Archieven

 31-05-2023 

Geen EK U23 voor Arnstad

Geen EK U23 voor Arnstad

WEDSTRIJDEN Kristian Arnstad maakt geen deel uit van de selectie van Noorwegen voor het EK U23 in juni. De 19-jarige middenvelder speelde in juni vorig jaar drie kwalificatieduels en in maart mocht hij nog een kwartier invallen tijdens een oefenduel tegen Nederland.  Lees verder »

 30-05-2023 

Assist en doelpunt voor Olsson (video)

Assist en doelpunt voor Olsson (video)

WEDSTRIJDEN Als Midtjylland nog twijfelde om Kristoffer Olsson definitief over te nemen van Anderlecht, heeft de middenvelder nog enkele extra argumenten op tafel gelegd. In de partij tegen Silkeborg maandagavond was hij goed voor een erg fraaie assist en een dito doelpunt.  Lees verder »

Häcken ontkent Anderlecht-bod op Traoré

Häcken ontkent Anderlecht-bod op Traoré

TRANSFERS In een reactie bij Het Nieuwsblad ontkent Martin Ericsson, de sportief directeur van BK Häcken, dat Anderlecht een bod heeft uitgebracht op spits Benie Traore. Dat nieuws werd vanmiddag nochtans de wereld ingestuurd. Ericsson lijkt wel niet zinnens om Traore voor een appel en een ei te laten gaan. Lees verder »

 29-05-2023 

Verbruggen naar EK U21

Verbruggen naar EK U21

ANDERE Bart Verbruggen maakt deel uit van de Nederlandse selectie voor het EK onder 21 in Roemenië en Georgië. Dat wil zeggen dat de doelman niet langer tot de A-selectie behoort van Nederland voor de komende kwalificatiewedstrijden. Lees verder »


 28-05-2023 
 27-05-2023 
 26-05-2023 

 25-05-2023 

Debast: "EK U21? Ik zou me vereerd voelen"

Debast:

INTERVIEWS Terwijl verschillende van zijn ploegmaats genieten van vakantie, bereidt Zeno Debast zich voor voor interlandvoetbal in juni. En hij heeft er zin in. "Wat extra wedstrijden zouden goed zijn. Zo lang thuis in de zetel zitten en de play-offs op televisie volgen, dat is niets voor mij." Lees verder »

Krijgt Anderlecht-stadion weldra nieuwe naam?

Krijgt Anderlecht-stadion weldra nieuwe naam?

ANDERE Eind dit seizoen loopt de sponsorovereenkomst met de Nationale Loterij af. Het Nieuwsblad weet dat de onderhandelingen over een verlenging moeizaam verlopen. De loterij zou niet hetzelfde bedrag dan voorheen willen betalen. En zo bestaat ook de kans dat het stadion van naam verandert. Lees verder »

Kana wil meer spelen, bij Anderlecht of elders

Kana wil meer spelen, bij Anderlecht of elders

TRANSFERS Door blessures miste Marco Kana het grootste deel van het voorbije seizoen, maar volgend voetbaljaar moet het zijne worden. Zijn entourage hoopt dat Kana veel speelminuten kan maken, maar Anderlecht kan hem niets beloven. En dus luisteren ze ook naar andere voorstellen, aldus La Dernière Heure. Lees verder »

Voerde Veldman al scoutingsopdracht voor Ajax uit?

Voerde Veldman al scoutingsopdracht voor Ajax uit?

TRANSFERS Robin Veldman was gisteren aanwezig bij de wedstrijd tussen Fenerbahçe en Sivasspor in de Turkse beker. Volgens lokale media was hij er om Ferdi Kadıoğlu en Arda Güler te bekijken. Opvallend: beide spelers hebben een erg hoge marktwaarde en Güler werd recent erg nadrukkelijk in verband gebracht met Ajax. Lees verder »

Sardella en Debast in voorselectie EK U21

Sardella en Debast in voorselectie EK U21

JEUGD Anderlecht-spelers Zeno Debast en Killian Sardella (foto) maken deel uit van de voorselectie van de Belgische U21 voor het EK in juni. Dat weet Het Nieuwsblad. Een volledige lijst heeft de krant niet, dus het is niet uitgesloten dat er nog spelers van Anderlecht in de voorselectie opgenomen zijn. Lees verder »

 24-05-2023 

Thuiswedstrijden RSCA Futures niet meer op televisie?

Thuiswedstrijden RSCA Futures niet meer op televisie?

1B Sudpresse meldt dat de Pro League en de vier clubs die een U23-team in 1B laten aantreden, overeengekomen zijn dat zij niet langer moeten instaan voor de kosten die gepaard gaan met een rechtstreekse televisie-uitzending. In de praktijk zal dit wellicht betekenen dat de thuiswedstrijden van onder meer de RSCA Futures niet langer live op tv zullen komen. Lees verder »

Angulo helpt Ecuador aan winst met assist (video)

Angulo helpt Ecuador aan winst met assist (video)

JEUGD Op het WK U20 heeft Ecuador vannacht met 2-1 gewonnen tegen Slovakije. Nilson Angulo zorgde voor de assist bij het winnende tweede doelpunt, al gaan de credits voor deze treffer toch vooral naar doelpuntenmaker José Klinger, die uitpakte met een heerlijk afstandsschot. Lees verder »

 23-05-2023 

Kindermans sprak al met Antwerp

Kindermans sprak al met Antwerp

TRANSFERS Het Nieuwsblad meldt dat Antwerp interesse toont in Jean Kindermans. Volgens de krant wil de Antwerpse club haar jeugdwerking uitbouwen en vond al een gesprek plaats met Kindermans. Robin Veldman zou dan weer wat dichter bij Ajax staan. Lees verder »


 22-05-2023 
 21-05-2023 

Dauda trefzeker voor Tenerife (video)

Dauda trefzeker voor Tenerife (video)

WEDSTRIJDEN Met een doelpunt in de 79e minuut heeft Mo Dauda zijn club Tenerife dit weekend op weg gezet naar een 2-1-zege tegen Burgos. De Anderlecht-huurling mocht iets voorbij het uur invallen bij een 0-1-achterstand. Een dik kwartier later hing hij de bordjes gelijk. Lees verder »

 19-05-2023 

 17-05-2023 

Anderlecht-trio veilt shirt voor volleybalster Lennik

Anderlecht-trio veilt shirt voor volleybalster Lennik

ANDERE Jan Vertonghen, Zeno Debast en Yari Verschaeren (foto) hebben een gesigneerd shirt ter beschikking gesteld van een veiling ten voordele van een volleybalster van VC Lennik. De jongedame werd in oktober geveld door een levensbedreigende bacterie. Nu is ze bezig aan een lange en zware revalidatie.  Lees verder »

"100 miljoen euro nodig om ambitie waar te maken"

ANDERE Komt er dan toch geen 'nieuwe' kapitaalsverhoging? Humo pakt deze week opnieuw uit met een artikel over de bedrijfsvoering van Anderlecht. Volgens bronnen binnen de club is de kapitaalverhoging die onlangs werd aangekondigd, geen nieuwe, maar maakt deze nog deel uit van de kapitaalverhoging van eind 2021. Lees verder »

 16-05-2023 

16-jarige Nigeriaan in beeld

16-jarige Nigeriaan in beeld

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht is een van de clubs die gecharmeerd is geraakt door Yahaya Lawali. Dat schrijven Nigeriaanse media. De concurrentie voor de 16-jarige rechtsback is echter groot en de kans is reëel dat Anderlecht niet zijn bestemming wordt. Hij zou immers naar Barcelona verhuizen. Lees verder »

 15-05-2023 

Officieel: Michez tekent voor drie jaar bij Beerschot

Officieel: Michez tekent voor drie jaar bij Beerschot

TRANSFERS - 1B Dezelfde dag als dat hij afscheid nam van Anderlecht, heeft Simion Michez zijn nieuwe club bekendgemaakt. Het 21-jarige jeugdproduct van paars-wit tekent een contract voor drie jaar bij Beerschot. "Het is geweldig dat ik deze stap kan zetten om mij te ontwikkelen", vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. Lees verder »

Abonnementsprijzen voor volgend seizoen bekend

Abonnementsprijzen voor volgend seizoen bekend

ANDERE Anderlecht heeft de abonnementsprijzen voor het volgende seizoen bekendgemaakt. Nieuw is dat je voortaan kan kiezen om je abonnement in een keer te betalen of in maandelijkse schijven. "Kies je voor jaarlijks, dan betaal je evenveel als afgelopen seizoen", zo meldt de club. Lees verder »

Gillet wellicht weg als coach RSCA Futures

Gillet wellicht weg als coach RSCA Futures

1B Het Nieuwsblad vernam dat de jeugdwerking van Anderlecht deze zomer een metamorfose zal ondergaan. Een verlengd verblijf van Guillaume Gillet als coach van de RSCA Futures lijkt daarbij onwaarschijnlijk. Club Luik toont alvast belangstelling in Gillet en die interesse is wederzijds. Lees verder »

 14-05-2023 

RSCA Woman zetten kers op de taart

RSCA Woman zetten kers op de taart

WEDSTRIJDEN De RSCA Woman hebben dit weekend de competitie afgesloten met een 5-0-zege tegen Gent. Anderlecht was al kampioen. Voor Justien Odeurs (foto) Charlotte Tison, Mariam Toloba en Michelle Colson was het hun laatste wedstrijd voor Anderlecht. Lees verder »

 12-05-2023 
 11-05-2023 

Ook laatste lid van Mazzu's staff verlaat Anderlecht

Ook laatste lid van Mazzu's staff verlaat Anderlecht

ANDERE Thibaut Meyer en Anderlecht hebben in onderling overleg beslist om hun wegen te laten scheiden. De 35-jarige Meyer was sinds vorige zomer physical coach bij paars-wit. Hij was samen met Felice Mazzu overgekomen van Union. Met Dries Bloemen heeft Anderlecht al een vervanger op het oog. Lees verder »

 09-05-2023 

Vandenhaute: "Top vier is het doel"

Vandenhaute:

ANDERE Na afloop van de raad van bestuur gisterenavond sprak voorzitter Wouter Vandenhaute met de pers die aan het stadion stond te wachten. "Top vier is het doel volgend seizoen en daar gaan we middelen voor vrijmaken", zo klonk het. "En we zullen niet eerst moeten verkopen alvorens versterking te halen." Lees verder »

 08-05-2023 
 07-05-2023 
 06-05-2023 

Maandag komt raad van bestuur samen

Maandag komt raad van bestuur samen

ANDERE Maandagavond komt de raad van bestuur van Anderlecht opnieuw samen. Dat weet Het Laatste Nieuws. Volgens de krant zullen de twee CEO's, Jesper Fredberg en Kenneth Bornauw, hun beleid toelichten en verdedigen. Ook over een nieuwe kapitaalsverhoging zou er beslist worden. Lees verder »

 05-05-2023 

Geen A-kernspelers voor laatste matchen Futures

Geen A-kernspelers voor laatste matchen Futures

1B Anderlecht zal geen spelers uit de A-kern laten meespelen tijdens de laatste twee competitieduels van de RSCA Futures. Dat weten de Sudpresse-kranten. Ook Theo Leoni werd al met vakantie gestuurd om met opgeladen batterijen aan de voorbereiding met de A-ploeg te kunnen beginnen. Lees verder »

 04-05-2023 

Legear zet punt achter carrière

Legear zet punt achter carrière

ANDERE Jonathan Legear stopt eind dit seizoen met voetballen. De intussen 36-jarige flankaanvaller speelt momenteel nog bij Visé in de eerste amateurklasse. Zijn grootste successen kende hij bij Anderlecht, de club waar hij doorbrak. Lees verder »

Angulo mag van Anderlecht naar WK U20

Angulo mag van Anderlecht naar WK U20

ANDERE Anderlecht heeft Nilson Angulo toestemming gegeven om met Ecuador deel te nemen aan het WK voor U20. Dat vindt van 20 mei tot 11 juni plaats in Argentinië. Clubs zijn door de FIFA niet verplicht om hun spelers voor dit toernooi vrij te geven. Lees verder »

Algerijnse spits gelinkt aan Anderlecht

Algerijnse spits gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Volgens media uit Algerije toont Anderlecht belangstelling voor Mohamed Amoura. Deze 22-jarige aanvaller speelt sinds 2021 voor Lugano in Zwitserland. Hij speelde dit seizoen 30 wedstrijden in alle competities samen en scoorde daarin negen keer en gaf drie assists. Amoura telt ook elf interlands waarin hij twee keer scoorde. Lees verder »

 03-05-2023 

'Anderlecht meest concreet voor Wlodarczyk'

'Anderlecht meest concreet voor Wlodarczyk'

TRANSFERS Volgens de Poolse website Interia Sport is Anderlecht de club die de meest concrete belangstelling toont voor spits Szymon Włodarczyk. De 20-jarige aanvaller scoorde dit seizoen acht keer in de competitie. Wekelijks komen heel wat westerse clubs hem scouten, zo klinkt het. Lees verder »

Optie Mykhaylichenko wellicht automatisch gelicht

Optie Mykhaylichenko wellicht automatisch gelicht

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad is de kans erg groot dat Bogdan Mykhaylichenko na dit seizoen definitief naar Shakthar Donetsk verkast. De krant weet dat mits voldaan aan enkele parameters de optie automatisch gelicht wordt. Aangezien de linksback een basispion is, lijkt dat te zullen gebeuren. Lees verder »

18-jarige Diallo tekent eerste profcontract

18-jarige Diallo tekent eerste profcontract

JEUGD - 1B Amadou Diallo, een 18-jarige flankspeler, heeft vandaag een profcontract tot 2025 bij Anderlecht getekend. De jonge Brusselaar speelt dit seizoen bij de U18, maar proefde ook al enkele keren van 1B met de RSCA Futures. Volgend seizoen zal hij volwaardig deel uitmaken van de Futures-kern. Lees verder »

 02-05-2023 

Officieel: De Caigny en Javier Melchor

Officieel: De Caigny en Javier Melchor

TRANSFERS Op de officiële website heeft Anderlecht de komst aangekondig van Tine De Caigny en van keepertrainer Javier Melchor. Beide aankondigingen lagen in de lijn van de recente verwachtingen. Zo had trainer Mattheus gisteren al over de terugkeer van De Caigny verteld. Lees verder »

 01-05-2023 

De Caigny keert terug naar RSCA Women

De Caigny keert terug naar RSCA Women

DAMES - DAMES Trainer Dave Mattheus heeft in een interview met Het Laatste Nieuws laten weten dat er een akkoord is over de terugkeer van aanvalster Tine De Caigny van Hoffenheim. De Red Flame verliet Paars-wit twee seizoen geleden voor de Duitse club. De Caigny scoorde al 46 maal voor Anderlecht. Lees verder »