Archieven

 31-07-2023 
 30-07-2023 
 29-07-2023 

Tumult bij supporters, spelers pas laat vertrokken

Tumult bij supporters, spelers pas laat vertrokken

ANDERE De nederlaag, en wellicht nog veel meer de manier waarop, tegen Union zorgde voor de nodige heisa bij de in het Dudenpark aanwezige Anderlecht-supporters. Nog tijdens de wedstrijd was er een opstootje. Na afloop kregen de spelers duidelijk te horen dat de fans niet tevreden waren. Lees verder »

RSCA Futures gelijk tegen FC Eindhoven

RSCA Futures gelijk tegen FC Eindhoven

WEDSTRIJDEN - 1B De RSCA Futures hebben vanmiddag 2-2 gelijk gespeeld in een oefenduel tegen FC Eindhoven. Paars-wit kwam op voorsprong via Tristan Degreef, maar de club van voormalig Anderlecht-T2 Willem Weijs boog de situatie om. In de 89e minuut sleepte invaller Amadou Diallo (foto) een gelijkspel uit de brand. Lees verder »

Riemer opvallend positief na futloze prestatie

Riemer opvallend positief na futloze prestatie

INTERVIEWS Coach Brian Riemer toonde zich na de slechte match van zijn ploeg wel erg optimistisch. Uiteindelijk had Paars-wit weeral kansloos verloren tegen Union dat bijna zijn halve ploeg had moeten veranderen door de vele transfers. Anderlecht slaagde er met veel goede wil in om twee kansen te creëren waarvan een binnen het kader. Lees verder »


 28-07-2023 

Anderlecht verliest en is opnieuw nergens tegen Union

Anderlecht verliest en is opnieuw nergens tegen Union

WEDSTRIJDEN Een dramatisch Anderlecht heeft alweer verloren van Union, het zevende verlies op rij. Het verloor kansloos met 2-0. Union, dat bovendien heel wat basisspelers zag vertrekken, domineerde de eerste helft waarin het slechts een keer scoorde. Het had best 4-0 kunnen staan aan het rustsignaal. Na rust mocht Anderlecht de bal hebben, maar het slaagde er slechts in de slotfase in om tot enkele (halve) kansen te komen. In de slotfase kreeg Union een penalty cadeau waardoor het de score verdubbelde. Nieuwe wijn in oude zakken dus. Anderlecht kan volgend weekend meteen serieus aan de bak tegen kampioen Antwerp. Lees verder »

Opstelling: Zelfde elftal als tegen Ajax

Opstelling: Zelfde elftal als tegen Ajax

WEDSTRIJDEN Brian Riemer behoudt het vertrouwen van het elftal dat vorig weekend Ajax versloeg. Nieuwkomers Vazquez en Lonwijk zijn nog niet opgenomen in de selectie. Kan Anderlecht vanavond eindelijk het tij keren? Sinds Union terugkeerde naar de Pro League slaagde Anderlecht er nog geen enkele keer in om een punt te pakken in de derby. Union heeft dan wel verschillende sterkhouders verloren, hen onderschatten is het gevaarlijkste wat je kan doen. Lees verder »

Vertonghen: "Wie hier niet wilde zijn, mocht vertrekken"

Vertonghen:

INTERVIEWS Toewijding, dat is het codewoord bij het Anderlecht van Jesper Fredberg en Brian Riemer. Dat blijkt nogmaals uit een uitspraak van Jan Vertonghen vandaag in Het Laatste Nieuws. "Riemer wil een groep die Anderlecht voorop zet. Hij zei letterlijk 'Wie hier niet wil zijn, mag vertrekken'. Iedereen die hier nu nog is, wil hier zijn." Lees verder »

Nieuwe interesse voor Amuzu

Nieuwe interesse voor Amuzu

TRANSFERS Net als vorige zomer zouden enkele clubs interesse hebben in Francis Amuzu volgens La Dernière Heure. Het zou gaan om Leeds, Luton Town en opnieuw Nice. Vorige zomer wilden de Fransen 10 miljoen betalen, maar Anderlecht wilde hem niet laten gaan. Lees verder »

 27-07-2023 

Officieel: Lucas Stassin naar Westerlo

Officieel: Lucas Stassin naar Westerlo

TRANSFERS De beloftevolle spits Lucas Stassin vertrekt naar Westerlo dat al enkele pogingen had ondernomen om de speler te transfereren. Stassin was topschutter van de RSCA Futures en CEO Fredberg vermeldt dat het niet de wens van de club was dat Stassin zou vertrekken. Lees verder »

Officieel: Tudor Mendel-Idowu tekent bij Anderlecht

Officieel: Tudor Mendel-Idowu tekent bij Anderlecht

TRANSFERS De transfer van Tudor Mendel-Idowu (18) is officieel aangekondigd op de website van Anderlecht. De jonge flankaanvaller tekent voor drie jaar met een optie voor een extra jaar. Hij was einde contract bij Chelsea en leek op weg naar Barcelona B, maar Anderlecht kon daar een stokje voor steken. Lees verder »

Officieel: Nkaka tekent bij Lierse

Officieel: Nkaka tekent bij Lierse

TRANSFERS Aristote Nkaka heeft een nieuwe werkgever gevonden. De 27-jarige Belg, sinds 1 juli verlost van zijn contract bij Anderlecht, tekende een overeenkomst voor één seizoen bij Lierse. Opvallend: de Pallieters zien hem als een centrale verdediger. Lees verder »

Officieel: Sadiki naar Union

Officieel: Sadiki naar Union

TRANSFERS Het is nu ook officieel bevestigd door beide clubs: Noah Sadiki trekt de deur toe bij Anderlecht om te verhuizen naar de buren van Union. Sadiki speelde al sinds zijn zesde bij Anderlecht en debuteerde in het seizoen 2021-2022 onder Kompany in het eerste elftal. Lees verder »

Ook Stassin staat op vertrekken

Ook Stassin staat op vertrekken

TRANSFERS Topschutter van de RSCA Futures, Lucas Stassin, staat op vertrekken. Westerlo en Anderlecht hebben volgens La Dernière Heure nu toch een overeenkomst bereikt over de jonge aanvaller. Eerder had Anderlecht al verschillende malen een bod van Westerlo geweigerd. Lees verder »

 26-07-2023 

Sadiki op weg naar Union

Sadiki op weg naar Union

TRANSFERS Noah Sadiki is op weg naar de buren van Union volgens La Dernière Heure. De 18-jarige flankspeler kan er een contract van vier jaar tekenen en ondergaat er momenteel zijn medische testen. Het vertrek van Sadiki zou geen verrassing zijn aangezien hij niet de intentie heeft om zijn contract te vernieuwen. Lees verder »

Anderlecht hoopt nog steeds op Canos

Anderlecht hoopt nog steeds op Canos

TRANSFERS Volgens journalist Sasha Tavolieri heeft Anderlecht de hoop nog niet opgegeven om de Spanjaard Sergio Canos te transfereren. De contacten blijven gaande en Valencia moet in eerste instantie spelers verkopen alvorens ze de som kunnen betalen die Brentford zou willen. Lees verder »


 25-07-2023 

Anderlecht blijft Argentijnse markt in de gaten houden

Anderlecht blijft Argentijnse markt in de gaten houden

TRANSFERS Anderlecht blijkt de weg naar Argentinië opnieuw te hebben gevonden. De aankondiging van Vazquez lijkt niet meer lang te duren, maar Paars-wit zou ook Anibal Moreno (24) in de gaten houden, een verdedigende middenvelder. Moreno speelt voor Racing Club, al is het volgens Het Laatste Nieuws niet geweten of Fredberg echt gaat aandringen voor Moreno. Lees verder »

Van Driessche fluit competitie op gang

Van Driessche fluit competitie op gang

ANDERE RSC Anderlecht mag vrijdag de Jupiler Pro League 2023/2024 op gang trappen op bezoek bij buur Union Saint-Gilloise. Bram Van Driessche fluit de wedstrijd op gang om 20.45 uur. Romain Devillers en Micolas Maszowez zijn de lijnrechters, Arthur Denil vierde official.  Lees verder »

120.000 euro per tien basisplaatsen

120.000 euro per tien basisplaatsen

TRANSFERS Een exact transferbedrag dat betaald is voor Bogdan Mykhaylichenko is niet echt geweten, wel krijgt RSC Anderlecht bonussen per aantal gespeelde wedstrijden, kwalificatie voor Champions League, Europa League of Conference League.  Lees verder »

Vazquez legt vandaag medische testen af

Vazquez legt vandaag medische testen af

TRANSFERS Luis Vazquez landde gisteren in België na een vlucht van zestien uur. Vandaag legt hij zijn medische testen af, nadien ligt er een contract van vier seizoenen op hem te wachten. Zo komt er na een maand eindelijk een positief einde aan het hele transferverhaal.  Lees verder »

 24-07-2023 

Tudor Mendel verkiest Anderlecht

Tudor Mendel verkiest Anderlecht

TRANSFERS Volgens Sacha Tavolieri zou er nog een transfer snel in orde kunnen komen. Tudor Mendel Idowu zou volgens hem aan Anderlecht hebben laten weten dat hij akkoord gaat met een transfer. Barcelona B had de speler zo goed als te pakken, maar de dribbelvaardige flankspeler kan bij Anderlecht meteen meedoen met de A-kern. Volgens Spaanse bronnen onderging hij zelfs al zijn medische tests. Lees verder »

Transfer Lonwijk in stroomversnelling

Transfer Lonwijk in stroomversnelling

TRANSFERS Volgens journalist Sasha Tavolieri zit de transfer van de Nederlandse middenvelder Justin Lonwijk in een serieuze stroomversnelling. Zijn agent zou vanmiddag in Neerpede zijn gespot en de aankondiging zou zelfs al binnenkort plaatsvinden. Lonwijk wordt gehuurd van Dinamo Kiev met een aankoopoptie. Lees verder »

Riemer: "We zijn er klaar voor"

Riemer:

INTERVIEWS Volgens Brian Riemer is de ploeg klaar voor de start van de competitie. Hij zag een aantal goede dingen tegen Ajax, maar had graag nog meer doelpunten gezien. Kasper Dolberg scoorde zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club, maar hij gelooft dat zijn speler nog maar op 60% van zijn potentieel zit. Lees verder »

Riemer: "Zeno Debast blijft gewoon bij ons"

Riemer:

TRANSFERS De interesse voor Zeno Debast is groot, maar zowel RSC Anderlecht als Debast zelf lijken niet op een transfer in te gaan. De club legde zelfs een bod van tien miljoen euro naast zich neer. Coach Brian Riemer benadukt nog eens dat "Debast gewoon bij Anderlecht blijft". Lees verder »

Vazquez geland in België

Vazquez geland in België

TRANSFERS - ANDERE Het gaat opeens snel met Luis Vazquez die ondertussen al geland is in België waar hij wellicht vandaag nog zijn medische testen zal afleggen. Het lijkt er dus op dat RSC Anderlecht na Kasper Dolberg zijn tweede spits alsnog beet heeft.  Lees verder »

 23-07-2023 

Zuid-Amerika meldt nieuws over Vazquez

Zuid-Amerika meldt nieuws over Vazquez

TRANSFERS Volgens journalist Julio Pavoni zou Anderlecht een akkoord hebben gevonden met Boca Juniors over de verkoop van aanvaller Luis Vazquez. Er ligt een contract voor vier jaar klaar voor Vazquez die minstens € 6,30 miljoen moet kosten (uitgezonderd bonussen en een mogelijke doorverkoopsom). Lees verder »


 22-07-2023 

Anderlecht probeert Tudor Mendel te kapen

Anderlecht probeert Tudor Mendel te kapen

TRANSFERS Volgens transferjournalist Sacha Tavolieri ligt Anderlecht als een kaper op de kust om rechtsbuiten Tudor Mendel (18) binnen te halen. Er zijn namelijk nog gegadigden. Vooral dan Barcelona dat een persoonlijk akkoord heeft met Mendel die voor hun U21 team zou spelen. Lees verder »

Anderlecht wint intense oefenmatch tegen Ajax

Anderlecht wint intense oefenmatch tegen Ajax

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich herpakt na het slechte resultaat tegen Sparta Praag. Het won met 3-0 van Ajax. Voor rust speelde Anderlecht goed en kwam het via Dolberg op voorsprong. Na rust speelde een potig Ajax sneller en moest Anderlecht in het defensief. De Ajaxieden kregen enkele goede kansen, maar Dupé en het doelhout stonden in de weg. In de slotfase kon Anderlecht dan nog tweemaal scoren via een own-goal en via Raman. Lees verder »

Opstelling: Riemer kiest voor 'basisploeg' tegen Ajax

Opstelling: Riemer kiest voor 'basisploeg' tegen Ajax

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt om 13u30 zijn laatste oefenpartij van de voorbereiding. Na de zware nederlaag tegen Praag vorige week, heeft Paars-wit toch iets recht te zetten. Brengt deze wedstrijd meer duidelijkheid omtrent het feit of Anderlecht met deze kern klaar is voor de nieuwe competitie? Neem ook eens een kijkje naar de Paars-witte bank. De speling is daar echt flinterdun. Lees verder »

Anderlecht weigerde voorstellen voor Debast

Anderlecht weigerde voorstellen voor Debast

TRANSFERS Nu Anderlecht Bart Verbruggen heeft verkocht, hoeft het financieel gezien geen sleutelspeler meer te verkopen. Volgens La Dernière Heure heeft Paars-wit al enkele malen een bod op Zeno Debast geweigerd vanuit Duitsland en Spanje. Het bod was onvoldoende en Debast zelf staat niet per se te springen om Anderlecht te verlaten. Lees verder »

 21-07-2023 

Mykhaylichenko op weg naar Zagreb

Mykhaylichenko op weg naar Zagreb

TRANSFERS Bogdan Mykhaylichenko pakt volgens journalist Kjell Doms zijn valiezen. De linksachter maakt een definitieve transfer naar Dynamo Zagreb. Volgens de Kroatische pers zou Zagreb zo'n 800.000 euro aan Anderlecht betalen voor de transfer. Lees verder »

 20-07-2023 

Futures winnen van Jong AZ

Futures winnen van Jong AZ

JEUGD De RSCA Futures hebben een oefenwedstrijd met 2-3 gewonnen tegen Jong AZ. Jong AZ won vorig seizoen nog de UEFA Youth League. Marink Reedijk, de nieuwe coach van de Futures, bracht twee verschillende elftallen aan de afrap in elke helft. Lees verder »


 19-07-2023 

Ook volgend seizoen 'Lotto Park'

Ook volgend seizoen 'Lotto Park'

INTERVIEWS In 2018 ging RSC Anderlecht een partnership aan met de Nationale Loterij, het stadion werd toen omgedoopt in het 'Lotto Park'. De samenwerking liep tot 30 juni en nieuws over een verlenging was er nog niet, tot nu, de samenwerking is verlengd en ook het stadion blijft het Lotto Park. Lees verder »

RSCA maakt nieuw bod over aan Slimani

RSCA maakt nieuw bod over aan Slimani

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht heeft een eerste bod gedaan om Islam Slimani te behouden, maar de speler en zijn zaakwaarnemer hebben het aanbod afgewezen omdat het salaris niet overeenkwam met de verwachtingen. Volgens de Algerijnse pers zal de speler in de komende dagen een tweede bod ontvangen van RSCA. Lees verder »

 18-07-2023 

Officieel: Maxime Dupé nieuwe nummer 1

Officieel: Maxime Dupé nieuwe nummer 1

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft zijn nieuwe nummer 1 onder de lat, de Fransman Maxime Dupé. De doelman tekent een contract voor twee seizoenen bij paars-wit. "Ik ben erg trots om de kleuren van deze historische club te verdedigen en ik kijk ernaar uit om de Belgische competitie te ontdekken", aldus Dupé. Lees verder »

Lukaku loopt rondjes in Neerpede

Lukaku loopt rondjes in Neerpede

ANDERE Het loopt niet zo vlot voor Romelu Lukaku, bij Inter is hij niet meer welkom en de fans van Juventus zijn ook niet zo opgezet met de eventuele komst van de Rode Duivel. Vandaag start hij de voorbereidingen bij de beloften van Chelsea. De voorbije week liep hij nog rondjes rond de vijver van Neerpede.  Lees verder »

 17-07-2023 
 16-07-2023 

Anderlecht aast op Himad Abdelli

Anderlecht aast op Himad Abdelli

TRANSFERS De volgende naam waarin Anderlecht interesse zou hebben is de Algerijn Himad Abdelli (23) van Angers. Dat meldt althans journalist Nabil Djellit van France Football. Volgens Djellit is Anderlecht al even bezig met de transfer en is het de meest concrete piste voor Abdelli. Lees verder »

Paars-witte interesse in Moutoussamy

Paars-witte interesse in Moutoussamy

TRANSFERS Journalist Sébastien Denis van Footmercato meldt op Twitter dat Anderlecht interesse heeft in middenvelder Samuel Moutoussamy van Nantes. De Congolees begint aan zijn laatste contractjaar en lijkt niet van plan om zijn contract te vernieuwen. Lees verder »

 15-07-2023 

Anderlecht lonkt weer naar Dupé

Anderlecht lonkt weer naar Dupé

TRANSFERS Nu Hendrik Van Crombrugge verkocht zal worden aan Genk heeft Anderlecht dringend nood aan een nieuwe doelman. Volgens journalist Sasha Tavolieri zou het hiervoor (opnieuw) interesse tonen in Maxime Dupé, voormalig doelman van Toulouse. Dupé is einde contract bij de Franse bekerwinnaar waar hij basisspeler was. Lees verder »

 14-07-2023 

Nederlaag tegen Sparta Praag

Nederlaag tegen Sparta Praag

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft voor het eerst verloren in de voorbereiding. Het ging na 90 minuten met 3-0 de boot in tegen de Tsjechische kampioen Sparta Praag van coach Brian Priske. Anderlecht kwam zwak voor de dag en kon nauwelijks dreigen. Na 90 minuten werden heel wat jongere spelers ingebracht voor een extra derde helft van 45 minuten. In die extra helft scoorde Praag ook nog drie doelpunten. Lees verder »

"Hazard niet profiel dat we zoeken"

TRANSFERS In een column in Het Laatste Nieuws opperde Marc Degryse vorig weekend dat Eden Hazard misschien naar België moet terugkeren en bij Anderlecht aan de slag gaan. Op zoek naar clicks en likes verdraaiden sommige websites en twitteraars Degryses woorden en een gerucht was geboren.  Lees verder »

Fredberg: "Goede spelers halen kost tijd"

Fredberg:

INTERVIEWS Met Kasper Dolberg en Louis Patris heeft Anderlecht tot nu toe twee versterkingen gehaald. Veel supporters hadden gehoopt dat er al meer zouden zijn, maar CEO Sports Jesper Fredberg neemt zijn tijd om te halen wie hij écht wil. "Ik zou het transferbudget gerust in één dag kunnen opdoen. Gemakkelijk, maar dat is niet de bedoeling." Lees verder »

Fredberg: "Nooit met Atubolu gesproken"

Fredberg:

TRANSFERS Een opmerkelijke uitspraak van CEO Sports Jesper Fredberg vandaag in Het Nieuwsblad. "Wij hebben nooit met Noah Atubolu gepraat of iets ondernomen in zijn dossier", zo klinkt het. Nochtans werd hij de voorbije dagen door verschillende media erg nadrukkelijk gekoppeld aan een transfer naar Anderlecht. Lees verder »

 13-07-2023 

Piste Atubolu definitief van de baan

Piste Atubolu definitief van de baan

TRANSFERS Het transfercircuit draait op volle toeren. Waar vanmorgen nog werd gemeld dat Anderlecht zou doordrukken voor doelman Atubolu heeft de jonge Duitser nu gewoon zijn contract bij Freiburg verlengd. Dat meldt de officiële site van de Duitse club. Anderlecht zal dus alternatieve pistes moeten bewandelen om een nieuwe doelman te strikken. Lees verder »

 12-07-2023 

Riemer: "Hermansen geen optie"'

Riemer:

TRANSFERS Anderlecht-coach Brian Riemer ontkent dat paars-wit interesse toont in doelman Mads Hermansen van Brondby. "Hij is een hele goede keeper, maar neen: Hermansen is geen optie voor ons", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. Lees verder »

Sanneh op proef bij Beerschot

Sanneh op proef bij Beerschot

TRANSFERS Bubacarr Sanneh is momenteel op proef bij 1B-club Beerschot. In 2018 was de Gambiaanse verdediger nog de toptransfer van Marc Coucke. Anderlecht betaalde maar liefst 8 miljoen euro voor hem. Bij paars-wit kon hij zich nooit doorzetten. Het voorbije seizoen zat hij zonder club. Lees verder »

Update over dossiers Hezze en Zalazar

Update over dossiers Hezze en Zalazar

TRANSFERS Transferjournalist Sacha Tavoliero meldt een update over de dossiers van twee spelers waarin Anderlecht interesse heeft. Omdat er opnieuw moeilijkheden opduiken in het dossier van Hezze zou de prioriteit nu bij Zalazar liggen als versterking voor het middenveld. Lees verder »

 11-07-2023 
 10-07-2023 

Canos geeft voorkeur aan Valencia

Canos geeft voorkeur aan Valencia

TRANSFERS De komst van Sergi Canos is nog geen uitgemaakte zaak. De Spaanse winger van Brentford geniet ook interesse van Valencia. Hoewel hij een hernieuwde samenwerking met Brian Riemer erg ziet zitten, geeft hij volgens transferjournalist Sacha Tavolieri toch de voorkeur aan Valencia. Lees verder »

 09-07-2023 

Yannick Euvrard versterkt staff

Yannick Euvrard versterkt staff

ANDERE Anderlecht gaat zijn staff versterken met Yannick Euvrard. Dat meldt Het Nieuwsblad. De 37-jarige broer van RWDM-coach Vincent Euvrard was tot maart werkzaam als video-analist bij de Rode Duivels. Bij Anderlecht wordt hij een assistent van Brian Riemer.  Lees verder »

Anderlecht houdt Ibrahim Adel in de gaten

Anderlecht houdt Ibrahim Adel in de gaten

TRANSFERS Journalist Fabrizio Romano meldt op Twitter dat Anderlecht interesse zou hebben in de Egyptische (flank)aanvaller Ibrahim Adel. Adel speelde met Egypte de Africa Cup bij de U23 waar hij als beste speler werd verkozen. Ook Nordsjælland zou de aanvaller willen aantrekken. Lees verder »

 08-07-2023 

Van Acker op lijstje voor Futures

Van Acker op lijstje voor Futures

TRANSFERS Volgens journalist Sacha Tavolieri heeft Anderlecht geïnformeerd bij Lierse naar Thibault Van Acker (31) om de Futures te versterken. Nadat Hubert de schoenen aan de haak heeft gehangen, zoekt Anderlecht een oudere speler die mag aantreden bij de Futures. Lees verder »

Anderlecht met 27 spelers op stage

Anderlecht met 27 spelers op stage

ANDERE Anderlecht vertrekt vandaag op stage naar Oostenrijk waar het tot en met 15 juli verblijft om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Aanwinsten Dolberg en Patris voegen zich meteen bij de selectie, net als een aantal jonge spelers. Lees verder »

 07-07-2023 

Officieel: Dolberg is een Anderlecht-speler

Officieel: Dolberg is een Anderlecht-speler

TRANSFERS Anderlecht heeft zijn eerste zomeraanwinst beet: de Deen Kasper Dolberg tekende vandaag een contract voor vier seizoenen. Dat maakte de club net bekend. De 25-jarige aanvaller krijgt het rugnummer 12. Dolberg stapt morgen met zijn nieuwe ploegmaats op het vliegtuig voor de oefenstage in Oostenrijk. Lees verder »

Anderlecht wint ook van Lokomotiva Zagreb

Anderlecht wint ook van Lokomotiva Zagreb

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn derde oefenwedstrijd met 3-1 gewonnen van Lokomotiva Zagreb dat vorig seizoen zevende eindigde in Kroatië. Riemer posteerde zijn sterkste elftal (op papier) aan de aftrap wat resulteerde in een 2-0 voorsprong aan de rust. In de tweede helft kwamen de Kroaten terug na geklungel achterin bij Anderlecht, maar Leoni kon nog een keer scoren voor Paars-wit. Lees verder »

Twee spierscheuren voor Murillo

Twee spierscheuren voor Murillo

BLESSURES Amir Murillo zal meerdere weken of zelfs maanden aan de kant staan. De Panamese voetbalbond meldt dat de rechtsback grote spierscheur heeft opgelopen in de dij en een kleinere in de hamstrings. Murillo zal snel terugkeren naar België waar Anderlecht hem verder zal onderzoeken. Lees verder »

 06-07-2023 

Dolberg gespot op luchthaven

Dolberg gespot op luchthaven

TRANSFERS Het lijkt nu echt te gaan gebeuren, Kasper Dolberg arriveerde samen met Jesper Fredberg op de luchthaven. Zaterdag stapt Dolberg opnieuw het vliegtuig op, deze keer samen met zijn nieuwe ploeg RSC Anderlecht, richting zomerstage te Oostenrijk. Lees verder »

Anderlecht akkoord met OHL over Patris

Anderlecht akkoord met OHL over Patris

TRANSFERS Nadat Anderlecht het gaspedaal verder induwde voor Louis Patris is er volgens Het Laatste Nieuws een akkoord bereikt tussen de clubs. De belofteinternational zou tussen 3 en 4 miljoen euro kosten aan Paars-wit. Als alles op tijd in orde kan komen, kan Patris meteen mee op stage naar Oostenrijk. Lees verder »

Sadiki verkiest Union boven Burnley

Sadiki verkiest Union boven Burnley

TRANSFERS Verschillende bronnen melden een vertrek van Noah Sadiki. De jonge middenvelder wou zijn contract niet meer verlengen en is dus transfervrij in de zomer van 2024. Wil RSC Anderlecht nog iets overhouden moet het Sadiki nu verkopen. Burnley was de meest gegadigde maar nu komt ook Union op de proppen.  Lees verder »

 05-07-2023 

Anderlecht duwt door voor Patris

Anderlecht duwt door voor Patris

TRANSFERS Het is Anderlecht menens om Louis Patris over te nemen van OH Leuven. Het Nieuwsblad weet dat paars-wit zijn bod heeft verhoogd. Het doel: de Belgische rechtsachter zaterdag meenemen wanneer Anderlecht op stage vertrekt. Lees verder »

Slimani laat deur op een kier

Slimani laat deur op een kier

TRANSFERS Zien we Islam Slimani toch nog terug op het veld bij Anderlecht? De Algerijn sprak met L'Equipe en daarin laat hij uitschijnen dat er nog steeds gesprekken gaande zijn. Slimani is einde contract en kreeg ook aanbiedingen uit het Midden-Oosten. Lees verder »

Anderlecht wil shoppen bij Schalke 04

Anderlecht wil shoppen bij Schalke 04

TRANSFERS Jesper Fredberg heeft een volgend transferdoelwit op de radar, de 23-jarige Uruguayaan Rodrigo Zalazar, momenteel onder contract bij Schalke 04 tot midden 2026. Maar door de degradatie van Schalke wil Zalazar vertrekken. Er zou zelfs al een bod neergelegd zijn door Fredberg volgens het Duitse Bild.  Lees verder »

 04-07-2023 

Officieel: Monticelli tekent bij tot 2025

Officieel: Monticelli tekent bij tot 2025

JEUGD Anderlecht heeft de contractverlenging van Luca Monticilli aangekondigt. De aanvaller tekent bij tot 2025. "Luca is een oogstrelend jong talent", zegt CEO Sports Jesper Fredberg. "We zijn tevreden dat hij bij de club blijft om samen met ons zijn potentieel te vervullen.” Lees verder »

 03-07-2023 

'Dolberg legt morgen medische testen af'

'Dolberg legt morgen medische testen af'

TRANSFERS In de marge van de voorstelling van Francesco Farioli als nieuwe coach van Nice raakte vanavond bekend dat Nice en Anderlecht een akkoord bereikt hebben over de transfer van Kasper Dolberg. Dat meldt Nice Matin. Transferjournalist Sacha Tavolieri voegt toe dat Dolberg morgen zijn medische testen zal afleggen. Lees verder »

Officieel: Bart Verbruggen naar Brighton & Hove Albion

Officieel: Bart Verbruggen naar Brighton & Hove Albion

TRANSFERS We hebben er even op moeten wachten, maar de verwachte transfer van doelman Verbruggen naar Brighton & Hove Albion is officieel aangekondigd door beide clubs. Verbruggen tekent tot 2028 bij de club uit de Premier League en wordt met voorsprong de doelman uit de Belgische competitie waarvoor het meest werd betaald. Lees verder »

Ook Union meldt zich voor Sadiki

Ook Union meldt zich voor Sadiki

TRANSFERS De Waalse transferjournalist Sacha Tavolieri meldt dat Union interesse toont in Noah Sadiki. Union voert gesprekken met Anderlecht, dat 1,5 à 2 miljoen euro wil voor zijn jeugdproduct. Vanuit Nederland is er ook belangstelling van Sparta en Fortuna Sittard. Lees verder »

Sardella in gesprek met Feyenoord

Sardella in gesprek met Feyenoord

TRANSFERS Volgens de Waalse transferjournalist Sacha Tavolieri staat Killian Sardella in de belangstelling van Feyenoord. De Nederlandse club zou al gesproken hebben met de entourage van de verdediger. Een bod bij Anderlecht is er nog niet. Lees verder »

Lichte blessure voor Stassin

Lichte blessure voor Stassin

BLESSURES Lucas Stassin moest zaterdag tegen FCSB het terrein vroegtijdig verlaten met een blessure aan de enkel. De eerste berichten waren echter positief: het zou slechts gaan om een verstuiking. Vandaag volgen nieuwe onderzoeken. Lees verder »

Deze week eindelijk witte rook voor Dolberg?

Deze week eindelijk witte rook voor Dolberg?

TRANSFERS Forceert Anderlecht deze week eindelijke een doorbraak in het dossier van Kasper Dolberg? Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat de coach Brian Riemer de spits vrijdag graag erbij wil wanneer Anderlecht op oefenkamp vertrekt. Sacha Tavolieri meldt dan weer dat de afspraak voor zijn medische testen al gemaakt is. Lees verder »

 02-07-2023 

Definitieve transfer Olsson in de maak

Definitieve transfer Olsson in de maak

TRANSFERS Het Nieuwsblad meldt dat Midtjylland werk maakt van de definitieve transfer van Kristoffer Olsson. De Deense club huurde de middenvelder het voorbije seizoen van Anderlecht. Hij was er een vaste waarde en zeker naar het einde van het seizoen ontpopte hij zich tot een sterkhouder. Lees verder »

Shaktar Donetsk wil niet verder met Mykhaylichenko

Shaktar Donetsk wil niet verder met Mykhaylichenko

TRANSFERS Anderlecht zal weldra Bogdan Mykhaylichenko opnieuw verwelkomen. Dat meldt Het Nieuwsblad. Volgens de krant zorgde huurclub Shaktar Donetsk er bewust voor dat hij niet het aantal speelminuten haalden om de verplichte aankoopoptie te lichten. Ook voor een transfer aan mindere voorwaarden passen de Oekraïners. Lees verder »

Nkaka op proef bij Lierse

Nkaka op proef bij Lierse

TRANSFERS Aristote Nkaka, sinds 1 juli verlost van zijn contract bij Anderlecht, speelde gisteren mee in een oefenduel van Lierse. Bij de club uit 1B speelde hij de eerste helft tegen Antwerp. De partij eindigde op 1-1.  Lees verder »

 01-07-2023 

Anderlecht wint ruim van FCSB

Anderlecht wint ruim van FCSB

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd winnend afgesloten met ruime cijfers. Het won met 5-2 van FCSB (Steua Boekarest) in Tienray (nabij Venlo). In het totaal werd er tweemaal 60 minuten gespeeld. Anderlecht maakte het verschil in de tweede 60 minuten. Lees verder »