Laatste nieuws (3 dagen)

 

 26-04-2018 

U14 nemen deel aan toernooi in Japan

U14 nemen deel aan toernooi in Japan

JEUGD De U14 van Anderlecht zijn uitgenodigd om van 2 tot 5 mei deel te nemen aan een toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio. De jongens van Nourredine Moukrim (foto) zijn ingedeeld in Groep C. In totaal nemen er twintig ploegen deel aan het toernooi. Lees verder »

Dendoncker op verlanglijst Betis

Dendoncker op verlanglijst Betis

TRANSFERS Leander Dendoncker prijkt nu ook op het verlanglijstje van Betis Sevilla. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op gezag van Spaanse bronnen. Betis staat momenteel vijfde in de Primera Division en ziet in Dendoncker de geknipte speler om zich blijvend te verankeren in de Spaanse subtop. Lees verder »

Tot 3,5 miljoen euro voor Cobbaut

Tot 3,5 miljoen euro voor Cobbaut

TRANSFERS Anderlecht moest stevig in de buidel tasten om Elias Cobbaut naar het Astridpark te halen. Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws spreken over dezelfde transferprijs. Paars-wit legde drie miljoen euro op tafel en daar kan nog eens een half miljoen bijkomen aan bonussen.  Lees verder »

Ook blessurezorgen om Obradovic

Ook blessurezorgen om Obradovic

BLESSURES Anderlecht heeft opnieuw een speler die sukkelt met kwaaltjes. Ivan Obradovic kampt al een tijdje met pijn aan de buikspieren. De Serviër blijft spelen, maar het is afwachten hoe de toestand evolueert. Obradovic zelf hoopt erbij te kunnen zijn op het WK en doet hier alles voor. Lees verder » 25-04-2018 

"Kern voor 80 procent klaar tegen half juni"

TRANSFERS - INTERVIEWS Marc Coucke en Luc Devroe reageren opgetogen op de komst van Elias Cobbaut. "Ons project begint duidelijk aan te slaan", maakt Coucke zich sterk. Het nieuwe bestuur is ambitieus: "Minstens 80% van deze kern moet midden juni samengesteld zijn om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen aanvatten", zo klinkt het. Lees verder »

'Transfer Cobbaut is rond'

'Transfer Cobbaut is rond'

TRANSFERS Het Laatste Nieuws meldt dat de transfer van Elias Cobbaut van KV Mechelen naar Anderlecht in kannen en kruiken is. Ook tussen de clubs zou er een akkoord bereikt zijn. De linksvoetige verdediger heeft volgens de krant zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf jaar. Lees verder »


Najar: "Ik had geen schrik"

Najar:

BLESSURES - INTERVIEWS Voor het eerst sinds 18 december speelde Andy Najar gisteren een wedstrijd, ook toen met de U21 tegen Lokeren. Waar hij toen na amper vijf minuten alweer uitviel, ging het gisteren prima. "Ik voelde me goed", zo vertelde de Hondurees na afloop. Lees verder »

Mergan nieuwe keeperstrainer jeugd

Mergan nieuwe keeperstrainer jeugd

JEUGD Louis Mergan is de opvolger van Bruno Taverne als keeperstrainer van de oudste jeugdelftallen. De 61-jarige Mergan werkte in het verleden als keeperstrainer voor onder meer Lokeren, Dender, Eendracht Aalst en Hamme. Bij deze laatste club ging hij een jaar geleden met pensioen, maar nu gaat hij dus weer aan de slag. Lees verder »

Akkoord met Cobbaut, nu nog met KV

Akkoord met Cobbaut, nu nog met KV

Anderlecht heeft met Elias Cobbaut een akkoord bereikt over een contract voor vijf seizoenen. Met KV Mechelen is Anderlecht nog niet rond. Zij willen meer dan 2,5 miljoen euro. Vandaag wordt er verder onderhandeld. Lees verder »


 24-04-2018 

Beloften vieren titel met ruime zege

Beloften vieren titel met ruime zege

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond hun titelwedstrijd met 4-1 gewonnen van Lokeren. Aan de rust stond het 1-1 na een strafschopdoelpunt van Milan Corryn (foto). Na de pauze diepten Osman Bukari, Corryn en Nelson Azevedo de score verder uit. Lees verder »

Coucke komt belofte na

Coucke komt belofte na

ANDERE Twee weken geleden was de eerste open training onder kersvers voorzitter Marc Coucke. De training speelde zich af onder een stralend zonnetje, waardoor de temperaturen toch wel hoog opliepen. Coucke deelde toen meteen water uit en de belofte dat er de volgende keer een drankstand zou staan, en zo geschiedde. Lees verder »

"Hij heeft mij 14 jaar vermeden"

ANDERE Herman Van Holsbeeck was al een tijdje ongeliefd bij een groot deel van de paars-wit supporters. Maar nu blijkt dat binnen de kring van RSC Anderlecht de ex-general manager niet zo geliefd was. Michel Verschueren stuurde vandaag nog ene opmerkelijke boodschap de wereld in via twitter.  Lees verder »

U21: Najar start, Onyekuru op de bank

U21: Najar start, Onyekuru op de bank

JEUGD Zoals al eerder aangekondigd maken Andy Najar en Henry Onyekuru vanavond hun rentree bij de reserven. Najar staat in de basiself, Onyekuru start op de bank. De reserven kroonden zich gisteren al kampioen na de nederlaag van Club Brugge tegen Genk.  Lees verder »

Laforge fluit Anderlecht - Charleroi

Laforge fluit Anderlecht - Charleroi

WEDSTRIJDEN Zondag staat speeldag zes op het programma in play-off 1, RSC Anderlecht ontvangt Sporting Charleroi. Nicolas Laforge is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Frederic Godelaine, Patrick Plumes en vierde official Nathan Verboomen. Lees verder »

Anderlecht - Standard uitverkocht

Anderlecht - Standard uitverkocht

ANDERE Donderdag 10 mei, ontvangt RSC Anderlecht Standard Luik in het Constant Vanden Stock Stadion. Deze wedstrijd is zo goed als uitverkocht, er blijven enkel nog enkele individuele plaatsen ter beschikking. Voor de thuiswedstrijden tegen Genk en Charleroi zijn er wel nog voldoende tickets beschikbaar. Lees verder »

Onyekuru en Najar met beloften

Onyekuru en Najar met beloften

BLESSURES De kans is groot dat Henry Onyekuru en Andy Najar vanavond hun eerste speelminuten maken na hun blessure. Zij zullen aantreden met de beloften tegen Sporting Lokeren. Als beide geen hinder ondervinden na de wedstrijd, behoort een selectie tegen Charleroi tot de mogellijkheden. Lees verder »

Beloften kampioen zonder spelen

Beloften kampioen zonder spelen

ANDERE De beloften van Club Brugge verloren gisteren hun wedstrijd tegen Genk met 3-0. Daardoor zijn de reserven van RSC Anderlecht automatisch kampioen. Vanavond spelen ze tegen Sporting Lokeren, maar dit duel is dus niet meer cruciaal voor de titel. Lees verder »