Favoriete transfer #9: Neeskens Kebano

WOENSDAG, 8 JULI 2015, 12:16 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES De nummer negen van jullie favoriete zomertransfers, en wat voor eentje, Neeskens Kebano. Een manusje van alles die als centraal aanvallende middenvelder aan de bak kan maar ook als linksbuiten en rechtsbuiten. Maar is hij haalbaar? 

Naam: Neeskens Kebano
Positie: centraal aanvallende middenvelder / linksbuiten / rechtsbuiten
Huidige club: Charleroi
Leeftijd: 23
Nationaliteit: Congolees
Marktwaarde: 3.500.000 euro
 
Geschiedenis: Neeskens Kebano begon te voetballen bij ASA Montereau en maakte in 2006 de overstap naar Paris Saint-Germain, waar hij uiteindelijk negen wedstrijden voor het eerste spel zou spelen. In 2012-2013 leende PSG hem uit aan SM Caen in de Ligue 2. Kebano kwam niet verder dan twaalf wedstrijden en één doelpunt, waarop PSG hem gratis naar Charleroi liet vertrekken. In België ontbolsterde Kebano. in twee seizoenen kwam hij tot 63 wedstrijden, waarin hij negentien keer scoorde en dertien assists gaf.

Haalbaarheid: Kebano is zeker niet goedkoop, maar ook niet onhaalbaar. Hij verklaarde zelf echter liever naar Engeland te vertrekken.

Prioritair: Anderlecht is op zoek naar een linksbuiten en houdt bovendien steeds meer rekening met een vertrek van Dennis Praet. Aangezien Kebano zowel op de linksbuiten als op de tien uit de voeten kan, lijkt zijn profiel best wel interessant.

Conclusie: Kebano is een optie, zeker als Praet vertrekt. Hij lijkt voorlopig echter niet de topprioriteit van Anderlecht.

Morgen: de nummer acht. Tip: hij voetbalt in Portugal. Een idee? Reageren kan onder dit artikel.

*volgens Transfermarkt.de 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.