Laatste nieuws (3 dagen)

 

 14-08-2022 

Anderlecht pakt volle buit in oven

Anderlecht pakt volle buit in oven

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een knappe 0-3 zege geboekt op het veld van STVV. Belangrijke punten gezien de enorme hitte en de traditioneel lastige verplaatsing naar Stayen. Anderlecht klom in de slotfase van een goede eerste helft op 0-2 via Refaelov en Silva. Na rust gaf STVV het zeker niet op, maar via een perfecte counter maakte Raman de klus af. Voor STVV was dit het eerste verlies sinds januari. Lees verder »

Opstelling: Murillo en Stroeykens in de basis

Opstelling: Murillo en Stroeykens in de basis

WEDSTRIJDEN De wedstrijden volgen elkaar snel op en binnen een uurtje wacht STVV dat nog niet kon winnen, maar ook nog niet verloor. Murillo keert terug na zijn schorsing van vorig seizoen. Mazzu dropt de jonge Stroeykens voor het eerst in de basis. Van Gomez is er opnieuw geen spoor te bekennen. Het is enkel afwachten tot zijn transfer officieel wordt aangekondigd. Verbruggen speelt vanavond met de Futures. Lees verder »


"Echt alles gedaan om Lavia te houden"

Echt alles gedaan om Lavia te houden

Een 18-jarige die er straks in Deinze niet zal bij zijn, is Romeo Lavia. Hij verliet Anderlecht twee jaar geleden en maakte vorige week een indrukwekkend debuut in de Premier League. Maar er is hoop: Romeo heeft nog een jongere broer Joakim. "Hij heeft ons al beloofd bij Anderlecht te willen debuteren." Lees verder »


 13-08-2022 

Martinez: "We volgen Duranville"

Martinez: We volgen Duranville

JEUGD Wordt dit het seizoen van Julian Duranville? Na zijn indrukwekkend debuut op Club Brugge eind vorig seizoen zijn de verwachtingen hoog gespannen. Ook bondscoach Roberto Martinez geeft toe Duranville al te volgen. Lees verder »

Dauda scoort bij debuut voor Tenerife (video)

Dauda scoort bij debuut voor Tenerife (video)

WEDSTRIJDEN Mohammed Dauda heeft zijn entree bij Tenerife niet gemist. De Anderlecht-huurling scoorde in zijn eerste officiële wedstrijd met inzet. Een erg fraaie treffer vanaf de hoek van het strafschopgebied. Helaas voor Dauda en Tenerife leverde het geen drie punten op. Het verloor met 2-1 bij Eibar. Lees verder »


Amuzu zorgt voor hoofdbrekers in bestuurskamer

Amuzu zorgt voor hoofdbrekers in bestuurskamer

TRANSFERS De situatie van Francis Amuzu maakt het Anderlecht niet gemakkelijk. Paars-wit wil hem nu niet verkopen, maar zijn in 2024 aflopend contract verlengen, wordt ook moeilijk. Volgens journalist Sacha Tavolieri zijn de financiële eisen van zijn entourage veel te hoog geworden. Lees verder »


 12-08-2022 

Anderlecht grijpt naast Fransman Virginius

Anderlecht grijpt naast Fransman Virginius

TRANSFERS Volgens de Franse sportkrant L'Equipe heeft Anderlecht contact opgenomen met Alan Virginius, een 19-jarige aanvaller van Sochaux. Tevergeefs. Virginius heeft Lille gekozen als nieuwe club. De transfer, die 3 tot 4 miljoen euro kost, zal eerstdaags bekendgemaakt worden. Lees verder »

"Amuzu wilde komen, maar veranderde toen van gedacht"

Amuzu wilde komen, maar veranderde toen van gedacht

TRANSFERS Het lijkt erop dat een transfer van Francis Amuzu naar Nice van de baan is. Nice-coach Lucien Favre rekent niet meer op de komst van de Anderlecht-speler. "Het leek goed te komen, maar vandaag weet ik het niet meer. Er zijn spelers die willen komen, maar daarna willen ze het niet meer", vertelde hij vandaag op zijn persconferentie. Lees verder »

Speeluren Young Boys zijn bekend

Speeluren Young Boys zijn bekend

WEDSTRIJDEN De aanvangsuren van de twee wedstrijden tussen Anderlecht en Young Boys Bern in de laatste voorronde van de Conference League zijn bekend. Anderlecht speelt eerst in Bern op donderdag 18 augustus om 19 uur. De terugwedstrijd in het Lotto Park een week later begint om 20 uur. Lees verder »

Niet uitgesloten dat Amuzu blijft

Niet uitgesloten dat Amuzu blijft

TRANSFERS Waar een transfer naar Nice enkele dagen geleden een uitgemaakte zaak leek, is het volgens de kranten niet uitgesloten dat Francis Amuzu toch gewoon bij Anderlecht blijft. Volgens Het Laatste Nieuws heeft paars-wit zelfs een bod van bijna 10 miljoen euro geweigerd. Lees verder »

Mazzu: “Mentaal moeten we verbeteren”

Mazzu: “Mentaal moeten we verbeteren”

INTERVIEWS“Voor de wissels ontbrak het ons vandaag aan alles”, begon Anderlecht-coach Felice Mazzu zijn analyse na de wedstrijd tegen Paide. “We hadden niet genoeg intensiteit, coördinatie, verlangen in de loopacties en we verloren de bal te vaak. Het is moeilijk uit te leggen waarom dat was.” Lees verder »

Silva: "Trots om voor Anderlecht te spelen"

Silva: Trots om voor Anderlecht te spelen

INTERVIEWS Met een doelpunt, assist en pre-assist was Fabio Silva de grote man bij Anderlecht. Zijn invalbeurt en die van Lior Refaelov deden de wedstrijd kantelen. “Het gaat om passie voor het spelletje”, vertelde de Portugees na afloop. “We kwamen te slap het veld op. Nochtans is het voor Anderlecht belangrijk om in de Conference League door te stoten.” Lees verder »

Murillo: "Focus op Anderlecht"

Murillo: Focus op Anderlecht

INTERVIEWS Wie bij Anderlecht wil scoren, moet dezer dagen op de flank spelen. Na Francis Amuzu zondag tegen Seraing maakte gisteren zijn overbuur Amir Murillo twee doelpunten. "Het was jammer dat die derde er niet in ging, maar de keeper redde goed", aldus de Panamees na afloop voor de Sporza-microfoon. Lees verder »