Lokeren - Anderlecht: 0-0

ZONDAG, 27 JANUARI 2008, 19:53 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs was best jaloers op Lokeren had hij dit weekend laten weten. Dat gevoel zal niet snel wegebben want Lokeren snoepte Anderlecht mooi 2 punten af. Door de brilscore blijft Anderlecht op de 6e plaats plakken.


Met 19 wedstrijden gespeeld heeft paars-wit nu 31 punten bijeen gesprokkeld, evenveel als AA Gent.

Over de eerste helft is men vlug uitgesproken: er werd nauwelijks gevoetbald, het leek of beide ploegen geen zin hadden. Er vielen amper kansen voor Lokeren als Anderlecht. De enkele kansen die er vielen brachten ook niet echt doelgevaar. De meeste ballen konden door de doelmannen makkelijk ontzet worden. In de 32ste minuut moest Deschacht al vervangen worden wegens een blessure, en werd vervangen door Polak.

De tweede helft begon furieuzer, Anderlecht creëerde zowaar kansen. Zo ondermeer nieuwkomer Gillet, maar hij zag zijn bal naast gaan. Wie ook in de 2e helft mocht meespelen was de Tsjech Vlcek, hij viel in ten nadele van Mbo. De Tsjech kwam zelfs dichtbij een doelpunt maar zijn kopbal vond de netten niet. Jacobs besefte dat er iets moest gebeuren en haalde Goor van het veld. Hij moest plaats maken voor Serhat Akin. Paars-wit kwam goed weg nadat Zitka veel te ver uit zijn goal kwam en Tambwe met een lob het leer in de netten probeerde te werken, gelukkig ging de lob er naast. Serhat kreeg in de allerlaatste minuut dé kans van de wedstrijd maar hij kopte zijn bal naast. Ook kreeg paars-wit nog een corner maar de bal werd vakkundig weggewerkt.

Anderlecht kreeg nog wel kansen maar tot scoren kwam het aan beide zijden niet. Op basis van de 2e helft had Anderlecht wel een doelpunt verdiend maar ze moeten zich nu tevreden stellen met 1 mager puntje.

Score: 0-0
Goal(s): /

Lokeren:Lazic, Dupré (84'Muharemovic), Doll, Joao Carlos, Madi, Mbayo, Overmeire, Pavlovic, Carevic (82' Camara), Golan (87' De Wilde), Tambwe
Anderlecht:Zitka, Wasilewski, Juhasz, Pareja, Deschacht (33' Polak), Chatelle, Van Damme, Gillet, Goor (70' Serhat), Boussoufa, Mpenza (56' Vlcek)

Geel: 25' Guillaume Gillet, 46' Nicolas Pareja, 74' Nebosja Pavlovic, 78' Jelle Van Damme, 89' Marcin Wasilewski
Rood: /

Scheidsrechter: Vervecken
Stadion: Daknamanderlecht-online forum