Kikkenborg: "Transfer naar buitenland voelde als een schok"

DONDERDAG, 25 APRIL 2024, 21:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Mads Kikkenborg kwam in januari als tweede doelman naar Anderlecht, maar toch is het Colin Coosemans die de voorbije weken steevast op de bank zat en tegen Cercle mocht invallen. In de Deense krant Tipsbladet vertelde Kikkenborg eerder deze week dat hij het moeilijk had tijdens zijn eerste maanden in België.

"Verhuizen naar een nieuw land en nieuwe cultuur is altijd moeilijk. Alle Deense voetballers die ooit in het buitenland speelden, zullen dat beamen, denk ik. Voor mij is het de eerste keer, dus dit voelde wel als een schok. Daar moet ik eerlijk in zijn", aldus Kikkenborg.

De doelman vertelt hij hij nog maar pas een appartement vond. "Daarvoor woonde ik in Airbnb's en op hotel. Enkele praktische zaken buiten het veld hebben veel energie gevraagd." Intussen heeft hij alles op orde en kan hij al zijn energie weer in het voetbal steken.

"Ik ben niet naar Anderlecht gekomen om op de bank of de tribune te zitten. Natuurlijk had ik op meer gehoopt, maar het is niet zo dat ik medelijden heb met mezelf en me 's nachts in slaap huil. Ik weet goed genoeg dat ik nog niet het niveau heb gehaald dat ik zou willen en waarvan ik weet dat ik het kan bereiken."

"Ik ken Dreyer van op de middelbare school"

Aan landgenoten nochtans geen gebrek voor Kikkenborg. Anders Dreyer kent hij zelfs al heel lang. "Hij is al vele jaren een goede vriend. We gingen samen naar de middelbare school en later speelde ik met heb bij Esbjerg. Net als de andere Denen heeft hij mij al goed geholpen. Hij nodigde me uit om samen voetbal te kijken of een hapje te eten. Hij heeft er zeker voor gezorgd dat ik me niet eenzaam voelde."

Aan Kasper Schmeichel heeft Kikkenborg dan weer veel tussen de lijnen. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat hij geen rol heeft gespeeld in mijn keuze voor Anderlecht. Hij is een goede keeper van wie ik veel kan leren. Maar hij was natuurlijk niet de enige reden. Ik wilde het vooral zelf proberen in het buitenland."

Bron: Tipsbladet



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.