Archieven

 31-01-2024 

Geblesseerd drietal sneller fit dan verwacht

Geblesseerd drietal sneller fit dan verwacht

BLESSURES Goed nieuws vanuit de ziekenboeg. Ten eerste heeft de wedstrijd van zondag tegen Union geen nieuwe slachtoffers geëist. Ten tweede zullen Thomas Delaney en Killian Sardella sneller weer fit zijn dan aanvankelijk gedacht. Ook Ludwig Augustinsson is bijna weer inzetbaar. Lees verder »

N'Diaye maanden out na operatie

N'Diaye maanden out na operatie

BLESSURES Op zijn persconferentie vanmiddag gaf Brian Riemer uitleg over de blessure van Moussa N'Diaye. De linksachter sukkelde net als Francis Amuzu al even met een pubalgie. Hij is onlangs geopereerd en zal pas eind dit seizoen weer fit zijn. Lees verder »

Officieel: Lissens naar Lyndby BK

Officieel: Lissens naar Lyndby BK

TRANSFERS Anderlecht heeft de definitieve overgang van verdediger Lucas Lissens (22) naar het Deense Lyndby KB officieel aangekondigd. Lissens speelde sinds 2009 bij Anderlecht en speelde 36 keer bij de Futures in de Challenger Pro League. Hij trad ook zeven keer aan in het A-elftal, onder andere in de Croky Cup in La Louvière in het najaar van 2023. Lees verder »

Laforge fluit Anderlecht - KAA Gent

Laforge fluit Anderlecht - KAA Gent

WEDSTRIJDEN Zondag speelt RSC Anderlecht opnieuw een thuiswedstrijd, deze keer ontvangt het KAA Gent in het Lotto Park. Scheidsrechter Nicolas Laforge fluit de wedstrijd om 18.30 uur op gang, lijnrechters van dienst zijn Laurent Conotte en Vito Di Vincenzo. Michiel Allaerts is vierde official.  Lees verder »

 30-01-2024 

N'Diaye out tot eind maart

N'Diaye out tot eind maart

BLESSURES De blessure van Moussa N'Diaye bleef de voorbije weken wat onder de radar. Het Laatste Nieuws brengt vandaag een overzicht van alle geblesseerde spelers van paars-wit. Daaruit blijkt dat de Senegalese linksachter pas eind maart terug fit verwacht wordt. Lees verder »

Gattoni: "Ik hou echt van dit shirt"

Gattoni:

INTERVIEWS Met Federico Gattoni heeft Anderlecht zijn defensieve versterking beet. "We waren al even op zoek naar een verdediger die ons kan versterken in het voorjaar, Federico past goed in dat profiel", vertelt CEO Sports Jesper Fredberg. Ook Gattoni zelf heeft veel zin in zijn Belgisch avontuur. Lees verder »

Officieel: Gattoni wordt gehuurd tot einde seizoen

Officieel: Gattoni wordt gehuurd tot einde seizoen

TRANSFERS Anderlecht heeft een extra verdediger beet. De Argentijn Federico Gattoni wordt van Sevilla gehuurd zonder aankoopoptie tot het einde van het seizoen. In Argentinië speelde Gattoni zich in de kijker bij San Lorenzo. Bij Sevilla maakte hij nog niet veel minuten en daarom wordt de 24-jarige Gattoni uitgeleend. Lees verder »

Transfer Sarr niet haalbaar

Transfer Sarr niet haalbaar

TRANSFERS Malang Sarr zal niet naar Anderlecht komen. Zijn naam werd gisteren gelinkt aan paars-wit, maar La Dernière Heure weet dat het dossier te gecompliceerd is. Anderlecht toonde wel degelijk interesse, maar tot gesprekken kwam het niet. Lees verder »

Morgen oefenduel tegen Lommel

Morgen oefenduel tegen Lommel

WEDSTRIJDEN Morgen om 14.30 uur speelt Anderlecht een oefenduel tegen Lommel SK. De wedstrijd vindt plaats in Neerpede achter gesloten deuren. Beide clubs zullen speelkansen geven aan spelers die de voorbije matchen niet veel aan de bak kwamen. Lees verder »

 29-01-2024 

Transfermarkt dagje langer open

Transfermarkt dagje langer open

TRANSFERS De Belgische clubs krijgen tot donderdagavond middernacht de tijd om inkomende transfers af te ronden. Op de FIFA-website stond woensdagavond als deadline, maar vrijdag kregen de clubs een mail van de KBVB dat de deadline op donderdagavond ligt. Lees verder »

Diawara geniet interesse van Cadiz

Diawara geniet interesse van Cadiz

TRANSFERS Het Spaanse Cadiz toont interesse in Amadou Diawara. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Cadiz staat momenteel derde laatste in de Spaanse hoogste klasse. Het telt één punt minder dan Celta Vigo en Sevilla, die op de eerste veilige plaatsen staan. Lees verder »

Riemer laat Flips niet meer vertrekken

Riemer laat Flips niet meer vertrekken

TRANSFERS Geen transfer voor Alexis Flips deze winter. Transferjournalist Sacha Tavolieri laat weten dat de Fransman een gesprek had met coach Brian Riemer en dat die laatste hem niet meer wil laten gaan. Flips zou de laatste trainingen een erg goede indruk gemaakt hebben. Lees verder »

Kana valt geblesseerd uit bij Kortrijk

Kana valt geblesseerd uit bij Kortrijk

BLESSURES Marco Kana moest dit weekend na 26 minuten de strijd staken tijdens de wedstrijd van KV Kortrijk tegen OH Leuven. De door Anderlecht verhuurde middenvelder greep naar de lies en kon niet meer verder. De ernst van de blessure is nog niet gekend. Lees verder »


 28-01-2024 

"Eerste keer dat ik Jan zo'n bal zag missen"

INTERVIEWS Mario Stroeykens was één van de beteren bij Anderlecht, maar met een pass richting Vertonghen lag hij mee aan de basis van het tweede tegendoelpunt. Daar zat hij na afloop mee verveeld. "Misschien had ik niet zo'n strakke pass moeten geven gezien de staat van het veld", vertelde hij na afloop. Lees verder »

Hazard redt punt in extra tijd

Hazard redt punt in extra tijd

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft dan toch een keer niet verloren van Union, maar het heeft wel niet veel gescheeld. Pechvogel van de avond was Jan Vertonghen die tweemaal in de fout ging waardoor Union 0-2 leidde. Maar het was Vertonghen die Anderlecht ook in leven hield door de 1-2 binnen te koppen. Na rust streed Anderlecht voor wat het waard was, maar kwam het zeer moeilijk tot kansen. Union was minder dreigend dan voor rust en in de toegevoegde tijd kon Hazard dan toch nog de 2-2 scoren na een stilstaande fase. Opnieuw geen goede wedstrijd van Paars-wit, maar na rust toonde het wel de nodige inzet en strijd. Lees verder »

Augustinsson volgende in de lappenmand

Augustinsson volgende in de lappenmand

BLESSURES De ziekenboeg bij Anderlecht begint stilaan vol te geraken en ook vaak op dezelfde posities. Nadat N'Diaye geblesseerd geraakte, is nu ook Augustinsson enkele weken buiten strijd met als gevolg dat er geen echte linksback meer in de A-kern zit. Brian Riemer verklaarde voor de wedstrijd tegen Union dat de Zweed een spierblessure heeft opgelopen. Lees verder »

Opstelling: Arnstad depanneert als linksback

Opstelling: Arnstad depanneert als linksback

WEDSTRIJDEN Kan Anderlecht na acht matchen eindelijk eens niet verliezen van Union? Winnen zou uiteraard nog veel beter zijn, maar kunnen we na de zwakke vertoning van donderdag meer verwachten? Arnstad moet bovendien bijspringen op links waar Augustinsson ziek of geblesseerd lijkt te zijn. Op rechts komt Patris terug in het team na zijn lichte blessure. Stroeykens staat aan de aftrap in plaats van Hazard. Bij Union keren sterkhouders Puertas en Amoura terug in de basis. Lees verder »

Officieel: Dupé naar Nice

Officieel: Dupé naar Nice

TRANSFERS Zoals verwacht is de transfer van Maxime Dupé naar Nice officieel aangekondigd door de Franse club. De 30-jarige doelman zal echter ook bij Nice normaal gezien als invallersdoelman fungeren, achter de Pool Bulka. Na de komst van Schmeichel werd het al snel duidelijk dat Dupé geen hoofdrol meer te spelen had bij Paars-wit. Lees verder »

Gattoni kiest voor Paars-wit

Gattoni kiest voor Paars-wit

TRANSFERS Ondanks de interesse van Cadiz zou de verdediger Federico Gattoni toch het voorstel van Anderlecht verkiezen volgens journalist Sacha Tavolieri. Augustinsson en Delaney deden een goed woordje en Paars-wit zou zijn bod hebben verhoogd op de 24 jarige Argentijn van Sevilla. Momenteel gaat het om een uitleenbeurt tot het einde van dit seizoen. Lees verder »

Selectie: Patris sluit aan

Selectie: Patris sluit aan

WEDSTRIJDEN Weinig verschuivingen in de kern in vergelijking met de bekerwedstrijd van donderdag. Patris sluit wel terug aan en ook Lissens is opgenomen in de kern. Verder valt het op dat er slechts twee doelmannen werden opgenomen. Lees verder »

Mauves Army roept op om niets op veld te gooien

Mauves Army roept op om niets op veld te gooien

ANDERE In een bericht op Facebook groept Mauves Army, een van de grootste en vurigste supportersgroepen van Anderlecht, op om geen bekers of andere zaken op het veld te gooien. "Negen keer op tien belandt zo'n beker op een vriend van jou die daar niet om gevraagd heeft", klinkt het onder meer. Lees verder »

 27-01-2024 

Gattoni mogelijke optie voor de defensie

Gattoni mogelijke optie voor de defensie

TRANSFERS De volgende verdediger in het lijstje van mogelijke versterkingen is Federico Gattoni (24) van Sevilla. De Argentijn kwam vorige zomer over van San Lorenzo maar kon zich nog niet doorzetten in Spanje. Volgens transferjournalis Sasha Tavolieri zou Paars-wit al een akkoord hebben met Sevilla, maar moet het nu de speler nog overtuigen. Lees verder »

 26-01-2024 

"Zeker in beroep tegen deze eigenaardige beslissing"

INTERVIEWS Anderlecht-advocaat Walter Damen reageert "verbijsterd" op de uitspraak van de Disciplinaire Raad om de wedstrijd Anderlecht - Genk te laten herspelen. "Eigenlijk zeggen zij dat elke fout van een scheidsrechter vanaf nu sowieso gesanctioneerd kan worden met een fout tegen het spelreglement", aldus Damen. Lees verder »

Vertonghen: "Dit is echt zinloos"

Vertonghen:

INTERVIEWS Jan Vertonghen moest als aanvoerder de gemoederen gaan bedaren toen enkele heethoofden de match besloten stil te leggen door bekers op het veld te gooien. Na afloop was hij niet mals voor de personen in kwestie. "De supporters nemen de macht over", zuchtte hij voor de microfoon van  RTL. Lees verder »

Fan Council roept op om geen bekers te gooien

Fan Council roept op om geen bekers te gooien

ANDERE Na de wedstrijd van gisterenavond plaatste Phil-lips Joe, de beheerder van de officiële Facebook-groep Fanboard RSCA, in dat kanaal een oproep om geen bekers meer op het veld te gooien. "We weten dat het enkelingen zijn, maar bier dient om op te drinken en niet om mee te gooien." Lees verder »


 25-01-2024 

Match stilgelegd

Match stilgelegd

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht staat momenteel 2-0 achter in de Beker van België tegen een tienkoppig Union. Daar waren de Anderlecht-supporters niet blij mee en gooiden bekertjes op het veld richting Union-doelman Moris. Lees verder »

Andy Kawaya stopt met professioneel voetbal

Andy Kawaya stopt met professioneel voetbal

ANDERE Ex-Anderlechtspeler Andy Kawaya stopt met professioneel voetbal. De 27-jarige flankspeler zal vooral herinnerd worden voor zijn sterke invalbeurt in de Champions League 2014-2015. Kawaya viel in aan de rust en hielp Anderlecht om 3-3 gelijk te spelen nadat het 2-0 had achtergestaan. Maar daarna haalde hij nooit meer dit niveau en werd zijn loopbaan gehinderd door blessures en ongelukkige keuzes. Lees verder »

Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 20.30 uur strijden Anderlecht en Union voor het laatste ticket voor de halve finales van de Beker van België. Na zeven nederlagen op rij tegen Union wil Anderlecht eindelijk eens winnen. Zeker omdat de Beker van België een van de hoofddoelen is dit seizoen. Lees verder »

Selectie bekerwedstrijd

Selectie bekerwedstrijd

WEDSTRIJDEN Geen verrassingen in de selectie voor de bekerwedstrijd van vanavond in Union. Zoals geweten is Patris geblesseerd en probeert Dupé om zijn transfer naar Nice af te ronden. Bouchouari zal vanavond spelen op rechts. Delaney is nog een paar weken out. Ook van N'Diaye is er nog geen spoor te bekennen. Lees verder »

 24-01-2024 

"Hazard, Vertonghen en Dolberg hebben ritme nodig"

BLESSURES Anderlecht speelde zondag in Leuven een belabberde wedstrijd. Onder meer sterkhouders Jan Vertonghen, Thorgan Hazard en Kasper Dolberg haalden na hun blessure nog niet hun gebruikelijke niveau. Niet onlogisch, vindt coach Brian Riemer. "Ze moeten het ritme terugvinden en dat kan alleen door matchen te spelen." Lees verder »

Delaney nog twee weken aan de kant

Delaney nog twee weken aan de kant

BLESSURES Het is nog even wachten voor we Thomas Delaney weer in actie zullen zien. Anderlecht-coach Brian Riemer vertelde vanmiddag dat de Deen zes tot acht weken out zou zijn en we nu in week vijf zitten. "Zowel hij als ik hopen dat het eerder zes dan acht weken is", aldus Riemer. Lees verder »

"Alle vertrouwen in goede prestatie Bouchouari"

INTERVIEWS Door de blessure van Louis Patris viert Mohamed Bouchouari morgen zijn grote debuut voor Anderlecht. Op zijn 23e heeft hij coach Brian Riemer helemaal overtuigd. "Bouchouari is een Neerpede-jongen. Hij kent onze speelstijl. Ik heb er alle vertrouwen in dat als hij morgen start, hij het goed zal doen", aldus de coach. Lees verder »

Patris verzwikte beide enkels

Patris verzwikte beide enkels

BLESSURES Louis Patris zal morgen tegen Union niet spelen wegens een kleine blessure aan beide enkels. Omdat de verdediging al met veel geblesseerden kampt, wil coach Brian Riemer geen risico nemen. Zondag is Patris normaal gezien weer inzetbaar. Lees verder »

Politie extra waakzaam rond Union-stadion

Politie extra waakzaam rond Union-stadion

ANDERE De politie van Brussel is vanavond extra alert in de omgeving van het Dudenpark, waar Anderlecht en Union het morgen tegen elkaar opnemen in de kwartfinale van de Beker van België. In de loop van de dag hebben buurtbewoners verschillende meldingen gemaakt van Anderlecht-fans die zich verdacht gedroegen. Lees verder »

15-jarige doelman tekent eerste profcontract

15-jarige doelman tekent eerste profcontract

JEUGD Anderlecht heeft Mattis Seghers zijn eerste profcontract laten ondertekenen. Seghers is een doelman die net zijn 15e verjaardag vierde en uitkomt voor de U16 van paars-wit, een reeks boven zijn leeftijdsklasse. Hij tekende een contract voor drie seizoenen. Lees verder »

Dupé neemt de vlieger, Patris geblesseerd

Dupé neemt de vlieger, Patris geblesseerd

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Morgen vindt de eerste van twee belangrijke confrontaties plaats tegen Union. In de uitgestelde kwartfinale van de Croky Cup zal Schmeichel in doel staan. Invallersdoelman Dupé is volgens journalist Romain Van der Pluym van La Dernière Heure op weg naar Nice om zijn transfer af te ronden. Mohamed Bouchouari zal normaal gezien ook starten aangezien Patris geblesseerd is. Lees verder »

 23-01-2024 

PSV-belofte Babadi in beeld

PSV-belofte Babadi in beeld

TRANSFERS Volgens het Algemeen Dagblad is Anderlecht één van de clubs die interesse toont in Isaac Babadi van PSV. De 18-jarige aanvallende middenvelder staat ook in de belangstelling van Ajax en Frankfurt en PSV wil hem ook graag langer aan zich binden. Lees verder »


 22-01-2024 

Patris: "Het was een mislukte voorzet"

Patris:

INTERVIEWS Met een boogbal vanop de zijkant die over de OHL-doelman ging, bezorgde Louis Patris Anderlecht een punt tegen OH Leuven. Een wereldgoal of eerder een lucky doelpunt? Het tweede, zo gaf de Patris toe na de wedstrijd. "Ik ben graag eerlijk: het was een mislukte voorzet", aldus de doelpuntenmaker. Lees verder »

 21-01-2024 

Zwak Anderlecht strandt op 1-1

Zwak Anderlecht strandt op 1-1

WEDSTRIJDEN Een bleek Anderlecht is niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel in OHL. Paars-wit speelde nauwelijks een kans bij elkaar en slikte al snel een vermijdbaar doelpunt na een slechte intrap van Schmeichel. Na het uur begon Anderlecht een beetje meer te drukken, maar dat resulteerde in amper één kans voor Dolberg. Uiteindelijk was het Patris die vanuit het niets Anderlecht een punt schonk. De ex-speler van OHL trapte vanop grote afstand in doel. Indien Anderlecht zijn voet wil zetten tegen Union in de dubbele confrontatie, zal het wel uit een ander vat moeten tappen. Lees verder »

Opstelling: Vertonghen staat aan de aftrap

Opstelling: Vertonghen staat aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Ondanks het feit dat Anderlecht wel wat pionnen moet missen, kunnen we spreken van een logisch elftal dat Brian Riemer opstelt voor de wedstrijd in Leuven. Jan Vertonghen blijkt fit en start, net als Thorgan Hazard. Patris is de logische vervanger van Sardella. Rits, Leoni en Verschaeren vormen het middenveld. Voor de start van de wedstrijd bezocht Kasper Schmeichel het monument van de in 2017 overleden voorzitter van Leicester, Khun Vichai Srivaddhanaprabha. Lees verder »

Selectie: Vertonghen is beschikbaar

Selectie: Vertonghen is beschikbaar

WEDSTRIJDEN Vanavond speelt Anderlecht in OHL zijn eerste wedstrijd van 2024. Jan Vertonghen zit in de wedstrijdkern, maar gaat hij ook effectief spelen? Anderlecht kan een goede zaak doen in het klassement en kan niet anders dan tevreden zijn met de overwinning wil het Union niet nog verder laten uitlopen. In het verleden bleek een uitstap naar Leuven niet altijd makkelijk. Vorig jaar won Paars-wit er wel met 0-2. Lees verder »

 20-01-2024 

Wedstrijd Futures uitgesteld door winterweer

Wedstrijd Futures uitgesteld door winterweer

1B De wedstrijd van de RSCA Futures van vanavond tegen FC Luik is uitgesteld. Na inspectie van het veld van het Koning Boudewijns-Stadion oordeelde de scheidsrechter een uur voor de aftrap dat het niet mogelijk is om te voetballen. FC Luik noemt het een juiste beslissing, maar wijst wel met een beschuldigende vinger naar Anderlecht. Lees verder »


 19-01-2024 

Verjaardag webteamlid Michael

Verjaardag webteamlid Michael

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van Michael, die al jaren de Duitstalige sectie van de website onderhoudt. We wensen hem enorm te bedanken voor zijn werk en wensen hem een fantastische verjaardag. Hopelijk krijgt hij dit weekend ook een mooie overwinning cadeau van onze club! Lees verder »

Vertonghen traint weer mee

Vertonghen traint weer mee

BLESSURES De kans dat Jan Vertonghen alsnog de bekerwedstrijd tegen Union haalt is net wat groter worden. Misschien zit zelfs de wedstrijd tegen Oud-Herverlee Leuven bij de mogelijkheden. De verdediger traint weer mee met de groep. Lees verder »

Moutha-Sebtaoui blijft toch bij Paars-wit

Moutha-Sebtaoui blijft toch bij Paars-wit

TRANSFERS Nail Moutha-Sebtaoui (18) blijft toch bij Anderlecht. De jonge verdediger gaat dus niet naar KV Mechelen dat hem volgens Het Laatste Nieuws wilde uitlenen aan zusterclub Helmond. Anderlecht deed een inspanning, want Moutha-Sebtaoui is de vaste linksachter van de Futures. De speler had zijn medische testen bij Mechelen af afgelegd, maar koos dan toch om bij Anderlecht te blijven. Lees verder »

Ghana speelt gelijk tegen Egypte

Ghana speelt gelijk tegen Egypte

ANDERE Majeed Ashimeru speelde 62 minuten in Ghana's CAN 2024-wedstrijd tegen Egypte, waardoor zijn team met 2-2 gelijk speelde. Ze staan onderaan in hun groep met één punt, maar kwalificatie is mathematisch nog steeds mogelijk. Lees verder »

Vertonghen op vijfde plaats Gouden Schoen

Vertonghen op vijfde plaats Gouden Schoen

ANDERE Jan Vertonghen eindigde op de vijfde plaats bij de verkiezing van de Gouden Schoen en is ook de enige RSC Anderlecht-speler in de top tien. Dan deden de RSC Anderlecht-spelers het beter, daar zijn vier Anderlecht-speelsters te vinden in de top 10: Sarah Wijnants (5), Lore Jacobs (6), Stefania Vatafu (7), Laura De Neve (9). Lees verder »

 18-01-2024 
 17-01-2024 

Lonwijk op weg naar Fortuna Sittard

Lonwijk op weg naar Fortuna Sittard

TRANSFERS Justin Lonwijk lijkt een uitweg gevonden te hebben voor zijn uitzichtloze situatie bij Anderlecht. La Dernière Heure meldt dat de Nederlander de voorbije dagen afwezig was bij Anderlecht om te onderhandelen met Fortuna Sittard.  Lees verder »

Officieel: Union-Anderlecht wordt uitgesteld

Officieel: Union-Anderlecht wordt uitgesteld

WEDSTRIJDEN De sneeuw is dan toch de spelbreker voor de bekerwedstrijd van Anderlecht. De wedstrijd van vanavond in Union wordt uitgesteld en zal worden gespeeld op 25 januari (20u30). Voor Anderlecht zou dit mogelijk betekenen dat het spelers als Vertonghen en Delaney kan recupereren. De halve finales worden ook naar een latere datum verplaatst. Ook OHL-Antwerp is uitgesteld. Lees verder »

"Als ik echt moet kiezen, win ik liever nu dan in competitie"

INTERVIEWS Achtste keer, goede keer? Anderlecht verloor al zeven keer op rij van Union. Toch zal Brian Riemer dat cijfer niet gebruiken om zijn spelers te motiveren voor deze wedstrijd. "Ik denk niet dat extra motivatie nodig is", aldus de coach. "We weten allemaal wat deze wedstrijd betekent voor onze fans en hoe belangrijk het is om een goed resultaat neer te zetten." Lees verder »

Selectie voor Union

Selectie voor Union

WEDSTRIJDEN Vanavond - momenteel nog geen sneeuw te zien - neemt Anderlecht het op tegen Union in de kwartfinales van de Croky Cup. Paars-wit moet heel wat spelers missen door blessures (en de Africa Cup). Daarom zijn een aantal spelers van de Futures bij de selectie gehaald. Het is nog altijd afwachten wie Riemer achteraan naast Debast zal posteren. Bij Union zijn een aantal internationals op de Africa en Asia cup. Doelman Moris is geschorst. Lees verder »

Tweede bod op Helander afgewezen

Tweede bod op Helander afgewezen

TRANSFERS RSC Anderlecht bracht een tweede bod uit op Filip Helander en bood  iets meer dan 200.000 euro nadat het eerste van 150.000 euro werd afgewezen. Maar ook tegen het tweede bod zei Odense nee, het gaf meteen mee minsten 1 miljoen euro te willen voor de verdediger.  Lees verder »

 16-01-2024 

Riemer: "Denk dat Hazard uur zal spelen"

Riemer:

BLESSURES De kans is groot dat Thorgan Hazard morgen voor het eerst sinds 12 november in de basis staat bij Anderlecht. "Thorgan is volledig fit, hij mist alleen wedstrijdritme", vertelt Brian Riemer. Een hele wedstrijd kan Hazard volgens Riemer nog niet aan, maar dat vindt hij niet erg. "Hij is één van onze spelers die het meeste loopt." Lees verder »

Bouchouari een optie als linksback?

Bouchouari een optie als linksback?

WEDSTRIJDEN Wat als Brian Riemer tegen Union kiest voor Ludwig Augustinsson als centrale verdediger? Dan viert Mo Bouchouari mogelijk zijn debuut bij het A-elftal van Anderlecht. De 23-jarige Antwerpenaar is van nature een rechtsback, maar Riemer heeft er geen bezwaar tegen om hem ook links achteraan te bezigen. Lees verder »

Geen Lissens tegen Union door blessure

Geen Lissens tegen Union door blessure

BLESSURES Lucas Lissens zal morgen niet de vervanger van Jan Vertonghen zijn. De rots in de branding van de Futures blesseerde zich op stage in Tunesië. "Het is geen grote blessure, maar helaas raakt hij niet tijdig fit voor de wedstrijd van morgen tegen Union", aldus coach Brian Riemer. Lees verder »

N'Diaye enkele weken out

N'Diaye enkele weken out

BLESSURES Het blijft blessures regenen in de defensie bij Anderlecht. Ook Moussa N'Diaye heeft de ziekenboeg vervoegd. Hoe lang hij onbeschikbaar is, kon Brian Riemer niet vertellen. De coach gaat echter uit van meerdere weken. Lees verder »

Riemer: "We luisteren ook naar wat Dupé wil"

Riemer:

TRANSFERS Maxime Dupé krijgt mag morgen tegen Union nog eens een wedstrijd spelen. De Fransman zit verveeld met zijn rol als invaller. Coach Brian Riemer vertelde vanmiddag dat Anderlecht hem niet ten n prijze al houden als hij dat niet wil. "We luisteren altijd naar onze spelers, zeker als de situatie anders is dan wat ze gehoopt hebben." Lees verder »

Kwartfinale live op VTM 2

Kwartfinale live op VTM 2

ANDERE Morgen verplaatst RSC Anderlecht zich naar het Joseph Marienstadion voor hun kwarfinale in het kader van de Beker van België tegen Union. De wedstrijd zal live te volgen zijn op VTM 2. Lees verder »

Dupé in doel tegen Union

Dupé in doel tegen Union

WEDSTRIJDEN Ondanks de huidige goede vorm van Kasper Schmeichel, zal het wellicht Maxime Dupé zijn die het doel van RSC Anderlecht zal verdedigen tegen Union. Er werd gesproken over een vertrek van de Franse doelman tijdens de mercato, maar paars-wit is niet geneigd om mee te werken aan een vertrek. Lees verder »

Union: "Sneeuwruimers staan klaar"

Union:

INTERVIEWS Echt voorspellen waar de sneeuw er al dan niet gaat uitvallen morgen, is niet haalbaar. In ieder geval zijn ze bij Union op alles voorbereid om de wedstrijd van morgen te kunnen aanvatten. De veldverwarming doet zijn werk en de sneeuwruimers staan klaar. Lees verder »

 15-01-2024 

Riemer: "Angulo kan echt een ster worden"

Riemer:

INTERVIEWS Wie vrijdag naar de oefenwedstrijd tussen Anderlecht en Al-Ahli keek, zag een erg sterke Nilson Angulo. Brian Riemer noemt hem nu één van de revelaties van de winterstage. "We kiezen er nu voor om hem te laten doorgroeien, eerder dan om veel geld te spenderen aan een nieuwe, snelle flankspeler.” Lees verder »

 14-01-2024 

Riemer: "Genoten van Bouchouari deze stage"

Riemer:

INTERVIEWS Wordt 2024 het jaar van Mo Bouchouari? De 23-jarige rechtsback was een verrassende naam uit de Futures-selectie die mee mocht op stage, maar blijkbaar maakte hij er een erg goede indruk. "Toen ik hem zag, dacht ik 'Waar heb jij al die tijd gezeten?'", vertelt coach Brian Riemer. Lees verder »

Africa Cup: wanneer spelen Ashimeru en Diawara?

Africa Cup: wanneer spelen Ashimeru en Diawara?

ANDERE Vanavond om 21 uur begint Majeed Ashimeru aan de Africa Cup. De Anderlecht-middenvelder start bij Ghana in de basis tegen Kaapverdië. Morgen komt ook Amadou Diawara voor het eerst in actie. Ontdek hier het programma van beide Anderlecht-spelers en welke twaalf andere spelers op het toernooi een verleden bij Anderlecht hebben. Lees verder »

 13-01-2024 

Video: het beste van Nunzio Engwanda tegen Beerschot

Video: het beste van Nunzio Engwanda tegen Beerschot

1B Door de afwezigheid van Lissens en Lapage mocht Nunzio Engwanda voor de derde keer dit seizoen starten bij de Futures. De 16-jarige centrale verdediger speelde een topwedstrijd tegen Beerschot. Anderlecht deelt vandaag een videocompilatie met Engwanda's hoogtepunten. Geniet mee. Lees verder »

 12-01-2024 

"Geen 5 miljoen betalen voor een verdediger"

TRANSFERS Jesper Fredberg werkt momenteel volop aan de komst van een extra verdediger, maar dat is geen simpele zaak. Dat vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "We willen iemand die direct inzetbaar is indien nodig, maar ook aanvaardt dat hij op de bank zal zitten als Debast en Vertonghen fit zijn." Lees verder »

Lapmiddeltjes moeten grasmat optimaliseren

Lapmiddeltjes moeten grasmat optimaliseren

ANDERE Anderlecht nodigde de voorbije weken specialisten van Arsenal en Leicester uit om advies te geven over de grasmat, maar grote ingrepen waren niet mogelijk. Het weer van de voorbije weken, eerst heel nat en dan heel koud, zorgde ervoor dat er niet veel mogelijk was. Lees verder »

Amuzu geopereerd in Londen

Amuzu geopereerd in Londen

BLESSURES Francis Amuzu werd gisteren in Londen geopereerd aan zijn hamstrings. De speler en zijn entourage zochten de beste specialisten om niets aan het toeval over te laten. Amuzu zal zo'n drie maanden out zijn. Lees verder »

Oefenwedstrijd eindigt op 0-0

Oefenwedstrijd eindigt op 0-0

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 0-0 gespeeld tegen Al-Ahli uit Libië. Het was geen al te beste wedstrijd op geen goed veld en tegen een vervelende tegenstander. Nilson Angulo toonde zich wel als vervanger van Amuzu. Leoni speelde centraal achteraan, maar werd defensief te weinig uitgedaagd. Leoni centraal achterin laten spelen tegen Union lijkt ons zeer riskant tegen de kopbalsterke en veel grotere Nilsson.  Lees verder »

Opstelling oefenwedstrijd Al-Ahli SC

Opstelling oefenwedstrijd Al-Ahli SC

WEDSTRIJDEN Om 15u00 oefent Anderlecht in Tunesië tegen de Libische kampioen Al-Ahli SC. Anderlecht kan niet rekenen op verschillende basisspelers zoals Vertonghen, Delaney en Sardella. Ook Amuzu is nog lang buiten strijd. Theo Leoni lijkt centraal achteraan naast Debast te zullen spelen. De wedstrijd is live te volgen via Mauve TV. Lees verder »

 11-01-2024 

Vertonghen nog niet speelklaar

Vertonghen nog niet speelklaar

BLESSURES Morgen staat er slechts een oefenwedstrijd gepland tegen de Libische kampioen Al Ahli (15u00). Daarin zullen Lissens en N'Diaye alvast niet kunnen spelen. Volgende woensdag speelt Anderlecht voor de beker op Union. Daar zal Paars-wit nog niet kunnen rekenen op Jan Vertonghen en ook niet op Thomas Delaney. Anderlecht hoopt hen speelklaar te krijgen voor de eerste competitiewedstrijd van 2024 op OHL. Lees verder »

Morgen twee oefenduels tegen Al-Ahli

Morgen twee oefenduels tegen Al-Ahli

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal morgen niet één, maar twee oefenduels spelen tegen Al-Ahli. Om 12.15 uur staat een wedstrijd over 75 minuten op het programma. Om 15 uur volgt een gewoon duel van 90 minuten. Op die manier krijgen alle spelers voldoende wedstrijdminuten. Lees verder »

 10-01-2024 

Officieel: Fujii naar Kortrijk

Officieel: Fujii naar Kortrijk

TRANSFERS KV Kortrijk heeft vandaag de komst van verdediger Haruya Fujii aangekondigd. De Japanner werd enkele weken geleden ook gelinkt aan een transfer naar Anderlecht. KVK huurt Fujii tot het einde van het seizoen en heeft ook een aankoopoptie. Lees verder »

 09-01-2024 

Genk: "We zetten procedure verder"

Genk:

WEDSTRIJDEN Racing Genk legt zich niet neer bij de beslissing van het Professional Refereeing Department om het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk te klasseren als een menselijke fout en de wedstrijd dus niet te herspelen. Via zijn website kondigt Genk nu aan "de procedure verder te zetten". Lees verder »

Vertonghen onzeker voor bekerwedstrijd

Vertonghen onzeker voor bekerwedstrijd

BLESSURES Jan Vertonghen en Kasper Dolberg trainen in Tunesië nog steeds individueel. Volgende week staat de kwartfinale in het kader van de Beker van België tegen op en tegen Union op het programma. Dolberg geraakt wellicht fit voor dit duel, achter de naam van Vertongen staat nog steeds een vraagteken.  Lees verder »

 08-01-2024 

Klacht Genk verworpen

Klacht Genk verworpen

ANDERE Het Referee Departement heeft een beslissing genomen over de klacht van Racing Genk betreffende het duel in het Lotto Park. De klacht is verworpen en de wedstrijd wordt dus niet herspeeld. Genk heeft wel nog de mogelijkheid om naar het BAS te stappen. Lees verder »

 06-01-2024 

Verdediger Fujii in gesprek met Kortrijk

Verdediger Fujii in gesprek met Kortrijk

TRANSFERS KV Kortrijk, de hekkensluiter in de hoogste klasse, is momenteel aan het onderhandelen met Haruya Fujii. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Enkele weken geleden werd de Japanse verdediger gelinkt aan Anderlecht. Japanse media zagen hem zelfs al bij paars-wit. Lees verder »

 05-01-2024 

Wedstrijd herspelen: "Kans is klein"

Wedstrijd herspelen:

INTERVIEWS Deze middag boog het Referee Departement zich over de klacht van Racing Genk die vraagt om de wedstrijd te herspelen. Die kans lijkt na de zitting klein, al hangt alles natuurlijk af van hoever de Limburgers willen gaan met hun klacht.  Lees verder »

Selectie voor de stage in Tunesië

Selectie voor de stage in Tunesië

ANDERE Anderlecht vertrekt vandaag naar Tunesië op stage. In de selectie zitten best enkele opvallende namen zoals die van Justin Lonwijk en Alexis Flips die volgens geruchten zouden kunnen vertrekken. Verschillende spelers van de RSCA Futures maken ook deel uit van de selectie waaronder Mohammed Bouchouari om de blessure van Sardella op te vangen. Thomas Delaney is niet van de partij, hij revalideert in Brussel Lees verder »

Flankaanvaller Sonko blijft in beeld

Flankaanvaller Sonko blijft in beeld

TRANSFERS Door de langdurige onbeschikbaarheid van Francis Amuzu zoekt Anderlecht deze maand ook een snelle flankaanvaller. De naam van de Zweed Momodou Sonko (Häcken) viel al en volgens Het Laatste Nieuws is hij nog steeds een serieuze optie. Lees verder »

Sardella minstens twee maanden out

Sardella minstens twee maanden out

BLESSURES Anderlecht zal het langere tijd moeten doen zonder Killian Sardella. Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat hij minstens twee maanden out is met een scheur in de hamstrings. De andere geblesseerden raken wellicht klaar voor de bekermatch tegen Union op 17 januari. Lees verder »

 04-01-2024 

Genk: "Overtuigd van vergissing tegen spelregels"

Genk:

WEDSTRIJDEN Morgen om 12 uur behandelt het Referee Department de zaak rond het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk. De Limburgse club is stellig en rekent op het herspelen van de wedstrijd. "Op basis van wat onze juristen gezien hebben, zijn we ervan overtuigd dat het gaat om een vergissing omtrent de spelregels", zo meldt Racing Genk vandaag. Lees verder »

Interesse in Popovic

Interesse in Popovic

TRANSFERS Volgens bepaalde media volgt RSC Anderlecht, Boris Popovic, die voor Cercle Brugge speelt. De 23-jarige centrale verdediger speelde bij Tours en AS Monaco en kan ook als verdedigende middenvelder fungeren. Lees verder »

Goto nog niet speelgerechtigd

Goto nog niet speelgerechtigd

TRANSFERS - ANDERE Eind november haalde RSC Anderlecht de Japanese spits, Keisuke Goto, de bedoeling was dat hij in januari aansloot bij de Futures. Alle administratieve rompslomp is echter nog niet afgehandeld, waardoor Goto nog niet speelgerechtigd is.  Lees verder »

 03-01-2024 

Winterstage in Tunesië

Winterstage in Tunesië

ANDERE Anderlecht vertrekt weldra op winterstage naar Tabarka in Tunesië. De A-kern zal er verblijven van 5 tot 14 januari om het bekerduel tegen Union en het tweede deel van de competitie voor te bereiden. Anderlecht zal er een oefenwedstrijd spelen tegen Al Ahli SC, regerend kampioen van Libië. Lees verder »

 02-01-2024 
 01-01-2024 

Ook Ashimeru naar Africa Cup

Ook Ashimeru naar Africa Cup

ANDERE Majeed Ashimeru is na Amadou Diawara de tweede Anderlecht-speler die zal deelnemen aan de Africa Cup. De middenvelder is één van de 27 spelers die de Ghanese bondscoach Chris Hughton heeft opgenomen in zijn selectie. Lees verder »

Fikse interesse voor NAC-jongeling Omgba

Fikse interesse voor NAC-jongeling Omgba

TRANSFERS Voetbal International meldt dat Anderlecht "hevig geïnteresseerd" is in Aimé Omgba, een 21-jarige aanvallende middenvelder van NAC Breda. De speler zou ruim één miljoen euro kosten. Volgens Het Nieuwsblad ziet Anderlecht in Omgba een versterking voor de toekomst en zal hij eerst rijpen bij de Futures, mocht het tot een transfer komen. Lees verder »