Topoverleg nieuw stadion in Brussel

DONDERDAG, 5 JUNI 2008, 23:58 - maarten_rsca
Anderlecht-Online No Image Found

Yves Leterme heeft zich volledig achter de kandidatuur van België en Nederland gezet voor het WK 2018 naar de lage landen te halen. De premier heeft donderdagnamiddag een ontmoeting gehad met een delegatie van de FIFA en UEF


's Morgens voor de ontmoeting met deze delegatie had Leterme al een overleg gehad met Brussels minister-president Charles Picqué, Brussels burgemeester Freddy Thielemans, NMBS-topman Jannie Haek en projectleider Alain Courtois. Er werden drie opties besproken voor een stadion in Brussel met een capaciteit van 60.000 zitplaatsen: de renovatie en uitbreiding van het Koning Boudewijnstadion, de bouw van een nieuw stadion op de Heizel of een nieuw stadion op de NMBS-terreinen van Schaarbeek Vorming.

Er wordt gemeld dat de mogelijkheden en de voor- en nadelen van elke optie verder onderzocht zullen worden. Tegen eind augustus willen alle partijen een beslissing nemen over de locatie en over de wijze waarop het dossier verder zal aangepakt worden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.