Champions League lijkt zeer ver weg

WOENSDAG, 30 JULI 2008, 22:21 - Michaël

Anderlecht heeft vanavond in de tweede voorronde van de Champions League thuis verloren met 1-2 van BATE Borisov. Er wacht paars-wit binnen een week een zeer moeilijke opdracht in het verre Wit-Rusland.

Anderlecht begon met heel wat basisspelers van vorig seizoen op de bank, dit vooral wegens blessures. Onder meer Deschacht zat op de bank en werd vervangen door Kruiswijk. Buiten Frutos kon Jacobs ook niet rekenen op Van Damme en Kouyaté.

Er was maar één optie voor Anderlecht en dat is winnen om zo een plaats te veroveren in de eerste voorronde van de Champions League. Tegen de verwachtingen in was het BATE dat de eerste echte kans kreeg in de wedstrijd. Anderlecht kon in het eerste kwartier niet overtuigen en pas na een half uur spelen werden er kansen gecreëerd. Zo strandde een kopbal van Gillet op de lat. Vlak voor rust kon Polak tot diep op de helft van de Wit-Russen doordringen maar besloot in het zijnet.

De 2e helft begon met dezelfde 22 acteurs op het veld. Al snel versierde paars-wit een eerste kans maar de vuisten van Veremko beletten dat de bal in het doel belandde. Anderlecht deed het nu veel beter, dit in tegenstelling tot BATE. Zo verzamelden ze drie gele kaarten in tien minuten tijd. In de 66e minuut lukte het Anderlecht dan toch om te scoren. Het was Gillet die goed voor het doel opdook en zo de 1-0 op het scorebord kon zetten. De vreugde was van korte duur want amper enkele minuten later stond het 1-1. Wasilewski beging een lichte overtreding in het strafschopgebied, kreeg zijn 2e geel van de avond en werd bijgevolg van het veld gestuurd. Sergei Kryvets trapte de penalty droogweg binnen: 1-1.

Alsof het niet erger kon werd het zelfs nog 1-2 in de 88ste minuut. Anderlecht claimde in de slotminuut van de wedstrijd een penalty. Die kregen ze niet. Wat paars-wit wel kreeg was een gele kaart voor Boussoufa. In de blessuretijd kwam Anderlecht nog heel dicht bij de gelijkmaker maar de bal werd van de lijn gehaald.

Zo blijft Anderlecht verweesd achter met een 1-2 nederlaag. Als paars-wit dit volgende week niet weet recht te zetten in Wit-Rusland, dan zit het Europees voetbal er al op voor dit seizoen.