Anderlecht gaat door na 2-1 verlies in Getafe

WOENSDAG, 19 DECEMBER 2007, 23:29 - andy
Anderlecht-Online No Image Found

Met het schaamrood op de wangen ging Anderlecht tenonder in Getafe. Het mag het reeds uitgeschakelde Aalborg op de blote knieën bedanken voor de kwalificatie. De Denen wonnen immers met 1-3 in Tel Aviv.


Anderlecht was van bij het prille begin van de wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Deschacht liet Hernandez te gemakkelijken trappen van net binnen de zestien meter. Het schot van de Spanjaard week af op Van Damme en zette daardoor Zitka op het verkeerde been.

Toch kon Anderlecht vrij snel reageren. Hassan kon profiteren van balverlies van Getafe en zette de bal tot bij Théréau voor. De geplaagde Fransman had de bal kunnen intikken maar opteerde onbegrijpelijk voor een kopbal. Kans verkeken.

De tweede helft was amper begonnen of Getafe telde Anderlecht al uit. Celestini werd uit het oog verloren en kon met het grootste gemak een voorzet binnenwerken. Het nummer 14 uit de Primera Division controleerde gemakkelijk de wedstrijd en tikte zwierig de bal rond. Anderlecht liep constant achter de feiten na en demonstreerde met elke baltoets het schrijnende gebrek aan vorm en zelfvertrouwen. Op de koop toe zag Jacobs Legear nog uitvallen.

Het doelpunt dat Théréau in de laatste seconden nog wist te scoren kan deze wanprestatie niet wissen. Anderlecht mag de Denen bedanken voor de kwalificatie.

Stand in groep G:
1. Getafe (9 ptn na 4 matchen)
2. Tottenham (7 ptn na 4 matchen)
3. Anderlecht (5 ptn na 4 matchen)
4. Aalborg (4 ptn na 4 matchen)
5. Hapoel Tel-Aviv (3 ptn na 4 matchen)


Score: 2-1
Goal(s): 04' Pablo Hernandez 1-0, 49' Fabio Celestini 2-0 en 90' Théréau 2-1

Getafe:Pato, Belenguer, Contra, Diaz, Licht, Celestini (72' Casquero), De la red, Granero, Hernandez (60' Cotel), Del Moral, Nobrega (78' Blanco)
Anderlecht:Zitka, Juhasz, Deschacht, Van Damme, Wasilewski (52' Mpenza), Biglia, Goor, Polak, Hassan, Legear (74' De Man), Théréau

Geel: 38' Wasilewski, 72' Goor, 79' Granero
Rood:

Scheidsrechter: Ivanov
Stadion: Coliseum Alfonso Perez



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.