Laatste nieuws (3 dagen)

 

 02-10-2023 

Verjaardag Paul Van Himst

Verjaardag Paul Van Himst

ANDERE Anderlechticoon Paul Van Himst is vandaag jarig. De ex-speler en -trainer van Paars-wit blaast vandaag 80 kaarsen uit. Van Himst werd maar liefst acht maal kampioen bij Anderlecht en won vier maal de Gouden Schoen. In 1983 won Van Himst als trainer bij Anderlecht de UEFA Cup na een dubbele confrontatie tegen Benfica. Lees verder »


 01-10-2023 

Futures spelen gelijk tegen negen man

Futures spelen gelijk tegen negen man

1B De RSCA Futures zijn in een spektakelrijke wedstrijd niet verder geraakt dan 3-3 tegen Lierse. Lierse speelde bijna 40 minuten met negen spelers en scoorde toch de gelijkmaker in de extra tijd via een own-goal. De Futures blijven met zes punten onderaan kamperen op plaats veertien in de stand. Lees verder »


 30-09-2023 

Anderlecht stelt orde op zaken na rust

Anderlecht stelt orde op zaken na rust

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend met 1-3 gewonnen in Eupen. Het startte razendsnel en scoorde al via Dreyer na een halve minuut. Maar het kon de sterke start niet bevestigen en Eupen klom voor rust nog langszij. In de tweede helft domineerde Anderlecht en scoorde het via een own-goal van Paeshuyse en via de eerste goal van Vazquez. Al had Eupen ook wel op 2-2 kunnen komen, maar Nuhu miste voor doel. Dat was wel het enige wapenfeit van de Panda's na rust en dus mocht Anderlecht na drie gelijke spelen opnieuw vieren Lees verder »

Opstelling: Met Patris, Dreyer en Diawara

Opstelling: Met Patris, Dreyer en Diawara

WEDSTRIJDEN Brian Riemer moet voor de wedstrijd in Eupen puzzelen door verschillende blessures. Diawara, Dryer, Patris en Vazquez staan aan de aftrap. Augustinsson start sowieso door de afwezigheid van N'Diaye, Sardella betaalt de prijs voor twee mindere prestaties. Ondanks verschillende afwezigen kan Anderlecht maar beter de drie punten pakken om in de kopgroep van het klassement te blijven. Lees verder »


Riemer: "Raman is niet gestraft"

Riemer:

INTERVIEWS Het moet balen zijn voor Benito Raman. Zijn er tal van (offensieve) spelers out met een blessure, wordt hij net ziek. Anders had hij een goede kans om vanmiddag in de selectie te zitten. Want van een sportieve verbanning na zijn mislopen transfer eind augustus is geen sprake, zegt coach Brian Riemer. Lees verder »

Voorbeschouwing: Eupen - Anderlecht

Voorbeschouwing: Eupen - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 16 uur geeft Anderlecht in de verre Oostkantons Eupen partij. De thuisploeg begon goed aan het seizoen met 10 op 15, maar verloor zijn laatste drie wedstrijden. Ook Anderlecht kon al drie duels niet meer winnen. Wie breekt de ban? Lees verder »


Riemer: "Ik heb te doen met Amuzu"

Riemer:

BLESSURES Geen Francis Amuzu straks tegen Eupen. De snelle flankspeler sukkelt met een spierblessure, al zijn tweede dit seizoen. "Francis ziet hier erg van af", aldus coach Brian Riemer op zijn persconferentie gisteren. "Zijn wedstrijd tegen Club Brugge vorige week was zijn beste sinds ik hier ben." Lees verder »