Anderlecht - Gent 4-2

MAANDAG, 26 APRIL 2010, 08:49 - Garrincha

Anderlecht heeft zijn titel thuis gevierd met een 4-2-overwinning tegen AA Gent. Paars-wit begon wervelend aan de partij en na een kwartier stond het al 3-0. Jan Polak maakte vijf minuten voor tijd zijn wederoptreden.

Anderlecht begon met Rnic en Chatelle in de ploeg en Boussoufa op de bank. Vooral Thomas Chatelle liet zich opmerken in de beginfase. Hij schotelde Jelle Van Damme de 1-0 voor, trapte een bal op de kruising en scoorde op het kwartier het derde Anderlecht-doelpunt met een fraai afstandschot. Tussendoor had Suarez voor de 2-0 gezorgd.

Gent kwam amper in het stuk voor en mocht blij zijn dat Biglia, Van Damme en Gillet nog kansen misten. De 3-0-ruststand was dan ook amper overdreven.

Na de pauze liet Anderlecht Gent meer in de match komen. Vooral invaller El Ghanassy zorgde voor dreiging. Na een misverstand tussen Mazuch en Juhasz kon Coulibaly de 3-1 aantekenen en amper vijf minuten later stond het zelfs 3-2.

Maar een spannend wedstrijdeinde werd het toch niet. Na een hoekschop scoorde Gillet met een prachtige omhaal. Vijf minuten voor affluiten mocht Jan Polak na acht maanden blessureleed zijn wederoptreden maken.

Score: 4-2
Doelpunten: 2' Van Damme 1-0, 12' Suarez 2-0, 15' Chatelle 3-0, 63' Coulibaly 3-1, 70' Grondin 3-2, 71' Gillet 4-2

Anderlecht Proto, Deschacht, Juhasz, Mazuch, Rnic, Biglia (85' Polak), Gillet, Van Damme (79' Diandy), Chatelle, Lukaku (68' Boussoufa), Suarez.
AA Gent: Jorgacevic, Hanstveit, Wils, Suler, Rosales, Smolders, Lepoint, De Smet (61' Grondin), Ljubijankic (46' El Ghanassy), Custovic (77' Leye), Coulibaly.