Coucke en Dierckens gaan in de clinch

MAANDAG, 2 DECEMBER 2019, 08:22 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE Dat de relatie tussen KV Oostende en Marc Coucke gespannen is, is een publiek geheim. Enkele uren voor de wedstrijd besliste Coucke zelfs om niet af te zakken naar de Versluys Arena. Uiteindelijk deed hij het toch om nog voor de rust gedegouteerd terug naar huis te keren. 

Zondagmorgen was KVO-voorzitter Frank Dierckens te gast in 'De Zevende Dag', daar deed hij de financiële situatie tussen zijn club en Coucke uit te doeken. "Dat doe je niet", reageerde Coucke op het optreden van Dierckens en hij zegde af voor de wedstrijd. Maar hij bedacht zich en tekende present voor de lunch voor de wedstrijd.

Daar escaleerde de situatie tussen beide heren en Coucke verliet de eretafel om zich bij een gezelschap te voegen. Hij bedankte later voor een zitje in de hoofdtribune en wou de wedstrijd volgen vanuit de kleedkamer van de bezoekers. Maar dat was buiten de Match Delegate gerekend die Coucke erop wees dat dat niet mocht en hem dus wegstuurde uit de kleedkamers.

De voorzitter van RSC Anderlecht verliet dan maar het stadion en keerde terug naar huis: "Ik had nooit gedacht zo'n dag op KVO te beleven", liet hij achteraf vallen. 

Bron: HLN (Tomas Taecke)anderlecht-online forum