Laatste nieuws (3 dagen)

 

 22-02-2017 

Hanni niet mee naar Rusland

Hanni niet mee naar Rusland

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Sofiane Hanni is vanmiddag niet mee afgereisd naar Sint-Petersburg voor de Europa League-wedstrijd van morgen tegen Zenit. De middenvelder werd zondag uit voorzorg vervangen met pijn aan de lies. Hij raakt normaal gezien wel fit voor de partij van zondag tegen Genk. Lees verder »


Agent van Acheampong woedend over gerucht transferprijs

Agent van Acheampong woedend over gerucht transferprijs

TRANSFERS - ANDERE Eerder deze week verscheen in verschillende media dat Frank Acheampong op interesse kon rekenen van AS Roma. De Italianen moesten wel rekening houden met een transferprijs van 20 miljoen euro, een bedrag waar wij al serieuze vraagtekens bij plaatsten. De makelaar van de Ghanees, Oliver Koenig, is woedend en laat weten dat die transferprijs uit de lucht is gegrepen. Lees verder »

Staff en spelers aangekomen in Sint-Petersburg

Staff en spelers aangekomen in Sint-Petersburg

ANDERE De hele delegatie van RSC Anderlecht is ongeveer een half uurtje geleden, veilig geland te Sint-Petersburg. Op twiiter werden ze ommiddelijk welkom geheten door Zenit. Vandaag staat er nog een training en een persconferentie op het programma in het Stadion Sint-Petersburg. Lees verder »

Tielemans mag nog een prestigieus lijstje afvinken

Tielemans mag nog een prestigieus lijstje afvinken

ANDERE De bekenste en meest gelezen sportkrant van Italië La Gazzetto dello Sport, stelde een lijstje samen van de 30 grootste toptalenten onder de 20 jaar. Het zal je niet verbazen dat ook Youri Tielemans in dat lijstje staat, op nummer 15 welbepaald. Hij is ook de enige Belg die in het lijstje voorkomt. Lees verder »

UEL: 200 paars-wit supporters naar Rusland

UEL: 200 paars-wit supporters naar Rusland

ANDERE Tweehonderd Anderlecht-supporters maken de verplaatsing naar Rusland om de UEFA Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg bij te wonen. Russische media laten wel weten dat de supporters hun ticket wel nog niet betaald is, tenzij er een akkoord is met Zenit om dat vandaag nog recht te zetten. Lees verder »

"Ryan zou herhaling van passage Defour geweest zijn"

INTERVIEWS 24u voor het afsluiten van de wintermercato had RSC Anderlecht de mogelijkheid om Mathew Ryan naar het Astridpark te halen. Ook Ryan zelf gaf eerder al aan dat hij niet weigerachtig stond tegenover paars-wit op het einde van de transferperiode. "Maar het zou een herhaling geweest zijn van de passage Defour", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »


Trezeguet op radar van Liverpool

Trezeguet op radar van Liverpool

TRANSFERS Mahmoud 'Trezeguet' Hassan wordt momenteel uitgeleend aan Moeskroen, hij is er een vaste basisspeler maar kon er nog niet echt potten breken. Dat wil niet zeggen dat hij geen interesse opwekt. Volgens FilGoal, doorgaans heel betrouwbaar als het over Egyptische transfers gaat, wordt Trezeguet van heel nabij gevold door FC Liverpool. Lees verder »

Van Holsbeeck: "We hebben een nieuw stadion nodig"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck laat zich uit over het nationale stadion. Of Anderlecht er uiteindelijk wel of niet gaat spelen is nog niet duidelijk. Het dossier wordt momenteel volledig behandeld door advocaten. Wat wel duidelijk is, is dat Anderlecht een nieuw stadion nodig heeft, alleen al voor de parkeermogelijkheden voor de supporters. Lees verder »

Anderlecht krijgt gelijk in zaak Lokilo

Anderlecht krijgt gelijk in zaak Lokilo

ANDERE Anderlecht heeft van de rechter gelijk gekregen in de zaak Jason Lokilo. De club eiste 450.000 euro schadevergoeding, de rechter bracht dat terug tot 140.000 euro. Meteen werd ook een belangrijk precedent geschept voor het Belgische voetbal. Clubs mogen nu talenten jonger dan zestien aan zich binden.  Lees verder »


 21-02-2017 

Nieuwe grasmat is klaar

Nieuwe grasmat is klaar

ANDERE Daags na de wedstrijd tegen Zenit is Anderlecht begonnen met de aanleg van een nieuwe grasmat in het Constant Vanden Stock Stadion. Sinds maandag zijn die werken volledig afgewerkt en ligt er een nieuwe grasmat. Nu volgen de laatste details en onderhoudswerkzaamheden om de grasmat tegen komende zondag speelkaar te krijgen. Lees verder »

Oud-speler Wölbling overleden

Oud-speler Wölbling overleden

ANDERE Oud-Anderlecht-speler Jozsef Wölbling is op 80-jarige leeftijd overleden. De Hongaarse aanvaller speelde tussen 1959 en 1961 voor paars-wit. Hij speelde 23 wedstrijden en scoorde daarin zes keer. Lees verder »

"Bedankt supporters"

ANDERE Daags voor de wedstrijd tegen KV Oostende raakte bekend dat enkele supporters een protestactie hadden opgezet tégen het bestuur. Al bij al verliep het verzet rustig en waren er geen noemenswaardige incidenten. De meeste supporters steunden ook de ploeg voor de volle 90 minuten, iets waar de club hen dankbaar voor is. Lees verder »

Nieuwe ontmoeting tussen Ghelamco en Anderlecht

Nieuwe ontmoeting tussen Ghelamco en Anderlecht

ANDERE Hoewel RSC Anderlecht op 17 februari aangaf dat het 'ernstige bezwaren' heeft om mee in te stappen in het Eurostadion project, is de zaak nog niet volledig van de baan. Ghelamco heeft aan Anderlecht gevraagd om opnieuw samen te komen om alle bezwaren en opmerkingen te bespreken, iets waar paars-wit wil op ingaan. Lees verder »

Zorgen om knie van Kara

Zorgen om knie van Kara

BLESSURES Anderlecht kan donderdag tegen Zenit wellicht niet rekenen op Kara Mbodj. De kraakbeenproblemen aan de knie spelen weer op, waardoor hij zondag tegen Oostende de strijd bij de rust moest staken. Binnen de club maakt men zich zorgen. Lees verder »

Beloften gaan winnen in Brugge

Beloften gaan winnen in Brugge

JEUGD De U21 van Anderlecht blijven het goed doen. Gisteren gingen ze met 1-3 winnen bij Club Brugge. Antoine Bernier (foto) opende de score en invallers Richard Kule Mbombo en Edo Kayembe klaarden de klus. Lees verder »


 20-02-2017 

"Proberen om Tielemans nog één jaar te houden"

INTERVIEWS Er is vandaag heel wat inkt gevloeid over de twee klassegoals van Youri Tielemans. De kans is groot dat de middenvelder ook komende zomer Anderlecht verlaat, al hoeft het zover niet te komen voor general manager Herman Van Holsbeeck. "We gaan er alles aan doen om Youri nog één jaar te houden". Lees verder »

Visser fluit Anderlecht - Genk

Visser fluit Anderlecht - Genk

ANDERE Zondag speelt Anderlecht zijn voorlaatste thuiswedstrijd in het kader van de reguliere competitie tegen KRC Genk. Lawrence Visser is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt, Dirk Gilon en vierde official Christof Dierick. Aftrap is voorzien om 18u.  Lees verder »

Prono inzenden tegen morgenavond!

Prono inzenden tegen morgenavond!

WEBSITE Prono-deelnemers opgelet! De Europese wedstrijden volgen zich aan een snel tempo op. De volgende ronde dient reeds ingezonden te worden tegen morgenavond 20u15! De strijd om de overwinning blijft intussen ongemeen spannend, met de top 7 die zich binnen de 10 punten van elkaar bevindt. Maar niet enkel de winnaar krijgt een prijs. Ook één van de trouwste deelnemers mag zich aan een prijs verwachten! Lees verder »

Capel met beloften naar Club Brugge

Capel met beloften naar Club Brugge

JEUGD Vanavond trekken de beloften richting Torhout voor hun wedstrijd tegen Club Brugge in het kader van de play-offs. Coach Mohamed Ouahbi selecteerde achttien spelers voor deze wedstrijd, waaronder Diego Capel van de A-kern. Aftrap is voorzien om 20u in stadion De Velodroom te Torhout. Lees verder »

Handelaars krijgen weer hoop

Handelaars krijgen weer hoop

ANDERE Nu Anderlecht "Nee" gezegd heeft tegen het Eurostadion, al is dat nog niet definitief, groeit de hoop terug van de handelaars en horeca rond het Constant Vanden Stock Stadion. Schepen van Middenstand van Anderlecht, Christophe Dielis, hoopt op een gunstig gevolg voor de omliggende zaken. Lees verder »

Info Ticketing: Anderlecht - Waasland Beveren

Info Ticketing: Anderlecht - Waasland Beveren

ANDERE 12 maart 2017 staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. RSC Anderlecht werkt deze wedstrijd af in het Constant Vanden Stock Stadion tegen Waasland-Beveren. Er zijn nog tickets beschikbaar voor dit treffen, verkrijgbaar aan de loketten of online. Prijzen variëren tussen 16 € en 32€,  Aftrap is voorzien om 14u30. Lees verder »

Ghelamco stuurt Grimbergen gigantische schadeclaim

Ghelamco stuurt Grimbergen gigantische schadeclaim

ANDERE Ook al haakte RSC Anderlecht af voor het Eurostadion, Ghelamco blijft niet bij de pakken zitten. Zo stuurde het de gemeente Grimbergen een gigantische schadeclaim voor het tegenstemmen van het afschaffen van de buurtweg. Grimbergen is woedend dat de gigantische schadeclaim 'financiële chantage' noemt. Lees verder »

"Made in Neerpede"

ANDERE En of Romelu Lukaku trots was gisteren na de overwinning van Anderlecht. Na de wedstrijd volgde dan ook een dikke knuffel met Youri Tielemans. "Made in Neerpede", tweette Romelu trots onder het filmpje. Na afloop verliet hij lachend met Tielemans de Versluys Arena.  Lees verder »

Dendoncker: "Jammer dat Teo nu geschorst is"

Dendoncker:

INTERVIEWS Gisteren was het eindelijk nog eens raak voor Lukasz Teodorczyk. In minuut 89 zette hij de 1-4 op het bord. En hoe. De Pool zette zijn lichaam om een verdediger af te houden en daarna onhoudbaar binnen te trappen. "Dat doelpunt zal hem deugd gedaan hebben", zegt Leander Dendoncker.  Lees verder »

Boeckx: "Youri dacht: effe trappen"

Boeckx:

INTERVIEWS Frank Boeckx is altijd zijn vrolijke zelve, ook na de wedstrijd tegen KV Oostende. "Ik zei tegen Youri dat hij maar een matige invalbeurt maakte", lacht de doelman. Boeckx moest zich uiteindleijk maar één keer omdraaien en dat was na een penalty. Lees verder »

Kara twijfelachtig voor Zenit

Kara twijfelachtig voor Zenit

BLESSURES Het blijft afwachten of Kara Mbodj op het veld zal staan tegen Zenit. Gisteren werd hij met de rust vervangen met knieproblemen. De Senegalees zat ook helemaal niet in de wedstrijd. Hij trainde de voorbije week ook amper mee met de groep en volgde een individueel programma.  Lees verder »

"Trainer vroeg mij om het verschil te maken"

INTERVIEWS Youri Tielemans kreeg rust van René Weiler tegen Oostende. Op het uur mocht hij invallen voor Sofiane Hanni, die last had van de adductoren. Met twee pegels in evenveel tijd, besliste hij de wedstrijd. "Ik ga hier met een goed gevoel weg", lachte Tielemans na afloop.  Lees verder »