Archieven

 31-05-2016 

Neil Lennon bevestigt interesse van Anderlecht

Neil Lennon bevestigt interesse van Anderlecht

Hoewel Stefano Pioli momenteel met stip op één staat als opvolger van Besnik Hasi bevestigt de Noord-Ier Neil Lennon dat hij recent gecontacteerd werd door een makelaar met de vraag of hij geïnteresseerd was in de functie van hoofdcoach bij Anderlecht. Lees verder »

Kapers op de kust voor Pioli

Kapers op de kust voor Pioli

ANDERE Stefano Pioli was de meest genoemde naam als nieuwe trainer van Anderlecht. Maar er zijn kapers op de kust voor Pioli. Ondermeer Atalanta en Palermo tonen ook interesse in de coach. Ondertussen zitten ze bij Anderlecht nog steeds zonder trainer en wordt de piste Pioli stilaan verlaten.  Lees verder »

KV Kortrijk wil Kaminski binnenhalen

KV Kortrijk wil Kaminski binnenhalen

TRANSFERS Thomas Kaminski is terug in België, na zijn niet zo succesvolle uitleenbeurt bij Kopenhagen. Bij Anderlecht is er geen plaats meer voor de doelman. KV Kortijk zou wel eens de oplossing kunnen zijn, zij zien in Kaminski de opvolger van Darren Keet.  Lees verder »

 30-05-2016 

Verkoop abonnementen start woensdag

Verkoop abonnementen start woensdag

ANDERE Woensdag start de voorrangsperiode voor huidige abonnees om een nieuw abonnement voor volgend seizoen aan te schaffen. De prijzen variëren van 160 euro tot 600 euro. Voor bepaalde vakken gaat de prijs met 40 euro omhoog. Lees verder »

Oefenduel op 6 juli

Oefenduel op 6 juli

ANDERE Volgens Het Laatste Nieuwsstaat er op 6 juli een oefenduel gepland op OH Leuven. De ordediensten moeten wel nog groen licht geven voor deze wedstrijd. Met welke spelers én welke trainer is tot op heden nog neit duidelijk. Lees verder »

De Jong blijft

De Jong blijft

ANDERE Anderlecht ging met de grove borstel door zijn technische staf. Keeperstrainer Max de Jong was één van de weinige die mocht blijven, wel aan een salarisvermindering. De Jong heeft laten weten te willen blijven  maar dat alle partijen wel nog eens rond de tafel moeten zitten.  Lees verder »

"Ik ga mee op zomerstage"

INTERVIEWS Anthony Vanden Borre is ervan overtuigd dat hij mee op zomerstage gaat met de A-kern. Over Besnik Hasi wil hij niet praten wel over Anderlecht waar zijn toekomst en zijn hart ligt. "Ik ga mee op zomerstage, met de A-kern ", klinkt het overtuigend.  Lees verder »

 29-05-2016 

 28-05-2016 

Anderlecht vangt bot voor Viviani

Anderlecht vangt bot voor Viviani

TRANSFERS Na de goede prestaties van Stefano Okaka en de succesvolle uitleenbeurt van Samuel Bastien, begeeft Anderlecht zich steeds nadrukkelijker op de Italiaans markt. Volgens media in de laars heeft paars-wit een bod uitgebracht op Federico Viviani. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van Pieter V., één van de mede-beheerders van de website. Pieter is vooral achter de schermen bezig met de server, de technische opzet en de financien. We wensen hem dan ook te bedanken voor al zijn werk. Gelukkige verjaardag Pieter! Lees verder »

 27-05-2016 

Sampdoria doet bod op Suarez

Sampdoria doet bod op Suarez

TRANSFERS Volgens Tuttomercatoweb heeft Sampdoria een bod uitgebracht op Matis Suarez. Er zijn nog clubs die de Argentijn willen binnen halen maar Sampdoria hoopt een streepje voor te hebben door de goede onderhandelingen in het verleden. Ondermeer de transfer van Stefano Okaka. Lees verder »

Mangala tekent dan toch bij Anderlecht

Mangala tekent dan toch bij Anderlecht

JEUGD - TRANSFERS Iedereen was er zeker van, Orel Mangala verhuisde voor 1 miljoen euro naar Borussia Dortmund. Niet dus, het jonge talent tekende zonet bij paars-wit voor één seizoen bij, tot 2018. Er wordt wel melding gemaakt van een uitleenbeurt aan een Duitse club mét aankoopoptie. Lees verder »

Olsen haakt af

Olsen haakt af

ANDERE Morten Olsen heeft vriendelijk bedankt voor een nieuw avontuur bij paars-wit. Dat weet Het Laatste Nieuws te melden. De Deen zou een nieuw risicovol avontuur bij Anderlecht niet zien zitten. Ook Frank Vercauteren en Peter Maes lijken steeds meer onwaarschijnlijker. Lees verder »

"Ik had aanbiedingen uit verschillende landen"

INTERVIEWS Andy Najar revalideert momenteel in de Verenigde Staten van zijn knieblessure. De Hondurees is out voor zes maand maar blijft positief. Hij had aanbiedingen uit verschillende landen maar zal volgende seizoen ook bij Anderlecht spelen, iets waar hij met volle goesting naar uitkijkt. Lees verder »

Piste Pioli wordt concreter

Piste Pioli wordt concreter

ANDERE Stefano Pioli staat bovenaan het lijstje van Anderlecht om de nieuwe coach te worden. Er zijn al gesprekken geweest en die zijn positief verlopen. Pioli brengt wellicht zijn eigen assistent mee en dan komt de naam Frutos boven als T3.  Lees verder »

Physical coach van Cercle Brugge

Physical coach van Cercle Brugge

ANDERE Anderlecht heeft Wim Langenbick in beeld als nieuwe physical coach. Langenbick is momenteel aan de slag bij Cercle Brugge. Op medisch vlak zou er nauwer samengewerkt worden met 'Move to Cure' van Lieven Maesschalck.  Lees verder »

1 miljoen euro voor Mangala

1 miljoen euro voor Mangala

JEUGD - TRANSFERS De overgang van Orel Mangala naar Borussia Dortmund is zo goed als rond. De Duitsers hebben 1 miljoen euro veil voor het grote talent. Anderlecht hield de ventrale middenvelder liever zelf, maar familie Mangala drong aan op een vertrek  Lees verder »

Ezekiel naar China

Ezekiel naar China

ANDERE Imoh Ezekiel verlaat Anderlecht, wat geen verrassing is. De Nigeriaanse aanvaller zou richting China trekken. Wie hoopt op een terugkeer van Mbark Boussoufa is eraan voor de moeite. De Marokkaan zou dicht bij een overgang staan naar Fenerbahce. Lees verder »

 26-05-2016 

Galatasaray gelinkt aan Hasi

Galatasaray gelinkt aan Hasi

ANDERE Nu de wegen van Besnik Hasi en Anderlecht gaan scheiden moet Hasi op zoek naar ander werk. Galatasaray wordt al langer genoemd als toekomstige club maar nu wordt in de Turkse media ook gewag gemaakt van onderhandelingen tussen beide partijen.  Lees verder »

Wie van de drie ?

Wie van de drie ?

ANDERE Morgen wordt normaal het ontslag van Besnik Hasi officieel aangekondigd, althans volgens de verwachtingen. Maar wat na Hasi? Momenteel zijn er drie namen die het vaakst naar voor komen: Frank Vercauteren, Morten Olsen én Stefano Pioli. Lees verder »

Nieuwe functie voor Mo Ouahbi

Nieuwe functie voor Mo Ouahbi

ANDERE Mo Ouahbi maakt al twaalf jaar deel uit van Anderlecht. Vorig seizoen stopte hij als coach van de U21 om samen met Besnik Hasi en Geert Emmerechts deel uit te maken van de trainersstaf van de A-Kern. Anderlecht is bezig met technische staff volledig te hervormen, dus krijgt Ouahbi een nieuwe functie.  Lees verder »

Keeperstrainer twijfelt nog

Keeperstrainer twijfelt nog

INTERVIEWS Max de Jong is één van de weinigen die mag blijven bij Anderlecht, weliswaar aan andere voorwaarden waaronder minder loon. De Nederlander is geflateerd dat hij mag blijven, al is hij er nog niet uit of hij effectief gaat blijven voor minder loon. Lees verder »

"Geen contact met Anderlecht"

INTERVIEWS Genk speelt vanavond zijn barragewedstrijd tegen Charleroi. Op de persconferenite naar aanleiding van deze wedstrijd, kwam onvermijdelijk het onderwerp ter sprake dat Peter Maes genoemd werd bij Anderlecht als nieuwe trainer. De trainer van Genk was kort in zijn reactie: "Ik heb geen enkel contact met Anderlecht. En nu praten we alleen nog over de wedstrijd tegen Charleroi." Lees verder »

Doumbia tekent voor vijf jaar

Doumbia tekent voor vijf jaar

ANDERE Idrissa Doumbia, het 18-jarige Ivoriaanse talent, tekende voor vijf jaar bij Anderlecht. Hij zette zijn handtekening al een tijdje geleden maar het werd nooit officieel bekend gemaakt. Het is goed mogelijk dat hij volgend seizoen al zijn kans krijgt.  Lees verder »

Vier miljoen voor Suarez

Vier miljoen voor Suarez

TRANSFERS Anderlecht wil vier miljoen euro voor Matias Suarez en geen anderhalf miljoen euro. De entourage van de Argentijn vindt dat een onredelijk bedrag. Vooral omdat Suarez maar een contract meer heeft tot midden 2017. Paars-wit wil momenteel niet afstappen van de vraagprijs. Lees verder »


 25-05-2016 

Didier Laporte mag mee naar EK

Didier Laporte mag mee naar EK

ANDERE De vaste stadionomroeper van het Constant Vanden Stock Stadion maar ook van de Rode Duivels, Didier Laporte, mag voor de eerste keer ooit de Duivels vergezellen naar een buitenlands toernooi. Trouwe supporters van paars-wit weten natuurlijk al langer dat Didier een weergaloze "goaaaaaaaaal" kan ter berde brengen. Lees verder »

Dortmund laat oog vallen op Tielemans

Dortmund laat oog vallen op Tielemans

TRANSFERS Nu het seizoen erop zit, komen ook de transfergeruchten opnieuw op gang. Volgens het Duitse Bild volgt Borussia Dortmund Youri Tielemans van nabij. De club kwam de jonge middenvelder al verschillende keren scouten en is gecharmeerd door zijn kwaliteiten. Lees verder »

Djuricic onderhandelt over langer verblijf

Djuricic onderhandelt over langer verblijf

TRANSFERS Anderlecht huurde Filip Djuricic tot het einde van het seizoen, de aankoopoptie van 8 miljoen euro was te hoog gegrepen voor paars-wit. Maar dat wil niet zeggen dat het avontuur voor de Serviër erop zit. Hij onderhandelt nu met Anderlecht om de huurovereenkomst te verlengen of eventueel een goedkopere aankoopoptie. Lees verder »

Sevilla brengt eerstdaags bod uit op Praet

Sevilla brengt eerstdaags bod uit op Praet

TRANSFERS De interesse van Sevilla voor Dennis Praet wordt alsmaar concreter. De Spaanse club bereidt een eerste bod uit. Spaanse media lieten al weten dat Anderlecht al een akkoord had met Sevilla, maar daar is nog geen sprake van. Ook uit Italië en Engeland is er interesse. Lees verder »

Samenwerking met Maesschalck

Samenwerking met Maesschalck

ANDERE Anderlecht is van plan om in de toekomst nauwer samen te werken met Lieven Maesschalck. Wat gevolgen heeft voor de huidige medische staf van paars-wit. Jochen De Coene blijft aan het hoofd staan. Lees verder »

Ontslag van Hasi dichtbij

Ontslag van Hasi dichtbij

ANDERE Besnik Hasi zou intern zijn ontslag al vernomen hebben. Volgens Het Laatste Nieuws wordt dat nieuws wellicht vrijdag naar buiten toe gecommuniceerd.  Een verrassing is het ontslag niet, de positie van de 44-jarige Albanees was al een tijdje onhoudbaar geworden. Vooral door de tegenvallende resultaten.  Lees verder »

 24-05-2016 

Anderlecht bekijkt optie Peter Maes

Anderlecht bekijkt optie Peter Maes

TRANSFERS Tot op heden is Besnik Hasi nog altijd trainer van Anderlecht, maar het bestuur is druk bezig achter de schermen om een opvolger te zoeken. Verschillende namen passeerden al de revue, maar daar wordt nu een opvallende naam aan toegevoegd, die van Peter Maes. Lees verder »

Anderlecht wil dat Defour blijft

Anderlecht wil dat Defour blijft

ANDERE Steven Defour zijn passage was nog geen groot succes bij Anderlecht. Zijn periode bij Standard maakt dat hij niet goed ligt bij alle paars-wit-supporters. Toch heeft Anderlecht aan Defour gevraagd om niet te vertrekken. Hij heeft nog een contract tot 2019.  Lees verder »

 23-05-2016 

Geen EK voor Okaka

Geen EK voor Okaka

ANDERE Stefano Okaka maakt geen deel uit van de dertigkoppige voorselectie van Italië voor het EK. Bondscoach Antonio Conte kiest als aanvallers voor Eder (Inter), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Graziano Pellè (Southampton) en Simone Zaza (Juventus). Lees verder »

Nog geen beslissing over Hasi

Nog geen beslissing over Hasi

ANDERE Vandaag stond een ontmoeting tussen het bestuur van Anderlecht en Besnik Hasi op het programma. Daarin is geen beslissing genomen over het lot van de T1. Eind deze week spreken beide partijen elkaar opnieuw. Lees verder »

Bruno en Colin in tribune

Bruno en Colin in tribune

ANDERE Gisteren kwamen zowel Massimo Bruno als Maxime Colin hun ex-ploeg aanmoedigen in de laatste wedstrijd van het seizoen. Beide spelers behouden goede contacten met Anderlecht en komen dan ook met plezier eens afgezakt naar het Constant Vanden Stock Stadion.  Lees verder »

Leya Iseka fit om te hernemen

Leya Iseka fit om te hernemen

ANDERE Aaron Leya Iseka liep tijdens de Youth League te Brann (Noorwegen) een zware blessure op aan de knie en zat zo goed als het hele seizoen aan de kant. Volledig fit en genezen, is hij nu klaar om in het nieuwe seizoen te hernemen. Tijdens zijn vakantie volgt hij wel nog een aangepast programma.  Lees verder »

Tielemans: "Normaal blijf ik"

Tielemans:

INTERVIEWS De meeste spelers van Anderlecht spreken over vertrekken, maar niet zo bij Youri Tielemans, dat zegt de speler zelf: "Er is nooit niets zeker, er kan vanalles gebeuren, maar in principe voetbal ik ook volgend jaar voor Anderlecht." Lees verder »

Zulte Waregem richt pijlen op Heylen

Zulte Waregem richt pijlen op Heylen

TRANSFERS Zulte Waregem heeft al maanden zijn oog laten vallen op Michaël Heylen. Hij past perfect in wat Essevee naar buiten wil brengen: jong, Belgisch en talentvol. Maar of Anderlecht zijn verdediger zal laten gaan is nog de vraag. Heylen heeft nog een contract van meerdere jaren en geniet nog veel vertrouwen binnen Anderlecht.  Lees verder »


 22-05-2016 
 21-05-2016 

Hasi: "Het wordt een nerveuze match"

Hasi:

INTERVIEWS De zenuwen staan hoog gespannen voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem morgen. Enkele fans plannen acties, maar zowel Besnik Hasi als voorzitter Roger Vanden Stock roepen op tot steun. Maar één ding staat vast: Anderlecht moet winnen.  Lees verder »

Essikal: "Ik neem Kara niets kwalijk"

Essikal:

INTERVIEWS Karim Essikal heeft de trainingen bij Zulte Waregem hervat. Nadat hij een ongelukkige slecht getimede kopslag kreeg van Kara Mbodj, waar hij een schedelbreuk aan overhield, is de Belgische Marokkaan blij dat hij opnieuw kan trainen. "Maar ik neem Kara niets kwalijk", laat Essikal optekenen.  Lees verder »

Hanni: "Ik wil titels winnen"

Hanni:

TRANSFERS - INTERVIEWS De transfer van Sofianne Hanni is nu helemaal rond. Hanni geniet momenteel van de laatste dagen vakantie in Zuid-Frankrijk voor hij naar Algiers vertrekt voor internationale verplichtingen. "Ik ben klaar om deze stap te zetten", liet Hanni weten over zijn transfer.  Lees verder »

Oostende dringt aan voor Proto

Oostende dringt aan voor Proto

TRANSFERS Oostende geeft de hoop om Silvio Proto binnen te halen nog niet op. Ze zijn ervan overtuigd dat de transfer na zondag wel eens heel vlug zo kunnen beklonken zijn. Proto zelf heeft nog geen beslissing genomen maar zegt niet nee.  Lees verder »

Sevilla nodigt Praet uit

Sevilla nodigt Praet uit

TRANSFERS Sevilla won woensdag nog de Europa League finale van Liverpool. Het had voor die wedstrijd VIP tickets klaar liggen voor Dennis Praet om hem het hof te maken. Praet had verplichtingen met Anderlecht maar papa Herman Praet ging graag in op de uitnodiging.  Lees verder »

 20-05-2016 

Geen beroep tegen schorsing Okaka

Geen beroep tegen schorsing Okaka

ANDERE Anderlecht heeft beslist om niet in beroep te gaan tegen de schorsing die Stefano Okaka kreeg voor zijn rode kaart gisteren tegen Genk. De spits kreeg een schorsing van één speeldag effectief en één speeldag voorwaardelijk. Lees verder »

Proto in topelftal van Europa League

Proto in topelftal van Europa League

ANDERE WhoScored, de grootste website rond voetbalstatistieken, heeft Silvio Proto een plaatsje gegeven in zijn topelftal van de Europa League. De doelman haalde in de Europa League-wedstijden van dit seizoen gemiddeld een 7,03/10. Lees verder »

Djuricic wellicht out voor zondag

Djuricic wellicht out voor zondag

BLESSURES Filip Djuricic ging tegen Genk vroegtijdig aan de kant wegens een kuitblessure. Over de erns van de blessure is nog niets geweten, later vandaag ondergaat Djuricic een scan. Michaël Heylen is nog een vraagteken voor de wedstrijd van zondag. Lees verder »

Kara in selectie Senegal

Kara in selectie Senegal

ANDERE Senegal neemt het op 28 mei te Kigali op tegen Rwanda. Op 4 juni staat het duel tegen Burundi op het programma. Kara Mbodj maakt deel uit van de 23 geselecteerde spelers voor Senegal. Lees verder »

Eén speeldag schorsing voor Okaka

Eén speeldag schorsing voor Okaka

ANDERE Stefano Okaka heeft voor zijn rode kaart van gisteren tegen Genk een schorsing van één speeldag effectief en één speeldag voorwaardelijk gekregen. De straf gaat wel pas volgend seizoen in en Anderlecht kan nog in beroep gaan. Lees verder »

Okaka mag zondag gewoon spelen

Okaka mag zondag gewoon spelen

ANDERE Stefano Okaka kreeg gisteren na tien minuten spelen al een rode kaart onder de neus geduwd. Toch kan Besnik Hasi komende zondag rekenen op de spits. Indien er nog een uitsluiting volgt, zal Okaka die volgend seizoen moeten uitzitten. Lees verder »

"Fans zijn lang genoeg voor de gek gehouden"

ANDERE Sportjournalist Peter Vandenbempt laat zijn licht schijnen over het voobije seizoen van RSC Anderlecht in zijn column voor De Standaard. Hij verwoordt in een paar zinnen wat iedere supporter van paars-wit allang denkt: "Open kaart, dat vragen de fans, ze zijn lang genoeg voor de gek gehouden." Lees verder »

Middlesbrough richt pijlen op Praet

Middlesbrough richt pijlen op Praet

TRANSFERS Middlesbrough heeft zijn oog laten vallen op Dennis Praet volgens het Engelse The Sun. Southampton stuurde gisteren een scout naar de wedstrijd in de Cristal Arena om Praet te bekijken. Het zou een bedrag van 10 miljoen pond, omgerekend zo een 13 miljoen euro veil hebben voor Praet. Lees verder »

Tielemans: "Zondag de drie punten pakken"

Tielemans:

INTERVIEWS Youri Tielemans reageerde kort voor de micro van Proximus 11, na de nederlaag in de Cristal Arena. De jonge middenvelder betreurt de gelijkmaker van Genk vlak voor rust, die voorvloeit uit een stilstaande fase. Anderlecht controleerde wedstrijd op dat moment met 10 man. Lees verder »

Kara: "Dit resultaat doet pijn"

Kara:

INTERVIEWS Een eindscore dat het verloop van de wedstrijd tegen Genk niet weerspiegelt. Anderlecht was gedurende 80 minuten de betere met 10 man tegen de 11 van Genk. De uiteindelijke score doet dan ook pijn, dat geeft ook Kara Mbodj toe. Lees verder »

Dierick fluit Anderlecht - Zulte Waregem

Dierick fluit Anderlecht - Zulte Waregem

ANDERE Christof Dierick is aangeduid om de laatste wedstrijd van Anderlecht tegen Zulte Waregem, in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Jeroen Walschap, Vito Di Vincenzo, Cedric Waroux, Frederik Geldhof en Christophe Delacour. Aftrap in Constant Vanden Stock Stadion zondag 22 mei om 14u30. Lees verder »

Praet: "Enorm efficiënt Genk"

Praet:

INTERVIEWS Dennis Praet liet gisteren zijn kwaliteiten nog eens zien in en rond de middencirkel. De Leuvenaar zag zijn ploeg vechten maar er viel niets te beginnen tegen dit dodelijk efficiënte Genk. "Alles ging op spectaculaire wijze binnen", aldus Praet.  Lees verder »


 19-05-2016 

Voorbeschouwing: RC Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: RC Genk - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Nu de titel weg is, lijkt het vanavond een typische eindeseizoenswedstrijd te worden tussen Genk en Anderlecht. Nochtans staat er voor Anderlecht nog wat op het spel: het ticket voor de Champions League-voorronde en het respect van de buitenwereld. Lees verder »

Enquête: al ruim 4.000 deelnemers

Enquête: al ruim 4.000 deelnemers

WEBSITE - ANDERE Momenteel hebben al 4.383 personen deelgenomen aan onze enquête waarbij we u vragen wie van de huidige spelerskern, staf en manager Herman Van Holsbeeck bij Anderlecht mag blijven. Nog niet ingevuld? Dan kan dit nog tot vanavond 19 uur. Dan sluiten we de enquête af. Lees verder »

Dendoncker onzeker voor Genk

Dendoncker onzeker voor Genk

BLESSURES Leander Dendoncker heeft opnieuw last van de liesblessure die hem begin dit jaar enkele weken aan de kant hield. Het is afwachten of hij vanavond kan spelen tegen RC Genk. Wellicht neemt Anderlecht geen risico met het oog op volgend seizoen. Lees verder »

Ook Club informeert naar Hanni

Ook Club informeert naar Hanni

TRANSFERS Sofiane Hanni is persoonlijk rond met Anderlecht, enkel de clubs moeten nog tot een akkoord komen. Maar er zijn kapers op de kust. Ook Club Brugge toont concrete interesse in de Franco-Algerijn. Wil Anderlecht de opvolger van Dennis Praet definitief vastleggen zal het een tandje moeten bijsteken.  Lees verder »

 18-05-2016 

Anderlecht bindt Alvarez langer aan zich

Anderlecht bindt Alvarez langer aan zich

TRANSFERS Hoewel hij door aanslepende blessures amper aan spelen toekomt, blijft Anderlecht geloven in Oswal Alvarez. Paars-wit heeft de optie in het aflopende contract van de 20-jarige aanvaller gelicht. Hij blijft hierdoor nog een jaar langer aan Anderlecht verbonden. Lees verder »

 17-05-2016 

Radiostilte op Anderlecht

Radiostilte op Anderlecht

ANDERE Terwijl analisten en journalisten de mond vol hebben van Anderlecht en waar het allemaal misgelopen is, blijft het bij het bestuur muisstil. Verschillende media peilden naar een reactie, maar Anderlecht wil niet reageren. Het zal dat pas woensdag doen.  Lees verder »

Ovono riskeert schorsing voor tackle op Djuricic

Ovono riskeert schorsing voor tackle op Djuricic

ANDERE In minuut 58 van de wedstrijd Anderlecht - Oostende, ging de doelman van de kustboys met  beide voeten vooruit uit op Filip Djuricic. De scheidsrechter trok geen kaart, maar de Reviewcommissie riep hem wel op op basis van tv-beelden. De Bondsprocureur vraagt twee speeldagen schorsing voor Ovono. Dinsdagnamiddag valt het eigenlijke vonnis. Lees verder »

De Medina klaar voor debuut

De Medina klaar voor debuut

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Stéphane Badji blesseerde zich tegen Club Brugge aan de knie en zijn seizoen zit erop. Ook Michaël Heylen blesseerde zich, hij aan de voet. Alexander Büttner pakte zijn derde gele kaart. Anderlecht moet tegen Genk zijn defensie herschikken. Lees verder »

 16-05-2016 

Beloften maken brandhout van Waasland-Beveren

Beloften maken brandhout van Waasland-Beveren

JEUGD De U21 van Anderlecht heeft zopas Waasland-Beveren belachelijk gemaakt. De paars-witte jonkies wonnnen met 9-0. Antoine Bernier, Jorn Vancamp en Clément Petit scoorden elk twee keer, Tony Amrani, Orel Mangala en Rodrigues Glecio namen de andere doelpunten voor hun rekening.  Lees verder »

Opinie: Geef ons onze club terug

Opinie: Geef ons onze club terug

OPINIES Het is niet zozeer het verlies van de titel die ons zwaar valt maar vooral de manier waarop. Het was eigenlijk de som van een heel seizoen: troosteloos, inspiratieloos voetbal. Geen eergevoel, geen vechtlust. De supporters zijn het beu en hebben één duidelijke boodschap: Geef ons ons Anderlecht terug !!!! Lees verder »

U21: Anderlecht - Waasland Beveren

U21: Anderlecht - Waasland Beveren

WEDSTRIJDEN - JEUGD Vanavond spelen de beloften van Anderlechten hun laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd wordt gespeeld op de Academy te Neerpede. De aftrap is voorzien om 19u30. Op deze feestdag de uitgelezen kans om Nicolas Frutos met zijn ploeg nog één keer aan het werk te zien dit seizoen Lees verder »

Svilar: "Ik wil de beste ter wereld worden"

Svilar:

JEUGD Zaterdagavond werden de nationale U17 uitgeschakeld in de kwartfinale van het EK U17 door Duitsland. Aan de ambitie van hun doelman Mile Svilar zal het in ieder geval niet liggen: "Ik wil de beste doelman ter wereld worden", laat Svilar optekenen.  Lees verder »

Romelu Lukaku beloond bij Everton

Romelu Lukaku beloond bij Everton

ANDERE Ook in Engeland zit het seizoen erop en dan worden er bij de clubs heel wat prijzen ook uitgedeeld. Romelu Lukaku had een bereseizoen bij Everton en kreeg er terecht twee individuele prijzen. Hij werd verkozen tot 'beste jonge speler van het seizoen' en kreeg ook nog een prijs voor 'Mooiste doelpunt van het seizoen'.  Lees verder »

Delferière fluit Genk - Anderlecht

Delferière fluit Genk - Anderlecht

ANDERE Sebastien Delferière is aangeduid om de wedstrijd van komende donderdag tegen KRC Genk in goed banen te leiden. Hij wordt in de Cristal Arena bijgestaan door Yves De Neve, Stijn Hutsebaut, Patrick Plumes, Nicolas Laforge en Lawrence Visser. Aftrap is voorzien om 20u30. Lees verder »

Nuytinck: "Schandalig"

Nuytinck:

INTERVIEWS Bram Nuytinck was één van de weinige die na de pandoering te Brugge wou reageren en de Nederland is hard in zijn conclusie: "Het is schandalig dat we het hier op zo'n makkelijke manier weggeven" Lees verder »

 15-05-2016 

Proto: "Brugge verdient zijn titel"

Proto:

INTERVIEWS Het is nooit leuk om als doelman vier doelpunten te slikken, maar als het dan nog bij je aartsrivaal is én bij een titelwestrijd, is de bittere pil nog moeilijker te slikken. Het was een zichtbaar ontgoochelde Silvio Proto die een korte reactie gaf na de wedstrijd.  Lees verder »

Hasi stuurt zijn kat naar persconferentie

Hasi stuurt zijn kat naar persconferentie

ANDERE Dat de nederlaag op Brugge héél hard aangekomen is, is een understatement. Volgens het VTM nieuws kwam Besnik Hasi zelfs niet opdagen op de gebruikelijke persconferentie na een wedstrijd. Silvio Proto, Bram Nuytinck en Leander Dendoncker wilden wel kort reageren. De verslagenheid bij de spelers was groot.  Lees verder »

Dendoncker blijft positief

Dendoncker blijft positief

INTERVIEWS Leander Dendoncker was de enige speler die een reactie kwijt wou na de wedstrijd in Jan Breydel. Besnik Hasi kwam zelfs niet opdagen voor de persconferentie achteraf. De teleurstelling bij Dendoncker was groot, maar hij zag toch nog ergens een positieve noot.  Lees verder »

Nieuwe zorgen voor Hasi

Nieuwe zorgen voor Hasi

BLESSURES Alexander Büttner pakte tegen Brugge zijn derde gele kaart en is dus geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Genk komende donderdag. Stéphane Badji werd tijdens de rust vervangen door een blessure aan de knie. Zowel Badji als Michaël Heylen verlieten het stadion op krukken.  Lees verder »

 14-05-2016 

Bastien naar A-kern?

Bastien naar A-kern?

JEUGD Samuel Bastien werd het voorbije seizoen uitgeleend aan Avellino. Zijn avontuur in Italië ging niet onopgemerkt voorbij waardoor hij op interesse kan rekenen van Liverpool, Fiorentina en Sporting Lissabon. Maar de kans zit erin dat Bastien gewoon terugkomt bij paars-wit. Hij zou de belofte gekregen hebben van een plaatsje in de A-kern volgend seizoen.  Lees verder »

Pro League neemt maatregelen

Pro League neemt maatregelen

ANDERE Zowel Michel Preud'homme als Hein Vanhaezebrouck zaten de afgelopen weken een schorsing uit in de tribune. Er rezen toen veel vragen wat zo een schorsing eigenlijk uitmaakt omdat beide trainers via tussenpersonen toch nog kon communiceren met hun staff. Daar wil de Pro League verandering in brengen.  Lees verder »

Record voor Tielemans

Record voor Tielemans

ANDERE Youri Tielemans speelt zondag tegen Brugge zijn honderste competitiematch voor Anderlecht. Een record dat tot nu op naam van Paul Van Himst stond: 'De jongste speler met 100 matchen'. "Dit doet me toch wel iets", gaf Tielemans eerlijk toe.  Lees verder »

Hasi: "Over mijn lijk"

Hasi:

INTERVIEWS Als het van Besnik Hasi afhangt, zal Club Brugge zijn kampioenenfeestje nog wat mogen uitstellen of zelfs helemaal vergeten. Zolang er een kans is op de titel blijft de coach geloven. "Club de titel pakken tegen ons? Over mijn lijk !!!", is Hasi duidelijk.  Lees verder »

 13-05-2016 

Hasi: "We gaan naar Brugge om te winnen"

Hasi:

INTERVIEWS Besnik Hasi gaf deze middag de tradionele persconferentie voor een wedstrijd op Neerpede. En de coach is strijdlustig: "We gaan naar Brugge om te winnen niet voor een gelijkspel." Paars-wit moet aantreden zonder Steven Defour (blessure) en Kara Mbodj (schorsing). Lees verder »

Nilis eregast op slotwedstrijd

Nilis eregast op slotwedstrijd

ANDERE Luc Nilis zal de eregast zijn bij de slotwedstrijd op 22 mei tegen Zulte-Waregem. Vandaag verschijnt de biografie van Luc Nilis "De Waarheid", daarin vertelt hij eerlijk over zijn zware jaren na het voetbal. Lees verder »

Italiaanse bond komt Okaka bekijken

Italiaanse bond komt Okaka bekijken

ANDERE Er worden zondag 24 scouts verwacht in het Jan Breydel Stadion, waaronder ééntje van de Italiaanse bond om Stefano Okaka aan het werk te zien. De Italiaanse spits maakt nog altijd een kans op een selectie voor het EK. Lees verder »

 12-05-2016 

EK U17: België naar kwartfinale

EK U17: België naar kwartfinale

JEUGD Met een 0-0-gelijkspel tegen Portugal heeft de Belgische nationale ploeg voor -17-jarigen zich geplaatst voor de kwartfinale van het EK in Azerbeidzjan. Mile Svilar, Sebastiaan Bornauw, Hannes Delcroix en Daam Foulon speelden de hele partij. Milan Corryn mocht invallen na 65 minuten. Lees verder »

200.000 euro titelpremie

200.000 euro titelpremie

ANDERE Anderlecht blijft men geloven in de titel. Om zijn spelers nog eens extra te motiveren, looft het bestuur een titelpremie van 200.000 euro per speler uit. In 2014 bedroeg de premie nog 130.000 euro. Lees verder »

 11-05-2016 

U21: Anderlecht niet voorbij Genk

U21: Anderlecht niet voorbij Genk

JEUGD De U21 van Anderlecht, zijn in de Cristal Arena niet voorbij Genk geraakt. De troepen van Nicolas Frutos verloren de wedstrijd met 1-0. Volgende maandag, 16 mei, staat de laatste wedstrijd van dit seizoen, tegen Waasland-Beveren, op het programma voor de beloften.  Lees verder »

Gillet wordt beloond voor zijn inzet

Gillet wordt beloond voor zijn inzet

ANDERE Elk jaar, aan het einde van het seizoen, worden bij FC Nantes verschillende prijzen uitgedeeld. En daar was ook ééntje bij voor ex-Anderlecht speler Guillaume Gillet. Met 38% van de stemmen kreeg hij de prijs van "Beste speler van het seizoen". Een mooie beloning voor de Luikenaar. Van harte gefeliciteerd Guillaume !!!  Lees verder »

De paars-wit familie is in rouw

De paars-wit familie is in rouw

ANDERENico De Bree (71) ex-doelman van ondermeer RWDM en Anderlecht, is op 71-jarige leeftijd thuis in Wenen overleden. Als 16-jarige maakte De Bree zijn debuut in de A-kern bij HMS uit Utrecht. Op zijn 18de werd hij prof bij Elinwijk en daarna verhuisde hij naar NEC. In 1972 trok De Bree naar België. Lees verder »

Sylla in de kijker bij verschillende ploegen

Sylla in de kijker bij verschillende ploegen

TRANSFERS Idrissa Sylla blijkt op het einde van de competitie een gegeerd speler te zijn. De Guineeër mag op belangstelling rekenen van verschillende clubs waaronder Atalanta Bergamo, Trabzonspor, Sunderland en Burnley. Anderlecht zou niet weigerachtig staan tegenover een goed bod.  Lees verder »

 10-05-2016 

Kaminski als ruilmiddel ?

Kaminski als ruilmiddel ?

TRANSFERS Anderlecht is volop aan het onderhandelen met KV Mechelen omtrent Sofiane Hanni. Mechelen ziet wellicht hun doelman Jean-Francois Gillet vertrekken dus liet Anderlecht de naam van Thomas Kaminski vallen om in de deal te betrekken.  Lees verder »

Fiorentina meest concreet

Fiorentina meest concreet

TRANSFERS De komst van Sofiane Hanni zou eerstdaags afgerond worden, daar rekent Anderlecht althans op. Dat betekent dat er werk kan gemaakt worden van de transfer van Dennis Praet. Fiorentina is momenteel het meest concreet.  Lees verder »

Twee dagen rust

Twee dagen rust

ANDERE Besnik Hasi gunde zijn spelers maandag en dinsdag rust. De coach wil woensdag met een uitgeruste ploeg starten aan de voorbereidingen voor de clash met Club Brugge komende zondag. Voor Anderlecht dé wedstrijd van de laatste kans op de titel. Lees verder »

 09-05-2016 

Bernier tekent profcontract

Bernier tekent profcontract

JEUGD Antoine Bernier heeft een eerste profcontract getekend bij Anderlecht. De 18-jarige flankaanvaller zette zijn handtekening onder een contract voor één seizoen met optie voor een bijkomend jaar. Lees verder »

Belgische U17 gelijk op EK

Belgische U17 gelijk op EK

JEUGD De Belgische U17 hebben in hun tweede wedstrijd op het EK 1-1 gelijk gespeeld tegen gastland Azerbeidzjan. Met Mile Svilar, Sebastiaan Bornauw (foto), Hannes Delcroix, Daam Foulon en Milan Corryn stonden vijf spelers van Anderlecht in de basis. Ze speelden allen de volledige partij. Lees verder »

Tielemans: "Gereageerd door druk te zetten"

Tielemans:

INTERVIEWS Anderlecht begon tegen Oostende aan de tweede helft met een andere mentaliteit, dat zag ook Youri Tielemans. Hij scoorde het eerste doelpunt uit penalty waardoor Anderlecht de kans kreeg om op gelijke hoogte te komen met de kustboys en uiteindelijk de drie punten thuis te houden. Lees verder »

 08-05-2016 

"Na de rust getoond dat we willen winnen"

INTERVIEWS De invalbeurt van Matias Suarez is niet onopgemerkt voorbijgegaan, hij zou wel nog eens een grote troef kunnen zijn voor Besnik Hasi in de titelstrijd. Ook de Argentijn zelf is tevreden met zijn invalbeurt. Hij viel na het doelpunt tevreden in de coach zijn armen.  Lees verder »

Bruno promoveert naar Bundesliga

Bruno promoveert naar Bundesliga

ANDERE De ploeg van ex-Anderlecht speler Massimo Bruno, Red Bull Leipzig won zijn wedstrijd van Karlsruher met 2-0 en promoveert volgend seizoen naar de Bundesliga. Bruno verliet Anderlecht in 2014 om aan de slag te gaan bij Red Bull Leipzig.  Lees verder »

Minutenlange staande ovatie

Minutenlange staande ovatie

ANDERE Marcin Wasilewski kwam deze namiddag de aftrap geven van de wedstrijd tegen Oostende nadat zijn ploeg Leicester, eerder deze week, de Premier League won. 'Wasyl" werd door het thuispubliek getrakteerd op een minutenlange staande ovatie.  Lees verder »

Anderlecht pakt zege in slotminuut

Anderlecht pakt zege in slotminuut

WEDSTRIJDEN Anderlecht is tegen KV Oostende door het oog van de naald gekropen. Na een dramatische eerste helft en een verdiende achterstand, knokte het zich in de tweede helft op en over Oostende. De winnende treffer van Stefano Okaka viel pas in de vijfde en laatste minuut van de extra tijd.  Lees verder »

Opstelling: Anderlecht - Oostende

Opstelling: Anderlecht - Oostende

WEDSTRIJDEN Anderlecht ontvangt om 14u30 KV Oostende. Besnik Hasi maakte zopas zijn opstelling bekend. Michaël Heylen neemt zoals verwacht de plaats in van de geschorste Kara Mbodj. Steven Defour staat gewoon in de basis, waardoor Filip Djuricic op de bank begint.  Lees verder »

 07-05-2016 

Defour fit, maar speelt hij wel?

Defour fit, maar speelt hij wel?

BLESSURES Steven Defour raakt normaal gezien fit voor de partij van morgen tegen KV Oostende. Toch is het niet zeker dat hij aan de aftrap komt. Anderlecht zet alles op de clash van volgende week tegen Club Brugge en mogelijk wordt Defour hiervoor gespaard. Lees verder »

"Niet de bedoeling dat ik vertrek"

INTERVIEWS Leander Dendoncker heeft het geloof in de titel nog niet opgegeven. Hij is ook helemaal niet bezig met een transfer komende zomer. "Het is helemaal niet de bedoeling dat ik vertrek. Ik focus mij nu op de titel winnen en Champions League spelen", aldus Dendoncker.  Lees verder »

 06-05-2016 

"Oostende kloppen is het enige wat telt nu"

INTERVIEWS Deze middag had de traditionele persconferentie, voor een wedstrijd, plaats op Neerpede. Besnik Hasi beseft dat hij aan het begin van een belangrijk weekend staat. Anderlecht heeft niets meer in eigen handen. Het móet winnen tegen Oostende en hopen op winst van de Buffalo's om nog in de titelstrijd te blijven.  Lees verder »

Nieuwe home-shirt blijft kleuren trouw

Nieuwe home-shirt blijft kleuren trouw

ANDERE Anderlecht stelde zonet via snapchat het nieuwe home-truitje voor voor volgend seizoen 2016/17 . Het shirt is paars met ter hoogte van de borst een blok, telkens in een andere tint paars.. Komende zondag tegen KV Oostende zullen de spelers spelen in het nieuwe shirt.  Lees verder »

Straf van Kara blijft ongewijzigd

Straf van Kara blijft ongewijzigd

ANDERE Kara Mbodj kreeg eerder twee speeldagen schorsing en een boete van 800€ voor zijn charge op Joseph Akpala van KV Oostende. Anderlecht ging in beroep op aandringen van Besnik Hasi. De Geschillencommissie Hoger Beroep hield vast aan de eerder uitgesproken straf. Anderlecht mist Kara dus tegen Oostende en Club Brugge.  Lees verder »

Anderlecht volgt Servisch talent

Anderlecht volgt Servisch talent

TRANSFERS Anderlecht toont verregaande interesse in Servische belofteninternational Nemanja Mihajlovic. Servische media berichten zelfs dat Anderlecht al een bod zou uitbebracht hebben op de 20-jarige linksbuiten. Mihaljovic speelt momenteel bij Partizan Belgrado.  Lees verder »

Defour traint terug mee

Defour traint terug mee

BLESSURES Steven Defour trainde gisteren terug mee met de groep nadat hij zondag werd gewisseld met een hamstringblessure. De kans is groot dat de middenvelder klaar geraakt voor de wedstrijd tegen Oostende komende zondag. Lees verder »

Voorstelling nieuw home-shirt

Voorstelling nieuw home-shirt

ANDERE Anderlecht is al een tijdje actief op Snapchat, het gaat nu ook via dat sociaal netwerk, om 14 uur vandaag, het nieuwe home shirt voor volgend seizoen voorstellen. Komende zondag tegen Oostende zal de ploeg te bewonderen zijn in het nieuwe home shirt.  Lees verder »

 05-05-2016 
 04-05-2016 

Kara en Hasi dringen aan op beroep

Kara en Hasi dringen aan op beroep

ANDERE Kara Mbodj en Besnik Hasi willen absoluut in beroep gaan tegen de schorsing van twee speeldagen. Door deze twee speeldagen schorsing mist Kara de mogelijk beslissende wedstrijd tegen Club Brugge en dat wil Hasi vermijden. Lees verder »

 03-05-2016 

Bondsparket vraagt drie speeldagen schorsing

Bondsparket vraagt drie speeldagen schorsing

ANDERE De charge op Akpala kan Kara Mbodj wel eens duur te staan komen. Het Bondsparket vraagt drie speeldagen schorsing voor de Senegalese verdediger. Anderlecht vraagt één speeldag omdat Mbodj "de fysieke integriteit van zijn tegenstander niet echt in gevaar bracht". Lees verder »

Nieuwe poll: wie wordt kampioen?

Nieuwe poll: wie wordt kampioen?

WEBSITE Met nog vier speeldagen te gaan lijken nog drie clubs in aanmerking te komen voor de landstitel: Club Brugge, Anderlecht en AA Gent. Club staat er momenteel het beste voor, maar neemt het de komende twee duels op tegen de rechtstreekse concurrenten. Lees verder »

Vraagtekens over Defour

Vraagtekens over Defour

BLESSURES Het is nog onduidelijk of Steven Defour zondag kan spelen tegen KV Oostende. De middenvelder tegen Gent gewisseld met last aan de hamstrings, maar kon gisteren nog geen scan ondergaan. Lees verder »

Wouters fluit Anderlecht - KV Oostende

Wouters fluit Anderlecht - KV Oostende

ANDERE Luc Wouters is aangeduid om de wedstrijd van komende zondag, in het Astridpark, tegen KV Oostende in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jimmy Cremers, Peter Hermans, Danny Huens, Bart Vertenten en Joeri Van De Velde.  Lees verder »

Turkse interesse voor Hasi

Turkse interesse voor Hasi

TRANSFERS Volgens Turkse media kan Besnik Hasi op belangstelling rekenen van Trabzonspor. Zijn entourage bevestigde de interesse tegenover Het Laatste Nieuws. Hasi wil zich nu eerst focussen op Anderlecht alvorens aan een overstap te denken. Lees verder »

 02-05-2016 

Nog tijd tot eind mei om optie te lichten

Nog tijd tot eind mei om optie te lichten

TRANSFERS De voorzitter van Al Ahly, Sayed Abdel-Hafiz, verklaarde eerder dat Anderlecht nog geen bod had gedaan op Mahmoud Hassan en dat die dus zou terugkeren naar Egypte. Dat klopt maar voor de helft. Anderlecht heeft inderdaad nog geen bod gedaan, maar het heeft daarvoor de tijd tot eind mei. Lees verder »

Blessure Defour valt mee

Blessure Defour valt mee

BLESSURES Steven Defour werd tegen Gent vervangen omdat hij iets voelde achteraan zijn bil. De middenvelder voelde ook lichte irritatie aan de knie tijdens de opwarming. Besnik Hasi maakt zich niet te veel zorgen over de inzetbaarheid van Defour. Lees verder »

Vier Gouden Schoenen

Vier Gouden Schoenen

ANDERE Er stonden tijdens Anderlecht-Gent maar liefst vier Gouden Schoen-winnaars op het veld. Indien Matias Suarez was ingevallen zouden dat er vijf geweest zijn. Een uitzonderlijk feit op de Belgische velden. Lees verder »

Djuricic: "Nog vier finales"

Djuricic:

INTERVIEWS Filip Djuricic liet gisteren weer zien wat voor klasbak hij eigenlijk is. Al wil de Serviër niet uitweiden over zijn prestatie van gisteren maar focussen op de volgende wedstrijd: "Er wachten ons nog vier finales." Lees verder »

 01-05-2016 

Sterk Anderlecht klopt AA Gent met 2-0

Sterk Anderlecht klopt AA Gent met 2-0

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zondagnamiddag met 2-0 gewonnen van AA Gent. Paars-wit was duidellijk de betere ploeg, maar had wel een buitenspeldoelpunt van Kara nodig om op voorsprong te komen. Anderlecht komt zo op een half punt van Club Brugge, dat straks Racing Genk ontvangt.
  Lees verder »