Nipte overwinning voor Anderlecht

ZATERDAG, 2 FEBRUARI 2008, 21:53 - Michaël

Het werd een heruitgave van de bekerwedstrijd, alleen met minder goals. Anderlecht won vanavond van Dender met het kleinste verschil. Thomas Chatelle trapte in de eerste helft een strafschop binnen.

Geen Van Damme en Wasilewksi wegens schorsing. Deschacht, Frutos en Legear zijn er door blessures niet bij. Door dit alles moest Jacobs enkele spelers van positie verwisselen, zo startte Goor als linksachter.

Pas na 12 minuten spelen viel de eerste grote kans voor Anderlecht: Juhasz kopte een meter over. Enkele minuten later claimde paars-wit een penalty maar de scheids vond dat Boussoufa iets te makkelijk ging liggen. Een echte penalty kwam er in de 23ste minuut: de bal werd aangeraakt met de arm door De Petter van Dender. Chatelle nam de verantwoordelijkheid op en schoot de bal in doel: 1-0. Ondanks de weinige kansen in de eerste helft een verdiende voorsprong.

De tweede helft begon zonder wissels. Anderlecht zette meer druk maar echt goed spel was er niet te zien in het Astridpark. Paars-wit besefte dat een 1-0 maar zeer nipt is en ging op zoek naar de 2-0. In die zoektocht speelde vooral Vlcek de hoofdrol. De Tsjech creëerde kansen maar kon het doel niet vinden.

Maar ook Dender bleef zoeken naar de gelijkmaker en pakte af en toe gevaarlijk uit. Anderlecht kwam enkele keren heel dicht bij de 2-0 maar de scheidsrechter besliste er anders over en floot de wedstrijd af.