Favoriete transfer #8: Diego Reyes

DONDERDAG, 9 JULI 2015, 12:07 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES De nummer acht van jullie favoriete zomertransfers, en een dure vogel: Diego Reyes. Komt aan de bak als centrale verdediger maar is ook inzetbaar als rechtsachter en verdedigende middenvelder. Maar is hij haalbaar?  

Naam: Diego Reyes
Positie: centrale verdediger / verdedigende middenvelder / rechtsachter
Huidige club: FC Porto
Leeftijd: 22
Nationaliteit: Mexicaan  
Marktwaarde: 5.000.000
 
Geschiedenis: Diego Reyes begon te voetballen bij América in zijn vaderland. Daar speelde hij 92 wedstrijden, alvorens in 2013 de overstap te maken naar Porto. De Portugezen legden zeven miljoen euro op tafel voor hem. In het seizoen 2013-2014 speelde hij vooral voor het B-elftal, dat actief is in de tweede klasse. Hij mocht echter ook vier keer aantreden in de Europa League. Vorig seizoen zat hij vooral op de bank of de tribune bij het eerste elftal. In januari werd hij aan Anderlecht gelinkt, maar uiteindelijk kwam ploegmaat Rolando naar Anderlecht.

Haalbaarheid: indien Chancel Mbemba vertrekt, beschikt Anderlecht over voldoende budget om Reyes binnen te halen. De Mexicaan wordt echter ook genoemd in een constructie rond de transfer van Aleksandar Mitrovic.

Prioriteit: Als Mbemba vertrekt, is een rechtsvoetige centrale verdediger een noodzaak.

Conclusie: Reyes is jong en getalenteerd, maar heeft toch ook al aardig wat ervaring. Hij lijkt een prima versterking. Indien Mitrovic naar Porto vertrekt en Anderlecht kan bovenop een mooie transfersom ook nog Reyes krijgen, lijkt dat een heel mooie deal voor paars-wit.

Morgen: de nummer zeven. Tip: het is een voormalige speler van Andelrecht. Een idee? Reageren kan onder dit artikel.

*volgens Transfermarkt.de 


 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.