Anderlecht sluipt stilaan dichterbij

ZONDAG, 17 FEBRUARI 2008, 19:54 - Michaël

Anderlecht heeft vanavond tegen Moeskroen gedaan wat het moest doen: de drie punten pakken. Paars-wit won al bij al makkelijk met 2-1 van Moeskroen, al werd het in de slotfase nog even bibberen.

Het was Anderlecht dat het hevigst aan de wedstrijd begon met in de eerste minuut al een voorzet van Jelle Van Damme. Moeskroen voetbalde aardig mee, maar lieten achteraan steken vallen waardoor Anderlecht weinig moeite had met het scoren. Zo werd Polak in de 13de minuut weinig in de weg gelegd toen hij zich tussen drie man kon wringen en de bal in de netten wist te trappen: 1-0. Moeskroen kwam al snel terug tot 1-1 maar Breda keurde het doelpunt onterecht af wegens buitenspel. Hier kwam Anderlecht goed weg. De bezoekers leken van slag want door balverlies viel al snel de 2-0: het was Pieroni die de bal tussen de palen kopte na een voorzet van Vlcek.

De tweede helft begon met dezelfde 22 spelers en weer was het paars-wit dat de leiding nam. De Brusselaars kwamen al snel dicht bij de 3-0 na een mooi opgezette aanval: Vlcek haalde de achterlijn en legde hem klaar voor Gillet. Het schot van Gillet werd echter van de lijn gekeerd door Toyes. Het tempo in de wedstrijd zwakte duidelijk af, ook de verse krachten bij Moeskroen leken niet te helpen. Het bleef vooral eenrichtingsverkeer van Anderlecht dat toch bleef zoeken naar een derde doelpunt. Het bleef opletten voor Moeskroen dat toch af en toe een prik kon uitdelen, al deed de Anderlechtse verdediging goed haar werk. Net zoals tegen Bordeaux had Zitka amper werk in zijn doel. In de laatste minuten moest de doelman toch goed plat na een gevaarlijke hoekschop. Dat Moeskroen gevaarlijk bleef werd in de toegevoegde tijd bevestigd. Tomou kreeg teveel ruimte van de centrale verdedigers en kon de bal naast Zitka plaatsen. Even leek het bibberen voor de thuisploeg, maar meer dan een eerredder zat er uiteindelijk voor Moeskroen niet in.

Dankzij deze overwinning komt Anderlecht terug tot op acht punten van leiders Club Brugge en Standard. Paars-wit staat nu op een vijfde plek in het klassement op een puntje van Germinal Beerschot en drie op Cercle Brugge.