Anderlecht verliest drie dure punten

ZONDAG, 24 FEBRUARI 2008, 22:23 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kon deze avond in het klassement over Germinal Beerschot wippen. Daarvoor moest het wel winnen van Zulte-Waregem en dat was nu juist het probleem want paars-wit verloor met 1-0.


Paars-wit begon aan de wedstrijd met Biglia en Goor centraal op het middenveld. Polak en Boussoufa waren op de flanken terug te vinden. In het eerste kwartier viel er maar weinig te beleven, Anderlecht probeerde maar werd steeds afgeblokt door een goed verdedigend Zulte-Waregem. Op het kwartier viel de 1-0, niet voor Anderlecht maar voor de thuisploeg: Leye kopt de bal knap binnen in de winkelhaak: 1-0. De troepen van Jacobs creëerden wel kansen maar scoren deden ze niet, bij de thuisploeg liep het voor geen meter.

De tweede helft begon met dezelfde 22 acteurs. Na vier minuten claimde Zulte-Waregem een strafschap, maar De Bleeckere zag daar geen graten in. Anderlecht kreeg het steeds moeilijker en gaf een vermoeide indruk. Tijd voor verse krachten moest Jacobs gedacht hebben toen hij Goor van het veld haalde en Chatelle liet aandraven. Een goede beslissing want het draaide ineens beter bij paars-wit en de kansen stapelden zich op. Ook Hassan kwam het veld op, dit ten nadelen van Pieroni die daar duidelijk niet tevreden mee was.

De tegenstander bleef gevaarlijk en Zitka moest regelmatig goed uitkomen. Het werd duidelijk dat Zulte-Waregem beter in de wedstrijd kwam en volop voor de overwinning ging. Vijf minuten voor tijd kreeg Anderlecht dé kans om gelijk te maken na handspel van Mbaye Leye in de 16 meter. Hassan plaatste zich achter de bal maar trapte onbegrijpelijk op de paal. Een onbegrijpelijke misser van de Egyptenaar dat Anderlecht twee dure punten kost. Ook Mpenza werd nog op het veld gezet maar veel maakte het niet meer uit, paars-wit kon niet meer scoren en blijft vijfde in het klassement.

Score: 1-0
Goal(s): 14' Mbaye Leye

Zulte-Waregem:Sammy Bossut, Bart Buysse, Karel D'Haene, Stijn Minne, Loris Reina Stijn Meert, Kevin Roelandts (89' Tim Matthijs), Ludwin Van Nieuwenhuyze, Mathieu Verschuere (59' Lander Van Steenbrugghe), Nikica Jelavic (55' Leandro Barrios), Mbaye Leye
Anderlecht:Daniel Zitka, Mark De Man, Guillaume Gillet, Roland Juhasz (87' Mbo Mpenza), Jelle Van Damme, Lucas Biglia, Mbark Boussoufa, Bart Goor (62' Thomas Chatelle), Jan Polak, Luigi Pieroni (74' Ahmed Hassan), Stanislav Vlcek

Geel: 55' Ludwin Van Nieuwenhuyze, 82' Mbark Boussoufa, 85' Mbaye Leye, 86' Thomas Chatelle
Rood: /

Scheidsrechter: Frank De Bleeckere
Stadion: Regenboogstadionanderlecht-online forum