Anderlecht langs KV Mechelen

ZONDAG, 20 JANUARI 2008, 01:00 - Skyhawk

Jacobs moest timmeren door tal van afwezigen (Frutos, Biglia, Hassan, Polak) en posteerde rechtsachter Gillet samen met Van Damme centraal op het middenveld. Ook Chatelle maakte zijn debuut.

Paars-wit ging gretig van start en drukte Malinwa terug. Grote kansen leverde dat niet op. Vleminckx hielp dan maar een handje en kopte een hoekschop van Boussoufa in eigen doel. Verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Op slag van rust miste Serhat dé kans op de 2-0.

KV probeerde na de rust wat hoger te gaan spelen, maar kansen leverde dat niet op. Anderlecht viel vooral op door de vele voorzetten vanop de flanken die geen vervolg kenden. Boeiend was de match dan ook niet. Daarvoor lag het tempo te laag, was het spel te slordig en waren kansen te schaars. Paars-wit zonder veel glans voorbij KV Mechelen, maar het pakt wel drie punten.

Doelpunten: 27' Vleminckx (own) 1-0

Anderlecht: Zitka, Deschacht, Pareja, Wasilewski, Juhasz, Goor (77' Baseggio), Chatelle, Van Damme, Gillet, Boussoufa, Serhat (86' Mpenza)

KV Mechelen: Renard, Van Hoevelen, Mellemans, Ivens, Van Goethem, Geudens, Persoons, Imschoot (81' Charaï), Dunkovic (46' Boussaidi), Nong, Vleminckx (66' Kielo Lezi)

Gele kaarten: 21' Wasilewski, 38' Nong, 63' Van Goethem