessures, op het achterplan beland. Lees verder »

Anderlecht gelinkt aan Bandé

Anderlecht gelinkt aan Bandé

TRANSFERS Wie kent Hassane Bandé nog? De Burkinese flankaanvaller maakte in 2017 furore bij KV Mechelen. Die goede prestaties bleven niet onopgemerkt en leverden hem een transfer naar Ajax op. De Amsterdammers legden 8,5 miljoen euro op tafel voor Bandé. Lees verder »


 18-12-2019 

Mehssatou tekent profcontract

Mehssatou tekent profcontract

JEUGD - TRANSFERS Heuglijk nieuws op de vooravond van de bekerclash tegen Club Brugge. Want Nayel Mehssatou ondertekende vandaag zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht. Mehssatou, in Brussel geboren, beschikt ook over een Chileens passport. Als jeugdinternational speelde hij zowel matchen voor Chili als voor België. De 17-jarige middenvelder ondertekende een contract tot 2022. Lees verder »

Chadli en Kompany klaar, onder voorbehoud

Chadli en Kompany klaar, onder voorbehoud

BLESSURES - INTERVIEWS Top op deze moment lijken Nacer Chadli en Vincent Kompany klaar om te starten. Het is natuurlijk afwachten hoe ze de trainingen verder verteren. Gaat dat goed, dan zijn ze klaar om morgen te starten tegen Club Brugge. En dan nog zal moeten bekeken worden hoe ze tijdens de wedstrijd verder evolueren.  Lees verder »

Verschaeren kondigt zelf afwezigheid aan

Verschaeren kondigt zelf afwezigheid aan

BLESSURES Yari Verschaeren bedankte de supporters gisteren voor hun steun en lieve berichtjes naar aanleiding van zijn blessure. Hij deelde meteen ook mee dat hij voor een onbeschikbaarheid staat van twee maand. Verder wenste hij de ploeg ook al succes voor de bekerwedstrijd tegen Club Brugge.  Lees verder »

 17-12-2019 

Nasri en Murillo trainen mee

Nasri en Murillo trainen mee

ANDERE Samir Nasri heeft vandaag deelgenomen aan de groepstraining. Een opstelling is echter nog niet voor meteen. Wellicht zal hij na de winterstop opnieuw kunnen deelnemen aan wedstrijden. Momenteel mist hij vooral wedstrijdritme. Ook nieuwe aanwinst Amir Murillo neemt deel aan de trainingen. Lees verder »

Boli hakt binnenkort knoop door

Boli hakt binnenkort knoop door

TRANSFERS Yohan Boli, die volgende zomer einde contract is bij Sint-Truiden, heeft aangegeven zijn contract niet te zullen verlengen bij 'De Kanaries'. Volgens La Dernière Heure moet de 26-jarige spits nu de afweging maken tussen enerzijds het financiële en anderzijds het sportieve. Naast Anderlecht hengelen namelijk ook clubs uit het Midden-Oosten en China naar de diensten van de in Frankrijk geboren Ivoriaanse spits. Lees verder »

Laforge leidt laatste thuiswedstrijd van 2019

Laforge leidt laatste thuiswedstrijd van 2019

ANDERE Kerstvoetbal in het Lotto Park valt dit jaar op zondag 22 december, dan ontvangt RSC Anderlecht landskampioen KRC Genk. De laatste thuiswedstrijd van dit jaar staat onder leiding van Nicolas Laforge. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt en Vito Di Vincenzo.  Lees verder »

Wordt Cobbaut weer linksachter?

Wordt Cobbaut weer linksachter?

ANDERE De kans is groot dat Elias Cobbaut donderdag tegen Club Brugge opnieuw links achteraan moet postvatten. Killian Sardella is nog out en Sieben Dewaele zit in een mindere periode. De linksback is echter geen positie die Cobbaut goed ligt. Lees verder »

Oplossing in de maak voor Saief

Oplossing in de maak voor Saief

TRANSFERS Het Israëlische Maccabi Haifa wil Kenneth Saief op huurbasis overnemen van Anderlecht. Dat schrijven Israëlische media. Saief is één van de spelers die Anderlecht deze winter kwijt wil raken. Vooral het zware salaris van de middenvelder is een last voor paars-wit. Lees verder »

 16-12-2019 

Bellamy en Frutos zorgen voor opmerkelijke zege

Bellamy en Frutos zorgen voor opmerkelijke zege

WEDSTRIJDEN Samen met nog enkele oud-leden van de trainersstaf van Anderlecht, voetbalt Craig Bellamy in zijn vrije tijd bij de veteranen van Londerzeel. Het voorbije weekend boekte Bellamy en co een opmerkelijke zege. Ze dienden de veteranen van Wolvertem-Merchtem hun eerste nederlaag in vier jaar toe. Lees verder »

Nog 3.000 tickets voor bekertopper

Nog 3.000 tickets voor bekertopper

WEDSTRIJDEN Vanmiddag is de vrije verkoop gestart van tickets voor de bekerwedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge van donderdag. Nog 3.000 tickets zoeken via de vrije verkoop een afnemer. 16.000 tickets werden door abonnees aangekocht tijdens de voorrangsperiode. Lees verder »

"Paars-Witte jonkies verdienen meer respect"

WEDSTRIJDEN - JEUGD Tegenwoordig is het hip om aan 'Anderlecht-bashing' te doen. Het is een woord die zomaar in aanspraak kan komen om woord van het jaar 2019 te worden. Ruggengraatloze journalisten doen duchtig mee met deze populaire trend.Een gevaarlijk spelletje, bruggen verbranden die je in een niet zo verre toekomst nog over zal moeten. Met negativisme scoor je meer punten dan met positieve zaken aan te halen. Tussen al die populistische kudde schapen zijn er toch nog enkelingen die aan positieve berichtgeving doen. Lees verder »

Laatste wedstrijd van 2019 voor U21

Laatste wedstrijd van 2019 voor U21

WEDSTRIJDEN - JEUGD Vanavond spelen de U21 van RSC Anderlecht tegen de beloften van AA Gent. Het is de laatste wedstrijd van dit jaar voor de groep van Craig Bellamy. Met nog niet alle wedstrijden gespeeld staat AA Gent momenteel tweede in het klassement, op vijf punten van leider Anderlecht. Lees verder »

"Chadli was niet klaar"

BLESSURES - INTERVIEWS Nacer Chadli behoorde zaterdag nog tot de selectie om de verplaatsing naar Luik te maken. Hij speelde uiteindelijk niet en nam ook geen plaats op de bank. Vraag is of hij klaargeraakt voor de bekerwedstrijd van donderdag. En hoe zit het met Vincent Kompany? Lees verder »

Lawrence onder het mes

Lawrence onder het mes

BLESSURES James Lawrence is terug in België. De Welshman speelt op huurbasis bij Sankt-Pauli maar wordt geopereerd aan de meniscus. Hij zal ongeveer zes à zeven weken out zijn. Sankt-Pauli. Duitse media melden eerder dat het over een kraakbeenblessure ging. Sankt Pauli spreekt dit ten zeerste tegen. Lees verder »

Genk denkt aan Davy Roef

Genk denkt aan Davy Roef

TRANSFERS - ANDERE RC Genk heeft beslist om op zoek te gaan naar een meer ervaren doelman. Het is bij die zoektocht uitgekomen bij Davy Roef momenteel derde doelman bij RSC Anderlecht. De Limburgers zouden Roef graag huren tot het einde van het seizoen maar paars-wit is niet geneigd om mee te werken.  Lees verder »

Sardella licht geblesseerd

Sardella licht geblesseerd

BLESSURES Killian Sardella was aanwezig voor de topper tegen Standard, maar moest op het laatste moment afhaken. Hij blesseerde zich gisteren licht op training en zal wellicht de hele week out zijn. Op die manier mist hij ook de kwartfinale tegen Club Brugge in het kader van de Beker van België. Lees verder »

Geen andere opties voor vervanging Dewaele

Geen andere opties voor vervanging Dewaele

INTERVIEWS - ANDERE Het was niet de wedstrijd van Sieben Dewaele. De eerste helft viel het al op dat hij het enorm moeilijk had tegen Boljevic. Twintig minuten voor tijd mocht hij ook nog eens gaan douchen met een rode kaart. Frank Vercauteren legt uit waarom hij Dewaele niet wisselde bij rust: "Ik had nu eenmaal geen andere opties." Lees verder »

"Het hele collectief verdient een pluim"

INTERVIEWS Man van de match, zonder twijfel Hendrik Van Crombrugge die meermaals in een schietkraam stond. Van die lof wil de doelman niet veel weten: "Een pluim voor het collectief". En vooral Elias Cobbaut krijgt lof van de doelman: "Hij heeft getoond waarom hij zijn selectie bij nationale ploeg waard is". Lees verder »

Cobbaut: "Voortbouwen op tweede helft"

Cobbaut:

INTERVIEWS RSC Anderlecht keerde terug naar huis van Standard met één punt en daar is het meer dan tevreden mee. Gemakkelijk spelen was het niet op de akker dat Sclessin geworden is, het viel dan ook nog eens met tien man: "Maar we hebben gespeeld als mannen en niet meer als kindjes", aldus Elias Cobbaut.  Lees verder »

 15-12-2019 
 14-12-2019 
 13-12-2019 

Chadli en Kompany nog niet zeker

Chadli en Kompany nog niet zeker

BLESSURES - INTERVIEWS Vincent Kompany en Nacer Chadli hebben beiden de groepstrainingen hervat al wil dat niet meteen zeggen dat ze zondag op het scheidsrechterblad staan. Met de nog zware wedstrijden in het verschiet wil Anderlecht vooral geen risico nemen met de Rode Duivels.  Lees verder »

"Gun Kompany deze kans"

INTERVIEWS Het respect voor Vincent Kompany is groot, zowel bij de supporters als bij de spelers van RSC Anderlecht. Ook Nacer Chadli kijkt op naar zijn ex-kapitein bij de Rode Duivels. Hij staat ook volledig achter het project dat hij voor ogen heeft, maar je moet hem wel de kans gunnen en niet steeds kritiek geven volgens Chadli. Lees verder »

Verschueren: "We blijven ambitieus"

Verschueren:

INTERVIEWS Michael Verschueren reageert vandaag bij Sporza op de open brief die RSC Anderlecht gisteren de wereld instuurde. Door de mindere resultaten kwamen er veel vragen van supporters en aandeelhouders. Daarom wou de club de zaken even communiceren. "Maar we blijven ambitieus". Lees verder »

Chadli: "Geen schrik om tegen Standard te spelen"

Chadli:

INTERVIEWS Nacer Chadli geboren in Luik en tevens ereburger van zijn geboortestad. Hij doorliep ook de jeugdreeksen aan de Maas  tot aan zijn zestiende en trok toen naar Nederland. Vandaag speelt hij op huurbasis voor RSC Anderlecht waarmee hij zondag op Sclessin speelt. Bang voor de sfeer of het onthaal is hij niet. Lees verder »

 12-12-2019 

Anderlecht: "Toekomst van onze club is rooskleurig"

Anderlecht:

ANDERE Het bestuur van Anderlecht publiceert vandaag op de website en Facebook-pagina van de club een lange open brief aan de supporters. Daarin leggen Marc Coucke en co het beleid uit. Hun kernboodschap luidt dat het duidelijk was dat er moest worden ingegrepen en dat ze de club over drie jaar weer aan de top willen brengen. Lees verder »

Boli wil zelf ook naar RSC Anderlecht

Boli wil zelf ook naar RSC Anderlecht

TRANSFERS Verschillende Belgische clubs zijn geïnteresseerd in Yohan Boli, maar die heeft zijn keuze al gemaakt. Hij wil naar RSC Anderlecht, enkel de clubs moeten nu nog tot een akkoord komen. Ondanks dat Boli nog maar zes maand onder contract ligt bij STVV, vragen die een transferprijs van ongeveer 2,5 miljoen euro. Lees verder »

Drie Anderlecht-dames genomineerd voor Gouden Schoen

Drie Anderlecht-dames genomineerd voor Gouden Schoen

DAMES Volgende maand wordt de Gouden Schoen opnieuw uitgereikt. Bij de genomineerde dames vinden we drie RSC Anderlecht-speelsters terug. De drie zijn ook actief bij de Red Flames. Tine De Caigny (foto), Laura De Neve en Laura Deloose. Elise Cayman en Tessa Wullaert zijn de favorieten.  Lees verder »

Sanneh wil weg bij Göztepe

Sanneh wil weg bij Göztepe

TRANSFERS Bubacarr Sanneh speelt momenteel op huurbasis voor het Turkse Göztepe. Een succes is die huurbeurt niet, mede door blessures. Sanneh speelde nog maar twee wedstrijden in Turkije. De verdediger wil nu zijn huurcontract beëindigen. Terug naar de Jupiler Pro League of misschien naar Denemarken. Lees verder »

 11-12-2019 

Ook Bakkali traint met de groep mee

Ook Bakkali traint met de groep mee

BLESSURES - ANDERE RSC Anderlecht deelde deze namiddag enkele foto's van de training. Daarop zien we niet alleen Vincent Kompany opnieuw meetrainen maar ook Zakaria Bakkali. Wanneer de aanvaller eventueel weer fit is om mee te spelen is afwachten. Wellicht zal dat pas na de winterstop zijn.  Lees verder »

Kompany alweer op trainingsveld

Kompany alweer op trainingsveld

BLESSURES De kans is reëel dat Vincent Kompany zondag inzetbaar is tijdens de wedstrijd tussen Anderlecht en Standard. De verdediger, die een week geleden weer de hamstrings voelde opspelen, stond vandaag weer op het oefenveld. Hij werkte de opwarming af en trapte enkele ballen. Lees verder »

Croky Cup: Voorrangsperiode abonnees verlengd

Croky Cup: Voorrangsperiode abonnees verlengd

ANDERE Normaal liep de voorrangsperiode voor de abonnees die een ticket wilden bemachtigen voor de bekerwedstrijd tegen Club Brugge, morgen af. De belangstelling is echter groot en daarom wordt de periode verlengd tot vrijdag 13 december. Een datum van de vrije verkoop wordt later meegedeeld. Lees verder »

Chadli fit voor Sclessin?

Chadli fit voor Sclessin?

BLESSURES Nacer Chadli sukkelt met de enkel en moest de voorbije wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Maar volgens Le Soir is er goed nieuws op komst voor RSC Anderlecht. Zijn herstel verloopt voorspoedig en de Rode Duivel zal wellicht inzetbaar zijn voor de kraker van zondag op en tegen Standard.  Lees verder »

Cup: Van Driessche fluit kwartfinale

Cup: Van Driessche fluit kwartfinale

ANDERE Bram Van Driessche neemt de spelleiding op zich tijdens de kwartfinale van RSC Anderlecht tegen Club Brugge in het kader van de Beker van België. Yves De Neve en Pieter Becquet staan hem bij langs de zijlijn. Jasper Vergoote is vierde official.  Lees verder »

Trebel zegt 'ja' tegen Al Shabab

Trebel zegt 'ja' tegen Al Shabab

TRANSFERS - ANDERE Vorige zomer zag Adrien Trebel een transfer naar Al Shabab niet zitten en bedankte voor het aanbod. Enkele maanden later is de Fransman bijgedraaid en zegt hij volmondig 'ja' tegen een transfer. Hij zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben met de Saudische club.  Lees verder »

Croky Cup: VAR maakt zijn intrede

Croky Cup: VAR maakt zijn intrede

ANDERE Volgende week staan de kwartfinales van de Croky Cup op het programma met enkele mooie affiches waaronder RSC Anderlecht - Club Brugge. Er zijn nog  De vorige rondes van de Beker van België werden afgewerkt zonder VAR. Vanaf de kwartfinales is die wel aanwezig.  Lees verder »

 10-12-2019 

Iachtchouk stopt als jeugdcoach bij Anderlecht

Iachtchouk stopt als jeugdcoach bij Anderlecht

JEUGD Oleg Iachtchouk is niet langer jeugdtrainer bij Anderlecht. De oud-speler gaat voortaan op zelfstandige wijze (jonge) spelers begeleiden die nieuw zijn in België. "In die functie zullen we hem nog wel vaak ontmoeten in Neerpede", zegt jeugdcoördinator Jean Kindermans. Lees verder »

Dan toch operatie voor Sandler

Dan toch operatie voor Sandler

BLESSURES - ANDERE Philippe Sandler laat zich deze week nog opereren aan de knie, dat weet VTM Nieuws. Er was even onduidelijkheid of het al dan niet tot een operatie zou komen. Maar Sandler heeft nu toch besloten om zich te laten opereren, die beslissing kwam er na overleg met zijn moederclub Manchester City. Lees verder »

Murillo: "Kompany sprak me op WK al aan"

Murillo:

INTERVIEWS Nog een maand geduld en dan zien we Amir Murillo aan het werk in het Anderlecht-shirt. De nieuwe Panamese rechtsback kijkt uit naar zijn Belgisch avontuur. "Anderlecht is een ideale stap voor mij. Een grote stap voorwaarts in mijn carrière", zo vertelt hij. Lees verder »

Ganvoula kan Anderlecht nog geld opbrengen

Ganvoula kan Anderlecht nog geld opbrengen

ANDERE Sylvère Ganvoula kon bij RSC Anderlecht nooit echt doorbreken. Dat ligt anders in Duitsland, Ganvoula is er bij de Duitse tweedeklasser Bochum echt opengebloeid. In zestien wedstrijden was hij goed voor 12 goals en 5 assists. De Duitste top toont interesse waaronder Borussia Mönchengladbach. Lees verder »

STVV hangt stevig prijskaartje aan Boli

STVV hangt stevig prijskaartje aan Boli

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht toont verregaande interesse in Yohan Boli, de eerste verkennende gesprekken zijn al achter de rug. De Ivoriaanse spits ligt nog zes maand onder contract bij STVV, ondanks die nog korte contractperiode hangt er een prijskaartje van 2,5 miljoen euro aan Boli. Lees verder »

 09-12-2019 

Lardot leidt Standard - Anderlecht

Lardot leidt Standard - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Jonathan Lardot is aangesteld om de topaffiche tussen Standard en Anderlecht van komend weekend in goede banen te leiden. Hij krijgt assistentie van lijnrechters Florian Lemaire en Laurent Conotte en vierde official Wesli De Cremer. Lees verder »

Veld slecht bespeelbaar ondanks nieuwe grasmat

Veld slecht bespeelbaar ondanks nieuwe grasmat

ANDERE Het veld in het Lotto Park lag er gisteren slecht bij ondanks de nieuwe grasmat die RSC Anderlecht twee weken geleden liet aanleggen. Reden: Anderlecht koos voor kleine stroken van 4 meter op 2 meter, waardoor het veld uit verschillende stukken bestaat. Een goedkopere oplossing dan de lange rollen grasmat. Lees verder »

Interesse in Yohan Boli

Interesse in Yohan Boli

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws toont Anderlecht meer dan gewone interesse in STVV-spits Yohan Boli. De Ivoriaan maakte dit seizoen negen doelpunten. Zijn contract loopt na dit seizoen af. Lees verder »

Jongste ploeg ooit tegen Charleroi

Jongste ploeg ooit tegen Charleroi

INTERVIEWS - ANDERE Zes keer een scoreloos gelijkspel in 18 wedstrijden is een primeur. Maar wij onthouden liever een andere primeur: RSC Anderlecht kwam met het jongste elftal ooit aan de aftrap. Mario Kana was de jongste, vier maand geleden pas 17 jaar geworden. Kemar Roofe en Hendrik Van Crombrugge te oudsten met hun 26 jaar. Lees verder »

Hopen op Kompany op korte termijn

Hopen op Kompany op korte termijn

BLESSURES - INTERVIEWS Vincent Kompany maakte geen deel uit van de selectie tegen Charleroi. Toch hoopt Frank Vercauteren om de verdediger op korte termijn te recupereren, maar veel wou hij daar verder niet over kwijt. Wat wel zeker is dat RSC Anderlecht zeker geen risico's gaat nemen met de Rode Duivel.  Lees verder »

Mogi Bayat volgt wedstrijd vanuit loge

Mogi Bayat volgt wedstrijd vanuit loge

ANDERE Op RSC Anderlecht is hij al eventjes persona non grata. Maar bij sommige dingen kunnen ze echt niet om hem heen, zoals gisteren. Mogi Bayat is de broer van  Mehdi Bayat, de algemeen directeur van Charlerloi. Mogi volgde de wedstrijd gisteren vanuit de paars-witte loges. Lees verder »

 08-12-2019 
 07-12-2019 

Operatie Sandler nog niet zeker

Operatie Sandler nog niet zeker

BLESSURES Het is nog niet beslist of Philippe Sandler geopereerd zal worden aan de knie. Dat schrijft Le Soir vanmiddag. Het Nieuwsblad schreef vanmorgen dat de Nederlander onder het mes moet. Maar de beslissing zou dus nog niet genomen zijn. Lees verder »

Geen persconferentie voor wedstrijd

Geen persconferentie voor wedstrijd

ANDERE Geen gebruikelijke persconferentie met de Anderlecht-coach in de aanloop naar de wedstrijd tussen paars-wit en Charleroi. De snelle opeenvolging van deze wedstrijd na de bekermatch op Moeskroen zal hier wellicht mee te maken hebben. Lees verder »

Spaanse linksback in het vizier

Spaanse linksback in het vizier

TRANSFERS - ANDERE Met de transfer van Amir Murillo is de wintermercato voor RSC Anderlecht begonnen. De rechtsachterpositie is van de baan, nu staat de linksbackpositie op de agenda. Daarvoor zou Toni Lato in beeld zijn. Hij speelt momenteel op huurbasis bij PSV, maar komt er ook niet aan voetballen toe.  Lees verder »

Chadli onzeker voor Charlerloi

Chadli onzeker voor Charlerloi

BLESSURES - ANDERE Nacer Chadli hinkte terug naar de bus na de wedstrijd tegen KV Oostende van vorige zondag. Donderdag stond hij niet op het scheidsrechterblad. Het is de vraag of de Rode Duivel fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Charleroi. Ook Vincent Kompany is out voor zondag.  Lees verder »

Operatie voor Sandler

Operatie voor Sandler

BLESSURES RSC Anderlecht ziet weer een speler uitvallen. Philippe Sandler moet onder het mes. Donderdag stond hij nog op het veld tegen Moeskroen waar hij na de wedstrijd toch nog veel hinder ervaarde. De Nederlander gaat onder het mes en is zeker twee maand out.  Lees verder »

 06-12-2019 

Eerste wintertransfer: Murillo

Eerste wintertransfer: Murillo

TRANSFERS Nog voor het openen van de transfermarkt heeft Anderlecht zijn eerste aanwinst te pakken. De Panamese rechtsachter Michael Amir Murillo (23) van New York Red Bulls landde in Brussel. De rechterflank zou op deze manier van meer pitheid moeten voorzien worden. Lees verder »

Kwartfinale op donderdag 19 december

Kwartfinale op donderdag 19 december

WEDSTRIJDEN - ANDERE Zonet plaatste de Pro League een update omtrent de kwartfinales van de Beker van België. Anderlecht ontvangt op donderdag 19 december competitieleider Club Brugge. De aftrap is voorzien om 20u45. Een belangrijke week, want drie dagen later staat de wedstrijd tegen Racing Genk op het programma. Lees verder »

Doku: "Het is ongelofelijk"

Doku:

INTERVIEWS Jérémy Doku, niemand die twijfelt aan zijn talent, alleen liet hij dat de laatste weken niet zien. Tot gisteren. Doku wervelde op zijn flank. Hij bekroonde zijn wedstrijd ook met een doelpunt. "Fantastisch", liet hij na de wedstrijd vallen.  Lees verder »

Hamstrings opnieuw de boosdoener

Hamstrings opnieuw de boosdoener

BLESSURES - INTERVIEWS Na 50 minuten spelen ging Vincent Kompany geruisloos naar de kant. Hij fluisterde iets in het oor van Lawrence Visser, gaf zijn kapiteinsband af en nam plaats in de dug-out. Opnieuw de hamstrings die hem naar de kant dwongen. De ernst van de blessure moet de komende dagen blijken.  Lees verder »

"De ploeg feliciteren met hun prestatie"

INTERVIEWS Een tevreden coach na de wedstrijd die de supporters betrok in de overwinning met zijn woorden. Werkpunt is nu om die eerste helft ook nog door te trekken naar de tweede helft en het resultaat een hele wedstrijd vasthouden. Maar vandaag wil hij zijn jongens vooral feliciteren. Lees verder »

Van Crombrugge: "Felbevochten overwinning"

Van Crombrugge:

INTERVIEWS Je hoorde net geen 'oef' door de ploeg gaan na het afluiten van Lawrence Visser. Een verdiende overwinning waar ze voor gevochten hebben, die mening is ook Hendrik Van Crombrugge toegedaan. Het laatste kwartier was nog spannend maar Anderlecht toonde zich mentaal sterk.  Lees verder »

 05-12-2019 

Kompany valt opnieuw geblesseerd uit

Kompany valt opnieuw geblesseerd uit

BLESSURES Anderhalve wedstrijd. Zolang heeft het wederoptreden van Vincent Kompany deze keer geduurd. De tweede helft van Moeskroen - Anderlecht was een handvol minuten bezig toen Kompany een lange bal verstuurde. Enkele tellen later wandelde hij van het terrein. Lees verder »

1100 Anderlecht-supporters op Le Canonnier

1100 Anderlecht-supporters op Le Canonnier

ANDERE De supporters blijven achter de ploeg staan, dat is de grote lijn na het gesprek met het bestuur. En die woorden zetten ze ook kracht bij vanavond tegen Moeskroen. Met 1100 zakken ze af naar de bekerwedstrijd die van enorm belang is voor de fans met het oog op Europees voetbal. Lees verder »

Twee Roemeense clubs willen Chipciu

Twee Roemeense clubs willen Chipciu

TRANSFERS - ANDERE Af en toe zit hij nog eens op de bank maar tot spelen komt hij niet. Er zou nu een oplossing komen uit Roemenië voor Alexandru Chipciu. Zowel Steaua Boekarest als Craiova hebben Chipciu op hun wintermercatolijst staan. RSC Anderlecht zal het in ieder geval graag horen.  Lees verder »

 04-12-2019 

"Lyon 1950" viert vriendschap met Mauves Army

ANDERE Supportersgroepen Mauves Army (RSC Anderlecht) en Lyon 1950 (Olympique Lyon) zijn al jaren bevriend. Die vriendschap wou Lyon 1950 eens extra in de verf zetten door middel van een tifo. Voor de wedstrijd Lille - Lyon ontrolden ze een tifo met de emblemen van beide supportersgroepen.  Lees verder »

Extra penaltytraining met oog op bekerwedstrijd

Extra penaltytraining met oog op bekerwedstrijd

ANDERE Morgen neemt RSC Anderlecht het op tegen Moeskroen in het kader van de achtste finales van de Beker van België. Een belangrijke wedstrijd voor paars-wit want het is de meest zekere weg naar Europees voetbal. Het laat dan ook niets aan het toeval over en trainde extra op penalty's mocht het zover komen.  Lees verder »

Fan Board: "Wij staan achter het proces"

Fan Board:

ANDERE"Wij staan achter het systeem van Kompany", dat was de boodschap van de drie supportersvertegenwoordigers die gisteren een onderhoud hadden met Michael Verschueren en Vincent Kompany. Ook Nacer Chadli, Hendrik Van Crombrugge en Albert Sambi Lokonga waren aanwezig tijdens het onderhoud. Lees verder »

Sandler inzetbaar tegen Moeskroen

Sandler inzetbaar tegen Moeskroen

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Frank Vercauteren kan tegen Moeskroen opnieuw een beroep doen op Philippe Sandler. Vorige week kende hij nog een terugval na zijn blessure. Ondertussen traint hij opnieuw volop mee en is hij inzetbaar voor de bekerwedstrijd van morgen. Ook Adrien Trebel is opnieuw fit en speelklaar. Lees verder »

Dimata dit jaar nog in actie

Dimata dit jaar nog in actie

BLESSURES - ANDERE Michael Verschueren zei begin deze week al dat Landry Dimata terug op Neerpede is. Na de winterstop zou hij terug inzetbaar zijn. Maar volgens zijn entourage zou Dimata nog in 2019 terug in actie komen. De medische staf van RSC Anderlecht bouwt wat meer voorzichtigheid in. Lees verder »

 03-12-2019 

Supporters vragen typeploeg

Supporters vragen typeploeg

ANDERE Michael Verschueren en Vincent Kompany spraken al met de pers en met de spelers. Vandaag mocht een supportersdelegatie (3 personen !) op gesprek gaan met de Sportief Directeur. De harde kern nam niet deel aan het overleg en wacht de bekerwedstrijd van donderdag af. Lees verder »

Croky Cup: Wedstrijd live te volgen op Q2

Croky Cup: Wedstrijd live te volgen op Q2

WEDSTRIJDEN Komende donderdag staat de bekerwedstrijd op het programma voor RSC Anderlecht. Een belangrijke wedstrijd die eigenlijk moet gewonnen worden om de droom op Europees voetbal levend te houden. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Q2, de uitzending start om 20.25 uur. Lees verder »

Verschueren: "Vanaf nu zero-errorbeleid"

Verschueren:

INTERVIEWS"De club rekent nog op play-off 1", dat zei Michael Verschueren gisteren in Extra Time. Het is een opmerkelijke uitspraak gezien de huidige malaise bij RSC Anderlecht. Maar dat wil niet zeggen dat Verschueren blind is voor de moeilijkheden, hij weigert alleen om op te geven.  Lees verder »

Van Driessche leidt duel der Sportings

Van Driessche leidt duel der Sportings

ANDERE Zondag ontvangt RSC Anderlecht Sporting Charleroi in het Lotto Park. Bram Van Driessche is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden in het kader van de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League. Charleroi is momenteel zeker van play-off 1 met een vierde plaats in de rangschikking, Anderlecht staat op de elfde plaats.  Lees verder »

Harde kern niet naar overleg met Verschueren

Harde kern niet naar overleg met Verschueren

ANDERE Sportief directeur Michael verschueren steekt zich niet weg na de slechte resultaten. Gisteren was hij al te gast bij twee sportprogramma's, vandaag praat hij met een supportersdelegatie. De harde kern past voor dat gesprek, zij willen het resultaat van de bekerwedstrijd tegen Moeskroen afwachten.  Lees verder »

Vanden Borre fysiek klaar om te spelen

Vanden Borre fysiek klaar om te spelen

ANDERE Anthony Vanden Borre staat opnieuw op gewicht, dat liet Michael Verschueren vallen tijdens zijn tv-optreden bij La Tribune en Extra Time. Alleen is hij nog aangesloten bij TP Mazembe en mag hij dus niet in België spelen, ook geen beloftewedstrijden.  Lees verder »

“Twee à drie versterkingen”

“Twee à drie versterkingen”

TRANSFERS - INTERVIEWS RSC Anderlecht gaat zich tijdens de wintermercato versterken. Welke profielen het transfercomité op zijn verlanglijstje heeft staan wil Michael Verschueren niet toelichten. Maar dat er versterking komt is zeker. En daarvoor zou ook het nodige geld aanwezig zijn volgens de sportief directeur. Lees verder »

 02-12-2019 

U21 in slotfase langs KRC Genk

U21 in slotfase langs KRC Genk

WEDSTRIJDEN - JEUGD De U21 wonnen deze avond met het kleinste verschil van KRC Genk. Het doelpunt van Antoine Colassin (foto) viel pas in de toegevoegde tijd. Na een nederlaag op de openingsspeeldag is dit de zevende zege op rij voor de jongens van Craig Bellamy. Lees verder »

'Kompany hoefde Odjidja niet'

'Kompany hoefde Odjidja niet'

TRANSFERS Volgens sportjournalist Hans Vandeweghe stond Vadis Odjidja in het voorjaar op het punt om naar Anderlecht te trekken. Tot Vincent Kompany besliste dat hij Vadis niet hoefde. Dat vertelt Vandeweghe vanavond in 'De Tribune' op Radio 1. Lees verder »

Beker van België: Visser leidt Moeskroen - Anderlecht

Beker van België: Visser leidt Moeskroen - Anderlecht

ANDERE Veel tijd om te bekomen van de gebeurtenissen gisteren in de Versluys Arena, heeft RSC Anderlecht niet. Donderdag wacht immers Moeskroen in het kader van de achtste finales van de Beker van België. Paars-wit verplaatst zich voor die wedstrijd naar Le Canonnier waar Lawrence Visser de spelleiding op zich neemt.  Lees verder »

Vercauteren: "Niveau moet omhoog"

Vercauteren:

INTERVIEWS Frank Vercauteren leed gisteren zijn eerste verlies sinds hij aangesteld is als trainer van RSC Anderlecht. Het niveau was ondermaats, zeker de eerste helft, dat geeft ook Vercauteren toe. Verder wou de T1 zich ook excuseren tegenover de supporters.  Lees verder »

Coucke en Dierckens gaan in de clinch

Coucke en Dierckens gaan in de clinch

INTERVIEWS - ANDERE Dat de relatie tussen KV Oostende en Marc Coucke gespannen is, is een publiek geheim. Enkele uren voor de wedstrijd besliste Coucke zelfs om niet af te zakken naar de Versluys Arena. Uiteindelijk deed hij het toch om nog voor de rust gedegouteerd terug naar huis te keren.  Lees verder »

 01-12-2019 

Kompany: "We doen verder op deze manier"

Kompany:

INTERVIEWS Wekenlang sprak Vincent Kompany niet met de Belgische pers, maar na de partij tegen Oostende stond hij de media wel te woord. De bezieler van het nieuwe Anderlecht verkondigde nogmaals dat hij achter het project blijft staan. "De meest succesvolle ploegen geloven in hun manier van voetballen." Lees verder »

Verschueren morgen in Extra Time

Verschueren morgen in Extra Time

ANDERE Hoe kijkt het bestuur van Anderlecht naar de huidige gang van zaken binnen de club? Manager Michael Verschueren mag morgen tekst en uitleg geven. Hij is dan te gast in Extra Time op Canvas. De uitzending begint om 22.15 uur. Lees verder »

Anderlecht vijf keer beter zonder dan met Kompany

Anderlecht vijf keer beter zonder dan met Kompany

ANDERE Anderlecht kon vanmiddag weer rekenen op Vincent Kompany en het leed zijn eerste nederlaag in twee maanden. Toeval of is er meer aan de hand? Anderlecht speelde twee derde van zijn wedstrijden dit seizoen zonder Kompany en daarin haalde het percentueel vijf keer meer punten. Lees verder »

Anderlecht met billen bloot bij rentree Kompany

Anderlecht met billen bloot bij rentree Kompany

WEDSTRIJDEN Is er nog iemand die gelooft in Play-Off 1? In de twee haalbare wedstrijden tegen Kortrijk en Oostende haalde Anderlecht amper één punt. Vanmiddag ging paars-wit de boot in bij Oostende. De uitslag valt, dankzij twee doelpunten in de slotfase nog mee, maar het spel deed pijn aan de ogen. Paars-wit liet niets, maar dan ook niets zien. Lees verder »

Vijandig ontvangen Coucke al weg aan pauze

Vijandig ontvangen Coucke al weg aan pauze

ANDERE Marc Coucke kreeg een verre van hartelijke ontvangst in 'zijn' Oostende. Huidig KVO-voorzitter Frank Dierckens haalde zwaar uit naar Coucke en diens financiële erfenis. Ook de fans namen Coucke op de korrel. Aan de rust besloot de huidige voorzitter van Anderlecht dan maar om te vertrekken. Lees verder »

Vlap en Kompany aan de aftrap

Vlap en Kompany aan de aftrap

ANDERE Binnen een klein uurtje gaat de bal in de Versluys Arena aan het rollen tussen KV Oostende en RSC Anderlecht. Frank Vercauteren kan opnieuw beroep doen op Vincent Kompany, die aan de aftrap staat. Ook Michel Vlap maakt opnieuw zijn opwachting in de basiself.  Lees verder »

Geen Kompany, Trebel en Sandler, wel Amuzu

Geen Kompany, Trebel en Sandler, wel Amuzu

WEDSTRIJDEN Van het geblesseerde trio Vincent Kompany (foto), Adrien Trebel en Philippe Sandler zal er tegen Oostende niemand zijn rentree vieren. Alle drie trainen ze sinds deze week met de groep, maar ze zitten nog niet bij de 19-koppige selectie voor de partij tegen Oostende. Lees verder »