Anderlecht krijgt Club in het vizier na zege tegen Gent

ZONDAG, 23 MAART 2008, 19:54 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft vanavond op het veld van Gent met 2-3 gewonnen. Het leek lange tijd op een ruime 0-3 overwinning af te stevenen, maar Gent kwam in de slotfase nog gevaarlijk dichtbij met twee doelpunten.


Het wordt drummen voor de tweede plaats in het klassement. Na het verlies van Club Brugge op Dender (1-0) staan zowel Anderlecht als Cercle Brugge op de derde plek met amper 2 puntjes achterstand van Club. Samen met de derde plaats krijgt paars-wit het felbegeerde Europees ticket in het vizier.

Na de makke prestatie in de Beker tegen Germinal Beerschot was het afwachten naar het spelbeeld van Anderlecht tegen Gent. Het leek er op dat de Brusselaars het onderspit moesten delven want Gent was een kwartier lang baas op eigen plein. Gelukkig voor paars-wit konden de Gentenaars hun kansen niet omzetten in doelpunten. Dat was anders voor Anderlecht, want zij scoorden aan 100%. Twee keer was het Vlcek die de bal tussen het kader werkte. De eerste maal gebeurde dit in de 23ste minuut van de wedstrijd na aangeven van Boussoufa. De tweede maal was in de 37ste minuut van de match. Ook nu was het na aangeven van Boussoufa Vleck die het leer in de netten werkte.

De tweede helft begon met de zelfde 22 acteurs. Lange tijd hielden beide ploegen het spel in evenwicht tot Dario Smoje in de zestien de bal met de hand stopte. De lijnrechter en Nzolo twijfelden niet en legden de bal op de stip. Het was Frutos die de verantwoordelijkheid op zich en trapte de bal koelbloedig binnen: 0-3. Met nog amper 20 minuten te spelen was de wedstrijd helemaal beslist in het voordeel van Anderlecht. Jacobs gunde Hassan en Pieroni nog wat speelminuten maar tot scoren kwam het niet meer. Toch niet voor Anderlecht want Gent kwam toch nog even opzetten en kon de 1-3 op het scorebord zetten. En als je dacht dat het dan gedaan was, dan ben je mis. Gent maakte nog 2-3, en met 3 minuten extra tijd werd het wel heel spannend voor Anderlecht. Paars-wit was helemaal van slag en kon amper de bal bijhouden. Gelukkig was Schollen er nog om de Brusselaars te behouden van erger.

Door deze zege komt Anderlecht op twee punten van rivaal Club Brugge te staan. Het staat nu op een gedeelde derde plaats met Cercle Brugge. Leider Standard speelt straks nog en kan zijn voorsprong nog vergroten.

Score: 2-3
Goal(s): 23' Stanislav Vlcek 0-1, 37' Stanislav Vlcek 0-2, 63' Nicolas Frutos 0-3 (pen), 88' Dominic Foley (1-3), 89' Admir Haznadar (2-3)

AA Gent:Bojan Jorgacevic, Aleksandar Mutavdzic, Roberto Rosales, Dario Smoje (79' Christophe Grondin), Marko Suler Randall Azofeifa (67' Adekanmi Olufade), Khalilou Fadiga (79' Admir Haznadar), Milos Maric, Bryan Ruiz,Bernd Thijs, Dominic Foley
Anderlecht:Davy Schollen, Olivier Deschacht, Guillaume Gillet, Roland Juhasz, Jelle Van Damme, Marcin Wasilewski, Lucas Biglia, Mbark Boussoufa (87' Goor) , Jan Polak, Nicolas Frutos (75' Pieroni), Stanislav Vlcek (80' Hassan)

Geel: 07' Marcin Wasilewski, 31' Randall Azofeifa, 32' Aleksandar Mutavdzic, 60' Olivier Deschacht, 63' Dario Smoje, 72' Jelle Van Damme
Rood: /

Scheidsrechter: Nzolo
Stadion: Jules Ottenstadionanderlecht-online forum