Laatste nieuws (3 dagen)

 

 23-05-2017 

"Deschacht vooral belangrijk voor kleedkamer"

ANDERE Timmy Simons verlengde zijn contract bij Club Brugge met één seizoen maar zal, zo vertelde manager Vincent Mannaert, in het ideale scenario geen minuut spelen. Simons moet vooral in de kleedkamer zijn nut bewijzen. Is dit ook het scenario dat Anderlecht voor Olivier Deschacht in gedachten heeft? Lees verder »

"Delcroix enige jeugdspeler die aan deur klopt"

JEUGD De U21 kroonden zich dit seizoen tot kampioen, maar het ziet er niet naar uit dat veel jongens de overstap naar de A-kern maken. "Buiten Hannes Delcroix zijn er niet meteen spelers uit de jeugd die aan de deur kloppen", laat manager Herman Van Holsbeeck verstaan. Lees verder »


Van Holsbeeck sprak met Clinton Mata

Van Holsbeeck sprak met Clinton Mata

TRANSFERS Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck had gisterenochtend een gesprek met Clinton Mata, de rechtsback van Charleroi. Ondanks het positieve gesprek, lijkt de kans klein dat Mata komt. Later op de dag verlengde Andy Najar immers zijn contract. Lees verder »

Teodorczyk stuurt opnieuw zijn kat

Teodorczyk stuurt opnieuw zijn kat

ANDERE De spelersgroep van Anderlecht blies gisteren een laatste keer verzamelen, maar dat was zonder Kara Mbodj en Lukasz Teodorczyk. Kara was al naar zijn geboorteland vertrokken, maar waar Teodorczyk uithing, dat wist niemand. Lees verder »

Ontgoochelde Vanden Borre terug in België

Ontgoochelde Vanden Borre terug in België

ANDERE Anthony Vanden Borre is terug op Belgische bodem. Gedegouteerd en vooral ontgoocheld over zijn Congolees avontuur. De wil bij Vanden Borre was groot, alleen dachten er zijn ploegmaats bij TP Mazembe er anders over. De kans bestaat dat hij zelfs niet meer terugkeert naar Congo.  Lees verder »

Tielemans vandaag richting Monaco

Tielemans vandaag richting Monaco

TRANSFERS Youri Tielemans reist vandaag af richting Monaco. Hij zal er vandaag of morgen zijn medische tests afleggen om er finaal zijn contract te ondertekenen. Tielemans wou zelf dat alles zo vlug mogelijk geregeld werd met het ook op de wedstrijden van de Rode Duivels begin juni. Alles bij elkaar zou Anderlecht zo een 30 miljoen euro verdienen aan de transfer.  Lees verder »


Kums gisteren op Neerpede voor gesprekken

Kums gisteren op Neerpede voor gesprekken

TRANSFERS Ook al klonk het gisterenmorgen nog dat er nog geen persoonlijke gesprekken waren met Sven Kums, in de namiddag kwam daar verandering. Kums bezocht Neerpede samen met zijn vader. Herman Van Holsbeeck heeft zijn bewondering voor Kums, die een verleden heeft bij Anderlecht, nooit weggestoken. Bovendien is hij voetbalbelg.  Lees verder »

Boeckx vandaag onder het mes

Boeckx vandaag onder het mes

BLESSURES Frank Boeckx wordt vandaag geopereerd aan een hernia. De doelman had al langer last van de rug maar wou zich niet laten opereren voor het einde van het seizoen. Boeckx zou nadien zes weken moeten rusten. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen komen te vroeg, maar met de competitiestart zal de doelman er opnieuw staan.  Lees verder »

Kiese Thelin blijft nog één seizoen

Kiese Thelin blijft nog één seizoen

ANDERE Herman Van Holsbeeck gaf gisteren wat meer uitleg bij sommige transfers. Zoals nu Isaac Kiese Thelin. En de general manager is duidelijk: hij blijft. Anderlecht gaat hem nog één seizoen huren van Bordeaux, met een aankoopoptie. "Hij heeft een topmentaliteit", aldus Van Holsbeeck.  Lees verder »


 22-05-2017 

Vanden Stock: "We zijn een grote kampioen"

Vanden Stock:

INTERVIEWS RSC Anderlecht heeft er een woelig seizoen opzitten, maar bleef vechten en werd beloond met titel nummer 34. Het was dan ook een emotionele maar tevreden voorzitter die de pers toesprak deze namiddag. "We zijn een grote kampioen", was Roger Vanden Stock duidelijk.  Lees verder »

Hanni maakt 'Doelpunt van het Jaar'

Hanni maakt 'Doelpunt van het Jaar'

ANDERE Ook Sofiane Hanni viel in de prijzen tijdens het Gala deze avond. Hij kreeg de prijs voor 'Doelpunt van het Jaar'. Zijn dribbel op het veld van KV Oostende die leidde tot een doelpunt kreeg de meeste stemmen achter zich. Zo gaat RSC Anderlecht toch met de meeste prijzen lopen op deze editie van 'Profvoetballer van het Jaar'.  Lees verder »

Tielemans verkozen tot Profvoetballer van het Jaar

Tielemans verkozen tot Profvoetballer van het Jaar

ANDERE Youri Tielemans kreeg er vanavond nog een prijs bij. Hij werd verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Mooier kan de jonge middenvelder zijn periode in België niet afsluiten. Tielemans had in zijn speech nog enkele mooie woorden voor ploegmaat Leander Dendoncker: "Zonder hem zou ik deze prijs niet behaald hebben." Lees verder »

Weiler is 'Trainer van het Jaar'

Weiler is 'Trainer van het Jaar'

ANDERE René Weiler is verkozen tot Trainer van het Jaar. Een mooie persoonlijke bekroning voor de Zwitser. Hij bedankte Anderlecht om hem het vertrouwen te blijven schenken. Weiler benadrukte ook nog eens dat het hem niet zo gelukt zijn zonder zijn ploeg en technische staff.  Lees verder »

Najar tekent bij tot 2020, Deschacht tot 2018

Najar tekent bij tot 2020, Deschacht tot 2018

TRANSFERS Andy Najar zijn contract liep nog tot volgend seizoen. RSC Anderlecht maakte zonet bekend dat de Hondurees zijn verbintenis bij paars-wit verlengd heeft met 3 jaar, tot 2020 dus. Ook Oliver Deschacht doet er nog een seizoen bij en tekende een nieuw contract tot 2018. Lees verder »

Landry Dimata 'Belofte van het Jaar'

Landry Dimata 'Belofte van het Jaar'

ANDERE Momenteel is het Gala van de Profvoetballer aan de gang. Youri Tielemans was genommineerd in de categorie Belofte van het Jaar. Het is echter Landry Dimata van KV Oostende die met de prijs gaat lopen. De prijs werd uitgereikt door bondscoach Roberto Martinez die nog eens zijn liefde uitsprak voor Youri Tielemans.  Lees verder »

Bayat: "Kums beslist na Italiaanse competitie"

Bayat:

INTERVIEWS De manager van Sven Kums, Mogi Bayat, heeft goede contacten met RSC Anderlecht. Veel wou hij  nog niet kwijt over de toekomst van de ex-Gouden Schoen. Bayat wou wel kwijt dat er zowel intresse is uit binnen- en buitenland. Maar sowieso wordt er niets beslist voor het einde van de Italiaanse competitie. Kums voetbalt momenteel bij het Italiaanse Udinese.  Lees verder »

Meer dan 25 miljoen euro voor Dendoncker

Meer dan 25 miljoen euro voor Dendoncker

TRANSFERS - INTERVIEWS RSC Anderlecht wil Leander Dendoncker nog één seizoen houden, de speler zelf is er nog niet helemaal uit. Een transfer naar het buitenland blijft dan ook tot de mogelijkheden behoren. Paars-wit is niet van plan Dendoncker zomaar te laten gaan. "Leander zal meer opbrengen dan Tielemans", liet Van Holsbeeck optekenen.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "Tuurlijk intresseert Kums ons"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Over het algemeen speelt RSC Anderlecht verstoppertje in verband met zijn transfers. Maar deze middag gaf general manager Herman Van Holsbeeck toe dat ze de piste Sven Kums bekijken. "Persoonlijk hebben we nog geen contact gehad met Kums, maar we gaan wel na of hij het ziet zitten om eventueel naar Anderlecht te komen." Lees verder »

Geen geschorsten volgend seizoen

Geen geschorsten volgend seizoen

ANDERE Anderlecht kan aan het volgende seizoen beginnen zonder geschorsten. Lukasz Teodorczyk, Alexandru Chipciu en Uros Spajic zaten in de gevarenzone, maar zij pakten geen kaart tegen KV Oostende. Bijgevolg staan alle tellers opnieuw op nul en kan iedereen aan het nieuwe seizoen starten.  Lees verder »

"Amrabat kost vier à vijf miljoen euro"

TRANSFERS Naast Sven Kums valt ook de naam van Sofyan Amrabat als potentiële opvolger voor Youri Tielemans. De 20-jarige middenvelder van Utrecht geniet ook interesse van Feyenoord en Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, vreest dat Amrabat vrij duur uitvalt voor de Rotterdammers. Lees verder »

Kums als vervanger van Tielemans?

Kums als vervanger van Tielemans?

TRANSFERS Dat Youri Tielemans de club verlaat, staan nu quasi vast. In de loop van de week zal er gecommuniceerd worden over zijn nieuwe bestemming. Anderlecht zit inmiddels niet stil en zoekt naar een vervanger. De naam van Sven Kums weerklinkt in de wandelgangen. Lees verder »

"Verwacht volgende week een akkoord"

INTERVIEWS Andy Najar ligt nog tot 2018 onder contract. Het is geen geheim dat de Hondurees droomt van een stap hogerop. Alleen kampt hij dit seizoen met blessures. Herman Van Holsbeeck wil Najar houden en de onderhandelingen daarover zijn bezig: "Ik verwacht volgende week een akkoord", liet de general manager weten.  Lees verder »

Maand vakantie dan stage

Maand vakantie dan stage

ANDERE Vandaag worden de spelers nog één keer op de club verwacht. Vanavond is er ook nog het gala van Profvoetballer van het Jaar. Nadien krijgen de spelers een maand vakantie. Op 2 juli vertrekken ze dan op zomerstage, hoogstwaarschijnlijk opnieuw naar Oostenrijk.  Lees verder »


 21-05-2017 

Van Holsbeeck: "Tielemans vertrekt eind deze week"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck bevesigde na de wedstrijd nog eens dat Youri Tielemans Anderlecht verlaat. Een overeenkomst is er nog niet volgens de general manager, er moeten nog enkele punten en komma's juist gezet worden. Maar de middenvelder zou tegen het einde van de week vertrekken. Naar waar wou hij echter nog niet kwijt al gaf hij wel toe dat AS Monaco de club was die toonde dat het Tielemans echt wil.  Lees verder »

Weiler: "We mogen fier zijn"

Weiler:

INTERVIEWS Niets dan blijdschap bij René Weiler na de wedstrijd tegen KV Oostende. De coach had niets aan te merken: "Er is alleen maar vreugde en blijdschap vandaag", lachte de Zwitser. Hij bedankte meteen ook zijn familie voor de steun en toeverlaat het afgelopen seizoen.  Lees verder »

Kara: "Sommige zagen mij liever gaan dan komen"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj, of je ben voor of je bent tegen. De Senegalese verdediger kreeg heel wat verwijten rond het hoofd tijdens de wintermercato nadat hij zogezegd niet wou terug komen naar Anderlecht. Ook het seizoensbegin liep niet van een leien dakje. Toch heerste hij een heel seizoen lang in de verdediging in de verdediging, ondanks de tegenwind.  Lees verder »

Boeckx: "Ik wil er volgend seizoen opnieuw staan"

Boeckx:

INTERVIEWS Voor wie deze kampioenstitel als een sprookje is, is zonder twijfel voor Frank Boeckx. Twee jaar geleden stond hij op het punt om het voetbal vaarwel te zeggen, vandaag viert hij als eerste keeper van RSC Anderlecht, de kampioenentitel. "Ik zit nog altijd in een roes", geeft de doelman dan ook toe. Lees verder »

"Ik ben Anderlecht alles verschuldigd"

INTERVIEWS Youri Tielemans speelde deze namiddag zijn laatste wedstrijd voor RSC Anderlecht. Hij kreeg dan ook een staande ovatie en een applausvervanging in het Constant Vanden Stock Stadion. "Dankzij Anderlecht ben ik de man geworden die ik ben", zei Tielemans na afloop.  Lees verder »

Anderlecht krijgt kampioenentrofee

Anderlecht krijgt kampioenentrofee

ANDERE De Pro League besliste vorige week dat de kampioenen hun trofee pas kregen op de laatste speeldag. Ook al speelde Anderlecht vorige donderdag al kampioen was het dus wachten tot vandaag alvorens kapitein Sofiane Hanni de beker in de lucht kon steken in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

Teodorczyk blijft topschutter, Hanni assistenkoning

Teodorczyk blijft topschutter, Hanni assistenkoning

ANDERE Henry Onyekuru scoorde nog twee keer voor Eupen, maar dat was niet voldoende om Lukasz Teodorczyk voorbij te steken. De Pool sluit zo het seizoen af als topschutter. Sofiane Hanni blijft assistenkoning, hij zette die titel vandaag nog even in de verf met een assist voor het derde doelpunt van RSC Anderlecht.  Lees verder »

MA zorgt voor prachtige tifo

MA zorgt voor prachtige tifo

ANDERE Voor de laatste wedstrijd van dit seizoen in het Constant Vanden Stock Stadion, tekende supportersclub Mauves Army 03 voor een prachtige tifo. Vooral Leander Dendoncker en Youri Tielemans werden daarin in de verf gezet. Prachtige staaltje werk, proficiat mannen en vrouwen van MA !!!!! Lees verder »

Proximus deelt gratis sjaals

Proximus deelt gratis sjaals

ANDERE Sponsor Proximus deelt voor aanvang van de wedstrijd tegen KV Oostende, aan de ingang exclusieve sjaals uit, naar aanleiding van titel nummer 34. RSC Anderlecht vraagt aan alle supporters om de sjaal in de lucht te steken bij het begin van de wedstrijd. Come on You Mauves !!! Lees verder »

Wasilewski stopt bij Leicester

Wasilewski stopt bij Leicester

ANDERE Marcin Wasilewski speelde zijn laatste seizoen bij Leicester. Dat laat de Engelse club zelf weten op zijn website. Craig Shakespeare, trainer van Leicester heeft niets dan lovende woorden voor Wasilewski: "Eén van de meest professionele spelers waar ik mee gewerkt heb." De Pool wordt binnen enkele weken 37 jaar, het is niet duidelijk of hij volledig stopt met voetballen.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Oostende

Voorbeschouwing: Anderlecht - Oostende

WEDSTRIJDEN Met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende sluit Anderlecht vanmiddag het seizoen af. Paars-wit is al kampioen en Oostende is al zeker van plek vier en een barragewedstrijd met de winnaar van Play-off 2. In een wedstrijd zonder inzet maken beide ploegen er hopelijk een aangename pot voetbal van. Lees verder »