Archieven

 31-10-2023 

"Remember Rupel-Boom"

ANDERE Vanavond begint de campagne van Anderlecht voor de Croky Cup. Anderlecht heeft de beker te vaak als een soort van side quest beschouwd met enkele memorabele resultaten in de negatieve zin als gevolg. Ook al liggen deze uitschuivers vanjewelste al even in het verleden, Anderlecht kan toch maar beter bij de les zijn in La Louvière om een nieuw horrorscenario te vermijden. Laat het nu ook net Halloween zijn vanavond. Lees verder »

Bekerwedstrijd te zien op RTL Club

Bekerwedstrijd te zien op RTL Club

ANDERE Wie de wedstrijd tussen Anderlecht en La Louvière in de Beker van België straks op een scherm wil bekijken, moet daarvoor afstemmen op de Waalse televisiezender RTL Club. Ook op hun website kan je de match bekijken. Lees verder »

"Flips kwam La Louvière dit seizoen al meermaals bekijken"

INTERVIEWS Voor veel Anderlecht-spelers zal La Louvière, vanavond de tegenstander in de 1/16e finales van de Beker van België, een nobele onbekende zijn. Zo niet voor Alexis Flips. Bij de Wolven speelt immers een boezemvriend van hem: Maxime Pau. "Alexis kwam dit seizoen al meermaals naar mij kijken. Hij kent ons team", vertelt Pau vandaag in La Dernière Heure. Lees verder »

 30-10-2023 

La Louvière, het kleine Anderlecht uit de Borinage

La Louvière, het kleine Anderlecht uit de Borinage

WEDSTRIJDEN Anderlecht begint morgen aan het bekeravontuur van dit seizoen met een verplaatsing naar La Louvière. Op papier een eitje, maar onderschatten doet paars-wit de tegenstander best niet. Niet alleen staan ze aan de leiding in hun reeks, er lopen ook enkel oud-Anderlecht-spelers rond die gebrand zijn op een sterke prestatie. Hun sportief directeur niet in het minst. Een voorstelling. Lees verder »

 29-10-2023 

Nieuwe webpoll: welk trio op middenveld?

Nieuwe webpoll: welk trio op middenveld?

WEBSITE Hoog tijd om nog eens een nieuwe webpoll te lanceren. Uiteraard hebben we dan eerst een goede vraagstelling nodig en die is er op dit moment: nu Thomas Delaney weer fit is en Mario Stroeykens sterk presteert, wie moet Brian Riemer dan opstellen op zijn middenveld. Lees verder »

Dreyer: "Eerste was de mooiste"

Dreyer:

INTERVIEWS Het was zijn eerste hattrick voor Anderlecht, de derde in zijn carrière. Anders Dreyer glunderde na de wedstrijd tegen OH Leuven. "Mijn eerste doelpunt vond ik het mooiste", aldus Dreyer. Na afloop vroeg hij alle ploegmaats om de bal te signeren. En dat deden ze ook, zo is te zien in een filmje dat de club op de sociale media plaatste. Lees verder »

Riemer: "Een prestatie die af was"

Riemer:

INTERVIEWS Het was een heel tevreden Brian Riemer die na de wedstrijd tegen OH Leuven voor de microfoon van Eleven DAZN verscheen. "Dit is een duidelijk antwoord na wat er vorige week gebeurd is tegen Standard", aldus de coach. "Niet alleen omdat we gewonnen hebben, maar ook omdat we het op een erg mooie manier gedaan hebben." Lees verder »


 28-10-2023 

Anderlecht haalt zwaar uit tegen OHL

Anderlecht haalt zwaar uit tegen OHL

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft OHL met 5-1 huiswaarts gestuurd. Het kwam snel op achterstand, maar Anders Dreyer zette voor rust nog orde op zaken met twee doelpunten. Na rust trok een offensief sterk Paars-wit door met nog drie goals, waaronder de derde van Dreyer. Zo wint Anderlecht nog eens thuis van OHL met knappe doelpunten en reageerde het gepast na de zwakke tweede helft van vorig weekend. Dinsdagavond wacht de bekerwedstrijd tegen La Louvière. Lees verder »

Opstelling: Riemer wijzigt niets

Opstelling: Riemer wijzigt niets

WEDSTRIJDEN Ondanks de uppercut na rust op Standard, blijft Brian Rimer vasthouden aan het team van de laatste weken. Na de nederlaag vorige week kan Anderlecht best opnieuw meteen aanknopen met een zege om bovenaan het klassement te blijven meedraaien. OHL bleek de voorbije seizoenen in het Lotto Park een (te) taaie klant en driemaal eindigde de partij in 2-2. Delaney is fit, maar zit niet op de bank. Lees verder »

"Hazard moet zich 100 procent blijven geven"

INTERVIEWS Met drie assists in vijf wedstrijden is Thorgan Hazard goed aan zijn avontuur bij Anderlecht begonnen. Hij zet de offensieve lijnen uit, maar kan het fysiek nog geen hele match volhouden. "Dat komt door zijn speelstijl: Thorgan geeft zich altijd 100 procent", aldus Riemer. Van inhouden wil de coach echter niet weten.  Lees verder »

 27-10-2023 

"Rentree Verschaeren komt dichter en dichter"

BLESSURES Nu Thomas Delaney hersteld is van zijn sleutelbeenbreuk en ook Majeed Ashimeru weer fit is, is Yari Verschaeren de enige speler die momenteel niet inzetbaar is. Maar ook voor de middenvelder is een rentree nabij. "Yari traint momenteel mee met de groep", verklapt coach Brian Riemer. Lees verder »

Ashimeru ook dit weekend in actie bij Futures

Ashimeru ook dit weekend in actie bij Futures

BLESSURES Majeed Ashimeru zal ook dit weekend speelminuten maken bij de RSCA Futures. Dat vertelde coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persconferentie. Volgens de coach heeft Ashimeru er meer aan om bij de Futures een groot deel van de wedstrijd te spelen dan om bij de A-kern dit weekend op de bank te zitten. Lees verder »

Riemer: "Delaney is fysiek helemaal fit"

Riemer:

BLESSURES De sleutelbeenbreuk van Thomas Delaney is volledig hersteld. Dat vertelde coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persconferentie. "Fysiek is hij helemaal klaar voor de volgende wedstrijd", aldus Riemer. Of Delaney morgen ook al speelt, is nog niet zeker. Riemer wil zeker zijn dat hij zich ook mentaal klaar voelt en zich niet zal inhouden. Lees verder »

 25-10-2023 

Debast had persoonlijk akkoord met Frankfurt

Debast had persoonlijk akkoord met Frankfurt

TRANSFERS Zeno Debast had afgelopen zomer een principesakkoord met Eintracht Frankfurt voor een transfer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Het bod van de Duitse club was echter te laag, dus liet Anderlecht hem niet vertrekken. Maar Frankfurt geeft niet op: komende zomer zal het opnieuw een poging wagen. Lees verder »

WK vrouwenvoetbal 2027 in Lotto Park?

WK vrouwenvoetbal 2027 in Lotto Park?

DAMES De voetbalbonden van België, Nederland en Duitsland hebben vandaag aangekondigd zich samen kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK vrouwenvoetbal in 2027. De Belgische voetbalbond heeft bij Anderlecht geïnformeerd of Lotto Park wedstrijden wil ontvangen. Lees verder »


 24-10-2023 

Transferwaarde Leoni gaat maal vijf

Transferwaarde Leoni gaat maal vijf

ANDERE De gespecialiseerde website Transfermarkt heeft de marktwaarde van heel wat Anderlecht-spelers geactualiseerd. Van de huidige spelerskern heeft Zeno Debast de grootste marktwaarde: 13 miljoen euro. De grootste stijger is niet onverwacht Theo Leoni (foto). Zijn waarde vervijfvoudigt. Lees verder »

 23-10-2023 

Riemer: "Het liep misschien té gemakkelijk"

Riemer:

INTERVIEWS In het voetbal zijn de dingen meestal verschillende tinten grijs, maar gisteren op Standard was Anderlecht wit en zwart. "De eerste helft benaderde voor mij de perfectie", stelde coach Brian Riemer, zonder overdrijven. "Maar op tien minuten tijd hebben we daarna alles weggegooid." Lees verder »

Dolberg: "Ik wist niet dat we zo slecht konden zijn"

Dolberg:

INTERVIEWS Eén helft lang leek het zesde competitiedoelpunt van Kasper Dolberg Anderlecht op weg te zetten naar een prachtige overwinning. Tot na de rust de pudding helemaal in elkaar zakte. "Ik wist niet dat we zo slecht konden zijn", sprak de Deen ontgoocheld na de wedstrijd, verwijzend naar wat er na de pauze gebeurde. Lees verder »

Leoni: "Mentaal niet gemakkelijk"

Leoni:

INTERVIEWS Ook Theo Leoni verscheen na de wedstrijd tegen Standard voor de microfoon van DAZN Eleven. "Dit is een enorme teleurstelling voor ons allemaal", vertelde de jonge middenvelder. "We moeten nu mentaal sterk zijn en volgende week de drie punten pakken." Lees verder »

Opnieuw herrie tussen supporters na Clasico

Opnieuw herrie tussen supporters na Clasico

ANDERE Na de wedstrijd tussen Standard en Anderlecht kwam het opnieuw tot onlusten tussen groepjes supporters van beide ploegen. Toen Anderlecht-fans aan het wachten waren om weer op de bus te stappen, probeerden Standard-aanhangers de confrontatie aan te gaan. Die Anderlecht-fans reageerden met Bengaals vuur en voetzoekers. Lees verder »

 22-10-2023 

Anderlecht verliest na een 0-2 voorsprong

Anderlecht verliest na een 0-2 voorsprong

WEDSTRIJDEN Anderlecht is met 3-2 de boot ingegaan bij Standard. Nochtans leidde het met 0-2 aan de rust, maar in de tweede helft leed Paars-wit schipbreuk. Standard scoorde driemaal in tien minuten tijd en na een kwartier hing Anderlecht in de touwen. Anderlecht presteerde zwak na rust en kon geen vuist meer maken. Verliezen op Standard kan altijd gebeuren, maar een 0-2 voorsprong weggeven mag nooit gebeuren. Lees verder »

Opstelling: Stroeykens opnieuw aan de aftrap

Opstelling: Stroeykens opnieuw aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Voor de classico in Standard kiest Brian Riemer opnieuw voor Stroeykens op het middenveld zoals tegen KV Mechelen. Augustinsson speelt linksback, Dreyer en Hazard staan op de flanken. Anderlecht kan een goede zaak doen in het klassement gezien de resultaten van enkele clubs op deze speeldag. Lees verder »

Debast: "Blijf normaal tot einde van het seizoen"

Debast:

TRANSFERS Zeno Debast werd vrijdag voorgesteld als de nieuwe peter van supportersclub New Saint-Guidon, gelegen vlak naast het Lotto Park. Een regioreporter van Het Nieuwsblad was aanwezig en vroeg Debast ook een reactie op de transfergeruchten inzake Frankfurt. "Ik wist niet eens dat er een nieuw bod was." Lees verder »


 21-10-2023 
 20-10-2023 

Hazard: "Zie mezelf niet meer naar buitenland gaan"

Hazard:

INTERVIEWS Om de goede resultaten van de voorbije weken verder te zetten, rekent Anderlecht steeds meer op Thorgan Hazard. In Het Nieuwsblad vertelt de aanvallende middenvelder over zijn transfer naar Anderlecht en zijn ambities. "Eigenlijk wilde ik pas in 2024 terugkeren naar België, maar Anderlecht heeft me verleid." Lees verder »

Speciale machine moet herstel Delaney versnellen

Speciale machine moet herstel Delaney versnellen

BLESSURES Op Thomas Delaney na kan Brian Riemer zondag tegen Standard beschikken over een volledig fitte selectie. Dat vertelde hij vanmiddag op zijn persbabbel in de aanloop naar de Clasico. Ook met Delaney gaat het goed. Riemer rekent erop dat de middenvelder over één tot twee weken weer inzetbaar is. "Hij is volledig fit." Lees verder »

Ashimeru maakt morgen rentree bij Futures

Ashimeru maakt morgen rentree bij Futures

BLESSURES Na ruim twee maanden blessureleed is Majeed Ashimeru weer in staat om te voetballen. Alvorens in aanmerking te komen voor de A-ploeg, laat Brian Riemer hem eerst ritme opdoen bij de RSCA Futures. "Majeed zal morgen zijn eerste 45 minuten spelen bij de Futures", vertelde de coach vanmiddag op zijn persconferentie. Lees verder »

 19-10-2023 

Debast een prioriteit bij Frankfurt

Debast een prioriteit bij Frankfurt

TRANSFERS Volgens transferspecialist Sacha Tavolieri trekt Frankfurt opnieuw stevig aan de mouw van Zeno Debast. De Duitse club probeerde eind augustus Debast los te weken op het laatste nippertje, maar slaagde daar dus niet in. De verdediger zou de prioriteit zijn van de Duitsers in de wintermercato. Lees verder »

Arnstad: "Ik concentreer met op RSCA"

Arnstad:

INTERVIEWS De focus van Kristian Arnstad ligt momenteel volledig bij RSC Anderlecht. Hij is namelijk vastbesloten om op korte termijn zijn basisplaats terug te winnen. Arnstad is zich bewust van de concurrentie al kan die alleen maar bijdragen aan zijn verdere ontwikkeling.  Lees verder »


 18-10-2023 

Nieuwe ploegfoto aan abattoir Anderlecht

Nieuwe ploegfoto aan abattoir Anderlecht

ANDERE RSC Anderlecht trok voor de nieuwe ploegfoto van seizoen 2023-2024 naar de abattoir van Anderlecht. !"Met die keuze wil Sporting de band met zijn gemeente en haar inwoners in de verf zetten, en haar liefde uiten voor de hoofdstad", staat er te lezen op de clubwebsite.  Lees verder »

 17-10-2023 
 16-10-2023 
 15-10-2023 

Dolberg wint en verlaat Deense selectie

Dolberg wint en verlaat Deense selectie

WEDSTRIJDEN Kasper Schmeichel en Kasper Dolberg (foto) stonden gisterenavond allebei in de basis bij Denemarken in 3-1-zege tegen Kazachstan. Dolberg is na de wedstrijd wel onmiddellijk teruggekeerd naar zijn thuis in Brussel. Hij laat de match tegen San Marino schieten om bij zijn pasgeboren tweeling te zijn. Lees verder »

 14-10-2023 

Anderlecht wint oefenwedstrijd nipt tegen Beerschot

Anderlecht wint oefenwedstrijd nipt tegen Beerschot

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 1-0 de maat genomen van Beerschot in een oefenpartij die om 11u00 op gang werd gefloten. Riemer stelde spelers op die geen internationale verplichtingen hebben of die net terugkeerden uit blessure. Luis Vazquez scoorde het enige doelpunt. Ashimeru vierde zijn wederoptreden na een langere periode van afwezigheid vanwege een blessure. Lees verder »

 13-10-2023 

Oefenwedstrijd tegen Beerschot

Oefenwedstrijd tegen Beerschot

WEDSTRIJDEN - ANDERE Morgen staat het duel der paars-witten op het programma. RSC Anderlecht speelt namelijk een oefenwedstrijd tegen Beerschot. De wedstrijd wordt gespeeld achter gesloten deuren op het oefencomplex te Neerpede. Ze begint om 11 uur en is live te bekijken op Mauve TV. Lees verder »

 12-10-2023 

Drie RSC Anderlecht-Futures bij nationale U19

Drie RSC Anderlecht-Futures bij nationale U19

WEDSTRIJDEN - JEUGD Bondscoach Wesley Sonck heeft drie spelers van Anderlecht opgeroepen voor het U19-toernooi in Marbella (Spanje). Vriendschappelijke wedstrijden tegen Frankrijk en Nederland staan op het programma. Tristan Degreef, Lars Montegnies en Luca Monticelli zullen RSCA vertegenwoordigen bij de nationale U19. Lees verder »

Vier jeugdspelers RSC Anderlecht in selectie nationale U18

Vier jeugdspelers RSC Anderlecht in selectie nationale U18

WEDSTRIJDEN - JEUGD In een vriendschappelijke wedstrijd gisteren in Marbella (Spanje) speelde België U18 met 1-1 gelijk tegen hun Engelse tegenhangers. Ismaël Baouf stond in de basis, terwijl Aurélio Leo Virisario inviel in de 71e minuut. Anderlecht was ook vertegenwoordigd door de verdedigers Basile Vroninckx (foto) en Kaïs Barry, maar zij bleven op de bank.  Lees verder »

Dolberg papa geworden van tweeling

Dolberg papa geworden van tweeling

ANDERE Kasper Dolberg is vrijdag vader geworden van een tweeling. Twee meisjes. "Vrijdag na de training liet mijn vrouw weten dat het zo ver was. De meisjes werden geboren en ik bleef in het ziekenhuis slapen. Daar ben ik tot 's middags gebleven." Dat belette Dolberg niet om 's avonds gewoon te spelen én te scoren. Lees verder »

 10-10-2023 

15-jarige De Cat tekent eerste profcontract

15-jarige De Cat tekent eerste profcontract

JEUGD Nathan De Cat heeft vanmiddag een profcontract tot medio 2025 ondertekent bij Anderlecht. De middenvelder is amper 15 jaar en geldt als een van de meest beloftevolle spelers van zijn generatie (2008) bij Anderlecht. Dit seizoen speelt hij bij de U18. Lees verder »

 09-10-2023 

Grootste voorsprong op Club Brugge in ruim zes jaar

Grootste voorsprong op Club Brugge in ruim zes jaar

WEDSTRIJDEN De competitie is tien speeldagen ver en Anderlecht staat tweede op één punt van leider Union. Het is jaren geleden dat Anderlecht nog zo hoog stond. De voorsprong met Club Brugge bedraagt vijf  punten. La Dernière Heure viste uit dat deze kloof sinds de overname door Marc Coucke nooit groter was. Lees verder »

Nog meer wedstrijden op zaterdagavond

Nog meer wedstrijden op zaterdagavond

ANDERE Voor het eerst sinds lang speelde Anderlecht het voorbije weekend nog eens op zaterdagavond. "Alles is heel goed verlopen", zegt CEO Non Sports Kenneth Bornauw in Het Laatste Nieuws. De club hoopt dan ook dat de politie vaker groen licht zal geven. Dit jaar volgen alvast nog twee thuismatchen op zaterdagavond. Lees verder »

Nieuwe verlichting zuiniger, lichtshows niet voor altijd

Nieuwe verlichting zuiniger, lichtshows niet voor altijd

ANDERE Zaterdag konden we kennismaken met de nieuwe verlichting van het Lotto Park. 500.000 euro investeerde paars-wit, maar het resultaat mag er zijn. De nieuwe lichtinstallatie werd ingebruik genomen met een prachtige lichtshow, maar zo'n show zal er niet elke keer komen. Deze heeft immers nog een extra prijskaartje. Lees verder »

Anderlecht lanceert sociaal project 'Tous Mauves'

Anderlecht lanceert sociaal project 'Tous Mauves'

ANDERE Anderlecht heeft vandaag het sociale project 'Tous Mauves' voorgesteld. Samen met Telenet wil de club ieder jaar zo'n 5.000 sociaal kwetsbare jongeren, in hoofdzaak tussen 8 en 18 jaar, van binnen en buiten Brussel kansen bieden om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. "Zo willen we sociale inclusie versnellen en versterken", klinkt het. Lees verder »

 08-10-2023 

Riemer: "De titel? Top zes is eerste doel"

Riemer:

INTERVIEWS Na de overwinning tegen KV Mechelen heeft Anderlecht zich stevig in de voorste gelederen van het klassement genestigd. Na afloop van de wedstrijd kreeg coach Brian Riemer de vraag of Anderlecht nu een titelkandidaat is. "Onze visie is nog steeds dezelfde als in het begin van het seizoen", was zijn antwoord. Lees verder »

Stroeykens: "KV Mechelen ligt me"

Stroeykens:

INTERVIEWS Met een vroeg doelpunt wees Mario Stroeykens Anderlecht de weg tegen KV Mechelen. Zijn zesde doelpunt voor het A-elftal en zijn vierde tegen Malinwa. "Mechelen ligt mij inderdaad", vertelde hij na afloop. "Nochtans was ik er vooraf niet mee bezig, maar Jan Vertonghen herinnerde mij eraan tijdens de wedstrijd." Lees verder »

Video: indrukwekkend eerbetoon voor Van Himst

Video: indrukwekkend eerbetoon voor Van Himst

ANDERE Voor de aftrap van de wedstrijd tegen KV Mechelen pakte Anderlecht uit met een indrukwekkend eerbetoon voor Paul Van Himst. Het clubicoon vierde de voorbije week zijn tachtigste verjaardag. Na een prachtige lichtshow kreeg hij een geschenk van aanvoerder Jan Vertonghen en gaf hij de aftrap. Lees verder »

 07-10-2023 

Anderlecht neemt de maat van KV Mechelen

Anderlecht neemt de maat van KV Mechelen

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 3-1 gewonnen van KV Mechelen en bekroonde daarmee het mooie eerbetoon voor de jarige Paul Van Himst. Paars-wit speelde zeer degelijk voor rust, maar het beloonde zichzelf enkel met een doelpunt van Stroeykens. Na rust begon Mechelen goed, maar het was Dolberg die de score verdubbelde. Toch kwam Mechelen nog terug in de wedstrijd via Storm. In de extra tijd nam Amuzu uiteindelijk alle twijfels weg met een bijzonder knappe lopbal vanop grote afstand. Zo boekt Anderlecht zes op zes voor de interlandbreak. Lees verder »

Opstelling: Opnieuw wijzigingen in het elftal

Opstelling: Opnieuw wijzigingen in het elftal

WEDSTRIJDEN Brian Riemer blijft sleutelen aan zijn elftal. In vergelijking met vorig weekend staan Sardella, Stroeykens en Dolberg aan de aftrap ten koste van Patris, Diawara en Vazquez. De terugkeer van Dolberg was verwacht, maar Riemer kiest dus een aanvallender ingesteld middenveld waar Stroeykens zijn kans krijgt. Sardella, die defensief een paar steken liet vallen, krijgt opnieuw zijn kans. Augustinsson behoudt zijn plaats op links. Bij Mechelen staat ex-speler Cobbaut in de basis. Lees verder »

Selectie met N'Diaye, Amuzu en Dolberg

Selectie met N'Diaye, Amuzu en Dolberg

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan vanavond op alle pionnen rekenen, buiten de spelers die langer out zijn zoals Delaney, Ashimeru en Verschaeren. In tegenstelling tot vorige week zijn Amuzu en Dolberg weer van de partij. Ook N'Diaye is weer wedstrijdklaar. Vorig seizoen verraste KV Mechelen door op de laatste reguliere speeldag met 2-3 te komen winnen in het Lotto Park.  Lees verder »

Schmeichel nummer 1 in doel

Schmeichel nummer 1 in doel

INTERVIEWS Kasper Schmeichel mag zich nu echt de nummer 1 in doel noemen bij RSC Anderlecht, al benadrukt de coach dat hij zich wel elke week opnieuw zal moeten bewijzen. "Er is en blijft een gezonde concurrentie", aldus Brian Riemer. Lees verder »

 06-10-2023 
 05-10-2023 

Lichtshow voor jarige Paul Van Himst

Lichtshow voor jarige Paul Van Himst

ANDERE Komend weekend speelt RSC Anderlecht nog eens een zaterdagavondwedstrijd in het Lotto Park en de club vroeg die uitzondering al een tijdje geleden aan.  Want het voorziet een lichtshow voor de 80-jarige Paul Van Himst.  Lees verder »

 04-10-2023 
 03-10-2023 

"Stassin is een killer, maar geen spits die oorlog maakt"

TRANSFERS Het vertrek van Lucas Stassin zorgde afgelopen zomer voor heel wat gefronste werkbrauwen bij Anderlecht-supporters. In de podcast 'Vier-nul' van Het Laatste Nieuws duidt Frank Boeckx, die de voorbije jaren met Stassin werkte, welk type spits Stassin is. Wat blijkt? Het huidige Anderlecht speelt met een heel ander type. Lees verder »

Speciale editie retrotruitje ter ere van Van Himst

Speciale editie retrotruitje ter ere van Van Himst

ANDERE Paul Van Himst vierde gisteren zijn 80ste verjaardag, ter ere van die verjaardag brengt RSC Anderlecht éénmalig een retrotruitje uit. Het is een heruitgave van de witte shirts waarin Van Himst ooit speelde. De spelers zullen het truitje ook dragen tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen van komende zaterdag. Lees verder »

 02-10-2023 

Verjaardag Paul Van Himst

Verjaardag Paul Van Himst

ANDERE Anderlechticoon Paul Van Himst is vandaag jarig. De ex-speler en -trainer van Paars-wit blaast vandaag 80 kaarsen uit. Van Himst werd maar liefst acht maal kampioen bij Anderlecht en won vier maal de Gouden Schoen. In 1983 won Van Himst als trainer bij Anderlecht de UEFA Cup na een dubbele confrontatie tegen Benfica. Lees verder »

 01-10-2023 

Futures spelen gelijk tegen negen man

Futures spelen gelijk tegen negen man

1B De RSCA Futures zijn in een spektakelrijke wedstrijd niet verder geraakt dan 3-3 tegen Lierse. Lierse speelde bijna 40 minuten met negen spelers en scoorde toch de gelijkmaker in de extra tijd via een own-goal. De Futures blijven met zes punten onderaan kamperen op plaats veertien in de stand. Lees verder »