Anderlecht met moeite voorbij OH Leuven

ZONDAG, 16 DECEMBER 2012, 19:55 - Garrincha

Anderlecht heeft tegen OH Leuven zijn achtste competitiezege op rij behaald. Simpel ging het wel niet, maar twee treffers van Mbokani trokken de leider over de streep. Het heeft nu opnieuw zes punten voorsprong op Zulte-Waregem.

Bij Anderlecht begon jubilaris Deschacht op de bank. Nog geen 300e wedstrijd in eerste klasse dus voor hem. Vanaf de aftrap nam Anderlecht OHL bij de keel. Na schoten van Jovanovic (over) en Praet (naast) was de eerste grote kans voor Bruno. Vanuit een scherpe hoe kon hij uithalen, maar Bailly redde knap.

Na twintig minuten kwam OHL tot een eerste kans. Terwijl Jovanovic verzorgd werd, konden de Leuvenaars snel counteren, maar het schot van Azevedo ging net naast. Aan de overkant kreeg Anderlecht niet veel later een strafschop toen Vanaudenaerde een voorzet van Safari met de arm beroerde. Mbokani zette zich achter de bal en trapte onder de handen van Bailly in doel.

Kort daarna trapte Bruno opnieuw op Bailly. Anderlecht had de match stevig in handen en OHL kon hier amper iets tegenoverstellen. En toch gingen de Leuvenaars met een gelijkspel de rust in. Azevedo houdt Gillet af op links en steekt de bal tussen Gillet en Kouyaté slim door naar Ibou. Die schuift de gelijkmaker simpel binnen: 1-1.

Lang stond deze stand niet op het bord. Amper vijf minuten in de tweede helft stuurde Bruno Mbokani weg en de Congolees trapte zijn veertiende van het seizoen hard tegen de touwen. Anderlecht neemt de partij terug stevig in handen. Op het uur voerde het ook zijn eerste wissel door. Praet verliet met een vertrokken gezicht het veld voor Iakovenko.

Een voorsprong van één doelpunt is niet echt comfortabel. Twintig minuten voor tijd was het even schrikken toen Gislason plots op de lat knalde. Niet veel later kreeg Mbokani zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hierdoor is hij er volgende week tegen Genk niet bij.

Wat later moest Bruno hinkend vervangen worden. Zorgen voor Van den Brom? Anderlecht komt ook goed weg wanneer scheidsrechter Nzolo natrappen van Jovanovic op Ngolok niet opmerkte. Jovanovic werd prompt gewisseld. In de slotfase verzande het spel helemaal. Slordigheden slopen in het spel en de supporters lieten hun ongenoegen blijken.