Archieven

 30-06-2023 

Interesse in doelman van Freiburg

Interesse in doelman van Freiburg

TRANSFERS Nu het enkel wachten is op de officiële berichten over de verkoop van Bart Verbruggen, kan Anderlecht op zoek naar minstens een nieuwe doelman, afhankelijk van wat er met Hendrik Van Crombrugge zal gebeuren. Een nieuwe piste is volgens journalist Sacha Tavolieri die van de 21-jarige Noah Atubolu van Freiburg. Lees verder »

 29-06-2023 

Debast alweer op training bij Anderlecht

Debast alweer op training bij Anderlecht

ANDERE Amper twee dagen na de uitschakeling op het EK U21 traint Zeno Debast alweer mee bij Anderlecht. De jonge verdediger landde gisteren in België en vandaag meldde hij zich opnieuw bij paars-wit. Dat was vooraf zo afgesproken. Voor het EK had hij al voldoende rust en vakantie. Lees verder »

 28-06-2023 

Burnley doet bod op Sadiki

Burnley doet bod op Sadiki

TRANSFERS Burnley, de club van Vincent Kompany, heeft een bod uitgebracht op Noah Sadiki. Dat meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. Burnley zou 1 miljoen euro geboden hebben. De Waalse journalist Sacha Tavolieri vult aan dat Anderlecht dat bod afgewezen heeft. Lees verder »


 27-06-2023 

Samenwerking met Olsa Brakel voor jeugdopleiding

Samenwerking met Olsa Brakel voor jeugdopleiding

JEUGD Anderlecht heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met Olsa Brakel. De komende drie jaar zal paars-wit met de club uit de tweede amateurklasse samenwerken op het vlak van jeugdopleiding. Olsa Brakel is al de veertiende club waarmee Anderlecht zo'n samenwerking aangaat. Lees verder »

Silva: "Blij om Debast terug te zien"

Silva:

INTERVIEWS Vanavond om 18 uur strijden de Belgische U21 tegen hun Portugese leeftijdsgenoten voor een plaats in de kwartfinale van het EK. Het wordt ook een rechtstreeks duel tussen Zeno Debast en Fabio Silva, vorig seizoen een half jaar ploegmaats bij Anderlecht. Lees verder »

Deze week nieuwe gesprekken met Nice

Deze week nieuwe gesprekken met Nice

TRANSFERS Het is de bedoeling van Anderlecht om op 8 juli op oefenkamp te vertrekken met de nieuwe spits aan boord. Dat weet Het Laatste Nieuws. Kasper Dolberg van Nice is nog steeds het geprefereerde doelwit. Jesper Fredberg zal deze week opnieuw onderhandelen met beide partijen. Lees verder »

Abonnementsverkoop verloopt vlot

Abonnementsverkoop verloopt vlot

ANDERE Geen versterkingen, integendeel, spelers die het vorig seizoen nog ietwat goed deden, zijn niet meer bij RSC Anderlecht. Toch verloopt de abonnementsverkoop vlot en zou die ongeveer op hetzelfde niveau liggen van vorig seizoen.  Lees verder »

 26-06-2023 

Masscho jaartje langer bij RSCA Futures

Masscho jaartje langer bij RSCA Futures

TRANSFERS - 1B Loïc Masscho heeft zijn aflopend contract bij Anderlecht met één jaar verlengd. De verdediger zal dus ook volgend seizoen deel uitmaken van de RSCA Futures in 1B. De 21-jarige Masscho kwam vorig seizoen dertig keer in actie voor de RSCA Futures, waarvan veertien keer als basisspeler. Lees verder »

Mundle kiest voor Standard

Mundle kiest voor Standard

TRANSFERS - ANDERE Vier weken rest er RSC Anderlecht nog om een competitieve ploeg op het veld te zetten, want daarna is het de seizoensstart. De 20-jarige Romaine Mundle mag in ieder geval al van het transferlijstje geschrapt worden, de transfervrije winger kiest voor Standard Luik.  Lees verder »

Internationals keren terug

Internationals keren terug

ANDERE Vandaag komen de internationals terug uit vakantie, zij worden vandaag in Gent verwacht voor hun fysieke en medische testen. Vanaf morgen sluiten Jan Vertonghen, Majeed Ashimeru en Amadou Diawara aan te Neerpede.  Lees verder »

Rechtzetting: foto is kindje van Verschaerens schoonbroer

Rechtzetting: foto is kindje van Verschaerens schoonbroer

ANDERE Volgens Het Laatste Nieuws is Yari Verschaeren vader geworden van een dochter Inaya. We brachten dit nieuws dan ook vanmorgen op onze site. Echter, bronnen binnen de club melden dat dit nieuws incorrect is. Blijkbaar schreef HLN dit artikel op basis van een foto van Yari met het kindje van zijn schoonbroer.  Lees verder »

Vandalen beschadigen spelersbus

Vandalen beschadigen spelersbus

ANDERE Tijdens de oefenwedstrijd op en tegen Oudenaarde vonden enkele onverlaten het nodig om de spelersbus te bekrassen. Gelukkig werden de vandalen opgemerkt door de buschauffeur die meteen de meegereisde spotters op de hoogte bracht. Zij konden de vandalen bij de lurven vatten.  Lees verder »

 25-06-2023 

Zowel Debast als Verbruggen gelijk op EK (foto)

Zowel Debast als Verbruggen gelijk op EK (foto)

WEDSTRIJDEN Op het EK voor U21 hebben zowel Zeno Debast met België als Bart Verbruggen met Nederland zaterdagavond een gelijkspel behaald. Nederland deed dat tegen Portugal. Na de partij verbroederde Verbruggen met Fabio Silva, tijdens de eerste helft van het voorbije seizoen zijn ploegmaat bij Anderlecht.  Lees verder »

Interesse in Lepoint voor Futures

Interesse in Lepoint voor Futures

TRANSFERS Volgens La Dernière Heure ziet Anderlecht wel wat in Christophe Lepoint (38) als versterking voor de RSCA Futures. Lepoint is einde contract bij degradant Seraing en zou de rol van de enige toegelaten ervaren speler kunnen vervullen bij de Futures nu David Hubert zijn loopbaan heeft beëindigd. Lees verder »


 24-06-2023 
 23-06-2023 

Beveren-spits Barry in beeld

Beveren-spits Barry in beeld

TRANSFERS De Waalse journalist Sacha Tavolieri meldt dat Anderlecht denkt aan Thierno Barry als mogelijke versterking. Paars-wit ziet in de topschutter uit 1B een optie als tweede spits. Beveren zou 2 miljoen euro willen voor zijn aanvaller. Lees verder »

Te veel tussenpersonen fnuikten transfer Hezze

Te veel tussenpersonen fnuikten transfer Hezze

TRANSFERS Anderlecht stond wel degelijk erg dicht bij de komst van Santiago Hezze. Volgens Het Laatste Nieuws had paars-wit een akkoord met diens club Huracan en had ook de speler zelf zin in een transfer naar Anderlecht. Te veel tussenpersonen wilden echter een graantje meepikken. Daarvoor paste Jesper Fredberg. Lees verder »

Dupé werd aangeboden bij Anderlecht

Dupé werd aangeboden bij Anderlecht

TRANSFERS Het Laatste Nieuws weet dat de Franse doelman Maxime Dupé bij Anderlecht werd aangeboden. Paars-wit contacteerde de 30-jarige keeper die einde contract is bij Toulouse dus niet zelf. Ook bij Club Brugge werd gepolst of er interesse is. Lees verder »

Nieuw shirt en deal met Napoleon Games

Nieuw shirt en deal met Napoleon Games

ANDERE Anderlecht heeft zijn nieuwe shirts aangekondigd. Daarbij hoort ook een deal met gokbedrijf Napoleon Games. Het bedrijf zal nog tot aan het einde van de wettelijke termijn in 2025 zichtbaar zijn in het stadion. Het logo op het shirt (mouw) zal nog een aantal jaren langer aanwezig zijn. Lees verder »

Coosemans maakt promotie

Coosemans maakt promotie

TRANSFERS Colin Coosemans heeft zijn aflopend contract nog steeds niet verlengd, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Volgens Het Laatste Nieuws zal de 30-jarige doelman eerstdaags zijn contract verlengen. En hij zal opschuiven tot tweede doelman. Lees verder »

Ex aequo bij pronoseizoen 2022-2023

Ex aequo bij pronoseizoen 2022-2023

WEBSITE De Europese finales zijn gespeeld en het seizoen is officieel afgelopen. Bij Anderlecht is men zelfs al gestart met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dit betekent dat we ook de pronowinnaars mogen aankondigen: Gaudus en Scale72 eindigen gelijk en winnen beide de hoofdprijs. Kirlip werd dan weer gekozen als trouwste deelnemer en mag eveneens een prijs in ontvangst nemen. De winnaars worden spoedig gecontacteerd. Tot volgend seizoen voor een nieuwe deelname! Lees verder »

Slimani beste speler van het afgelopen seizoen

Slimani beste speler van het afgelopen seizoen

WEBSITE Nu de voorbereiding van het nieuwe seizoen van start gaat bij Anderlecht, is het ook tijd om onze website voor te bereiden op seizoen 2022-2023. Dit betekent ook dat de beste speler van vorig seizoen aangekondigd kan worden. Via de spelersbeoordeling kozen jullie Islam Slimani tot beste speler van 2022-2023. Slimani wordt op de voet gevolgd door Bart Verbruggen. Leoni (die zijn scores vooral verzamelde met invalbeurten), Debast en Vertonghen vervolledigen de top vijf. Lees verder »

 22-06-2023 

Stéphane Demol overleden op 57-jarige leeftijd

Stéphane Demol overleden op 57-jarige leeftijd

ANDERE Voormalig Anderlechtspeler en Rode Duivel Stéphane Demol is overleden. De stijlrijke verdediger speelde na Anderlecht voor een hele resem clubs waaronder Toulouse, Porto en Standard. Demol zal in het collectieve geheugen blijven hangen door zijn memorabel kopbaldoelpunt op het WK 1986 tegen de USSR. Lees verder »

Fredberg: "Team bouwen waar we trots op kunnen zijn"

Fredberg:

TRANSFERS De transferperiode van Anderlecht loopt nog niet van een leien dakje. Paars-wit haalde nog geen enkele nieuwkomer, maar dat lijkt CEO Sports Jesper Fredberg niet te verontrusten. "Ik beloof jullie dat er aanwinsten zullen komen”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Als de competitie begint, zullen er nieuwe spelers meedraaien." Lees verder »

Anderlecht verlaat piste Hezze

Anderlecht verlaat piste Hezze

TRANSFERS Journalist Fabrizio Romano meldt op Twitter dat Anderlecht de piste van de Argentijn Santiago Hezze heeft verlaten. Volgens Romano was alles in kannen en kruiken tussen de clubs, maar kon men niet tot een akkoord komen met de speler zelf. Lees verder »

Genk wil Van Crombrugge huren

Genk wil Van Crombrugge huren

TRANSFERS Racing Genk wil Hendrik Van Crombrugge van Anderlecht overnemen in de vorm van een uitleenbeurt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De gesprekken zijn bezig en de Limburgers hopen om ze snel te kunnen afronden, zo klinkt het. Lees verder »

Vandenhaute stapt in raad van bestuur voetbalbond

Vandenhaute stapt in raad van bestuur voetbalbond

ANDERE Een deel van de supporters blijft bij hun standpunt en vraagt nog steeds het ontslag van niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute. Ondertussen verstevigd Vandenhaute zijn positie binnen het Belgisch voetbal, vanavond treedt hij toe tot de raad van bestuur van de voetbalbond.  Lees verder »

Wordt Kevin Mac Allister de nieuwe rechtsback?

Wordt Kevin Mac Allister de nieuwe rechtsback?

TRANSFERS De Argentijnse journalist César Luis Merlo meldt op Twitter dat een Belgische club de aankoopclausule van 1,5 miljoen dollar in het contract van Kevin Mac Allister gaat activeren. Om welke club het gaat, staat er niet bij, maar we durven niet uitsluiten dat het om Anderlecht gaat. Lees verder »

Hezze twijfelt nog over Anderlecht

Hezze twijfelt nog over Anderlecht

TRANSFERS Niet alleen het dossier rond Kasper Dolberg zit vast, ook in dat rond Santiago Hezze is er voorlopig geen vooruitgang. De Argentijnse journalist César Luis Merlo weet dat de speler nog geen beslissing genomen heeft over zijn toekomst. En dat deze niet op korte termijn verwacht wordt. Lees verder »

Anderlecht bekijkt piste Ntanda voor de Futures

Anderlecht bekijkt piste Ntanda voor de Futures

TRANSFERS Anderlecht is niet alleen op zoek naar versterking voor de A-kern, ook de Futures kunnen wel wat extra kwaliteit gebruiken. Volgens Het Nieuwsblad wordt de piste van de 18-jarige Samuel Ntanda gevolgd, een Belgische spits die momenteel bij Sampdoria speelt. Ntanda speelde al tot zijn veertiende voor Paars-wit. Lees verder »

Elke wedstrijd wordt uitgespeeld

Elke wedstrijd wordt uitgespeeld

WEDSTRIJDEN De Pro League heeft enkele wijzigingen aangebracht. Vanaf komend seizoen wordt elke wedstrijd uitgespeeld, ook die die stilgelegd zijn door wangedrag van supporters. De wedstrijd gaat dan door achter gesloten deuren vanaf de minuut van de stopzetting met dezelfde score als toen op het scorebord stond. Lees verder »


 21-06-2023 

Officieel: Amando Lapage tekent tot 2025

Officieel: Amando Lapage tekent tot 2025

TRANSFERS Amando Lapage heeft zijn contract bij Anderlecht met twee jaar verlengd, tot 2025. De 18-jarige centrale verdediger kwam vorig seizoen 21 maal in actie bij de RSCA Futures. Lapage is al vanaf zijn zevende actief bij Paarswit en speelde eerst als spelmaker.  Lees verder »

Andere doelman na vertrek Verbruggen

Andere doelman na vertrek Verbruggen

TRANSFERS Dat Bart Verbruggen naar Engeland trekt, twijfelt niemand nog aan. Maar volgens Het Nieuwsblad is Anderlecht niet van plan om Hendrik Van Crombrugge opnieuw eerste doelman te maken. De club zou op zoek gaan naar een nieuwe eerste doelman. Lees verder »

 20-06-2023 

Officieel: Baouf tekent eerste profcontract

Officieel: Baouf tekent eerste profcontract

JEUGD - TRANSFERS Centrale verdediger, Ismael Baouf, tekende zonet zijn eerste profcontract. De 16-jarige zette zijn handtekening onder een verbintenis tot 2026. "Ik ben er erg trots op dat ik tot 2026 de kleuren van RSCA mag dragen. Mijn doel is nu om een vaste waarde te worden bij de RSCA Futures", aldus Baouf. 
  Lees verder »

 19-06-2023 

Tegenstrijdige berichten over transfer Hezze

Tegenstrijdige berichten over transfer Hezze

TRANSFERS RSC Anderlecht wil de Argentijn Santiago Hezze om zijn middenveld te versterken. De berichten rond deze transfer spreken elkaar tegen. Terwijl Het Laatste Nieuws melding maakt van Braziliaanse interesse en dat de voorkeur van Hezze daarnaar uitgaat, meldt Het Nieuwsblad dat de voorkeur bij RSC Anderlecht ligt. Lees verder »


 18-06-2023 
 17-06-2023 

Veldman aan de slag in Schotse tweede klasse

Veldman aan de slag in Schotse tweede klasse

TRANSFERS Dan toch geen Ajax voor Robin Veldman, wel Queen's Park FC, een Schotse tweedeklasser. De Nederlander, die deze week Anderlecht verliet, tekende er een contract voor drie jaar als hoofdcoach. "Ons doel is om succes te behalen met attractief en dominant voetbal", vertelt Veldman bij zijn aanstelling. Lees verder »

 16-06-2023 

Doelmannen op zucht van nieuwe club

Doelmannen op zucht van nieuwe club

TRANSFERS Zowel Bart Verbruggen als Hendrik Van Crombrugge wachten op een 'go' van Anderlecht om hun transfer te realiseren. Dat meldt Het Nieuwsblad. Van Crombrugge zal naar Genk verhuizen, Verbruggen naar de Premier League (Brighton of Burnley). Lees verder »

Transfer Hezze wordt nog zware dobber

Transfer Hezze wordt nog zware dobber

TRANSFERS Jesper Fredberg zal nog stevig moeten onderhandelen als hij Santiago Hezze naar Anderlecht wil halen. Het Nieuwsblad weet dat de voorzitter van Huracan hem tot het einde van de competitie (29 juli) wil houden. Ook financieel gaapt er een stevige kloof. Lees verder »

Anderlecht laat piste-Vazquez varen

Anderlecht laat piste-Vazquez varen

TRANSFERS De kans dat Luis Vazquez naar Anderlecht komt, is erg klein. Volgens La Dernière Heure zal Anderlech weldra de pogingen staken. Een te hoge vraagprijs van Boca Juniors en te veel tussenpersonen. Dat maakt een deal onmogelijk, aldus de krant. Lees verder »

Officieel: Reedijk nieuwe coach RSCA Futures

Officieel: Reedijk nieuwe coach RSCA Futures

1B Anderlecht heeft vandaag de komst van Marink Reedijk als nieuwe coach van de RSCA Futures bekendgemaakt. "Het is een prachtige uitdaging om de jonge talenten van de club klaar te stomen in een competitieve omgeving. En om hen hopelijk uiteindelijk te zien doorgroeien naar het eerste elftal", vertelt de Nederlander. Lees verder »

Galamatch tegen Ajax

Galamatch tegen Ajax

ANDERE Op 22 juli zakt AFC Ajax af naar Brussel als tegenstander in de galamatch van Anderlecht, een week voor het nieuwe seizoen. Een prestigieuze affiche dus tussen de recordkampioen van België en die van Nederland. Lees verder »

 15-06-2023 

RSCA's Elite-staf krijgt vorm

RSCA's Elite-staf krijgt vorm

JEUGD Hoewel Marink Reedijk nog niet officieel is aangesteld door RSC Anderlecht als coach van de RSCA Futures, lijkt het organigram voor de coaches van de Eliteteams vorm te krijgen. Alleen René Peeters behoudt zijn categorie voor volgend seizoen, Roel Clement zet zijn missie voort in het A-team en Jeroen Chantrain wisselt af tussen de U13 en U14 teams.  Lees verder »

Racing Genk volgt Van Crombrugge

Racing Genk volgt Van Crombrugge

TRANSFERS Racing Genk is op zoek naar een ervaren doelman is daarbij uitgekomen bij Hendrik Van Crombrugge. Eind juli moeten de Limburgers al hun Europese campagne aanvatten. Er zijn al gesprekken geweest op clubniveau maar niets concreet.  Lees verder »

 14-06-2023 

Broer Engwanda springt van U16 meteen naar Futures

Broer Engwanda springt van U16 meteen naar Futures

JEUGD Volgend seizoen zullen bij de RSCA Futures twee Engwanda's spelen. Het is te zeggen: trainen. Nunzio Engwanda, de 15-jarige broer van Alonzo, maakt na een sterk seizoen de sprong van de U16 naar de Futures. Maar pas wanneer hij 16 jaar wordt, mag hij ook wedstrijden spelen in 1B. Lees verder »

Diawara onderuit tegen Egypte

Diawara onderuit tegen Egypte

WEDSTRIJDEN In de kwalificaties voor de Africa Cup heeft Guinea vanavond een 1-2-nederlaag geleden tegen Egypte. Anderlecht-speler Amadou Diawara stond bij de thuisploeg de hele wedstrijd op het veld. Als Guinea op de slotspeeldag gelijkspeelt tegen Malawi, is het zeker van de kwalificatie. Lees verder »

Brighton in pole position voor Verbruggen

Brighton in pole position voor Verbruggen

TRANSFERS Het lijkt erop dat Brigton & Hove Albion de strijd om Bart Verbruggen zal winnen. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano zit de club in een afrondende fase om de Anderlecht-doelman vast te leggen. Manchester United informeerde eveneens, maar bracht geen bod uit. Lees verder »

Officieel: De Wilde tekent bij Cercle Brugge

Officieel: De Wilde tekent bij Cercle Brugge

TRANSFERS Cercle Brugge heeft de komst van Nils De Wilde bekendgemaakt. Het jeugdproduct van Anderlecht tekent een contract voor drie seizoenen, met optie voor een vierde. "Eens je geproefd hebt van het profvoetbal, wil je meer. Ik hoop bij Cercle te debuteren in 1A", zegt hij op de website van de Vereniging. Lees verder »

Gelukkige verjaardag Purpleketje !

Gelukkige verjaardag Purpleketje !

WEBSITE Vandaag is onze Purpleketje jarig, hij is al verschillende jaren actief voor het Franstalige deel van de site. De laatste jaren zorgt hij ook voor de info en foto's van de jeugd. Je kan hem dan ook heel vaak vinden op Neerpede.  Lees verder »

 13-06-2023 

Anderlecht bood 7 miljoen euro voor Thiago

Anderlecht bood 7 miljoen euro voor Thiago

TRANSFERS Volgens de Waalse journalist Sacha Tavolieri was Anderlecht bereid om een stevige inspanning te doen voor Thiago. Hij meldt dat paars-wit 7 miljoen euro bood voor de spits van Ludogorets. Club Brugge legde echter een klein miljoen meer op tafel en haalde de Braziliaan binnen. Lees verder »

Refaelov neemt afscheid van België

Refaelov neemt afscheid van België

TRANSFERS Lior Refaelov zal zijn voetbalcarrière niet verderzetten in ons land. In een bericht op Instagram nam hij afscheid van België. Hij plaatste een collage met foto's als speler van Club Brugge, Antwerp en Anderlecht en met de Gouden Schoen. Daarbij de woorden 'Dank je België', gevolgd door hartjes in zwart, geel en rood. Lees verder »

Hubert wordt assistent bij U18 en Futures

Hubert wordt assistent bij U18 en Futures

JEUGD - 1B David Hubert hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De 35-jarige middenvelder, vorig seizoen de ervaren pion bij de RSCA Futures, blijft wel aan boord bij Anderlecht. La Dernière Heure weet dat hij assistent-coach wordt bij de U18 en de U23. Lees verder »

Nieuwe voetbalkalender op 22 juni

Nieuwe voetbalkalender op 22 juni

ANDERE Vol ongeduld aan het wachten op de start van het nieuwe seizoen, en vooral waar en wanneer RSC Anderlecht begint. Volgende week donderdag krijg je antwoord op al die vragen want op 22 juni stelt de Pro League de nieuwe voetbalkalender voor.  Lees verder »

 12-06-2023 

Refaelov heeft aanbiedingen uit Israël

Refaelov heeft aanbiedingen uit Israël

TRANSFERS Lior Refaelov was niet van plan om meteen uit België te vertrekken, hij bouwde onlangs nog een nieuw huis en zoon Adrian voetbalt bij de jeugd van Antwerp. Zijn contract met RSC Anderlecht werd niet verlengd en andere aanbiedingen uit België waren er niet, wel uit zijn thuisland Israël, twee dan nog.  Lees verder »

Burnley bereidt nieuw bod voor

Burnley bereidt nieuw bod voor

TRANSFERS De kans dat Bart Verbruggen ook volgend seizoen nog onder de lat staat bij RSC Anderlecht is eigenlijk nihil. Een eerste bod van 15 miljoen euro van Burnley legde paars-wit naast zich neer. Ondertussen zou de Premier League-promovendus een nieuw bod voorbereiden.  Lees verder »

Dolberg te duur

Dolberg te duur

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht volgde even de piste van Kapser Dolberg, maar is uiteindelijk te duur bevonden. De Deen zou vastpinnen op een maandsalaris van 250.000 euro per maand, salariseisen waar de club niet kan aan tegemoet komen.  Lees verder »

 11-06-2023 

Nu ook bod van Brighton voor Verbruggen

Nu ook bod van Brighton voor Verbruggen

TRANSFERS Het Nieuwsblad meldt vanmorgen dat Anderlecht het eerste bod van Burnley voor Bart Verbruggen heeft afgewezen. Dat bedroeg volgens de krant 15 miljoen euro. The Sun meldt intussen dat ook Brighton een bod heeft uitgebracht. Zij spreken over een bedrag van 18,7 miljoen euro. Lees verder »

 10-06-2023 

Officieel: Veldman verlaat Anderlecht

Officieel: Veldman verlaat Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht heeft vanmiddag het vertrek van Robin Veldman aangekondigt. De Nederlander werkte twee jaar voor Anderlecht. "De club is sinds januari een nieuwe weg ingeslagen. Bij zo'n proces horen ook soms moeilijke beslissingen", legt CEO Sports Jesper Fredberg uit. Lees verder »

 09-06-2023 

Anderlecht bekijkt piste Stef Peeters

Anderlecht bekijkt piste Stef Peeters

TRANSFERS Naast aanvaller Prevljak van Eupen zou Anderlecht nu ook interesse tonen in middenvelder Stef Peeters (31) die einde contract is. Peeters zou voor meer voetballend vermogen moeten zorgen op het middenveld, zeker nu Yari Verschaeren nog een hele tijd out is. Lees verder »

Kasper Dolberg in het vizier

Kasper Dolberg in het vizier

TRANSFERS Momenteel gaan er best wat geruchten de ronde over aanvallers die Anderlecht in het vizier heeft. Een daarvan is volgens Het Laatste Nieuws de Deen Kasper Dolberg, in 2019 nog voor 20,5 miljoen bij Ajax weggeplukt door Nice. Lees verder »

Nieuw thuistruitje voorgesteld op galamatch

Nieuw thuistruitje voorgesteld op galamatch

ANDERE Gisteren raakte bekend dat de samenwerking tussen RSC Anderlecht en kledingsponsor Joma doorgaat tot 2026. Eind juni mogen de uittruitjes en derde shirt al verwacht worden. Op het thuistruitje is het wachten tot ergens midden/eind juli, het zal dan voorgesteld worden tijdens de galamatch. Lees verder »

 08-06-2023 

Wachten op nieuw thuisshirt

Wachten op nieuw thuisshirt

ANDERE RSC Anderlecht verlengde zonet de samenwerking met kledingsponsor Joma. Meteen gaf het ook wat meer info vrij over de nieuwe shirt. Want als er nog iets anders is dan transfers waar de supporters op wachten zijn het nieuwe shirts. Maar ze moeten nog wat geduld oefenen.  Lees verder »

Joma kledijsponsor tot 2026

Joma kledijsponsor tot 2026

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht en Joma hebben hun samenwerking verlengd tot 2026. Beide partijen zijn opgetogen om de samenwerking verder te zetten. Dat Joma trouw blijft aan de clubkleuren valt in goede aarde bij de supporters en ook de speciale uitvoeringen en derde shirts zijn altijd een schot in de roos.  Lees verder »

Abonnementsverkoop blijft stabiel

Abonnementsverkoop blijft stabiel

ANDERE Afgelopen maandag was de laatste dag van de voorrangsperiode voor abonnees om hun abonnement te verlengen. RSC Anderlecht mocht die tevreden afsluiten. Ondanks de meer dan mindere resultaten bleef de verkoop stabiel.  Lees verder »

"We zullen zien of we elkaar vinden"

INTERVIEWS Ook Mario Stroeykens was gisteren aanwezig te Anderlecht voor het inhuldigen van een voetbalpleintje. De afgelopen weken was geen "rustvakantie" want elke speler kreeg een trainingsprogramma mee dat geregistreerd werd via hun privéprofiel op Strava.  Lees verder »

 07-06-2023 

Anderlecht blijft speuren in Nederland

Anderlecht blijft speuren in Nederland

TRANSFERS Anderlecht zou volgens La Dernière Heure zijn zinnen hebben gezet op Ezechiel Banzuzi, een centrale middenvelder van 18 jaar die dit seizoen doorbrak bij NAC in tweede klasse. Banzuzi lijkt qua speelstijl op Amadou Onana en heeft ook de interesse gewekt van enkele clubs in Italië. Lees verder »

 06-06-2023 

Vertonghen opgeroepen voor Rode Duivels

Vertonghen opgeroepen voor Rode Duivels

WEDSTRIJDEN Jan Vertonghen mag zich maandag in Tubeke melden bij de Rode Duivels. De verdediger maakt deel uit van de 24-koppige selectie van bondscoach Domenico Tedesco voor de interlands tegen Oostenrijk en Estland. "Vertonghen werkte elke dag in de gym in Tubeke", aldus Tedesco Lees verder »

 05-06-2023 

Spelers van het seizoen

Spelers van het seizoen

ANDERE Anderlecht heeft de stemming van de spelers van het seizoen bekendgemaakt. Bart Verbruggen werd 'Player of the Season', 'Female Play of the Season' werd Sarah Wijnants en 'Young Player of the Season' werd Lucas Stassin. Lees verder »

 04-06-2023 
 03-06-2023 
 02-06-2023 

Stassin dicht bij transfer naar Westerlo

Stassin dicht bij transfer naar Westerlo

TRANSFERS Het ziet er steeds meer naar uit dat Lucas Stassin Anderlecht zal verlaten. Volgens La Dernière Heure is hij in vergevorderde gesprekken met Westerlo. Journalist Sacha Tavolieri vult aan dat hij voor vier jaar kan tekenen en dat de gesprekken met Anderlecht ook goed opschieten. Lees verder »

Wellenreuther heeft akkoord met Feyenoord

Wellenreuther heeft akkoord met Feyenoord

TRANSFERS De kogel is door de kerk: Timon Wellenreuther verhuist definitief naar Feyenoord. De website 1908.nl, dat nieuw over Feyenoord brengt, meldt dat de Nederlandse kampioen een akkoord bereikt heeft met de doelman. Het zal nu de aankoopoptie in de huurovereenkomst activeren. Lees verder »

"Colassin kan ook volgend seizoen bij ons passen"

TRANSFERS Heerenveen heeft de aankoopoptie in de huurovereenkomst van Antoine Colassin niet gelicht. De Friezen vinden de vastgelegde transfersom te hoog. Maar het lijkt erop dat Heerenveen wel met Colassin wil doorgaan. "Antoine doet het hier goed", krijgt hij lof van coach Kees van Wonderen. Lees verder »

 01-06-2023 

Nieuwe voetbalwet goedgekeurd

Nieuwe voetbalwet goedgekeurd

ANDERE De nieuwe voetbalwet is goedgekeurd door de commissie Binnenlandse Zaken. De straffen gaan serieus de hoogte in, nieuw is een minimumstraf in geval van racisme, een boete van 1.500 euro en een stadionverbod van 30 maanden. Lees verder »

RSC Anderlecht herneemt volgende week donderdag

RSC Anderlecht herneemt volgende week donderdag

ANDERE De Jupiler Pro League nadert komende zondag zijn uiteindelijke ontknoping en dan kennen we ook de kampioen van huidig seizoen. Bij RSC Anderlecht hebben ze er ondertussen al enkele weken vakantie opzitten. Volgende week donderdag wordt daar het startschot gegeven voor de voorbereidingen van het nieuwe seizoen 2023/2024. Lees verder »