Archieven

 29-02-2024 
 27-02-2024 

Kristoffer Olsson plots getroffen door hersenaandoening

Kristoffer Olsson plots getroffen door hersenaandoening

ANDERE De Zweedse middenvelder Kristoffer Olsson (28) ligt sinds vorige week in het ziekenhuis waar hij wordt beademd. De ex-speler van Paars-wit, die vorige zomer door de Deense club Midtjylland werd overgenomen, heeft te maken met een plotse hersenaandoening maar de specialisten zijn nog aan zoeken wat er precies gaande is. Lees verder »

 26-02-2024 

 25-02-2024 

Blessure Verschaeren zonder erg

Blessure Verschaeren zonder erg

BLESSURES Yari Verschaeren moest kort na de rust de strijd staken met een blessure. Voor de rust had hij een stevige trap gekregen tijdens een duel. "Hij probeerde nog vol te houden, maar na de rust werd duidelijk dat het niet zou lukken", aldus coach Brian Riemer. Lees verder »

Vertonghen geschorst tegen Eupen

Vertonghen geschorst tegen Eupen

WEDSTRIJDEN Jan Vertonghen kreeg tegen Club Brugge zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De aanvoerder mist daardoor de wedstrijd van volgende week tegen Eupen. De nieuwe Argentijn Federico Gattoni zal hierdoor wellicht voor het eerst in de basis staan. Lees verder »

Anderlecht op de valreep voorbij Club Brugge

Anderlecht op de valreep voorbij Club Brugge

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft sinds lang nog eens gewonnen op het veld van Club Brugge. Hoewel het zeker niet de mindere was in het spel, kwam het op achterstand door een goal van Jutgla. Anderlecht speelde toonde het meeste initiatief, maar het kwam pas tien minuten voor tijd verdiend op gelijke hoogte na een kopbal van invaller Vazquez. Brugge reageerde, maar het was een andere Zuid-Amerikaan die Anderlecht de zege bezorgde. De net ingevallen Angulo gleed een bal van Dreyer in doel. Anderlecht geeft met deze zege zijn visitekaartje af voor de Play-Offs. Lees verder »

Opstelling: Backs nemen hun plaats weer in

Opstelling: Backs nemen hun plaats weer in

WEDSTRIJDEN Geen grote verrassingen in het elftal van Anderlecht voor de topper in Brugge. Sardella en Augustinsson nemen hun plaats weer in nadat ze vorig weekend al invielen. Delaney zit in de selectie, maar is invaller. Rits, Verschaeren en Stroeykens vormen opnieuw het middenveld. De laatste zege in Brugge van Paars-wit dateert al van 2018. Toen won het met 1-2 (goal van Morioka en Teodorczyk). Lees verder »

Selectie: Delaney keert terug

Selectie: Delaney keert terug

WEDSTRIJDEN Thomas Delaney zit in de selectie voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Toch lijkt het ons sterk dat de Deen meteen zal starten aan de wedstrijd omdat Brian Riemer al opperde om voorzichtig te zijn en dat men geen risico's wil nemen, zeker ook omdat de Play-Offs stilaan in beeld komen. Colassin zit, zoals de voorbije weken, ook nu weer in de selectie. Lees verder »

 24-02-2024 

Riemer: "Voorzichtig zijn met Delaney"

Riemer:

BLESSURES De kans is groot dat Thomas Delaney morgen voor het eerst dit kalenderjaar in de wedstrijdkern zit. "Hij traint momenteel met zijn ploegmaats", aldus coach Brian Riemer vrijdag op zijn persconferentie. "Als hij de training van zaterdag goed verteert, zit hij in de selectie voor zondag." Lees verder »

 22-02-2024 

Evocatiecommissie: "Disciplinaire Raad wel degelijk bevoegd"

Evocatiecommissie:

ANDERE De Evocatiecommissie van de voetbalbond heeft vandaag geoordeeld dat de Disciplinaire Raad wel degelijk bevoegd is om te beslissen over het herspelen van Anderlecht - Genk en dat deze de procedure correct behandeld heeft. Anderlecht, en bij uitbreiding het hele Belgische voetbal, moet nu hopen op het BAS om de wedstrijd niet te moeten herspelen. Lees verder »


 21-02-2024 

Schmeichel: "Gefluit? Je moet met die druk kunnen omgaan"

Schmeichel:

INTERVIEWS Het Anderlecht-publiek haalde zondag tegen STVV voor de rust regelmatig het fluitje boven om hun ongenoegen te laten blijken. Onder meer de vele terugspeelballen op Kasper Schmeichel zorgden voor onvrede. In de RSCA Podcast legt de doelman uit waarom hij werd aangespeeld. En dat de fans floten, deerde hem niet. In tegendeel zelfs. Lees verder »

 20-02-2024 

Schmeichel: "Zoveel leiders dat je nooit in paniek raakt"

Schmeichel:

INTERVIEWS In de derde aflevering van RSCA Podcast komt deze week Kasper Schmeichel aan het woord. Hij heeft het onder meer over de ervaring die het team heeft. En dan heeft hij het niet alleen over de anciens, maar ook over jonge kerels als Debast, Leoni en Stroeykens. "Zij deinzen niet terug om hun verantwoordelijkheid te nemen." Lees verder »

 19-02-2024 

Sardella: "Een plezier om terug te zijn"

Sardella:

INTERVIEWS Net geen twee maanden nadat hij zich blesseerde aan de hamstrings, maakte Killian Sardella gisteren tegen STVV zijn rentree. Met een glimlach van oor tot oor vertelde hij nadien op de sociale media van Anderlecht hoe blij hij is om terug te zijn. "Toen het stadion mijn naam zong, gaf me dat een boost." Lees verder »


 18-02-2024 

KO voor STVV na rust

KO voor STVV na rust

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft STVV met 4-1 huiswaarts gestuurd. Nochtans stond het met 0-1 achter aan de rust na een flater van Arnstad en omdat Dreyer naliet om de 1-1 te maken. Na rust schakelde Anderlecht een versnelling hoger en scoorde het driemaal in een mum van tijd via een sterke Hazard, Stroeykens en Dolberg. Hoewel STVV nog wel af en toe kon dreigen vanop afstand speelde Paars-wit vanuit de zetel de wedstrijd uit. Na een fout op Hazard mocht Vazquez nog de 4-1 vanop de stip scoren. Anderlecht doet alweer een goede zaak in het klassement en is bovendien mathematisch zeker van Play-Off 1. Lees verder »

Opstellingen: Geen wijzigingen aan startelftal

Opstellingen: Geen wijzigingen aan startelftal

WEDSTRIJDEN Sardella en Augustinsson mogen dan wel hersteld zijn van hun blessures, Brian Riemer neemt geen risico's en start gewoon met Patris en Arnstad in de basis zoals de voorbije weken. Ook aan het middenveld sleutelt de Deen niet. Gezien het puntenverlies van enkele concurrenten kan Anderlechts mits een overwinning weer een goede zaak doen in het klassement. Lees verder »

Selectie: Geblesseerden keren terug

Selectie: Geblesseerden keren terug

WEDSTRIJDEN Zoals Brian Riemer al had gezegd, keren Augustinsson en Sardella terug in de selectie. Ze zijn voldoende hersteld van hun blessure om speelminuten te maken. Alleen is de vraag of Riemer ze van bij de aftrap laat starten. Ook Colassin en Monticelli maken weer deel uit van de selectie. In de heenwedstrijd won Anderlecht met 0-1 op Staaien dankzij een kopbaldoelpunt van N'Diayé. Anderlecht wist zijn laatste vier thuiswedstrijden tegen STVV te winnen. Lees verder »

 16-02-2024 

Ashimeru weer fit over twee tot drie weken

Ashimeru weer fit over twee tot drie weken

BLESSURES Majeed Ashimeru is volop aan het revalideren van een blessure aan zijn been die hij opliep tijdens de Africa Cup. Een journalist uit zijn geboorteland Ghana meldt dat hij nu gestart is met stabiliteitsoefeningen en dat hij over twee tot drie weken weer wedstrijdklaar moet zijn. Lees verder »

 15-02-2024 

Officieel: Alonzo Engwanda naar Utrecht

Officieel: Alonzo Engwanda naar Utrecht

TRANSFERS Anderlecht ziet de 21-jarige verdedigende middenvelder Alonzo Engwanda na dit seizoen naar FC Utrecht vertrekken. De kapitein van de RSCA Futures was einde contract en zag niet meteen speelmogelijkheden in de A-kern. Alonzo is de oudere broer van 16-jarige verdediger Nunzio die recent nog werd opgenomen in de wedstrijdkern door Brian Riemer. Lees verder »


 14-02-2024 

Riemer: "Colassin heeft grote toekomst"

Riemer:

INTERVIEWS De surprise van de chef luisterde afgelopen weekend naar de naam Antoine Colassin. Tot ieders verrassing maakte hij deel uit van de wedstrijdkern voor de partij op Charleroi. "Door het grote aantal blessure volg ik elke wedstrijd van de Futures. Antoine viel me op", verklaarde Brian Riemer. Lees verder »

 13-02-2024 

BAS buigt zich begin maart over penalty-zaak

BAS buigt zich begin maart over penalty-zaak

ANDERE Op vrijdag 1 maart zal het BAS het beroep van Anderlecht behandelen in het dossier over het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk. Ten laatste op dinsdag 5 maart zal er een uitspraak zijn. Als de wedstrijd herspeeld moet worden, kan dat op woensdag 13 maart. Lees verder »

Zetterberg: "Litteken is nog niet geheeld"

Zetterberg:

INTERVIEWS Pär Zetterberg gaf zondag de aftrap van Charleroi - Anderlecht, maar in het Lotto Park hoeven we de Zweed nog niet snel te verwachten. "De club heeft het al enkele keren gevraagd, maar het is nog niet het juiste moment. Het litteken is nog niet geheeld", verwijst hij naar zijn ontslag in 2020. Lees verder »

Hazard: "Gescoord uit enige twee kansen"

Hazard:

INTERVIEWS Met twee assists zette Thorgan Hazard Anderlecht zondag op de goede weg tegen Charleroi. De aanvaller besefte evenwel dat paars-wit niet zijn beste wedstrijd speelde. "Ik weet niet hoe we op 0-2 konden komen. We scoorden uit onze enige twee gevaarlijke acties." Lees verder »

 12-02-2024 
 11-02-2024 

Scheidsrechter weggevoerd met ziekenwagen

Scheidsrechter weggevoerd met ziekenwagen

WEDSTRIJDEN Scheidsrechter Eric Lambrechts moest halfweg de tweede helft van Chareleroi - Anderlecht de strijd staken nadat hij de bal hard in het gezicht gekregen had. Hij moest zelfs met de ambulance naar het ziekenhuis gevoerd worden. Volgens Eleven, dat we wedstrijd uitzond, kampte hij met geheugenverlies. Lees verder »

Efficiënt Anderlecht pakt drie punten

Efficiënt Anderlecht pakt drie punten

WEDSTRIJDEN Een efficiënt Anderlecht heeft met 1-3 gewonnen in Charleroi. Met een minimum aan inspanningen stond Anderlecht 0-2 voor na een half uur na een owngoal en een goal van Dolberg. Maar Charleroi, dat vaak de bal had, kon voor rust nog milderen tot 1-2. In een slordige en kansarme tweede helft nam de ingevallen Vazquez met een erg knap doelpunt de twijfels weg. De grootste kans voor Charleroi viel in de toegevoegde tijd, maar Schmeichel verhinderde een prangende slotfase voor Paars-wit. Anderlecht doet zo een goede zaak in het klassement en loopt een beetje in op Union. Lees verder »

Opstelling: Dolberg terug aan zet

Opstelling: Dolberg terug aan zet

WEDSTRIJDEN Brian Riemer wijzigt zijn team op een plaats in vergelijking met vorig weekend. Dolberg komt terug in de ploeg en Vazquez is opnieuw bankzitter. Arnstad blijft (voorlopig een laatste maal?) inspringen op links. Pär Zetterberg geeft de aftrap van de wedstrijd. De Zweed werd door Anderlecht twee seizoenen succesvol uitgeleend (1991-1992 en 1992-1993) aan Charleroi waarna hij terugkeerde naar het Astridpark. Lees verder »

Geen selectie voor Delaney, Sardella of Augustinsson

Geen selectie voor Delaney, Sardella of Augustinsson

WEDSTRIJDEN Hoewel Brian Riemer vrijdag aankondigde dat Delaney, Sardella en Augustinsson eigenlijk speelklaar zijn, heeft men geen risico's met het trio genomen. Geen van hen zit in de selectie voor vanavond in Charleroi. Aanvaller Colassin zit wel nog eens in de selectie. Door het puntenverlies van Union kan Anderlecht een beetje naderen, maar dan moet het uiteraard zelf ook winnen. Op verplaatsing lukte dat dit jaar nog niet. Ook geen Flips uiteraard, de Fransman vertrok op uitleenbasis naar Turkije. Lees verder »

 10-02-2024 
 09-02-2024 

Goed nieuws uit ziekenboeg

Goed nieuws uit ziekenboeg

BLESSURES Zondag trekt Anderlecht naar Charleroi dat een moeilijk seizoen beleeft. Op het persmoment had Brian Riemer goed nieuws te vertellen uit de ziekenboeg. Zowel Delaney, Augustinsson en Sardella zijn opnieuw speelklaar. Het is echter wel niet zeker of ze zondag al zullen spelen of starten. Riemer is op zijn hoede voor het gevaar om spelers te vroeg te brengen. Afwachten dus of de spelers eerst de selectie halen en of ze zondagavond speelminuten krijgen. Lees verder »

 08-02-2024 
 07-02-2024 

Raman: "Ik verlaat Anderlecht met pijn in het hart"

Raman:

ANDERE Via een bericht op Instagram neemt Benito Raman vandaag afscheid van Anderlecht. Het is duidelijk dat de spits erg graag bij paars-wit was. "Ik heb mijn best gedaan om altijd zo positief mogelijk te zijn in moeilijke momenten", klikt het onder meer. "Ik heb altijd de sfeer erin gehouden in de kleedkamer." Lees verder »

Flips blijft hopen op succes bij Anderlecht

Flips blijft hopen op succes bij Anderlecht

TRANSFERS Reims werd genoemd, clubs uit Spanje werden genoemd, maar Alexis Flips kiest voor ... Ankaragücü, een Turkse middenmoter. Opmerkelijk, maar misschien toch ook niet. La Dernière Heure schrijft vandaaag dat Flips bewust kiest voor een project op korte termijn. Veel spelen om sterker terug te keren naar Anderlecht. Lees verder »

 06-02-2024 

Flips op weg naar Turkije

Flips op weg naar Turkije

TRANSFERS Alexis Flips trekt dan toch de deur van het Astridpark achter zich toe deze winter. Het Laatste Nieuws weet dat de Fransman Anderlecht zal ruilen voor Ankaragücü. In Turkije is de transfermarkt nog open tot vrijdag. Lees verder »

 05-02-2024 

Scheidsrechtersbaas: "VAR-tussenkomst was niet nodig"

Scheidsrechtersbaas:

WEDSTRIJDEN Bertrand Layec, de baas van de scheidsrechters, laat vanavond in Under Review zijn licht schijnen op de twee discutabele fases tijdens Anderlecht - Gent. Wat betreft de handsbal van Zeno Debast geeft hij de scheidsrechter gelijk. Bij het doelpunt van Alexis De Sart zaten scheidsrechter en VAR volgens hem verkeerd. Lees verder »

Scheidsrechtersbaas: "Strafschop KV Mechelen was terecht"

Scheidsrechtersbaas:

WEDSTRIJDEN In de wekelijkse terugblik van de scheidsrechterlijke belissingen is het Betrand Layec, de baas van het Referee Department, die vandaag de uitleg geeft. Eerst licht hij de strafschop toe die Anderlecht tegen kreeg op KV Mechelen. Een terecht elfmeter, aldus Layec. "Ook al is het niet de bedoeling, de overtreding is er wel." Lees verder »

Rits: "Scheidsrechters zijn wel consequent"

Rits:

INTERVIEWS Ook aan Mats Rits werd gevraagd naar het afgekeurde doelpunt na de wedstrijd tegen Gent. "Ik heb de fase teruggezien. Mocht ik in het Genste kamp zitten, dan zou ik dit ook geen fout vinden", aldus de middenvelder. Rits ziet evenwel een gelijkenis met de strafschop die Anderlecht donderdag in Mechelen tegen zich gefloten kreeg. Lees verder »

Arnstad: "Ik kreeg een arm in mijn gezicht"

Arnstad:

INTERVIEWS Na de wedstrijd tussen Anderlecht en Gent framede Gent-coach Hein Vanhaezebrouck het debat op de afgekeurde goal van Julien De Sart. Kristian Arnstad en Ismael Kandouss, slachtoffer en dader van de overtreding bij de bewuste fase, deden na afloop beiden hun relaas van de feiten. Lees verder »

 04-02-2024 

Eindelijk nog eens winst tegen Gent

Eindelijk nog eens winst tegen Gent

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft voor het eerst sinds 2018 kunnen winnen van Gent. In een vrij rommelige wedstrijd werd het 1-0 via een penalty van Dreyer. Een verzwakt Gent had vooral voor rust veel balbezit maar was enkel gevaarlijk vanop afstand. Anderlecht creëerde wel wat kansen, maar de laatste bal ontbrak. In de slotfase kwam Paars-wit goed weg toen Laforge op aangeven van de VAR de gelijkmaker afkeurde nadat Arnstad was neergegaan in een voorafgaand duel. Deze maal viel de beslissing van de scheidsrechter dus in het voordeel van Paars-wit. Lees verder »

Opstelling: Vazquez krijgt zijn kans

Opstelling: Vazquez krijgt zijn kans

WEDSTRIJDEN Brian Riemer gunt Vazquez een basisplaats tegen Gent nadat Dolberg al een aantal wedstrijden nauwelijks in het stuk voorkwam. Ook Verschaeren komt terug in het team ten nadele van Leoni. Achteraan blijft Arnstad depanneren. Anderlecht won voor het laatst tegen Gent in november 2018. Tijd om deze negatieve reeks te doorbreken, want Anderlecht kan uiteraard een goede zaak doen in de stand. Lees verder »

 02-02-2024 

Laporta: "Anderlecht wil meedoen aan Super League"

Laporta:

ANDERE Het idee van de Super League is nog steeds levend bij verschillende Europese topclubs. In een interview noemde Barcelona-voorzitter Joan Laporta verschillende clubs die volgens hem “klaar zijn om meteen in een Super League te stappen". Eén van de namen die hij noemde, was die van Anderlecht. Lees verder »

 01-02-2024 

Pover spel en goedkope penalty zorgen voor draw

Pover spel en goedkope penalty zorgen voor draw

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft nog altijd niet kunnen winnen dit jaar. Vanavond strandde het op 2-2 in Mechelen. Anderlecht startte zeer dominant en scoorde snel via Hazard, maar Mechelen herpakte zich en Paars-wit combineerde moeilijker. Tien minuten na rust kwam het via Antonio op gelijke hoogte. Anderlecht speelde slecht na rust, maar kwam toch op voorsprong via de ingevallen Vazquez. In de slotfase kreeg Mechelen een zeer goedkope penalty waardoor het 2-2 werd. In de toegevoegde tijd had Coucke nog een knappe redding in huis om Hazard van de 2-3 te houden. Een gemiste kans om uit te lopen op de concurrenten voor Play-Off 1. Lees verder »

Opstelling: Hazard start in plaats van Verschaeren

Opstelling: Hazard start in plaats van Verschaeren

WEDSTRIJDEN Een wijziging in het basiselftal ten opzichte van zondag tegen Union: Hazard vervangt Verschaeren. Dolberg, die zich moeilijk kan doorzetten de laatste tijd (maar ook geen kansen krijgt aangeboden), start wel. Arnstad mag weer depanneren op links. Bij KV Mechelen is er nog geen teken van Slimani. Schoofs is ziek. Lees verder »

Officieel: Raman naar Samsunspor

Officieel: Raman naar Samsunspor

TRANSFERS De transfer van Benito Raman naar Samsunspor is in kannen en kruiken. De Turkse club maakte zonet bekend dat de spits van Anderlecht voor 2,5 seizoenen getekend heeft. Volgens Het Nieuwsblad hoefde Anderlecht geen transfersom. Lees verder »

Raman niet naar OHL, wel naar Turkije

Raman niet naar OHL, wel naar Turkije

TRANSFERS Benito Raman staat op het punt om Anderlecht te verlaten. De aanvaller leek op weg naar OHL, maar zou volgens Sporza naar Samsunspor in Turkije gaan waar hij voor 2 en een half jaar kan tekenen. Samsunspor staat momenteel 14de op 20 clubs in de Turkse Süper Lig. Lees verder »

Lissens: "Klaar voor een nieuwe stap"

Lissens:

INTERVIEWS Met het Deense Lyngby heeft Lucas Lissens een opvallende transfer beet. Op de website van zijn nieuwe club vertelt de verdediger waarom hij voor dit avontuur koos. "Hun manier van voetballen past bij mij en iedereen die ik sprak over Lyngby, was erg positief", aldus Lissens. Lees verder »

Selectie: Nieuwkomers tekenen present

Selectie: Nieuwkomers tekenen present

WEDSTRIJDEN Voor de wedstrijd van vanavond zitten zowel Kikkenborg als Gattoni in de selectie. Riemer opperde dat Vertonghen ook desnoods links kan spelen nu Augustinsson en N'Diaye allebei geblesseerd zijn. Anderlecht kan maar beter niet meer te veel punten laten liggen indien het min of meer in het spoor van Union wil blijven. KV Mechelen heeft met Slimani een offensieve versterking gehaald. Het is niet geweten of de ex-Anderlechtspeler vandaag al in de selectie zit. Lees verder »