Favoriete transfer #5: Sebastien Dewaest

ZONDAG, 12 JULI 2015, 12:35 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Tijd voor nummer vijf op jullie lijstje van de favoriete zomertranfers. Eentje die ik zelf niet echt verwacht had: Sebastien Dewaest van Sporting Charleroi. Is hij haalbaar en past hij binnen paars-wit? 

Naam: Sebastien Dewaest 
Positie: centrale verdediger 
Huidige club: Sporting Charleroi 
Leeftijd: 24 
Nationaliteit: Belg 
Marktwaarde: 2.500.000

Geschiedenis: Sebastien Dewaest doorliep de jeugdreeksen van het Franse Lille, maar geraakte er uiteindelijk nooit verder dan het B-elftal. In januari 2011 trok hij naar Roeselare in de Belgische tweede klasse. Na enkele maanden dwong hij er een basisplek af, die hij nooit meer zou afgeven. Na 60 wedstrijden voor Roeselare, trok hij in de zomer van 2013 naar Charleroi. Na een rustig seizoen 2013-2014, ontbolsterde hij afgelopen seizoen helemaal. Dewaest was een van de sterkhouders die Charleroi verrassend naar Play-off 1 en een Europees ticket loodste.   
 
Haalbaarheid: Anderlecht legde nog nooit meer dan twee miljoen euro op tafel voor een centrale verdediger. Het bedrag dat Charleroi voor Dewaest vraagt, zal wellicht in die buurt liggen. Dat bedrag mag echter geen probleem vormen. Zeker niet als Chancel Mbemba zou vertrekken.  
 
Prioriteit: Als Mbemba vertrekt, moet Anderlecht absoluut op zoek naar een grote, rechtsvoetige centrale verdediger. Dewaest past perfect binnen dat profiel.  
 
Conclusie: Dewaest staat meer dan waarschijnlijk op de shortlist van het paars-witte bestuur om Mbemba te vervangen. Zolang Mbemba niet verkocht is, zal de piste-Dewaest echter niet geactiveerd worden.  
 
Morgen: de nummer vier. Tip: het is een speler die al meer dan 75 doelpunten scoorde in de Belgische competitie. Een idee? Reageren kan onder dit artikel. 
 
*volgens Transfermarkt.de  
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.