Laatste nieuws (3 dagen)

 

 06-10-2022 

Amuzu blesseert zich aan schouders

Amuzu blesseert zich aan schouders

BLESSURES Francis Amuzu blesseerde zich op slag van de rust aan de schouder en kwam na de pauze niet meer uit de kleedkamer. Morgen ondergaat hij de nodige onderzoeken. "Maar het ziet er niet zo erg uit", vertelde coach Felice Mazzu na de wedstrijd. Lees verder »

Silva: "Onmogelijk om in elke match te scoren"

Silva:

INTERVIEWS Met een fraaie kopbal probeerde Fabio Silva Anderlecht in de slotfase nog een punt te bezorgen, maar hij stuitte op de doelman. De Portugees staat nu al vijf wedstrijden droog. "Dat is niet abnormaal. Het is onmogelijk om in elke wedstrijd te scoren", zo vertelde hij na de partij. Lees verder »

"Ik moest uitstappen, anders zou die trappen"

INTERVIEWS Wesley Hoedt was na de partij tegen West Ham de kop van jut. Hij leek in de fout te gaan bij het tegendoelpunt, maar verdedigde zich na afloop voor de Sporza-microfoon. "Ik moest uitstappen, anders ging die andere schieten. Als er één uitstapt, moet een andere rugdekking geven. Dat gebeurde niet." Lees verder »


Vertonghen is ziek en zit ook niet op de bank

Vertonghen is ziek en zit ook niet op de bank

ANDERE Geen Jan Vertonghen bij Anderlecht vanavond. De verdediger blijkt ziek en zit zelfs niet op de bank. "Jan kwam vandaag ziek toe op de club. Hij was verzwakt en had bijna overal pijn. Hem vandaag laten voetballen, heeft geen zin", verklaarde Felice Mazzu voor de partij. Lees verder »

Gomez Man van de Match bij Manchester City

Gomez Man van de Match bij Manchester City

WEDSTRIJDEN Sergio Gomez begint zijn draai bij Manchester City steeds beter te vinden. Nadat hij afgelopen weekend zijn eerste assist in de Premier League gaf, had hij gisteren een voet in drie doelpunten in de Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen. Het leverde hem de titel 'Man van de Match' op. Lees verder »


"Individueel en als ploeg worden we sterker"

INTERVIEWS Met de leidersplaats in 1B gaat het de RSCA Futures voor de wind. Ancien David Hubert aanschouwt met plezier hoe de jonge garde stappen vooruit zet. "De vraag of we zouden opkunnen tegen de gerodeerde profteams is intussen beantwoord", zegt hij vandaag in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Vanavond kans voor Stassin?

Vanavond kans voor Stassin?

WEDSTRIJDEN Het is niet uitgesloten dat Lucas Stassin vanavond zijn debuut maakt in het A-elftal van Anderlecht. De jonge spits zit voor het eerst in de selectie voor een officieel duel. "Gezien het aantal spelers dat op het wedstrijdblad mag, is dit misschien een kans om hem en de jongeren een signaal te geven", zegt coach Felice Mazzu. Lees verder »


 05-10-2022 

Selectie: Met Stassin en N'Diaye

Selectie: Met Stassin en N'Diaye

WEDSTRIJDEN Voor de Europese confrontatie met West Ham van morgenavond heeft Felice Mazzu twee jongeren geselecteerd. Lucas Stassin scoort vlot bij de Futures en ook Moussa N'Diaye, die overkwam van Barcelona B, zit in de kern. Raman lijkt hersteld van zijn ziekte. Lees verder »

Wedstrijd live op Sporza

Wedstrijd live op Sporza

WEDSTRIJDEN De wedstrijd van morgen is live te volgen op Sporza/Canvas. De aftrap is voorzien om 18.45 uur. RSC Anderlecht liet eerder al weten dat er geen tickets meer beschikbaar zijn en het stadion volledig is uitverkocht.  Lees verder »

"Dat goed resultaat gaat echt komen"

INTERVIEWS Jan Vertonghen was optimistich over de wedstrijd tegen Charleroi. Volgens hem waren de kansen er zeker, net als de wil en de agressiviteit. Maar nu is het uitkijken naar de wedstrijd van morgen en Vertonghen kijkt er vooral naar uit om volgende week terug te gaan naar Londen.  Lees verder »

Lucas Stassin traint met A-kern

Lucas Stassin traint met A-kern

JEUGD - ANDERE Lucas Stassin liet zich de afgelopen weken al een paar keer opmerken in de Challenger Pro League, die prestatie wordt nu waarschijnlijk beloond met een selectie voor de Europese wedstrijd van morgen thuis tegen West Ham United.  Lees verder »

Toen Anderlecht zijn eerste Europacup won

Toen Anderlecht zijn eerste Europacup won

ANDERE Tijd voor een verhaal uit de tijd dat de dieren nog spraken. Op dezelfde dag dat ik geboren werd won Anderlecht op 5 mei 1976 zijn eerste van drie Europacups door met 4-2 te winnen van West Ham United. Morgen komen beide clubs elkaar opnieuw tegen in de Conference League maar de kans lijkt ons klein dat we binnen 46 jaar die wedstrijd opnieuw zullen oprakelen. Lees verder »


 04-10-2022 

Huldiging Remco Evenepoel en Legends 1976

Huldiging Remco Evenepoel en Legends 1976

ANDERE RSC Anderlecht zal voor de aftrap tegen West Ham United dan toch Remco Evenepoel huldigen en ook de RSCA Legends van 1976, die in dat jaar de Europa Cup II wisten winnen tegen West Ham. In de fanshop zal er een unieke sjaal te koop worden aangeboden.  Lees verder »

Richt FCSB zich enkel nog op competitie?

Richt FCSB zich enkel nog op competitie?

ANDERE Gigi Becali, eigenaar van FCSB, voormalig Steaua Boekarest, gaf de opdracht om enkele belangrijke spelers te laten rusten in de Conference League. FCSB staat namelijk voor een belangrijke wedstrijd in de competitie en die zou voor de eigenaar belangrijker zijn.  Lees verder »

Evenepoel geeft aftrap mits akkoord UEFA

Evenepoel geeft aftrap mits akkoord UEFA

ANDERE Niemand zo hot momenteel als Remco Evenepoel, dat hebben ze ook bij RSC Anderlecht begrepen. De club wil hem dan ook eren voor zijn prestaties en hem de aftrap laten geven van de Conference League-wedstrijd tegen West Ham United. De UEFA moet wel nog toestemming geven.  Lees verder »

Nog geen vertrouwensbreuk tussen coach en spelers

Nog geen vertrouwensbreuk tussen coach en spelers

ANDERE Triestig, abominabel, beschamend, het zijn maar een paar woorden die de supporters de voorbije dagen in de mond namen na het verlies tegen Charleroi. Zij hebben het in ieder geval gehad en houden hun hart al vast voor de wedstrijd van donderdag tegen West Ham United. Het bestuur behoudt nog even het vertrouwen.  Lees verder »

De slechte start in cijfers

De slechte start in cijfers

ANDERE Slechts twee keer in de clubgeschiedenis ging Anderlecht slechter van start dan dit seizoen. Bovendien tonen de cijfers dat paars-wit dit seizoen op verschillende spelonderdelen slechter presteert dan onder Mazzu's voorgangers Vincent Kompany en Frank Vercauteren.  Lees verder »