Anderlecht kent geen moeite met Beerschot

ZATERDAG, 24 NOVEMBER 2012, 21:13 - Motivee

Anderlecht heeft op overtuigende wijze gewonnen op het veld van Beerschot AC. Na 90 minuten stond het 1-4. Anderlecht kwam na dik 10 minuten wel op achterstand, maar kon die volledig ombuigen. Gillet scoorde van op de stip.

Anderlecht begon met dezelfde 11 aan de wedstrijd als woensdag tegen Milan. De eerste 2 minuten in de wedstrijd waren voor Beerschot, maar Anderlecht nam al snel de touwtjes in handen, met veel balbezit, vlotte combinaties en uitstekende kansen. Het miste echter efficiëntie.

Na de 1-0 van Beerschot bleven de jongens kalm en na 35 minuten kon Bruno een rebound binnen tikken. Nog voor de rust verdubbelde Anderlecht de score via een kopbal van Mbokani.

Na de pauze ging Anderlecht verder op het elan van de eerste helft. Gillet werd neergehaald in de zestien en nam zelf de strafschop. Hij schoot hard rechtdoor: 1-3. In de 80e minuut duwde de ingevallen Iakovenko het mes nog wat dieper. 4-1 was de eindstand, Anderlecht blijft alleen leider.

Dinsdag speelt Anderlecht tegen KV Mechelen in de bekercompetitie en zaterdag ontvangt het Cercle Brugge voor speeldag 18.

Score: 1-4
Goals: 12' Laerenbergh 1-0, 35' Bruno 1-1, 42' Mbokani 1-2, 58' Gillet 1-3 (pen), 80' Jakovenko 1-4

Beerschot:Van Langendonck, Brillant, Mikulic, Nyoni, De Decker, Ojo, S.Wuytens, Francois, Laerenbergh, Ozturk, Wanderson (70' Galesic)
Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Deschacht, Biglia, Kljestan, (82' Kanu), Bruno (74' Iakovenko), Praet (74' Canesin), Jovanovic, Mbokani

Geel: 35' Kljestan