Favoriete transfer #2: Kara Mbodj

WOENSDAG, 15 JULI 2015, 11:00 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES De nummer twee in het lijstje met favoriete zomertransfers, en het is wederom een dure vogel: Kara Mbodj. De centrale verdediger / verdedigende middenvelder komt uit bij Genk en kost zo'n 4 miljoen euro. Zien we hem ooit bij paars-wit?

Naam: Kara Mbodj 
Positie: centrale verdediger / verdedigende middenvelder 
Huidige club: Racing Genk 
Leeftijd: 25 
Nationaliteit: Senegalees  
Marktwaarde: 4.000.000* 

Geschiedenis: Kara Mbodj ruilde in 2010 het Senegalese Diambars voor Tromsö.  In Noorwegen speelde hij 83 wedstrijden, waarin hij maar liefst tien keer scoorde. Hij charmeerde Racing Genk, dat in 2012 1,6 miljoen euro op tafel legde om hem in te lijven. In de Cristal Arena dwong hij al snel een basisplek af. In twee en een half seizoen verzamelde hij 89 wedstrijden.  

Haalbaarheid: Kara is relatief duur en aast zelf op een transfer naar de Premier League. Als Anderlecht de beoogde tien miljoen overhoudt aan de verkoop van Chancel Mbemba, heeft het in principe meer dan voldoende budget om Kara binnen te halen. Paars-wit betaalde in het verleden echter nooit meer dan twee miljoen euro voor een centrale verdediger. De kans dat het dat bedrag plots meer dan verdubbeld, lijkt eerder klein.  
 
Prioriteit: Als Mbemba vertrekt, is een rechtsvoetige centrale verdediger absoluut prioritair.  

Conclusie: De nummer één in deze lijst is geen centrale verdediger. Kara is dus jullie favoriet om Mbemba te vervangen. 
 
Morgen: de nummer één. Tip: hij is geboren in Spanje, maar heeft een andere nationaliteit. Afgelopen seizoen speelde hij in België. Een idee? Reageren kan onder dit artikel. 
 
 
*volgens Transfermarkt.de  
 



anderlecht-online forum