Favoriete transfer #4: Jelle Vossen

MAANDAG, 13 JULI 2015, 10:11 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Jullie favoriete zomertransfer nummer vier: Jelle Vossen. Ondertussen heeft hij getekend bij het Engelse Burnley, bijgevolg zullen we hem niet in het Astridpark zien. Maar had hij hier potten kunnen breken?

Naam: Jelle Vossen 
Positie: spits 
Huidige club: FC Burnley  
Leeftijd: 26 
Nationaliteit: Belg  
Martkwaarde: 5.000.000 *

 
Geschiedenis: Jelle Vossen speelde bij de jeugd van JB Eigenbilzen en KSK Tongeren, alvorens bij Racing Genk te belanden. In januari 2007 werd hij opgenomen in de A-kern van de Limburgers. Hij pikte geregeld zijn doelpuntje mee, maar was nog te groen voor een basisplaats. Een uitleenbeurt aan groen-zwart dan maar. In 22 wedstrijden voor Cercle Brugge, scoorde hij zeven doelpunten. Vossen keerde terug naar Genk. 2010-2011 was het jaar van de definitieve doorbraak. In 41 wedstrijden was hij goed voor 24 doelpunten en acht assists. Met die prestatie charmeerde hij destijds heel wat clubs, waaronder… Anderlecht. Vossen bleef echter gewoon in de Cristal Arena. In de drie daaropvolgende seizoenen speelde hij exact 150 wedstrijden, waarin hij 71 keer scoorde en 23 assists afleverde. Vossen had het stilaan allemaal gezien in België en dwong een uitleenbeurt naar Middlesbrough FC, in de Engelse tweede klasse af. Na een woelig seizoen besloten de Engelsen uiteindelijk om de (hoge) aankoopoptie niet te lichten. Vossen tekende op 7 juli 2015 een contract bij reeksgenoot Burnley. Met de transfer was een bedrag van 3.5 miljoen euro gemoeid.   

Haalbaarheid: Anderlecht betaalde in het verleden drie miljoen Jan Koller (26) en Dieumerci Mbokani. (25)  Een bedrag van 3,5 miljoen euro voor de 26-jarige Vossen, was dus niet onmogelijk geweest. Al is het maar de vraag of Genk geen hoger bedrag had gevraagd aan een reeksgenoot.  

Prioriteit: Als Anderlecht met twee spitsen wilt gaan spelen, is er los van het dossier-Mitrovic nog een nieuwe spits nodig. De komst van een type-Vossen is dus behoorlijk belangrijk.   

Conclusie: Het duo Vossen-Mitrovic had vuurwerk kunnen geven. Los van het al dan niet vertrekken van Mitrovic moet Anderlecht op zoek naar een andere spits. Misschien staat er nog een interessante naam in onze top drie?   

 
Morgen: de nummer drie. Tip: hij is even groot als Xavi, Andres Iniesta en Lionel Messi.   

 

Een idee? Reageren kan onder dit artikel. 
 
*volgens Transfermarkt.de  
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.