Laatste nieuws

 09-05-2024 

Visser scheidsrechter tegen Genk

Visser scheidsrechter tegen Genk

WEDSTRIJDEN Lawrence Visser is aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd van zaterdag om 20.45 uur tegen Genk, waarbij hij zal worden bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Rien Vanyzere en Michele Seeldraeyers. De vierde official voor de wedstrijd is Wesli De Cremer.  Lees verder »

Transfer Debast naar Sporting lijkt te vorderen

Transfer Debast naar Sporting lijkt te vorderen

TRANSFERS Zeno Debast zal mogelijk daadwerkelijk bij Sporting Lissabon tekenen. De 20-jarige centrale verdediger staat op het punt de eerste aanwinst van de club te worden voor het komende seizoen. Volgens de krant A Bola, voldoen de Portugezen quasi aan alle eisen van Anderlecht. Er zou een contract van vijf jaar klaarliggen voor Debast. Lees verder »


 08-05-2024 
 07-05-2024 

Vertonghen en Ashimeru meerdere matchen out

Vertonghen en Ashimeru meerdere matchen out

BLESSURES Opnieuw een zware slag voor Anderlecht qua blessureleed: Majeed Ashimeru en Jan Vertonghen zijn out voor meerdere weken. Vertonghen heeft last van liesproblemen en zal zeker de belangrijke wedstrijden tegen KRC Genk en Club Brugge missen. Gattoni zal hem hoogstwaarschijnlijk moeten vervangen. Lees verder »

Schmeichel houden wordt kostelijk

Schmeichel houden wordt kostelijk

TRANSFERS Het is nog onzeker of Kasper Schmeichel volgend seizoen nog bij Anderlecht zal spelen. De doelman heeft dit seizoen indruk gemaakt door veel reddingen te verrichten en aanvallend bij te dragen. Schmeichel heeft een contract voor één seizoen, maar de club kan dit verlengen met een optie. Als dit gebeurt, zal Schmeichel aanzienlijk meer gaan verdienen dan zijn huidige salaris van 250.000 euro. Er wordt gesproken over een verdubbeling. De Deense nummer één heeft voorlopig nog niks beslist. Lees verder »


 06-05-2024 

Concurrentie om Peretz neemt toe

Concurrentie om Peretz neemt toe

TRANSFERS RSC Anderlecht krijgt concurrentie in de strijd om Bayern-doelman Daniel Peretz vanuit de Deense eerste divisie. Naast paars-wit, tonen ook FC Kopenhagen en Bröndby IF interesse in een huurdeal met de keeper. Tot nu toe is er echter nog geen overeenkomst bereikt met een van de genoemde clubs. Het staat vast dat Peretz komend seizoen elders zal worden ondergebracht om speelervaring op te doen. Lees verder »

Vertonghen waarschijnlijk out tegen Genk

Vertonghen waarschijnlijk out tegen Genk

BLESSURES Het is hoogst onzeker of Jan Vertonghen beschikbaar zal zijn voor de wedstrijd tegen Genk op zaterdagavond. De Belgische verdediger heeft een blessure aan de lies, naar verwachting een klein scheurtje. Indien die diagnose wordt bevestigd door additionele onderzoeken op dinsdag (vandaag vonden eerste medische checks plaats), zal hij een race tegen de klok moeten voeren om op tijd fit te zijn voor de wedstrijd tegen Brugge op zondag 19 mei. Vertonghen zal in dat geval niet op tijd hersteld zijn voor de wedstrijd tegen Genk. Lees verder »

Verzamelde reacties na Union: "We blijven in de titelrace"

Verzamelde reacties na Union:

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Mats Rits had gehoopt dat het team de leiding zou kunnen behouden en vond dat paars-wit een goal verdiende in de sterke eerste helft. Echter vooral in de tweede helft speelde Union hun power-play en dwong Anderlecht om zich wat terug te trekken. Ondanks dat behield het team een solide verdediging, zelfs met het verlies van Jan Vertonghen wat resulteerde in een aangepast plan met twee rechtsbenige verdedigers in het centrum. "We houden wel ons lot in eigen handen en hebben nu twee thuiswedstrijden in de resterende drie matchen. Het optimisme in de groep blijft hoog", besloot hij.  Lees verder »

Overzicht van uitgeleende spelers

Overzicht van uitgeleende spelers

ANDERE Marco Kana viel bij de wedstrijd van Kortrijk tegen Eupen in de 59e minuut in. Zijn team won met 1-0 en KVK verlaat zo de degradatiezone en maakt kans op het behoud. Ishaq Abdulrazak stond dan weer niet op het wedstrijdformulier van BK Hacken tegen Sirius. Hacken won wel met 0-3 en staat nu op de vierde plaats in het klassement. Lees verder »

Riemer: "We gingen vol voor de overwinning"

Riemer:

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Brian Riemer, de T1 van Anderlecht, was vastbesloten om de wedstrijd tegen Union winnend af te sluiten om de eerste plaats te behouden. Riemer was tevreden over de prestatie van zijn team, vooral in de eerste helft, maar vond dat de efficiëntie ontbrak. De trainer maakt zich verder niet druk om wie er op dit moment bovenaan staat in het klassement, maar kijkt naar wie er aan het einde van de play-offs bovenaan zal staan. "Nu is het belangrijk om Genk thuis te verslaan voordat we het thuis opnemen tegen Brugge in een wedstrijd die absoluut gewonnen moet worden", klinkt het. Lees verder »


 05-05-2024 

Ashimeru vervangen met krampen

Ashimeru vervangen met krampen

BLESSURES - INTERVIEWS Majeed Ashimeru speelde een uitstekende wedstrijd vandaag en deed het middenveld weer beter draaien. De middenvelder moest echter naar de kant met een blessure, of zo leek het toch. "Majeed had een kramp door weinig speeltijd dit seizoen", klonk het bij Riemer. "We denken niet aan een blessure", vervolgde hij. Vertonghen en Ashimeru moesten ook overgeven 'a de match, maar de oorzaak daarvan is nog onbekend. Lees verder »

Riemer: 'Het is zeker geen ernstige blessure'

Riemer: 'Het is zeker geen ernstige blessure'

BLESSURES - INTERVIEWS Anderlecht leek zijn blessureproblemen grotendeels achter zich te hebben gelaten, maar het lot besliste er anders over. Tijdens de wedstrijd tegen Union raakte Jan Vertonghen geblesseerd aan de lies. Ondanks pogingen om door te spelen, moest de aanvoerder van RSCA het veld verlaten. Trainer Brian Riemer gaf aan dat de blessure niet ernstig leek, maar de precieze ernst is nog onzeker. Lees verder »

Achtervolgen voor Anderlecht na draw

Achtervolgen voor Anderlecht na draw

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de leiding moeten afstaan aan Club Brugge na een 0-0 in Union. Nochtans speelde het zijn beste uitwedstrijd van de play-offs en kreeg het voldoende kansen om te scoren. Het eerste half uur en het eerste kwartier na rust van Paars-wit waren goed. Union kon vooral dreigen vanop afstand via Amoura. Pech achtervolgt Anderlecht deze play-offs want Vertonghen moest al na een half uur de wedstrijd verlaten met een blessure. Anderlecht moet nu achtervolgen, maar blijft alles in handen houden. Voor de optimisten, Anderlecht is zeker van minstens plaats drie.  Lees verder »

Vertonghen valt uit met blessure

Vertonghen valt uit met blessure

BLESSURES Opnieuw blessurezorgen bij Anderlecht. Nu Anders Dreyer en Kasper Schmeichel weer van de partij zijn, is het Jan Vertonghen die uitvalt. De aanvoerder moest tegen Union na 33 minuten de strijd staken. Wellicht gaat het om een liesblessure. Lees verder »

Opstelling: Basisplaats voor Ashimeru, Denen keren terug

Opstelling: Basisplaats voor Ashimeru, Denen keren terug

WEDSTRIJDEN Nu Club Brugge alleen leider is, weet Anderlecht dat het meer dan ooit geen 'walk in het Dudenpark' zal worden, al blijven de volgende speeldagen even cruciaal. Ashimeru start in de basis voor Leoni. Schmeichel en Dreyer zijn blijkbaar voldoende hersteld en starten eveneens. Verschaeren neemt plaats op de bank. Sinds de terugkeer van Union wist Paars-wit nog nooit wat te rapen bij de buren, maar het haalde wel vier op zes uit de laatste twee thuismatchen. Lees verder »

Interesse in doelman Peretz?

Interesse in doelman Peretz?

TRANSFERS RSC Anderlecht onderhandelt momenteel over de komst van de Israëlische doelman Daniel Peretz. Peretz, 23 jaar oud en 1,90m groot, is momenteel de derde doelman bij Bayern München. Hij heeft dit seizoen zes wedstrijden gespeeld, waarvan vier zonder tegendoelpunten. Peretz is opgeleid bij Maccabi Tel Aviv en speelde ook een seizoen bij Beitar Tel Aviv, voordat hij terugkeerde naar zijn opleidingsclub en uiteindelijk werd opgemerkt door de Duitse grootmacht. Lees verder »

 04-05-2024 

Selectie: Verschaeren, Dreyer en Schmeichel present

Selectie: Verschaeren, Dreyer en Schmeichel present

WEDSTRIJDEN Of ze morgen daadwerkelijk alle drie aan de aftrap zullen staan, valt nog af te wachten, maar Anderlecht kan weer rekenen op Dreyer, Schmeichel en Verschaeren voor de cruciale wedstrijd op Union. Delaney en Amuzu moeten uitkijken voor een derde gele kaart en een daarbijhorende schorsing. De competitie zit nu echt in de eindfase dus elk puntenverlies van de drie clubs bovenaan kan grote gevolgen hebben. Kan Anderlecht eindelijk eens iets laten zien op verplaatsing in de play-offs? Lees verder »

RSCA Women kloppen OHL op een diefje

RSCA Women kloppen OHL op een diefje

DAMES OH Leuven lijkt in korte tijd alles uit handen te geven. Na het verlies in de bekerfinale tegen Club Brugge, heeft Anderlecht vandaag met 0-1 gewonnen in Leuven. Marie Minnaert besliste de wedstrijd in het laatste moment. Anderlecht staat nu 3 punten voor op OHL met nog 3 speeldagen te gaan. Lees verder »

Dave Cosgrove al weg bij Anderlecht

Dave Cosgrove al weg bij Anderlecht

ANDERE Dave Cosgrove, die recent werd aangesteld als de nieuwe Performance Director bij Anderlecht, heeft de club al verlaten volgens Het Laatste Nieuws. Officieel heet het dat hij om privéredenen naar de Verenigde Staten trekt, maar de kans op zijn terugkeer is vrijwel onbestaande aangezien men bij de club niet tevreden was over zijn manier van werken. De timing van zijn komst was bovendien erg vreemd en ongelukkig, namelijk vol in de titelstrijd. Lees verder »


 03-05-2024 

Ali Maamar tekent profcontract

Ali Maamar tekent profcontract

JEUGD Ali Maamar, die al sinds de U7 bij de Anderlechtse opleiding zit, heeft een eerste professioneel contract getekend bij Sporting Anderlecht tot 2026. De 19-jarige rechtsback heeft zich geleidelijk aangepast aan het team en de professionele voetbalwereld en wordt nu dus beloond met een profcontract. Lees verder »

Topwedstrijd voor RSCA Women

Topwedstrijd voor RSCA Women

DAMES Op zaterdag 4 mei om 13.30 uur wordt in de Lotto Super League een topmatch afgewerkt. Anderlecht gaat dan  namelijk op bezoek gaan bij hun grootste rivaal, OHL. Beide teams staan gelijk aan de leiding van het klassement met 35 punten, op de voet gevolgd door Standard met 2 punten minder. OHL heeft deze week wel al een ferme teleurstelling te verwerken gekregen door de finale van de Belgische Beker tegen Brugge te verliezen. Lees verder »

Ook Schmeichel is terug beschikbaar

Ook Schmeichel is terug beschikbaar

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Paars-wit bereidt zich voor op een belangrijke wedstrijd tegen Union dit weekend. Volgens de pers zijn zowel Anders Dreyer als Kasper Schmeichel klaar om aan de aftrap te verschijnen. Yari Verschaeren kan ook nog deel uitmaken van de selectie, maar zal waarschijnlijk op de bank beginnen. Majeed Ashimeru, die momenteel in topvorm verkeert, zou mogelijk Thomas Delaney of Theo Leoni kunnen vervangen op het veld. Lees verder »


 02-05-2024 

Dreyer lijkt fit voor zondag

Dreyer lijkt fit voor zondag

BLESSURES Anders Dreyer is vandaag jarig en verscheen op het veld bij de training. Het lijkt er in elk geval op dat de blessure van de Deen gunstig evolueert, maar ook voldoende om zondag opnieuw aan te treden in de cruciale wedstrijd op Union? Verder moeten Francis Amuzu en Thomas Delaney uitkijken voor een derde gele kaart die een speeldag schorsing zou opleveren. Lees verder »

Pro League wil transfers jonge spelers belemmeren

Pro League wil transfers jonge spelers belemmeren

JEUGD De Pro League wil het aantal (lucratieve) transfers van jonge voetballers beperken en heeft een actieplan opgesteld dat deze herfst tot een reeks maatregelen zal leiden. Dinsdag werd de transfer van de 13-jarige Ilyes Bennane naar Anderlecht afgerond, wat al zijn vierde club is in zijn jonge carrière na eerder gespeeld te hebben voor Eupen, Standard en Racing Genk. Lees verder »

RSCA Futures spelen vriendschappelijk tegen Feyenoord

RSCA Futures spelen vriendschappelijk tegen Feyenoord

JEUGD - 1B RSCA Futures blijft nog even actief in afwachting van het einde van het seizoen en zal na hun recente wedstrijd in Rocourt nu afreizen naar Rotterdam voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de U21 van Feyenoord. Het is nog niet zeker of deze wedstrijd live zal worden uitgezonden op Mauve TV.  Lees verder »

 01-05-2024 

Gratis toegang voor finale U19 beker

Gratis toegang voor finale U19 beker

JEUGD De -19-jarigen van Anderlecht hebben zich gekwalificeerd voor de finale van de Beker van België na een overwinning op Westerlo in de strafschoppenserie. De finale tegen Club Brugge zal plaatsvinden op zaterdag 11 mei in het Marc Gevaert Sportcomplex in Dikkelvenne. De toegang is gratis en de aftrap wordt gegeven om 14.30 uur. Voor de 64-jarige trainer Hubert Lemaire zal dit zijn laatste wedstrijd zijn. Lees verder »