Anderlecht verliest, Standard kampioen

ZONDAG, 20 APRIL 2008, 22:27 - Michaël

Uitgerekend tegen aartsrivaal Anderlecht won Standard na 25 jaar nog eens de titel. De Rouches wonnen op Sclessin met 2-0 van paars-wit dankzij twee doelpunten van Dieumerci Mbokani.

De wedstrijd begon met een minuut applaus ter nagedachtenis van Constant Vanden Stock en de moeder van Mbo Mpenza. Anderlecht nam in het eerste kwartier het heft in handen, maar langzamerhand nam Standard de partij over. Paars-wit kreeg met een kopbal van Frutos de beste kans in de eerste helft. De overige kansen waren voor de thuisploeg. Schollen weerhield met twee knappe saves Standard van een voorsprong. Na een dik halfuur kwam er rust op het veld, enkel Marouane Fellaini was nog gevaarlijk met een kopbal.

In de tweede helft was het Standard dat met de plak zwaaide en Anderlecht kwam er niet meer aan te pas. Dat resulteerde in de 54ste minuut tot een doelpunt. Uitgerekend ex-Anderlechtspeler Mbokani zorgde voor de 1-0 score waarna het feest losbarstte. Het was diezelfde Mbokani die verdiend de 2-0 tegen de netten trapte.

Standard Luik speelt dus kampioen en gaat ongetwijfeld een lange feestnacht tegemoet. Anderlecht van zijn kant moet zich nu concentreren op de tweede plaats dat het momenteel deelt met Club Brugge.