Laatste nieuws

 04-12-2016 

Tielemans: "Zelf om wissel gevraagd"

Tielemans:

INTERVIEWS Anderlecht ging deze namiddag winnen in het Guldensporenstadion, tot grote tevredenheid van Youri Tielemans. "We wisten dat het moeilijk ging zijn tegen Kortrijk want ze waren nog ongeslagen thuis. Het was een uitdaging om tegen hen te winnen." Lees verder »

Anderlecht wint met tien man in Kortrijk

Anderlecht wint met tien man in Kortrijk

WEDSTRIJDEN Een degelijk Anderlecht pakte zonet de drie punten in Kortrijk. Paars-wit controleerde het grootste deel van de wedstrijd, maar kwam toch nog bijna in de problemen nadat Laforge streng een tweede keer geel trok voor Stanciu bij een 0-2 stand. Kortrijk rook bloed, scoorde, maar uiteindelijk nam Obradovic alle twijfels weg (1-3). Lees verder »

Anderlecht wil rond de 20 miljoen euro voor Teodorczyk

Anderlecht wil rond de 20 miljoen euro voor Teodorczyk

Anderlecht moet zo een 4,5 miljoen euro betalen om de aankoopoptie op Lukasz Teodorczyk te lichten. Ondertussen is de spits gegeerd wild op de transfermarkt en wordt hij gevolgd door verschillende clubs. Paars-wit heeft normaal eerste keuze en heeft volgens voetbalkrant.com een transferprijs van rond 20 miljoen euro op Teodorczyk geplakt. Lees verder »

EL: St-Etienne krijgt meer dan 1000 tickets

EL: St-Etienne krijgt meer dan 1000 tickets

ANDERE Toen Anderlecht op bezoek ging bij St-Etienne, was er heel wat te doen rond de tickets voor de Anderlecht-supporters. Door veiligheidsmaatregelen kreeg paars-wit maar 600 tickets, Anderlecht zei toen om ook maar 600 tickets ter beschikking te stellen voor de terugwedstrijd. Niets is minder waar blijkt nu, Les Verts krijgen iets meer dan 1000 tickets ter beschikking.  Lees verder »

Één minuut stilte in Kortrijk

Één minuut stilte in Kortrijk

ANDERE Anderlecht neemt het deze namiddag op tegen KV Kortrijk in het Guldensporenstadion. Voor aanvang van de wedstrijd zal één minuut stilte gehouden worden voor de slachtoffers van het vliegtuigongeluk van de Braziliaanse voetbalploeg A. Chapecoense F. Mogen we vragen de stilte te bewaren uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Lees verder »

 03-12-2016 

Deschacht nog steeds niet fit

Deschacht nog steeds niet fit

BLESSURES Olivier Deschacht is nog niet klaar om zijn wederoptreden te maken. Hij werkt nog steeds aan zijn revalidatie en gisterennamiddag bleef hij binnen voor verzorging. Morgen tegen Kortrijk is hij er dus nog niet bij. Lees verder »

"Bruno had verwacht dat hij meer zou spelen"

INTERVIEWS Tegen Qabala en vooral tegen Moeskroen flitste Massimo Bruno zoals vroeger, maar voor de rest is zijn tweede periode bij Anderlecht nog geen succes gebleken. "Na Zulte Waregem hadden we een gesprek van vader tot zoon. Ik zei 'Jongen, het wordt tijd dat je aan het werk gaat'." Lees verder »

Vanden Stock: "Er is nooit paniek geweest"

Vanden Stock:

INTERVIEWS Bij de voorstelling van de nieuwe kunstgrasvelden werd er bij voorzitter Roger Vanden Stock ook gepolst naar de sportieve situatie bij paars-wit. De voorzitter wou zich niet al te veel uitlaten over René Weiler: "Ik ben niet ontevreden over de eerste ploeg", reageerde Vanden Stock.  Lees verder »

Harbaoui in januari op zoek naar andere club

Harbaoui in januari op zoek naar andere club

ANDERE Het verhaal van Hamdi Harbaoui lijkt over bij Anderlecht. Donderdag kreeg zelfs Nathan Kabasele de voorkeur als tweede spits tegen Charleroi. De Tunesiër heeft het moeilijk met de kritiek van coach René Weiler en weigerde volgens voetbalkrant.com wél om mee te spelen bij de beloften. Lees verder »

 02-12-2016 

 01-12-2016 

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Charleroi maken vanavond uit wie zich als laatste plaats voor de kwartfinale van de Beker van België. Na de 7-0 tegen Moeskroen moet Anderlecht bevestigen, maar Charleroi heeft zich quasi geruisloos voor paars-wit genesteld in de competitie. Lees verder »

Tielemans: "Beker is belangrijk"

Tielemans:

INTERVIEWS Vanavond komt Anderlecht in actie tegen Charleroi in het kader van de Beker van België. De winnaar gaat rechtstreeks door naar de volgende ronde. Bij winst dus een druk programma voor paars-wit; Maar dat wil niet zeggen dat Anderlecht geen belang hecht aan de Croky Cup: "We gaan voor de winst", aldus Tielemans. Lees verder »

Wat met Leya Iseka tijdens winterstop?

Wat met Leya Iseka tijdens winterstop?

TRANSFERS Voor het eerst in een maand zat Aaron Leya Iseka gisteren nog eens in de wedstrijdkern bij Marseille. Spelen deed hij echter niet. De jaareinde nadert intussen met rasse schreden en de vraag is of Leya Iseka ook na de winterstop in Zuid-Frankrijk zal voerballen. Lees verder »

Kara sukkelt met knie

Kara sukkelt met knie

BLESSURES Kara Mbodj blijft sukkelen met de knie die hem ook al tegen Qabala aan de kant liet. Wellicht krijgt de Senegalees ook vanavond rust om de geteisterde knie rust te gunnen. Daardoor zou Uros Spajic opnieuw opschuiven naar de centrale verdediging en Andy Najar terugkeren op de rechtsback. Lees verder »