Favoriete transfer #10: Milos Kosanovic

DINSDAG, 7 JULI 2015, 19:17 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Vanaf vandaag brengen we de top tien van jullie favoriete zomertransfers. Milos Kosanovic haalde twee procent van de stemmen en belandt zo nipt in de top tien. Een kort portret van de Serviër.

Naam: Milos Kosanovic
Positie: centrale verdediger / linksachter
Huidige club: KV Mechelen
Leeftijd: 25
Nationaliteit: Serviër
Marktwaarde*: 1.800.000 euro

Geschiedenis:  Kosanovic ruilde in 2007 de beloften van Vojvodina voor Mladost Apatin in de Servische tweede klasse. In zijn eerste twee seizoenen moest hij vrede nemen met respectievelijk acht en zes wedstrijden, alvorens een basisplaats te veroveren in het seizoen 2009-2010.Het leverde hem meteen een transfer op naar Cracovia Krakau, in de Poolse eerste klasse. Kosanovic speelde tijdens de eerste twee seizoenen 34 competitiewedstrijden. Hij kon pas een basisplek afdwingen nadat Cracovia in 2011-2012 degradeerde. Hij hielp zijn club meteen opnieuw aan promotie. Kosanovic behield zijn basisplek tot KV Mechelen hem in januari 2014 wegplukte. De Serviër dwong meteen een basisplek af en groeide uit tot één van de smaakmakers bij KVM, dat Play-off 2 won. 

Haalbaarheid: Net als voor Ivan Obradovic, zal KV Mechelen een mooie transfersom willen vangen. Wellicht om en bij de twee miljoen euro. Niet goedkoop, maar wel haalbaar dus.  

Prioritair? Anderlecht heeft met Olivier Deschacht en Bram Nuytinck al twee linksvoetige centrale verdedigers. Aangezien –de rechtsvoetige- Chancel Mbemba lijkt te gaan vertrekken, ligt de prioriteit bij een rechtervoet. Besnik Hasi overweegt echter om met drie centrale verdedigers te gaan spelen, waardoor de komst van een derde linksvoetige centrale verdediger weer een pak realistischer wordt.

Conclusie: Kosanovic lijkt een realistische optie indien Hasi voor een systeem met drie centrale verdedigers kiest.

Morgen: de nummer negen. Tip: het is een Congolees. Een idee? Reageren kan onder dit artikel.

*volgens Transfermarkt.de
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.