Mechelen steelt punt in extra tijd

ZONDAG, 15 FEBRUARI 2015, 16:43 - Garrincha

Anderlecht is in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen. Tegen een erg defensief Mechelen vond Anderlecht een kwartier voor tijd een gaatje, maar Veselinovic maakte gelijk in de extra tijd.

Anderlecht was voor de rust heer en meester en had liefst 70 procent balbezit. Veel gevaar leverde dit echter niet op. Biebauw had weinig moeite met pogingen van Mitrovic en Conté. De beste kans was integendeel voor KV Mechelen, maar Hanni faalde oog in oog met Proto.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld, maar nu met meer kansen voor paars-wit. Al vroeg in de tweede helft moest Biebauw redden op pogingen van Dendoncker en Cyriac. Aan de overkant kwam Anderlecht goed weg toen Claes alleen voor Proto verscheen, maar zijn lobje miste.

Een kwartier voor tijd werd Acheampong neergemaaid door Paulussen, maar de verdiende strafschop kwam er niet. Geen erg, dacht Mitrovic, dan doe ik het maar. De Serviër kopte een schot van Defour voorbij Biebauw: 1-0 en de buit leek binnen.

Maar dat was buiten oud-Anderlecht-speler Veselinovic gerekend. Diep in blessuretijd mocht hij moederziel alleen voor Proto verschijnen en hij trapte het leer tussen de benen van de Anderlecht-doelman: 1-1 en wedstrijd gedaan.