Anderlecht: "Toekomst van onze club is rooskleurig"

DONDERDAG, 12 DECEMBER 2019, 20:16 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Het bestuur van Anderlecht publiceert vandaag op de website en Facebook-pagina van de club een lange open brief aan de supporters. Daarin leggen Marc Coucke en co het beleid uit. Hun kernboodschap luidt dat het duidelijk was dat er moest worden ingegrepen en dat ze de club over drie jaar weer aan de top willen brengen.

Het Anderlecht-bestuur maakte de voorbije periode een analyse. Die luidt dat 'de club de laatste jaren ondermaatse resultaten behaalde met een verwaterde spelidentiteit waar geen supporter nog gelukkig van werd'. Met die analyse maakte het bestuur een plan. Eén van de doelen is een 'duidelijke spelidentiteit die de paarse supportersharten weer sneller doet slaan'.

Op financieel vlak was en is er ook heel wat werk aan de winkel. Bijvoorbeeld het, binnen de regels van de financial fairplay, een evenwichtige kern samenstellen. Eigen jeugd moet hierin een vooraanstaande plaats krijgen.

Het bestuur geeft zichzelf drie jaar om de kern af te slanken en kwalitatief te versterken. 'Binnen drie jaar moeten en zullen we mee doen voor de prijzen met kenmerkend Anderlecht-voetbal, dat de fans willen zien', zo klinkt het. 'En hoewel jullie geloof in ‘the process’ soms op de proef wordt gesteld, durven we zeggen: De toekomst van onze club is rooskleurig.'

Leeshier de volledige open brief op Facebook

Leesmeer over de inzichten, de problemen en de oplossingen op de website van de club.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum