Opinie: Imoh Ezekiel

DINSDAG, 16 JUNI 2015, 21:33 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Anderlecht toont verregaande interesse in Imoh Ezekiel. De Nigeriaanse spits moet Anderlecht in staat stellen om in een systeem met twee spitsen te spelen. Maar is zijn eventuele komst een goede zaak voor Anderlecht?  

Over de kwaliteiten van Ezekiel valt niet te discussiëren. Hij is razendsnel en in combinatie met de kopbalsterke Aleksandar Mitrovic is de link met het duo Tomasz Radzinski – Jan Koller snel gelegd. Ezekiel zou Anderlecht grote diensten kunnen bewijzen, maar hoe geloofwaardig is zijn komst?

Al Arabi betaalde vorige zomer acht miljoen euro voor Ezekiel, die bovendien een netttojaarloon van 2,5 miljoen verdient in Qatar. Een definitieve transfer naar Anderlecht lijkt vrijwel onmogelijk. Een uitleenbeurt met aankoopoptie lijkt de enige optie, maar de kans dat Anderlecht volgende zomer een bedrag van om en bij de acht miljoen euro op tafel legt lijkt eerder klein.

Volgens Transfermarkt.de betaalde Standard eind januari 815.000 euro om Ezekiel vijf maanden te huren. Als dat bedrag doortrekt, kost het Anderlecht ongeveer twee miljoen euro om hem een volledig seizoen te huren.

Met het scenario van Marko Marin en Rolando in het achterhoofd lijkt het ronduit dwaas om opnieuw een hoop geld te geven aan een speler die eigendom blijft van een andere club.

Als Anderlecht er in slaagt om Ezekiel definitief aan te trekken of te huren met een aankoopoptie, heeft het een serieuze versterking beet. Maar als dat niet lukt, kan het maar beter een andere spits zoeken.

Ten slotte nog even dit: Club Brugge haalde de afgelopen weken in relatieve stilte Hans Vanaken en Abdoulaye Diaby binnen, terwijl elk paars-witte transferdoelwit een hele soap met zich meebrengt.

Op 26 juni worden de seizoensfinales van Thuis en Familie uitgezonden. Hopelijk worden we deze zomer met niet al te veel transfersoaps geconfronteerd. Als die er wel komen, zit u bij ons op de eerste rij. Met onze vernieuwde site hebben we u zelfs een gratis upgrade naar businessclass gegeven.

Bent u voor of tegen de komst van Imoh Ezekiel naar Anderlecht? Laat het ons weten in onze poll.
 

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.