Anderlecht kruipt dichter bij Brugge

ZONDAG, 8 FEBRUARI 2015, 19:52 - Michaël

Dankzij een 0-2 overwinning op Cercle is Anderlecht er in geslaagd drie punten in te lopen op Brugge dat eerder deze namiddag er niet in slaagde te winnen van Kortrijk.

Anderlecht nam in de eerste helft de controle op zich waardoor Cercle Brugge niet veel aan de bak kwam. De thuisploeg kon de nul houden dankzij een sterk keepende Werner.

De doelman hield de netten schoon tot vijf minuten voor rust. De lat bracht eerst nog redding op het lobje van Mitrovic maar Vanden Borre schoof binnen aan de tweede paal: 0-1.

In de tweede helft zagen we een heel ander Anderlecht, eentje die met vuur aan het spelen was en Cercle in het duel liet komen. De verenging was gevaarlijk en lag meer voor het doel van Proto dan het op eigen veld terug te vinden was.

Even was er toch lichte paniek toen Steven Defour last leek te hebben van zijn hamstrings maar gelukkig kon hij verder. Van een dominerend Anderlecht was er geen sprake meer, maar toch viel er een tweede doelpunt. Defour trapte de bal - nadat deze afweek op een Cercle-verdediger - mooi binnen. Werner geklopt: 0-2.