Favoriete transfer #7: Mbark Boussoufa

VRIJDAG, 10 JULI 2015, 11:25 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES We hadden het gisteren gezegd, jullie zevende favoriete zomertransfer is een ex-speler van paars-wit. Verschillenden hadden het via Twitter juist geraden: Mbark Boussoufa. Zien we hem nog eens terug in het Astridpark?

Naam:Mbark Boussoufa
Positie:centraal aanvallende middenvelder / linksbuiten / rechtsbuiten
Huidige club: Lokomotiv Moskou
Leeftijd:30
Nationaliteit:Marokkaan
Marktwaarde: 6.500.000 euro
 
Geschiedenis: Mbark Boussoufa ruilde in 2002 de jeugd van Ajax in voor die van Chelsea. In Engeland kon hij echter niet doorbreken, waarop hij in 2004 voor AA Gent tekende. Bij de Oost-Vlamingen was hij in 56 wedstrijden goed voor dertien doelpunten en 27 assists. Het leverde hem een transfer naar Anderlecht op, waar hij uitgroeide tot absolute publiekslieveling. Boussoufa scoorde 53 doelpunten en gaf 82 assists in het shirt van Anderlecht. In 2011 trok hij naar het Russische Anzji om twee en een half jaar later naar Lokomotiv Moskou te trekken.

Haalbaarheid: De kans dat Anderlecht vier miljoen of meer op tafel legt voor een 30-jarige, lijkt vrij klein. Bovendien is het loon dat Boussoufa momenteel verdient niet op maat van Anderlecht. De kans dat Anderlecht Boussoufa kan binnenhalen, is dan ook bijzonder klein.

Prioriteit: Aangezien Boussoufa op de drie posities achter de spits kan spelen, is zijn profiel extreem interessant voor Anderlecht.

Conclusie: Een terugkeer van Boussoufa naar Anderlecht zou een droom zijn. Helaas zijn de meeste dromen bedrog. De kans dat hij ooit nog terugkeert, is reëel, maar wellicht niet deze zomer.

Morgen: de nummer 6. Tip: het is een Serviër. Een idee? Reageren kan onder dit artikel.

*volgens Transfermarkt.de 



anderlecht-online forum