Archieven

 31-12-2023 
 30-12-2023 
 29-12-2023 

Volgende vrijdag eerste zitting over inloopincident

Volgende vrijdag eerste zitting over inloopincident

ANDERE Op vrijdag 5 januari zal de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal zich buigen over in inloopincident tijdens Anderlecht - Genk van afgelopen weekend. Omdat het dossier een zaak wordt voor de Disciplinaire Raad, mocht het Referee Department er gisteren geen uitspraken over doen. Lees verder »


 28-12-2023 
 27-12-2023 

Anderlecht op automatische piloot voorbij Cercle

Anderlecht op automatische piloot voorbij Cercle

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 2-0 tegen Cercle Brugge gewonnen. Paars-wit toonde zich vooral efficiënt, want het speelde niet goed. De thuisploeg zag wel tijdens de wedstrijd een aantal spelers geblesseerd uitvallen. Cercle, zonder topschutter Denkey, speelde sterk voor de rust, maar Dreyer frommelde de 1-0 in doel. Meteen na rust trapte de ingevallen Vazquez Anderlecht mooi op 2-0 en was bij Cercle het vet van de soep. Zo haalde Anderlecht dit seizoen 42 punten uit 20 wedstrijden. Vorig seizoen haalde het 22 punten uit 19 wedstrijden. Lees verder »

Opstelling: Delaney weer stoplap achteraan

Opstelling: Delaney weer stoplap achteraan

WEDSTRIJDEN Door de blessure van Jan Vertonghen mag Thomas Delaney nogmaals achteraan depanneren. Verder wijzigt Riemer het elftal op een plaats. Zeno Debast neemt na zijn schorsing zijn plaats opnieuw in waardoor Sardella weer naar zijn vertrouwde positie verschuift. Anderlecht kan mits een zege een goede zaak doen in het klassement door het puntenverlies van enkele clubs. Hazard is hersteld, maar staat niet aan de aftrap. Lees verder »

Slechts 28 procent strafschoppen correct verlopen

Slechts 28 procent strafschoppen correct verlopen

ANDERE Als de regels omtrent het inlopen van andere spelers bij strafschoppen strikt worden toegepast, dan had elke van de veertien dit seizoen al gemiste strafschoppen hernomen moeten worden. Dat vlooide Het Laatste Nieuws uit. Sterker nog: in totaal verliep slechts bij 28 procent van alle strafschoppen dit seizoen in 1A alles correct. Lees verder »

Vertonghen langer buiten strijd

Vertonghen langer buiten strijd

BLESSURES Volgens Het Nieuwsblad mist Jan Vertonghen niet alleen de wedstrijd van vanavond tegen Cercle, maar zal Anderlecht zijn aanvoerder daarna nog een tijdje moeten missen. De krant spreekt van een afwezigheid van een vijftal weken. Dat zou betekenen dat Vertonghen ook niet kan aantreden in het belangrijke tweeluik tegen Union in januari. De nood naar een (of twee) extra centrale verdediger wordt dus alsmaar groter. Lees verder »

 26-12-2023 

Vertonghen ook onzeker tegen Cercle

Vertonghen ook onzeker tegen Cercle

BLESSURES Volgens Het Nieuwsblad bestaat de kans dat Jan Vertonghen ook forfait zal moeten geven voor de partij tegen Cercle. De kapitein kwam slecht neer na een kopduel twee weken geleden. Zeno Debast keert wel terug uit schorsing, maar mogelijk behoudt Delaney zijn ongewone positie van centrale verdediger omdat Debast rechtsvoetig is. Lees verder »


 25-12-2023 

Genkspelers blijven geschorst

Genkspelers blijven geschorst

WEDSTRIJDEN - ANDERE De wedstrijd tussen Genk en Antwerp wordt niet uitgesteld. "Er is geen reglementaire basis om die match uit te stellen", klonk het bij de Voetbalbond. Dit betekent dat de opgelopen schorsingen (Paintsil voor rood en Muñoz met een vijfde geel) bij Genk gewoon geldig blijven. De Limburgers willen daarom enkel onder voorbehoud spelen. Lees verder »

 24-12-2023 

D'Hondt leidt Anderlecht - Cercle

D'Hondt leidt Anderlecht - Cercle

WEDSTRIJDEN Lothar D'hondt is aangeduid om de laatste wedstrijd van Anderlecht in 2023, thuis tegen Cercle in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Romain Devillers et Laurent Conotte. Brent Staessens is vierde scheidsrechter. Lees verder »

Verschaeren: "Moeilijke tweede helft"

Verschaeren:

INTERVIEWS Yari Verschaeren sprak na de wedstrijd tegen Genk met Sporza. De aanvallende middenvelder toonde zich erg blij met de overwinning. "In de tweede helft werden we weggedrukt", gaf hij toe. "Dat je op deze manier dan toch nog wint, getuigt van veel karakter." Lees verder »

Herinneringen aan de goal van Peter van Vossen

Herinneringen aan de goal van Peter van Vossen

ANDERE Voor wie het zich niet meer herinnert (of voor wie het nooit heeft geweten), in 1993 werd een wedstrijd tussen Genk en Anderlecht al eens opnieuw gespeeld. Anderlecht won in oktober 1992 de wedstrijd met 1-3, maar het derde doelpunt viel op een vreemde manier. De wedstrijd werd uiteindelijk herspeeld en Anderlecht won opnieuw met 0-1. Anderlecht werd dat seizoen kampioen en Genk bleef in Eerste Klasse. Lees verder »

Leoni: "Supporters hielpen ons enorm"

Leoni:

INTERVIEWS Veel meer dan over de scheidsrechter en de VAR zouden we het na Anderlecht - Genk moeten hebben over Theo Leoni. Met een fantastische knal en een geniale doorsteekpass bezorgde hij paars-wit (voorlopig?) de drie punten. "Het was speciaal", vertelde hij na afloop. Lees verder »

Penaltyfase doet veel stof opwaaien

Penaltyfase doet veel stof opwaaien

WEDSTRIJDEN De fase waarin Racing Genk de penalty niet mocht hernemen, doet veel stof opwaaien. Het is zelfs niet onmogelijk dat de wedstrijd (deels) opnieuw zal moeten gespeeld worden. Niet alleen Sor liep namelijk te vroeg het strafschopgebied binnen, ook Yari Verschaeren was te snel. En daar wringt nu net de schoen. Wanneer spelers van beide clubs te vroeg het strafschopgebied betreden bij een penalty moet deze hernomen worden. Omdat er dus een fout werd begaan tegen de regels, lijkt de kans groot dat dit nog een vervolg krijgt. Lees verder »

 23-12-2023 

Anderlecht grijpt onverhoopte zege in slotfase

Anderlecht grijpt onverhoopte zege in slotfase

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 2-1 gewonnen van een sterk Genk. Paars-wit speelde een van zijn zwakste wedstrijden dit seizoen, al weerde de nooddefensie zich met hart en ziel. Genk was gewoon beter in balbezit en zag de 0-1 afgekeurd. Na rust klom Genk dan toch op voorsprong via Fadera, maar Anderlecht sloeg meteen terug via een knap schot van Leoni. In de slotfase leidde een run van Angulo de 2-1 in van Anders Dreyer. Het Lotto Park ontplofte en besefte dat deze zege mag worden beschouwd als mooi kerstgeschenk. Lees verder »

Opstelling: Vertonghen niet beschikbaar

Opstelling: Vertonghen niet beschikbaar

WEDSTRIJDEN Anderlecht moet niet alleen de schorsing van Debast opvangen, ook Vertonghen is out zoals gevreesd. Sardella komt centraal te staan waardoor Patris nog eens zijn kans krijgt. Delaney is de ietwat verrassende vervanger van Vertonghen. Zo komen ook Leoni als Stroeykens aan de aftrap te staan. Lees verder »

Anderlecht werkt aan oplossing voor Arnstad

Anderlecht werkt aan oplossing voor Arnstad

TRANSFERS Een van de spelers die dit seizoen nauwelijks aan spelen komt door de toegenomen concurrentie is Kristian Arnstad. De jonge Noor is nog altijd maar twintig, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Stroeykens lijkt hij geen of weinig vooruitgang te boeken. Volgens Het Laatste Nieuws zoekt Anderlecht naar een oplossing en is een definitieve transfer ook niet helemaal uitgesloten. Lees verder »

Selectie: Met een aantal nieuwe namen

Selectie: Met een aantal nieuwe namen

WEDSTRIJDEN Brian Riemer moet een beetje puzzelen in de voorlaatste wedstrijd van 2023. Door de schorsing van Debast, de twijfel omtrent Vertonghen en afwezigheid van Hazard en Amuzu komen er enkele nieuwe namen in de kern. Centrale verdediger Lucas Lissens maakt deel uit van de selectie, net als flankaanvaller Nilson Angulo die goed presteert bij de RSCA Futures dit seizoen. Arnstad maakt ook terug deel uit van de selectie. Lees verder »


 22-12-2023 

Coucke: "Blij dat we weer meedoen"

Coucke:

INTERVIEWS Veel praat Marc Coucke niet meer over Anderlecht, maar vanmiddag bij de opening van SnowWorld in Antwerpen kreeg hij enkele vragen over zijn club. "Na een aantal jaar zwarte sneeuw gezien te hebben, zijn we heel blij dat we weer meedoen", vertelde hij. Lees verder »

Mist Vertonghen Genk door blessure?

Mist Vertonghen Genk door blessure?

BLESSURES Defensieve hoofdzorgen voor Brian Riemer: volgens Het Nieuwsblad sijpelen er berichten door dat Jan Vertonghen licht geblesseerd is en morgen mogelijk niet kan spelen tegen Racing Genk. Paars-wit moet morgen sowieso al de geschorste Zeno Debast missen. Lees verder »

 21-12-2023 

Vertonghen: "Sardella heeft eigenlijk alles"

Vertonghen:

INTERVIEWS Killian Sardella is ongetwijfeld een van de revelaties bij Anderlecht de voorbije weken. Voor Jan Vertonghen is dat niet verbazingwekkend. "Toen ik bij Anderlecht aankwam, kende ik hem niet. Ik zag hem op training en vroeg me af waarom hij niet speelde", vertelt hij in de podcast MidMid. Lees verder »

Vertonghen praat honderduit in podcast MidMid

Vertonghen praat honderduit in podcast MidMid

ANDERE Nadat hij maandag te gast was in Extra Time ging Jan Vertonghen deze week ook op bezoek bij de podcast MidMid. Meer dan drie uur praat de Anderlecht-aanvoerder over zijn carrière. Anderlecht, de Rode Duivels, zijn vorige clubs: het komt allemaal ruim aan bod. Lees verder »

Vertonghen: "Ik ben dom, lomp en famous" (video)

Vertonghen:

ANDERE Jan Vertonghen genoot gisteren van een avondje uit in de Ancienne Belgique in Brussel. Hij ging er naar een optreden van de Nederlandse band The Opposites. Hij keek niet alleen, maar ging ook mee het podium op tijdens het nummer 'Dom, Lomp & Famous'. En daar uiteraard beelden van. Lees verder »

Alle speeldata van resterende wedstrijden bekend

Alle speeldata van resterende wedstrijden bekend

ANDERE De kalender met de speeldata en uren voor de wedstrijden van speeldag 22 tot en met speeldag 30 is gepubliceerd door Anderlecht. De bekerwedstrijd in Union vindt plaats op woensdag 17 januari om 20u30. Alle resterende thuiswedstrijden van Paars-wit zijn gepland op zondag om 18u30. Lees verder »

Anderlecht krijgt uitnodiging voor Super League

Anderlecht krijgt uitnodiging voor Super League

ANDERE De Super League, een nieuwe Europese voetbalcompetitie, heeft groen licht gekregen van het Europees Hof van Justitie. Deze competitie wordt niet door de UEFA georganiseerd, maar door A22 Sports Management. Aan deze open competitie zouden 64 clubs deelnemen in een systeem dat een beetje te vergelijken valt met dat van de Nations League voor landenteams. Een van de clubs die een uitnodiging zou ontvangen hebben volgens Mundo Sportivo is Anderlecht. Lees verder »

 20-12-2023 

Hazard traint nog steeds individueel

Hazard traint nog steeds individueel

BLESSURES De kans lijkt alsmaar kleiner dat Thorgan Hazard nog in actie komt in 2023. Hazard traint volgens Het Laatste Nieuws nog steeds individueel na de trap die hij kreeg tegen Gent. Hazard ondervindt nog te veel last van zijn knie en zal dus vermoedelijk ook de wedstrijden tegen Genk en Cercle Brugge moeten missen. Lees verder »


 19-12-2023 

Beide clubs vragen uitstel

Beide clubs vragen uitstel

ANDERE Zowel RSC Anderlecht als Standard moesten zich deze middag verdedigen tegenover het Disciplinair Comité over de onregelmatigheden tijdens de bekerwedstrijd. Er hangt beide clubs een wedstrijd achter gesloten deuren boven het hoofd. Lees verder »

Volgend seizoen twintig spelers op wedstrijdblad

Volgend seizoen twintig spelers op wedstrijdblad

ANDERE De Pro League heeft besloten dat er vanaf volgend seizoen twintig namen op het wedstrijdblad mogen staan, terwijl dat er dit seizoen maar achttien zijn. Deze beslissing geldt niet alleen voor de Pro League, maar ook voor de Challenger Pro League en de Women's Super League. Lees verder »

 18-12-2023 

Interesse in Japanse verdediger Yoya Fujii

Interesse in Japanse verdediger Yoya Fujii

TRANSFERS Anderlecht wil zich graag versterken met een extra centrale verdediger tijdens de winterstop. Een van die kandidaten kan Yoya Fujii (22) zijn, een Japanse verdediger van Nagoya volgens de website Hochi. Fujii speelde alle competitiewedstrijden in Japan en werd in maart voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg. Lees verder »

 17-12-2023 

Rits: "Correct resultaat"

Rits:

INTERVIEWS Middenvelder Mats Rits baalt dat Anderlecht de partij niet naar zich kon toetrekken, maar vindt een gelijkspel logisch. "De eerste helft was gelijkopgaand. Na de rust drukte Antwerp meer", vertelde Rits na afloop. Lees verder »

Schmeichel: "Ik baal over late tegendoelpunt"

Schmeichel:

INTERVIEWS Lange tijd leek hij zich te ontpoppen tot matchwinnaar, maar in de slotfase had Kasper Schmeichel geen verhaal tegen de inzet van George Ilenikhena. "Of dit mijn beste match was? Dat weet ik niet, daarvoor moet ik het even analyseren. Nu baal ik over het late tegendoelpunt", vertelde de doelman na de match. Lees verder »

Anderlecht slikt late gelijkmaker in spannende wedstrijd

Anderlecht slikt late gelijkmaker in spannende wedstrijd

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 1-1 gelijkgespeeld op Antwerp. In een spannende wedstrijd, waarin het spel snel op en neer ging, kwam Paars-wit vroeg op voorsprong via Leoni door een flater van Butez. Voor rust kregen beide teams goede kansen, maar Schmeichel was attent. Na rust verhoogde Antwerp de druk en Anderlecht kwam er alsmaar moeilijker uit. In de slotfase belandde een bal bij Ilenikhena die van dichtbij de gelijkmaker scoorde. Een draw in Antwerp is op zich niet slecht, maar net zoals in Genk heeft deze late gelijkmaker best een zure nasmaak. Ook al was die niet geheel onverdiend te noemen. Lees verder »

Selectie: Ook Ashimeru ontbreekt

Selectie: Ook Ashimeru ontbreekt

WEDSTRIJDEN Zoals verwacht geen Hazard en Amuzu in de selectie voor de verplaatsing naar kampioen Antwerp. Ook Majeed Ashimeru ontbreekt. Diawara en Flips profiteren van de afwezigen en behoren deze week wel tot de selectie. Het duel tussen Antwerp en Anderlecht is een wedstrijd tussen de laatste twee Belgische clubs die Barcelona in een officieel duel konden verslaan. Al dateert de overwinning van Anderlecht wel al uit 1989.  Lees verder »

 16-12-2023 
 15-12-2023 

Dolberg heeft, net als Zetterberg, diabetes

Dolberg heeft, net als Zetterberg, diabetes

ANDERE Hoewel hij het twee jaar geleden meteen bekendmaakte, is het sinds zijn transfer naar Anderlecht nog niet ter sprake gekomen, maar Kasper Dolberg leidt aan diabetes type 1. "Ik hoop dat meer mensen met deze aandoening hun droom kunnen waarmaken", zegt hij vanavond in een video op zijn Instagram-pagina. Lees verder »

Op winterstage naar Tunesië

Op winterstage naar Tunesië

ANDERE Anderlecht zal kort na Nieuwjaar de tweede seizoenshelft voorbereiden in Tunesië. Dat vertelde Jesper Fredberg dinsdag tijdens de Fan Council. De club kan er gebruikmaken van accommodatie met topfaciliteiten. Lees verder »

Geen Hazard of Amuzu zondag tegen Antwerp

Geen Hazard of Amuzu zondag tegen Antwerp

BLESSURES Coach Brian Riemer had geen positief nieuws te brengen vanuit de ziekenboeg. Zo blijkt Thorgan Hazard nog steeds niet klaar te zijn om te spelen, al is er wel beterschap te merken. Francis Amuzu is ook out, want hij sukkelt 'met allerlei kleine kwaaltjes', aldus journalist Kjell Doms van Het Laatste Nieuws. Amuzu zat vorig weekend voor het eerst sinds lang terug in de kern na een blessure. Lees verder »

Ook Verlinden weg bij Anderlecht

Ook Verlinden weg bij Anderlecht

JEUGD Na Jean Kindermans en Kevin Vermeulen zal ook Jan Verlinden de jeugdopleiding van Anderlecht verlaten. Dat meldt La Dernière Heure. Verlinden begeleidt jeugdspelers op sociaal en educatief vlak. Na dit seizoen zoekt hij andere oorden op. Lees verder »

 14-12-2023 
 13-12-2023 
 12-12-2023 

Bondsparket vraagt een wedstrijd zonder publiek

Bondsparket vraagt een wedstrijd zonder publiek

ANDERE Het bondsparket vordert een wedstrijd achter gesloten deuren voor Standard, maar ook voor Anderlecht na de incidenten van vorige week tijdens de bekerwedstrijd. Het gaat om een voorwaardelijke straf die nu wordt omgezet in een effectieve sanctie. Dit zou betekenen dat Paars-wit net de Brusselse derby tegen leider Union zonder publiek moet afwerken. Op 19 december komt de zaak voor het Disciplinair Comité Profvoetbal Lees verder »

 11-12-2023 

Riemer: "Erg ontgoocheld in mijn team"

Riemer:

INTERVIEWS Anderlecht-coach Brian Riemer sprak na de wedstrijd tegen Standard strenge woorden in de media. "Ik ben erg teleurgesteld over mijn team. Ik begrijp dat we niet elke wedstrijd op het beste niveau kunnen spelen, maar vandaag lag het veel te laag." Lees verder »

Rits: "Het was niet genoeg"

Rits:

INTERVIEWS Voor Mats Rits heeft Anderlecht tegen Standard niet al zijn kunnen getoond. "Ik kijk niet naar andere teams, alleen naar dat van mezelf. Vandaag was het niet genoeg", aldus de controlerende middenvelder. Lees verder »

Sardella: "Intensiteit verminderde"

Sardella:

INTERVIEWS Na afloop van de wedstrijd tegen Standard vertelde Killian Sardella dat Anderlecht goed aan de partij begon, maar dat aan het einde van de eerste helft de intensiteit afnam. Hij vond dat het tweede doelpunt van Standard tegen de gang van het spel in viel, maar dat Anderlecht erin bleef geloven. Met resultaat. Lees verder »

Tot midden 2025 geen uitsupporters tussen Anderlecht en Standard

Tot midden 2025 geen uitsupporters tussen Anderlecht en Standard

ANDERE In een officiële mededeling laat Anderlecht weten dat ze samen met Standard hebben beslist om tot midden 2025 geen uitsupporters meer toe te laten in hun onderlinge confrontaties. Directe aanleiding waren de incidenten van vorige donderdag tijdens het bekerduel, maar in het recente verleden werd de wedstrijd in Luik al tweemaal definitief stilgelegd door problemen. Beide clubs beslissen daarom om een reflectieperiode in te lassen voor hun uitsupporters. Lees verder »

 10-12-2023 

Anderlecht moet vrede nemen met draw

Anderlecht moet vrede nemen met draw

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om voor een tweede maal deze week te winnen tegen Standard. Het speelde 2-2 en had het best moeilijk tegen een vinnig Standard. Anderlecht kwam nooit echt in zijn spel. Dreyer bracht Paars-wit op voorsprong, maar Kawabe net voor rust en Kanga net na rust, zorgden voor de Luikse voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Dreyer voor de gelijkmaker vanop de stip. Zo verliest Anderlecht voor een tweede maal dit seizoen punten thuis. Volgend weekend volgt de topper in Antwerp. Lees verder »

Opstelling: Verschaeren opnieuw aan de aftrap

Opstelling: Verschaeren opnieuw aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Anderlecht start binnen een klein uur aan de tweede wedstrijd in de dubbele confrontatie tegen Standard. Zelfs na de winst in de beker heeft Paars-wit nog altijd wat recht te zetten na de dramatische tweede helft in Luik. Anderlecht speelt vrijwel met hetzelfde elftal als donderdag, enkel Schmeichel en Augustinsson nemen hun plaats weer in. Verschaeren verschijnt opnieuw aan de afrap. Amuzu zit voor het eerst na zijn blessure op de bank. Lees verder »

Stroeykens: "Ik heb mijn draai gevonden"

Stroeykens:

INTERVIEWS Mario Stroeykens is de laatste weken zijn bijnaam 'Supermario' steeds meer aan het waarmaken. Met vier goals en drie assists in 709 speelminuten is enkel Anders Dreyer dit seizoen efficiënter bij Anderlecht. "Waarom het momenteel zo goed gaat? Ik denk omdat ik eindelijk op mijn vertrouwde plaats mag spelen." Lees verder »

 09-12-2023 

Vandaag beslissing over Hazard

Vandaag beslissing over Hazard

BLESSURES Het blijft afwachten of Anderlecht morgen een beroep kan doen op Thorgan Hazard. De aanvallende middenvelder blijft last hebben van een vervelende blessure net onder de knie. Vandaag tijdens de training moet blijken of hij morgen kan spelen. Lees verder »

 08-12-2023 

Ook Anderlecht riskeert wedstrijden zonder publiek

Ook Anderlecht riskeert wedstrijden zonder publiek

ANDERE Na de onlusten tijdens Anderlecht - Standard van donderdag riskeert niet alleen Standard een sanctie, maar ook Anderlecht. In het scheidsrechtersverslag staat immers ook vermeld dat ook Anderlecht-fans projectielen richting het Standard-vak gooiden. In het slechtste geval moet Anderlecht twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen. Lees verder »

Anderlecht naar Union voor Croky Cup

Anderlecht naar Union voor Croky Cup

ANDERE Er is zonet geloot voor de kwartfinales van de Croky Cup. Er wacht Anderlecht een zeer moeilijk programma indien het de finale wil halen. In de kwartfinale moet het naar Union en in de eventuele halve finale wacht een confrontatie met ofwel Club Brugge of Gent. Net als Union twee clubs waartegen Anderlecht het de laatste jaren moeilijk heeft. Aan de andere kant van de tabel ligt de weg naar de finale open voor Antwerp. Lees verder »

Zwitser in het vizier als defensieve versterking

Zwitser in het vizier als defensieve versterking

TRANSFERS Ondanks de positieve resultaten dit seizoen, zal Anderlecht het vermoedelijk niet laten om zich te versterken wanneer het daar de kans toe krijgt. Zeker achteraan mag er nog wel wat bijkomen en volgens Sacha Tavolieri is de 28-jarige Zwitser Nicolas Bürgy een optie. Bürgy speelt bij Viborg, de ex-club van Fredberg. Lees verder »

 07-12-2023 

Anderlecht bekert voort na 2-0 zege

Anderlecht bekert voort na 2-0 zege

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 2-0 gewonnen tegen Standard in de Croku Cup. De wedstrijd werd op het einde even stopgezet door ongeregeldheden in het vak van Standardsupporters. Standard speelde goed mee voor rust, maar Stroeykens trapte erg knap de 1-0 in doel. Na rust verdedigde Standard slordig uit, waardoor Dreyer in stelling werd gebracht. De Deen aarzelde niet en scoorde de 2-0. Standard raakte de paal, maar na een rode kaart voor Price was het vet helemaal van de soep voor de Rouches. In het slot volgde dan nog een onsmakelijke apotheose toen de supporters van Standard met stoelen begonnen te gooien. Lees verder »

Opstelling: Stroeykens en Verschaeren aan de aftrap

Opstelling: Stroeykens en Verschaeren aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Coach Brian Riemer goochelt niet te veel met zijn basiselftal voor het eerste luik in de dubbele confrontatie met Standard. Voor de bekerwedstrijd dropt hij zoals aangekondigd Dupé in de basis. N'Diaye is verder de enige verrassing in het elftal. Riemer kiest verder voor Stroeykens en Verschaeren om de afwezigheden op links op te vangen. Lees verder »

Riemer: "Revanche nemen op onszelf"

Riemer:

INTERVIEWS Vanavond krijgt Anderlecht de kans om een van de weinige zwarte pagina's van dit seizoen uit te wissen. Op Sclessin stortte een wervelend Anderlecht eind oktober als een kaartenhuisje in elkaar. "We speelden toen misschien onze beste helft van het seizoen, maar ook onze slechtste tien minuten van het seizoen." Lees verder »

Riemer: "Coosemans geeft ons enorm veel"

Riemer:

INTERVIEWS Geen Kasper Schmeichel vanavond op de bank als invallers doelman, wel Colin Coosemans. Brian Riemer wil zijn derde doelman zo bedanken voor alles wat hij doet voor het team. "Ik ben erg blij met Colin in mijn groep", aldus de coach gisteren op zijn persconferentie. Lees verder »

 06-12-2023 

Selectie bekermatch: Degreef er weer bij

Selectie bekermatch: Degreef er weer bij

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een selectie van twintig spelers bekendgemaakt voor de bekerwedstrijd van morgen tegen Standard. Kasper Schmeichel is daar niet bij. Wel van de partij zijn Tristan Degreef en Benito Raman, uitblinkers in de vorige bekerwedstrijd tegen La Louvière. Lees verder »

Ook laatste thuismatch van 2023 is uitverkocht

Ook laatste thuismatch van 2023 is uitverkocht

ANDERE Ook voor de laatste thuiswedstrijd van 2023 zijn de laatste tickets nu de deur uit. Een dag nadat Anderlecht liet weten dat de thuismatchen tegen Standard (twee) en Genk uitverkocht zijn, doet de club nu hetzelfde voor de match tegen Cercle Brugge van 27 december. Lees verder »

Geen Hazard in Croky Cup

Geen Hazard in Croky Cup

BLESSURES Brian Riemer heeft een update gegeven over de beschikbaarheid van enkele spelers. Zo zal Thorgan Hazard morgen sowieso niet spelen. Ook Amuzu en Leoni zijn erg twijfelachtig. Yari Verschaeren zou normaal gezien starten in een van beide confrontaties met Standard. Lees verder »

Ook rechterhand Kindermans verlaat Anderlecht

Ook rechterhand Kindermans verlaat Anderlecht

JEUGD Na een samenwerking van zeventien jaar scheiden de wegen van Anderlecht en Kevin Vermeulen. Dat meldt de club. Vermeulen was als academy manager de rechterhand van Jean Kindermans. Anderlecht en Vermeulen vonden geen plaats voor hem in de nieuwe structuur van de jeugdopleiding. Lees verder »

 05-12-2023 

Komende drie thuisduels allemaal uitverkocht

Komende drie thuisduels allemaal uitverkocht

ANDERE Alle tickets voor de komende thuiswedstrijden tegen Standard (7 en 10 december) en Racing Genk (23 december) zijn de deur uit. Dat maakte Anderlecht vandaag bekend. Abonnees die niet kunnen komen, kunnen hun plaats verkopen. Op die manier kunnen fans die nog geen ticket hebben, als nog de wedstrijd bijwonen. Lees verder »

 04-12-2023 

December wordt maand van de waarheid

December wordt maand van de waarheid

WEDSTRIJDEN Met een tweede plaats, vaak mooi voetbal en veel vlotte overwinningen durft menig Anderlecht-supporter soms al eens stiekem dromen over de titel. Hoe gerechtvaardigd deze dromen zijn, zullen we eind december beter kunnen inschatten. Paars-wit scoort vooral goed tegen kleinere teams. Deze maand wacht zwaardere koek. Lees verder »

 03-12-2023 
 02-12-2023 

Verschaeren: "Het voelde supergoed"

Verschaeren:

INTERVIEWS Acht maand na die ongelukkige fase op Oud-Herverlee Leuven stond Yari Verschaeren gisteren opnieuw op het veld. Vroeger dan verwacht want initieel was hij out tot 2024. Gisteren kreeg hij een invalbeurt van een halfuurtje en dat voelde "supergoed", volgens de Ket.  Lees verder »

 01-12-2023 

Anderlecht pakt de volle buit in Westerlo

Anderlecht pakt de volle buit in Westerlo

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft gedaan wat het moest doen met een 1-3 zege in Westerlo. De 0-1 van Dreyer was een magere oogst, want Paars-wit morste met kansen. In het slot van de eerste helft kreeg Westerlo enkele goede kansen, maar na rust zette Anderlecht orde op zaken via Delaney en Dolberg, ook al miste het alweer enkele grote kansen. In de slotfase scoorde Westerlo dan toch nog tegen. Verschaeren vierde zijn terugkeer sinds maart. Anderlecht kan nu de resultaten van de concurrentie afwachten. Lees verder »

Opstelling: Riemer kiest voor Raman en Stroeykens

Opstelling: Riemer kiest voor Raman en Stroeykens

WEDSTRIJDEN Mede dankzij de goede invalbeurten van Raman en Stroeykens tegen RWDM staan ze vanavond aan de aftrap. Dolberg is fit genoeg bevonden en start ook. Elke al ietwat 'oudere' supporter van Anderlecht herinnert zich nog wel de horroravonden in Westerlo uit het verleden. Ook vorig jaar beet Paars-wit er in het Kempense zand. Maar indien Anderlecht dit seizoen echt wil meedoen voor de prijzen, mag het eigenlijk niet morsen met punten. Lees verder »

Selectie: Geen N'Diaye, wél met Verschaeren en Raman

Selectie: Geen N'Diaye, wél met Verschaeren en Raman

WEDSTRIJDEN Voor de verplaatsing naar Westerlo heeft Brian Riemer zoals aangekondigd Yari Verschaeren voor het eerst weer opgenomen in de kern. Ook Raman is weer van de partij. Dat kan niet worden gezegd van N'Diaye. Hazard en Amuzu zijn zoals verwacht nog even buiten strijd. Riemer heeft enkele puzzelstukken in te passen. Wie vervangt Hazard? Raman of Flips? En kiest hij voor Leoni of voor Stroeykens op het middenveld? Lees verder »

Riemer: "We hebben geduld met Flips"

Riemer:

INTERVIEWS Anderlecht speelt vanavond tegen Westerlo, de club waartegen in augustus Alexis Flips debuteerde en mooie dingen liet zien. De Fransman kon die lijn niet doortrekken, maar coach Brian Riemer geeft hem tijd. "We wisten dat het misschien wat tijd zou kosten voor hij er zou staan." Lees verder »