Anderlecht wint met tien tegen Westerlo

ZONDAG, 6 APRIL 2008, 22:24 - Michaël

Paars-wit heeft, dankzij winst op Westerlo, de tweede plek heroverd van Club Brugge. De Brusselaars wonnen de match, die ze trouwens vanaf de 27ste minuut met 10 man speelden, met 0-2. Het verschil met Standard blijft 9 punten.

Westerlo was altijd al het zwarte beest voor Anderlecht, al was daar deze avond niets van te merken. Zelfs met 10 man kon paars-wit de tegenstander de baas. Al na een kwartier stond de 0-1 op het scorebord. Gillet ontsnapte aan de buitenspelval en trapte voorbij De Winter. Anderlecht controleerde gemakkelijk de wedstrijd.

De kansen leken echter te keren in het voordeel van de thuisploeg. Na twee gele kaarten op 3 minuten mocht Mark De Man namelijk het veld verlaten en de douches opzoeken. Dat deerde de troepen van Jacobs evenwel niet veel en in de 35ste minuut tikte Frutos de bal voorbij De Winter: 0-2.

Bij aanvang van de tweede helft mocht Vclek binnen blijven en werd hij vervangen door Legear. Het wedstrijdbeeld was ook anders, nu was het vooral Westerlo dat in de picture kwam. Anderlecht probeerde vooral een tegendoelpunt te vermijden. Boussoufa werd halfweg de tweede speelhelft vervangen door Hassan en was daar klaarblijkelijk niet gelukkig mee. Legear probeerde het nog eens in de 80ste minuut maar de bal werd door De Winter in hoekschop getikt. Ook Pieroni mocht zijn opwachting maken vooraleer verbist de match affloot.