Standard - Anderlecht: 1 - 1

VRIJDAG, 9 APRIL 2004, 22:34 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De topper op Sclessin tussen Standard en Anderlecht is op een gelijkspel geëindigd. Na de rust controleerde Anderlecht de partij maar kwam niet meer tot scoren. Brugge kan maandagavond profiteren van deze draw.

Bij de rust stond het 1-1. Beide teams incasseerden een goal door een defensieve blunder. Na 10' werkte Kompany een voorzet slecht weg. Mpenza buitte dat mistasten uit met zijn 16e goal.
Anderlecht kreeg de kans om gelijk te maken, want Habran, de vervanger van Carini, ging een paar keer in de fout. Wilhelmsson kon te weinig voordeel halen uit een geloste bal van Habran.
Net voor het halfuur kopte Iachtchouk een voorzet van Wilhelmsson op doel. Habran wou de bal nog mooi wegduwen, maar vanuit een heel scherpe hoek wist Aruna toch nog te scoren via een deviatie van verdediger Enakarhire.

De tweede helft was een stuk minder dan de 1ste omdat Standard het liet afweten. Er slopen aan beide kanten veel onzorgvuldigheden in het spel. Anderlecht had de beste kansen om de topper te winnen, maar Wilhelmsson controleerde een bal knullig. De ingevallen Goran Lovre zag zijn eerste balcontact (een vluchtschot) net van onder de lat geranseld door Habran. Een terecht gelijkspel maar als er iemand meer verdiende was het RSCA.

UITSLAG: 1-1
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Doelpunten: 11' Mpenza 1-0, 27' Aruna 1-1

Standard: Habran, Turaci, Enakarhire, Dragutinovic, Vandooren (46' Mumlek), Bisconti, Curbelo, Mutavdzic, Walasiak (82' El Yamani), Moreira (64' Datti), Mpenza

Anderlecht: Peersman, Vanden Borre, Kompany, Tihinen, Deschacht, Baseggio, Wilhelmsson (91' Zetterberg), Hasi, Seol, Iachtchouk (81' Lovre), Aruna

Geel: Iachtchouk, Hasi, Tihinen
Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Verbistanderlecht-online forum